Вбудовані відеокарти.

  1. А Ви знаєте, виявляється ...

Вбудовані відеокарти

Вбудовані відеокарти. Або куди поділася моя оперативна пам'ять.

Дана стаття присвячується більшою мірою новачкам Дана стаття присвячується більшою мірою новачкам. Звичайних користувачів вона мало зацікавить. Спочатку розберемося, що таке вбудована відеокарта. Вбудована відеокарта - є бюджетне рішення при покупці персональних комп'ютерів. Вона вбудована в материнську плату - витягти або вставити замість неї неможливо * (тому вона і називається вбудованої). Зазвичай такі варіанти комплектації де материнські плати з включають відразу і відеокарту передбачені для офісних комп'ютерів - комп'ютерів, де в основному відбувається робота з текстом і ніякої графічної навантаження на відеоадаптер крім виведення зображення немає. Вбудовані відеокарти не мають своєї оперативної пам'яті - для роботи вони використовують оперативну пам'ять, передбачену для взаємодії з процесором. Ось чому багато користувачів дивуються коли бачать у властивостях системи що обсяг оперативної пам'яті менше ніж реально встановлений. У деяких моделях материнських плат обсяг пам'яті використовується відеокартою може змінюватися в налаштуваннях БІОС.
Однак якщо у вас варіант відеокарти, викладений вище, то не варто відразу засмучуватися (я не даремно позначив слово «неможливо» зірочкою). Виявляється, материнські плати з троїстими відеокартами мають можливість і підключення дискретної - там такий же роз'єм як і в звичайних відкритих. І як тільки Ви поставите дискретну відеокарту - вбудований графічні адаптер передасть управління дискретного і перестане використовувати ресурси оперативної пам'яті - адже у дискретних відеокарт своя оперативна пам'ять, яка як правило набагато швидше звичайної - це одна з причин більше продуктивності дискретних відеокарт на відміну від вбудованих.
Однак час не стоїть на місці - компанія Intel випустила вже кілька моделей материнських плат з так званим гібридним режимом роботи - режимом роботи де задіяні обидві відеокарти - вбудована і дискретна. Однак на даний час такі материнські плати дуже дорогі і не виправдовують себе своєю ціною - дешевше буде купити одну потужну дискретну карту відео, ніж таку материнську плату.
Ще одним прикладом удосконалення в цій сфері стало виробництв процесорів Intel серії I (i3, i5, i7) - процесорів, де графічне ядро ​​зашито в процесорі - від того назви і закінчуються непарний цифрами (3, 5, 7 ядра відповідно графічні).
У висновку хочу сказати - якщо ви хочете грамотно оновити або купити персональний або портативний комп'ютер зверніться за порадою до спеціалістів, бажано до тих, що не належить фірмі, де буде безпосередньо здійснюватися купівля. Адже вибір вбудованої або дискретної відеокарти повинен визначатися родом вашої діяльності при роботі за комп'ютером.


09.07.2019

А Ви знаєте, виявляється ...

Інтимні послуги по факсу та пейджера.