Оцифровка аудіокасет в домашніх умовах, докладна інструкція з картинками

Якщо ви вирішили розібратися, як самостійно оцифрувати ваші аудіокасети зі старими записами, то дана стаття вам допоможе. Будинки це зробити досить просто при наявності стаціонарного комп'ютера, касетного магнітофона або аудіоплеєра і необхідних проводів.

самостійно оцифрувати ваші аудіокасети

Для початку переконайтеся, що у вашому комп'ютері на тильній стороні системного блоку є лінійний вхід - синій порт в звукової карти.

Для початку переконайтеся, що у вашому комп'ютері на тильній стороні системного блоку є лінійний вхід - синій порт в звукової карти

У аудіомагнітофонів є вихід на навушники. А у професійних магнітофонів є спеціальні лінійні виходи на колонки, і для них потрібні спеціальні аудіопровода.

А у професійних магнітофонів є спеціальні лінійні виходи на колонки, і для них потрібні спеціальні аудіопровода

Тепер потрібно проводом mini-jack - mini-jack підключити магнітофон до комп'ютера.

Тепер потрібно проводом mini-jack - mini-jack підключити магнітофон до комп'ютера

Викачуємо за посиланням http://www.audiograbber.org/ безкоштовну програму Audiograbber, яка дозволить нам перенести нашу аудіокасету в цифровий вигляд.

Вставляємо аудіокасету стороною "А" в магнітофон і відмотуємо на початок. Прибираємо на відстань мінімум 3 метра мобільний телефон, щоб він не створював перешкод при захопленні. Тепер у нас все готово для оцифровки аудіокасет будинку.

  1. У програмі audiograbber 1.8 вибираємо «File - Line in sampling»
  2. У вкладці «Mixer» вибираємо для захоплення лінійний вхід (якщо буде потрібно) і підбираємо необхідну гучність захоплення (близько 60%)
  3. Натискаємо кнопку «Record» і включаємо кнопку Play на магнітофоні. В цей час звукова доріжка повинна активізуватися. Необхідно подивитися рівень, до якого доходять звукові піки, в основному повинні бути жовтого кольору і дуже рідко червоного. Якщо червоні піки постійно, необхідно знизити гучність захоплення ( «Mixer» - бажано) або гучність на магнітофоні.

  4. Коли запис закінчиться, натискаємо кнопку «Stop». Захоплений файл за умовчанням буде в папці з програмою audiograbber 1.8.

Далі обробка проводиться в програмі Sound Forge 6.0

  1. Запускаємо Sound Forge 6.0. Далі «Файл - Відкрити» вибираємо звуковий файл для обробки. З'явиться наступне вікно з файлом.
  2. Якщо аудіозапис складається з окремих пісень, місце кінця однієї пісні і початку нової визначити легко по характерному розриву (див. Малюнок вище), відповідно можна аудіо доріжку можна розбити на окремі треки, вирізавши окрему пісню в новий документ і зберегти її в необхідному форматі.