Огляд нетбука Lenovo IdeaPad S12 ION

by: Florian Wimmer 09.02.2010

Маленький білий.


Стильність це необхідність для всіх нетбуків. Чому? Просто тому що, більшість покупців це не комп'ютерні експерти, яким потрібні всі технічні характеристики, це просто звичайні люди, які просто хочуть мати нетбук для того, щоб користуватися інтернетом. Тому необхідно, щоб продукт був стильним, так як стильні нетбуки, звичайно ж, залучають цих людей своїм зовнішнім виглядом. Lenovo зрозуміла це і розробила IdeaPad S12, який відповідає запитам таких покупців. Нетбук модно білий і має кілька інших розумних особливостей. Це ми будемо обговорювати в нашому докладному огляді.

Випуск нової лінійки споживчих лептопів IdeaPads від Lenovo на відкритий ринок в січні 2008 року розділив фанатів Lenovo на дві групи з абсолютно протилежними думками. Перша група вважає, що випуск цих лептопів сигналізує в падінні виробничих стандартів Lenovo, що відіб'ється на більш низьку якість ThinkPad. З іншого боку друга група зраділа і сподівається, що нові дешеві лептопи за якістю будуть аналогічні ThinkPad.
Здається, що обидві групи частково мають рацію, тому що готується незабаром до випуску, серія ThinkPad Edge представляє з себе дешеву, дизайн орієнтовану версію ThinkPad. Але як би там не було, перші IdeaPads були пристойними завдяки їх надійному якості. Єдиними проблемами які лягали плямою на пристойну якість лінійки IdeaPad, було те, що час роботи від батареї було невеликим і якість дисплея на IdeaPad S9 і S10 була низькою.
Наша тестова модель IdeaPad S12 має 12,1-дюймовий екран і таким чином стоїть між нетбуками і субноутбуками. S12 буде обладнаний центральним процесором Atom і платформою NVidia Ion, комбінацією яка, звичайно ж, призводить до пристойної продуктивності.

Наша тестова модель це білий 12-ти дюймовий нетбук з блискучим срібним логотипом Lenovo і орнаментом блискучих кіл на задній стороні екрану. Також цей нетбук може бути чорного кольору того ж самого дизайну з перлинно-білими шарнірами. Дизайн приємний, навіть якщо він і не такий вражаючий як у багатьох інших нетбуків.
Інший примітною рисою дизайну є батарея нетбука. Якщо просто, то батарея складається з двох циліндричних форм з'єднаних разом, так, що коли вона вставляється в нетбук, то друга циліндрична частина висовується з задньої межі і служить підтримкою нетбуку. В такому випадку батарея нахиляє нетбук трохи в напрямку до користувача. Однак, видаливши батарею з корпусу, у вас залишається діра під дисплеєм, до якої користувачеві просто доведеться звикнути.
Всі інші частини нетбука, за винятком кришки монітора мають трохи грубувату матову поверхню зроблену з синтетичних матеріалів. Завдяки яскравому кольору нетбука відбитки пальців помітні тільки при особливих умовах освітлення.
Якість виготовлення нетбука дуже гарне. Окремі частини S12 міцно з'єднані один з одним, Однак, кришка дисплея може деформуватися під тиском ззаду і може трохи прогинатися. Механізм батареї не дуже хороший, так як батарея залишається хиткою навіть коли він закритий. Клавіатура встановлено надійно в корпусі, але може трохи прогинатися всередину при натисканні певних клавіш. Однак, це тільки-но помітно і не заважає користувачеві при наборі.
Дисплей тримається за допомогою двох міцних шарнірів, які видають досить гучний дряпає звук при відкритті кришки. Але як би там не було, вони добре справляються зі своєю роботою. Вони утримують дисплей в потрібній позиції без проблем. Відкриття нетбука однією рукою дуже важке завдання через те, що шарніри негнучкі. Коли батарея вставлена ​​в нетбук, тоді дисплей може відкриватися тільки на 30 градусів від перпендикулярного положення (120 градусів). Екран не піде далі навіть, якщо буде витягнута батарея.

Зліва розташовані (спереду назад): кардрідер (для Memory Stick, Memory Stick Pro, карт SD і мультимедійних карт, назви їх підписані, так що їх легко знайти), два порти USB, перемикач для бездротової комунікації, вентиляційний отвір для вентилятора і роз'єм для електроживлення.


З правого боку розташовані порти: порт HDMI, порти аудіо і мікрофона, додатковий порт USB, VGA, LAN і замок Kensington.


Розташування різних портів дуже гарне: так як порти USB розташовані по обидва боки, то ні лівші ні правші не матимуть проблем з кабелями на маленькому столі. Однак, у полеглої можуть виникнути проблеми з кабелем HDMI, так як порт HDMI розташований дуже близько попереду. Так, що тим користувачам, які захочуть підключити зовнішній дисплей потрібно буде подумати про це.

Lenovo пропонує стандартний Bluetooth 2.1 + EDR і WLAN для бездротових з'єднань. Таким чином, Lenovo змогла досягти стандартів бажаного класу, однак Broadcom WLAN карта може використовувати тільки 802.11 b і g. Сучасний стандарт 802.11 n, на жаль не підтримується.
програмне обладнання

На новий нетбук від Lenovo встановлена операційна система Windows 7 Home Premium. Однак, так як процесор Atom не підтримує 64- розрядну систему, то на нетбуці встановлена ​​32-х розрядної версії Windows 7.


Lenovo не встановлює різні пробні версії програмного обладнання, що означає, що система вільна від цих набридливих пробних програм. Однак, природно, було б чудово мати кілька корисних повних версій програмного забезпечення. Користувач повинен бути задоволений VeriFace - єдиною корисною повною версією програми на нетбуці. Це програмне забезпечення дозволяє лептопу перевіряти особу користувача і таким чином гарантує, що до лептопу НЕ буде доступу недозволеним особам.
На додаток до цього, нетбук має OneKey Recovery (відновлення однією клавішею), яке дозволяє виробляти відновлення версії системи за допомогою спеціальної клавіші. Звичайно, тут також встановлено пробні версії McAfee Security і Microsoft Office.
Lenovo також встановила так зване Quick Start Software. Це ПО є операційною системою яка може бути запущена через спеціальну клавішу. Замість завантаження Windows 7 нетбук завантажить прекрасно розроблене для користувача меню, яке дозволяє доступ до всіх базових програм і файлів, таким як веб-браузери, картинки, музичні твори або інтернет служби такі як Skype.
Windows дозволяє користувачеві швидко і комфортно конфігурувати це "Quick Start Software" і це ПО завантажується дуже швидко. Плюс до цього користувач може також швидко перемкнутися з нього на Windows просто натиснувши на кнопку, проте спочатку перезапуститься система, а потім з'явиться Windows. Відео плеєр - це єдина особливість чого не вистачає ПО. Однак, це напевно з огляду на те, що Lenovo S12 не має оптичного приводу DVD.

клавіатура


Клавіатура IdeaPad S12 має хороший розмір, завдяки тому, що корпус нетбука досить великий у порівнянні з іншими нетбуками. Більшість клавіш великі, а менше за розміром тільки рідко використовуються квадратні дужки, цифрові клавіші і клавіша плюса.
За деякими міркувань виробник вирішив віднести Pos1, End, і 12 клавіш F в якості функціональних клавіш (які повинні використовуватися з клавішею Fn). Комбінації з клавішею Fn дозволяють користувачеві налаштовувати яскравість екрану, гучність і використовувати багато інших особливостей такі як тачпад і активація бездротового з'єднання і завдання мультимедіа.
Контроль гучності - це спеціальні клавіші, які розташовані над клавіатурою. Інші спеціальні клавіші такі як клавіша Quick-Start для швидкого запуску ОС, клавіша OneKey Recovery key і кнопка електроживлення також всі розташовані тут поруч один до одного.
Ну повернемося знову до клавіатури: клавіатура біла, як і корпус нетбука. Комбінації клавіш пофарбовані в оранжевий колір, так щоб вони були краще впізнавані. Клавіатура міцно встановлена ​​в корпусі, але як уже було зазначено, в деяких місцях вона прогинається всередину.
Клавіші працюють беззвучний і в деякій мірі віддалено, але все ж на клавіатурі можна легко набирати довгі тексти. Клавіші далеко розташовані один від одного так що це також додає комфортності при друку.
тачпад
Маленький тачпад розташований під клавішею пробілу і відділений від решти корпусу желобком оточуючим його. Поверхня тачпада дуже гладка, так гладка, що іноді палець ширяє над поверхнею. Але як би там не було, як тільки була зменшена чутливість тачпада, так стало неможливим досягти краю екрану одним рухом. На жаль для цього тачпад занадто маленький. І все ж тачпад є підходящим доповненням для зовнішньої миші, якщо установки належним чином конфігурувати.


На правій стороні тачпада розташовується панель прокрутки, яка як відчутна так і видима. Вона дозволяє виробляти прокручування, так як тачпад не розпізнає жести мультитач.
Дві клавіші під тачпадом зручні і легко натискаються. Вони обидві відчутним і виробляють при натисканні хороший звук.

12- ти дюймовий екран Lenovo IdeaPad S12 має дозвіл 1280x800 пікселів, що означає, що аспектне відношення 16:10. Максимальна яскравість екрану знаходиться в центрі дисплея і має величину 229 cd / m². Однак, в нижньому правому куті яскравість може досягати тільки 170 cd / m², і таким чином повна освітленість становить 74,2 відсотка. Навіть середня яскравість в 206,8 cd / m² є посередньою.

219
cd / m² 215
cd / m² 210
cd / m² 218
cd / m² 229
cd / m² 199
cd / m² 198
cd / m² 203
cd / m² 170
cd / m² Рівномірність підсвічування екрану

Максимум: 229 cd / m² В середньому: 206.8 cd / m²
Рівномірність підсвічування: 74%
Від батареї: 229 cd / m²
Контрастність: 183: 1 (Рівень чорного: 1.25 cd / m²)

Коефіцієнт контрастності складає 183: 1 через середнього значення величини чорного 1,25 cd / m². Ці величини не особливо високі, але кольори можуть бути яскравими і контрастність хорошою. Хоча в разі великих кольорових площ нерівномірна яскравість призводить до темних плям.

Екран також має глянсову поверхню, що робить важким використовувати його поза приміщенням при яскравому денному світлі. Як тільки зовнішнє оточення стає яскравим, відблиски на дисплеї починають дуже сильно заважати.

Кути огляду цього нетбука аналогічні кутах огляду більшості інших споживчих лептопів. Горизонтально дисплей прекрасний, але як тільки хто-небудь змінює кут екрану вгору або вниз кольору швидко змінюються.


Загалом дисплей IdeaPad S12 типовий для свого класу нетбуків. Екран має ті ж самі слабкі сторони, що і більшість нетбуків: низька величина чорного, посередня яскравість, глянсове покриття і вертикальні кути огляду. В цьому випадку, ціновий тиск занадто висока.

Сьогоднішнє покоління Atom не використовується в IdeaPad S12: процесор Intel Atom N270 з тактовою частотою 1600 МГц належить до попереднього покоління Intel має кодове позначення Diamondville.


Маленький одноядерний процесор може використовувати "Hyper Threading" яка дозволяє обробляти два окремих потоку в один і той же час. Однак, продуктивність цього процесора, що не дуже вражаюча під час "Hyper Threading", як показали результати "Multi-Thread-Rendering" в бенчмарке Cinebench R10: Центральний процесор набрав 482 бали, коли обробляв два окремих потоку одночасно і трохи вище - 499 бали, коли обробляв один потік.
NVidia надає платформу Ion platform , В якій вбудований процесор. графічний чіп Geforce 9400M також вбудований в платформу, що дозволяє платформі мати трохи вищу графічну продуктивність, ніж платформи з чіпсетами Intel. Графічний чіп не має своєї графічної пам'яті і тому він повинен замість цього використовувати основну пам'ять, що може привести до того що до 256 Мб RAM можуть бути використані в якості графічної пам'яті. І все ж графічний чіп не може зменшити робоче навантаження на ЦП нетбука, коли він використовується для відео кодування та програвання ігор. Тому більш старі ігри і HD відео з інтернету не становитимуть проблеми для IdeaPad S12.

System information Lenovo IdeaPad S12

Ми тестували нетбук на прикладі сучасного трейлера в р азрешеніі Full-HD, який ми завантажили з інтернету.
На жаль, система IdeaPad S12 не змогла впоратися належним чином з відео, навіть, хоча платформа мала окремий графічний чіп. Вихід аудіо був швидше, ніж програвання відео, навіть коли ми довели продуктивність нетбука до максимуму і під'єднали кабель електроживлення. Ми також не змогли програвати відео HD-Flash, наприклад gametrailers.com, так як тут знову виникла проблема з програванням:, відео програвалося швидко.
Удосконалення флеш плагіна до останньої версії дозволило зробити програвання HD відео на Gametrailer.net б олее жвавим, тому користувачеві слід постійно проводити удосконалення для того, щоб краще використовувати повний потенціал графічного чіпа нетбука. Продуктивність цієї системи без сумніву краще, ніж продуктивність систем Intel Atom з графічними чіпами Intel, однак як показав цей невеликий відео тест, система IdeaPad S12 все ж недосконала. У багатьох випадках, HD відео не можуть програватися плавно, але ця проблема також проявляється в інших нетбуках Ion таких як Asus EeePC 1201N , Так що це проблема не тільки цього нетбука.
Продуктивність, коли використовуєш програми на нетбуці, т іпічна для цього класу: тисячі чотиреста вісімдесят вісім балів в бенчмарку PCMark05 і 1233 балів в тесті PCMark Vantage дозволяють нам зробити висновок, що користувач може працювати комфортно на цьому нетбуці. Але ми рекомендуємо не завантажувати його важкими програмами. Графічна карта робить хорошу роботу зменшуючи робоче навантаження на центральний процесор, де вона може це зробити, але як показав HD відео тест, межі її продуктивності легко досягаються.

Cinebench R10 Rendering Single 32Bit

499

Cinebench R10 Rendering Multiple CPUs 32Bit

482

Cinebench R10 Shading 32Bit

1 040

PCMark 05 Standard 1488 балів PCMark Vantage Result 1233 балів

2.3

Оцінка Windows 7

процесор

Операцій в секунду

2.3

Пам'ять (RAM)

Операцій з пам'яттю в секунду

4.3

графіка

Продуктивність робочого столу для Windows Aero

4.3

Графіка в іграх

3D-графіка

5.3

Жорсткий диск

Швидкість передачі даних диска

5.9

Ігрова продуктивність повинна бути вище, ніж інших систем з процесорами Atom, так як ця система розроблена для більш високих графічних потреб. Синтетичні бенчмарки підтверджують нашу теорію: нетбук набрав 5439 балів в бенчмарку 3DMark2001 і таким чином не повинно бути проблем з іграми, яким 9 років і старше. Навіть в бенчмарке 3DMark03 нетбук набрав 3616 балів, що дуже добре.
Ми хотіли дізнатися як працює система при програванні сучасних, не дуже вимогливих ігор, і тому ми встановили Anno 1404. На наш подив, коли графіка була встановлена ​​на найнижчий рівень і дозвіл було 1024 х 768 пікселів, то гра насправді добре програвалася. Навіть, хоча гра довго завантажувалася, але швидкість програвання була 15,8 кадр / с. Деталізацію можна було встановити навіть на найвищий рівень, але на цьому рівні гра програвалася в середньому зі швидкістю 6,2 кадр / с, ну звичайно, при такій швидкості гра зовсім втрачає будь-який сенс.

3DMark 2001SE Standard 5439 балів 3DMark 03 Standard 3616 балів 3DMark 05 Standard 2348 балів Мін. швидкість передачі даних: 31.8 MB / s
Макс. швидкість передачі даних: 89.8 MB / s
Середня швидкість передачі даних: 68.3 MB / s
Час випадкового доступу: 18 ms
Пікова швидкість: 71.5 MB / s
Використання процесора: 7.8%

Lenovo оснащений жорстким диском на 250 Гб від Fujitsu, який працює зі швидкістю 5400 об / хв. Після установки HDTune ми змогли встановити наступне: швидкість передачі даних, час доступу і використання ЦП.
Жорсткий диск має середню швидкість передачі даних 68,3Мб в секунду, що дуже добре. Ближче до кінця жорсткого диска швидкість звичайно нижче і становить 31,8 Мб в секунду, але на початку швидкість дуже велика 89,8 Мб в секунду.
Для доступу до конкретного файлу жорсткого диска потрібно в середньому 18 мілісекунд, що є середньою величиною. Так як процесор Atom занадто слабкий, використання ЦП при доступі до даних з равнітельно дуже висока: використання ЦП пов'язане з використанням жорсткого диска становить максимально 7,8%.

Час очікування
Будь-який користувач, який бажає передавати дані зі свого ПК на зовнішній пристрій повинен спочатку перевірити час очікування своєї системи. Час очікування показує грубо скільки часу буде потрібно для передачі даних. Якщо час очікування підвищується понад 2000 мікросекунд, що зазвичай відбувається через невірні драйверів, тоді передача даних може виробляти помилки, які особливо дратують при передачі аудіо або відео файлів.
IdeaPad S12 має занадто великі періоди очікування і користувачеві слід ретельно перевірити систему, перш ніж використовувати її професійно.

Системні шуми

Системні шуми Ледь чутні при 29,4 дб (А). Це кож є мінімальнім рівнем, которого досяг IdeaPad S12 в нашому тесті по системним шумів. Іноді, коли нетбук в холостому режімі, вентилятор Повністю відключається и Єдиним Джерелом шуму є жорсткий диск. Однак, і жорсткий диск ледь чутний, максимально він видає 32,1 дб (А).
Іноді вентилятор збільшує кількість оборотів в той час коли лептоп знаходиться в холостому режимі, щоб видалити тепле повітря з нетбука і в цей час рівень шуму досягає максимуму 35дБ (А). стаючи тихим, але чутним.
Нетбук виробляє той же рівень шуму навіть при сильному завантаженні центрального процесора. В цьому випадку, охолоджуючий вентилятор працює з 34,4 Дб (А) і може досягати 37,8 Дб (А).
Показник системних шумів 92% говорить сам за себе. Особливо, тому що охолоджуючий вентилятор виробляє ледь чутні шуми.

Рівень шуму

очікування

29.4 / 31.8 / 35 дб

Шум від HDD 32.1 дб Навантаження 34.4 / 37.8 дб Шум від HDD 32

30 dB
безшумно

40 dB (A)
помітно

50 dB (A)
голосно

температура


Під час інтенсивного використання центрального процесора нижня сторона цього маленького лептопа може нагріватися до 46,5 градусів. При такому рівні температури, користувач, звичайно відчуває тепло, але це ще не надмірний нагрів. Навіть верхня частина, особливо місця упору для рук, можуть нагріватися до максимум 35,7 градусів Цельсія. При такій температурі нетбук не досягає такого рівня, коли до нього неприємно торкатися.
При дуже сильному використанні процесора, поверхня лептопа може досягати максимум 30,1 градусів Цельсія в задній частині нетбука. Низ залишається з максимумом на 33,5 градусів і досить прохолодний, щоб користувач міг тримати його на колінах.
Мережевий адаптер, однак, нагрівається значно - до 56,6 градусів, тому потрібно бути дуже обережним при поводженні з ним.

38.8 ° C 37.4 ° C 34.1 ° C 41.4 ° C 40.7 ° C 36.9 ° C 35.7 ° C 35 ° C 35.4 ° C Максимум: 41.4 ° C
В середньому: 37.3 ° C 40.4 ° C 43.1 ° C 41.7 ° C 39.2 ° C 46.5 ° C 46.1 ° C 37.8 ° C 42.7 ° C 45.4 ° C Максимум: 46.5 ° C
В середньому: 42.5 ° C

Блок живлення (макс) 56.6 ° C | Темп. повітря 22.5 ° C

30.1 ° C 29.3 ° C 28.7 ° C 29.1 ° C 29.7 ° C 28.7 ° C 29.7 ° C 28.2 ° C 28.5 ° C Максимум: 30.1 ° C
В середньому: 29.1 ° C 33.5 ° C 31.6 ° C 30.2 ° C 33 ° C 32.7 ° C 31.3 ° C 33.6 ° C 32.4 ° C 31.7 ° C Максимум: 33.6 ° C
В середньому: 32.2 ° C

(±) The average temperature for the upper side under maximal load is 37.3 ° C / 99 F, compared to the average of 29.8 ° C / 86 F for the devices in the class Netbook.
(±) The maximum temperature on the upper side is 41.4 ° C / 107 F, compared to the average of 33 ° C / 91 F, ranging from 21.6 to 53.2 ° C for the class Netbook.
(-) The bottom heats up to a maximum of 46.5 ° C / 116 F, compared to the average of 36.6 ° C / 98 F
(+) In idle usage, the average temperature for the upper side is 29.1 ° C / 84 F, compared to the device average of 29.8 ° C / 86 F.
(+) The palmrests and touchpad are reaching skin temperature as a maximum (35.7 ° C / 96.3 F) and are therefore not hot.
(-) The average temperature of the palmrest area of ​​similar devices was 29.3 ° C / 84.7 F (-6.4 ° C / -11.6 F).

динаміки
Динаміки розташовані під скошеним переднім краєм нетбука. Тому якщо ставити нетбук на м'яку поверхню, то це буде трохи приглушати звук. Незважаючи на це динаміки можуть виробляти дуже гучний звук, д аже якщо баси і не дуже сильні.


Роз'єм для навушників розташований з правого боку корпусу, і музичні фанати можуть користуватися ним без проблем.

Sanyo вбудувала в нетбук 6-ти порожнисту батарею ємністю 48,8 втч. З цією батареєю IdeaPad S12 може пропрацювати середня кількість часу, навіть коли його продуктивність набагато менше, ніж у інших нетбуків. Максимальний час автономної роботи складає 4 години 36 хвилин, і для цього часу роботи від батареї потрібно буде включити всі енергозберігаючі опції і робити тільки одне завдання, наприклад, читати текст.

При великому навантаженні процесора, нетбук пропрацює від батареї 2 години 9 хвилин. При серфінгу в інтернеті через WLAN, нетбук протримається 3 години 4 хвилини перш ніж його потрібно знову буде заряджати.

IdeaPad S12 можна охарактеризувати як дуже мобільний пристрій, який не може мати той же час роботи що і інші нетбуки і субноутбуки через те, що графічний чіп споживає більше енергії. Однак, і з іншими нетбуками або субноутбуками ніхто не зможе грати в ігри під час поїздок.

Автономна робота

Без навантаження 4 години. 36мін. Інтернет через WiFi 3часа. 04мін. Макс. витрата енергії 2год. 9мін.

Споживання енергії в IdeaPad S12 істотно вище, ніж в інших нетбуках з чіпсетом Ion. Мінімальне споживання становить 8 W і середнє споживання становить в холостому режимі 10,6 W. Обидва ці показники хороші, але вони майже в два рази вище, ніж аналогічні показники інших нетбуків, таких як наприклад EeePC 1005PE .
Маленький білий міні-лептоп може споживати до 29W при посиленій роботі центрального процесора, а в середньому це становить 21,3 W. Коли нетбук відключений, тоді він майже не споживає енергії - 0,1 W, що є звичайним енергоспоживанням, коли він відключений, а в режимі очікування нетбук споживає 0,3 W.

IdeaPad S12 це порівняно великий і хорошого дизайну нетбук, який займає положення між субноутбуками і нетбуками. Завдяки платформі Ion нетбук має деякі можливості графіки і користувач може програвати раніше випущені гри на цьому нетбуці, але незважаючи на обіцянку Nvidia, що система може справлятися з HD відео, ми на жаль повідомляємо, що нетбук має в цій області багато проблем.

Так само як і інші члени сім'ї IdeaPad, S12 має свої власні слабкості. Дисплей типовий для класу нетбуків, але ніяк не можна сказати, що він хороший: контрастність низька, освітленість нерівна і до того ж кути огляду вузькі. Все це робить використання екрану посереднім. На додаток глянсовий дисплей непрактичний в поїздках для яких нетбук і створювався.
Температура піднімається досить високо під час сильного навантаження на процесор. У такому випадку рекомендується не ставити нетбук на м'які поверхні, що ускладнює розсіювання тепла. Однак рівень системних шумів так низький, що навіть чутливі до шумів користувачі можуть користуватися ним без проблем.
Хоча нетбук має багато хороших рис, час роботи від батареї, якщо порівняти з нетбуками інших виробників, дуже короткий і ціна також дуже висока. Ці фактори можуть засмутити покупців. Але як би там не було, цей нетбук безперечно має більше продуктивності, ніж інші нетбуки нема на платформі Ion, тому на закінчення можна сказати, що кожен покупець повинен сам вирішити для себе чи варто йому купувати його чи ні.
Отже для тих, хто шукає трохи більше потужності 3D, тому що хоче пограти ще в класичні ігри або тому що буде виконувати трохи складніші графічні роботи, слід розглядати IdeaPad S12 в якості потенційного кандидата на покупку. Клавіатура стійка, корпус хорошого дизайну і нетбук має багато портів. Але проте, для тих, хто шукає класичний нетбук з тривалою роботою від батареї і низькою температурою поверхні, слід пошукати інший нетбук.

Чому?