Огляд Lenovo A6010: атмосферне середняк

  1. зміст Комплектація і дизайн Програмне забезпечення Камера Тести і продуктивність висновки...
  2. Програмне забезпечення
  3. Камера
  4. Тести і продуктивність
  5. висновки

зміст
  1. Комплектація і дизайн
  2. Програмне забезпечення
  3. Камера
  4. Тести і продуктивність
  5. висновки

На презентації, присвяченій поверненню Motorola в Росію, Lenovo розповідала, що тепер у них два бренду смартфонів - Moto, під яким будуть продаватися преміальні пристрої і моделі середнього класу, а також Vibe, який буде використовуватися для бюджеток і середнячків. Насправді ними асортимент смартфонів Lenovo не обмежується - є, наприклад, A-серія, про один з представників якої ми і поговоримо. Виробник називає головними фішками моделі A6010 екран, звук і підтримку LTE. Що ж насправді?



Технічні характеристики Lenovo A6010:


  • Мережа: GSM / GPRS / EDGE (850/900/1800/1900 Мгц), HSPA + (850/900/1900/2100 Мгц), FDD-LTE (Band 1, 3, 5, 7, 8, 20), TDD- LTE (Band 40, 41)
  • Платформа: Android 5.0.2 Lollipop
  • Дисплей: 5 ", 1280x720 точок, 294 ppi, IPS
  • Камера: 13 Мп, f / 2,1, автофокус, світлодіодний спалах
  • Фронтальна камера: 5 Мп
  • Процесор: 4 ядра, 1,2 ГГц, 64 біта, Qualcomm Snapdragon 410
  • Графічний чіп: Adreno 306
  • Оперативна пам'ять: 1 ГБ (2 ГБ у A6010 Plus)
  • Внутрішня пам'ять: 8 ГБ (16 ГБ у A6010 Plus)
  • Карта пам'яті: microSD
  • A-GPS
  • Bluetooth 4.0
  • FM-радіо (крім Туреччини)
  • Wi-Fi (802.11b / g / n)
  • 3,5-мм роз'єм для навушників
  • microUSB
  • Два слота mini-SIM
  • світлодіодний індикатор
  • Акумулятор: знімний, літій-полімерний, 2300 мАг
  • Розміри: 140,9х70,5х8,4 мм
  • Вага: 130 г


Комплектація і дизайн



Lenovo A6010 поставляється в біло-блакитний коробці з безліччю написів англійською. Всередині, крім самого телефону, можна знайти набір документації, літій-полімерний акумулятор ємністю 2300 мАг, простенькі навушники, USB-кабель і зарядний пристрій (5 В, 1 А). Смартфон випускається в чорному, білому і жовтому кольорах, передня панель в будь-якому випадку чорна. У нас на тесті побував варіант з білим задником.



Смартфон зроблений з пластику, з боків він звичайний, гладкий, а ось кришка текстурірована під тканину. Незвичайний і, треба сказати, вкрай вдалий хід. Така кришка зовсім не слизька і приємно відчувається в руках. Використання в конструкції тільки пластика зробило телефон досить легким (130 г), для 5 "апарату він відчувається трохи повітряним. Кнопки розташовані вдало, до ергономіки претензій немає, як і до збірки.



До речі, про розташування кнопок і не тільки. На передній панелі, над дисплеєм, можна бачити 5-Мп фронтальну камеру, датчики освітлення та наближення, світлодіодний індикатор, під екраном знаходяться три сенсорні кнопки без підсвічування. Ліва панель порожня, зверху видно отвір 3,5 мм для навушників і порт microUSB, праворуч - гойдалка регулювання гучності і клавіша блокування, знизу - мікрофон. Білий тканий узор задньої кришки порушують 13-Мп камера зі спалахом і додатковим мікрофоном, логотип Lenovo, пара динаміків (кожен зі своїм горбком) і значок Dolby між ними. Знявши кришку (підчепити її можна в абсолютно будь-якому місці), можна побачити акумулятор, два слота micro-SIM і один лоток microSD.



5 "HD-екран смартфона - типова IPS-панель з ємнісним п'ятиточковим мультитач. Дисплей адекватно передає кольору, у нього відмінні кути огляду, інверсія під нахилами або відсутня, або непомітна. Не можу поскаржитися ні на низьку яскравість, ні на якісь інші вади дисплея. На екран "з коробки" нанесена лише транспортувальна плівка, радимо не економити і наклеїти постійну.



Програмне забезпечення



Lenovo A6010 працює на операційній системі Android 5.0.2 Lollipop з фірмовою оболонкою. Бездротові поновлення підтримуються і навіть випускаються, я зловив пару невеликих апдейтів. В оболонці немає меню додатків, вони всі знаходяться на робочих столах, як в iOS і багатьох інших китайських прошивках. Є шість різних тем, можна змінювати ефект прокрутки. Значно перероблена шторка, там дуже багато перемикачів.



Є велика кількість вбудованого софта немає від Google і не стандартного - утиліта архівації SYNCit, засіб обміну файлами SHAREit, Guvera Music, WPS Office, магазин книг і аудіокниг "Книги", UC Browser, додаток для настройки аудіоефектів Dolby, компас, Visa QIWI Wallet, провідник, Ліхтарик, клієнт Evernote, гра Tap the Frog, магазин софта Gamestore, клієнти Facebook, Twitter, ВКонтакте і Skype, а також помічник Lenovo Companion. Поради в ньому досить дивні, наприклад, якщо деякі кнопки смартфона перестали працювати, то треба перевірити роботу цифрових кнопок, яких взагалі-то немає. Видалити радника можна, як і багато інших встановлені додатки, проте чимало й таких, які стерти можна.



Детальніше зупинимося на додатку Dolby. Без режиму Dolby Atmos динаміки смартфона працюють погано - грають нехай і голосно, але дуже брудно, навіть у порівнянні з іншими недорогими смартфонами якість так собі. Dolby Atmos звучання дійсно перетворює, робить його глибше, більш насиченим. У додатку є шість настроюються режимів, кожному з яких відповідає своя настройка еквалайзера і інших параметрів, вплив яких помітно набагато менше. Кінотеатральне звучання з динаміків смартфона, обіцяне рекламою, отримати неможливо, але добитися істотного прогресу в порівнянні зі звичайними настройками можна. У навушниках Dolby-ефекти звук не покращують в зв'язці з Meizu HD50 і Denon D600.




Камера



Lenovo A6010 оснащений 13-Мп камерою з автофокусом, світлосилою f / 2,1 і світлодіодним спалахом. Апаратно конструкція непогана, та й знімки на виході, в цілому, радують, враховуючи клас моделі. Хоча наявність перешарпа і розмитості на далеких дистанціях це не скасовує. Селфі для 5-Мп камери могли б бути якіснішими.



Цифрова стабілізація під час зйомки відео за краще не працювати, а звук записується не зовсім коректно (шум їде трамвая може перетворитися в якийсь тихий тріск). Зате є функція постановки запису відео на паузу, це рідкість в бюджетку.




Тести і продуктивність


Lenovo A6010 заснований на чотирьохядерному 64-бітному чіпсеті Qualcomm Snapdragon 410, що працює на частоті 1,2 ГГц. Крім обчислювального процесора, до складу однокристальної платформи також входить відеоприскорювач Adreno 306. Об'єм оперативної пам'яті складає 1 ГБ, вбудованої - 8 ГБ (модифікація A6010 Plus пропонує в два рази більше пам'яті - 2 ГБ ОЗУ і 16 ГБ ПЗУ). У розпорядженні користувача знаходяться приблизно 300 МБ першої і 4,3 ГБ другий. Є слот для карти пам'яті, її можна використовувати як "пам'ять за замовчуванням". Начинка не з кращих, але навіть і вона реалізована неідеально - підвисання при відкритті браузера це смішно. В прості ігри на зразок Hungry Shark Evolution і передвстановленою Tap the Frog можна грати без проблем з фреймрейтом, а ось тайтла рівня Unkilled можна насолоджуватися максимум на середніх налаштуваннях.



Результати в бенчмарках: Geekbench - 465/1394, 3DMark Ice Storm Unlimited - 4359, Epic Citadel Ultra High Quality - 29,1 fps, AnTuTu 6.0.1 - 25 300, GFXBench Manhattan - 3,8 / 1,8 fps (onscreen / offscreen). Смартфон не схильний до троттлінг (з 15 хвилин в Stability Test і CPU Spy Reborn частота була немаксімальной всього 1 секунду), завдяки чому сильно нагрівається. Але через пластикового корпусу це майже не відчувається, навіть при 60 градусах смартфон можна тримати в руках без дискомфорту (правда, він вимкнеться при такому нагріванні). По суті, в смартфоні немає радіатора, який би відводив тепло, тому він гарячий всередині і трохи теплий зовні.


розряд за півгодини гри


Акумулятор ємністю 2300 мАг важко назвати однією з кращих сторін смартфона. За годину відтворення кіно смартфон розрядився на 22%, а за 30 хвилин в Asphalt 8 - на 25%. Таким чином, можна розраховувати на 4-5 годин перегляду кіно від одного заряду, ну або години на два гонок. При використанні традиційного використання смартфон буде розряджатися до вечора.


При використанні традиційного використання смартфон буде розряджатися до вечора

висновки



Lenovo A6010 радує при першому знайомстві - приємний дизайн, цікава фактура задньої кришки, якісний екран, непогана фотокамера, гарне звучання динаміків при включеному Dolby Atmos. Але при більш детальному вивченні спливають і недоліки: слабка автономність, нешвидкий процесор (він поступається навіть MediaTek MT6735M). При ціні 12 990 рублів, а саме стільки коштує наш сьогоднішній герой, його цілком можна порекомендувати до придбання, особливо якщо вам не потрібен ігровий довгожитель.


© Олег Лазарєв. Mobiltelefon


Що ж насправді?