Огляд Windows-планшета Lenovo Miix 2 8 "

  1. Комплектація, аксесуари
  2. Дизайн, роз'єми
  3. функціональність
  4. експлуатація
  5. Відеоогляд Windows-планшета Lenovo Miix 2 8 "

Ще пару років тому мало хто міг повірити в те, що 8-дюймовий планшет під управлінням повноцінної Windows 8 (а не якийсь там RT) - це об'єктивна реальність і претендент на покупку, а не черговий прожект надто сміливого виробника

Ще пару років тому мало хто міг повірити в те, що 8-дюймовий планшет під управлінням повноцінної Windows 8 (а не якийсь там RT) - це об'єктивна реальність і претендент на покупку, а не черговий прожект надто сміливого виробника. Навряд чи такі моделі відірвуть серйозний шматок ринку у 10-дюймових планшетів і 15,6-дюймових ноутбуків з тієї ж операційною системою від Microsoft, однак свій покупець у таких пристроїв як Lenovo Miix 2 8 "однозначно є.


Комплектація, аксесуари

Планшет Lenovo Miix 2 8 "поставляється в картонній коробці чорного кольору. Упаковка примітна хіба що двома скошеними гранями кришки, в іншому все звично - найменування бренду і моделі, фотографія пристрою в зменшеному масштабі і основні технічні характеристики.

Відкривши коробку ви виявите 8-дюймовий планшет, додатково упакований в прозору плівку, на якій відзначені всі основні органи управління і роз'єми. У комплект поставки входить компактний зарядний пристрій на 10 Вт зі знімним кабелем USB / micro-USB і супровідна документація.

Любителям додаткового захисту компанія пропонує придбати фірмову обкладинку Lenovo Miix 2 8 "Folio Case with Stylus , Яка пропонується відразу в трьох кольорах (чорному, блакитному і рожевому) і обійдеться вам мінімум в $ 29,99. Як зрозуміло з назви, цей аксесуар доповнений комплектним стилусом, наявність якого важко переоцінити в умовах не найбільшого 8-дюймового екрану планшета.

Кріплення обкладинки до планшета здійснюється за допомогою магнітів, захищає вона тільки одну, як правило, передню панель і крім банальної захисту вміє виконувати роль підставки.

Дизайн, роз'єми

Цей 8-дюймовий планшет виглядає трохи крупніше 7-дюймових моделей, однак різницю в габаритах і вазі не можна назвати критичною. За даними виробника, розміри пристрою становлять 131,6 х 215,6 х 8,35 мм, а вага - близько 350 м

Фронтальна панель планшета Lenovo Miix 2 8 "прикрита захисним склом. Уздовж довгих сторін екрану окантовка мінімальна, у верхній частині вона трохи ширше і нарешті найбільше простору є внизу. Над екраном розташований логотип виробника, фронтальна веб-камера на 2 Мп і датчик освітленості. У нижній частині передньої панелі розміщена сенсорна кнопка Windows, а під правою окантовкою ховається системний індикатор.

Корпус не виглядає особливо нудним завдяки окантовці з блискучого сріблястого пластика "під метал", яка проходить по всьому периметру фронтальній панелі, злегка заступає на боковини і розширюється до досить широкої вставки на спинці корпусу.

Корпус не виглядає особливо нудним завдяки окантовці з блискучого сріблястого пластика під метал, яка проходить по всьому периметру фронтальній панелі, злегка заступає на боковини і розширюється до досить широкої вставки на спинці корпусу

Велика частина задньої панелі Lenovo Miix 2 8 "виконана з сріблястого металу з ледь помітною матовою" точкової "текстурою. Оцінити товщину цієї панелі можна по фаске навколо об'єктива основний 5 Мп камери і двох прорізів над акустикою. Тут же можна знайти рельєфний логотип виробника і відразу три наклейки зі службовою інформацією і знаками Intel Inside і Windows 8.

Ліва і нижня межі корпусу вільні від додаткових елементів, на верхню винесено тільки суміщений аудіопорти. Відповідно, права грань заповнена від верху до низу - тут можна знайти кнопки включення і регулювання гучності, по обидва боки від яких розміщені цифрові мікрофони.

Далі слід широка заглушка, під якою прихований кард-рідер формату MicroSD і опціональний слот для карт micro-SIM, який із зрозумілих причин інтегрований тільки в модифікації Lenovo Miix 2 8 "з вбудованим 3G-модемом. І завершує перелік елементів стандартний порт Micro-USB, який використовується для зарядки батареї, передачі даних і підключення периферії допомогою OTG-перехідника.

функціональність

Планшет Lenovo Miix 2 8 "оснащений 8-дюймової IPS-матрицею з роздільною здатністю 1280 на 800 точок, що відповідає щільності пікселів 188 PPI. Яскравість підсвічування регулюється в межах від 30 до 350 кд / м2 вручну або в автоматичному режимі за допомогою датчика освітленості. Ємнісний сенсорний шар підтримує до 5 одночасних дотиків, а ось підтримки дігітайзера Wacom у цій моделі немає.

Планшет Lenovo Miix 2 8 "поставляється з попередньо встановленою операційною системою Windows 8.1. З апаратної точки зору ця модель побудована на актуальному чотирьохядерному процесорі Intel Atom Z3740 з інтегрованою графікою Intel HD Graphics і максимальної робочої частотою від 1,33 до 1,86 ГГц.

З апаратної точки зору ця модель побудована на актуальному чотирьохядерному процесорі Intel Atom Z3740 з інтегрованою графікою Intel HD Graphics і максимальної робочої частотою від 1,33 до 1,86 ГГц

CPUID

CPUID

GPU

GPU

Memory

Процесор належить до сімейства Intel Bay Trail-T, виконаний по 22 нм техпроцесу і в типових умовах не перевищує рівень тепловиділення в 2 Вт. Об'єм оперативної пам'яті складає 2 ГБ, а ємність вбудованого сховища - 32 або 64 ГБ залежно від модифікації. За бездротові комунікації відповідають модулі Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b / g / n і опціональний 3G.

PCMark7

PCMark8 (conventional)

PCMark8 (accelerated)

3DMark

За швидкодією Lenovo Miix 2 8 "помітно перевершує моделі, засновані на попередньому поколінні процесорів Intel Atom. Проблем не виникає не тільки в казуально-офісному режимі, але і у випадку з нескладної графікою. Від вбудованого незнімного акумулятора ємністю 17,5 Втч планшет відпрацював три з половиною години в режимі максимального навантаження і більше одинадцяти годин в режимі емуляції читання!

Battery Eater

експлуатація

За час експлуатації вдалося помітити такі нюанси ергономіки планшета Lenovo Miix 2 8 ". Срібляста пластикова окантовка "під метал" досить швидко покривається подряпинами, любителям бездоганного зовнішнього вигляду знадобиться використовувати не просто обкладинку, а повноцінний чохол. Виробник говорить про наявність двох динаміків, проте в корпусі є всього одна фальшрешітки, яка за визначенням не здатна видати стереозвук.

При роботі з Lenovo Miix 2 8 "в мобільному режимі без стилуса варто відразу збільшити масштаб інтерфейсу до 125% або навіть до 150%. У стаціонарних умовах цей планшет цілком може виконати роль компактної друкарської машинки, однак для цього слід подбати про придбання підставки, а також Bluetooth-клавіатури і миші.

Відеоогляд Windows-планшета Lenovo Miix 2 8 "

підсумки

У підсумку, Lenovo Miix 2 8 "в першу чергу оцінять ті користувачі, яким Windows-термінал потрібен під рукою в режимі« non stop », коли будь-який пристрій більшого формату виступає тягарем, навіть при тому, що володіє більш зручним в роботі великим екраном. Ну, а доповнивши цю модель бездротовим комплектом «клавіатура + миша», ви отримаєте якусь подобу нетбука для неспішного і досить тривалого (понад 11 годин, пам'ятаєте?) Набору і редагування тексту.

Продукт наданий на тестування компанією Lenovo, www.lenovo.ua

Lenovo Miix 2 8 64GB (59-409630)   Повідомити про появу в продажу Lenovo Miix 2 8 64GB (59-409630)
Повідомити про появу в продажу

Тип Планшет Діагональ екрану, дюймів 8 Матриця IPS Тип покриття екрану глянцеве Розширення екрану 1280х800 Тип сенсорної панелі місткість Multi touch + (10 point touch) Процесор Intel Atom Z3740 Тип ядра Bay Trail Частота, ГГц 1,33 Кількість ядер 4 Графіка Intel HD Graphics Попередньо встановлено ОС Windows 8.1 32bit Об'єм оперативної пам'яті, ГБ 2 Об'єм вбудованої пам'яті, ГБ 64 Зовнішні порти micro-USB 2.0 (HOST / OTG), 3,5 мм аудіо (навушники / мікрофон) Картрідер microSD / SDHC Фронтальна камера 2,0МП Тилова камера 5 , 0МП Датчик орієнтації + Вбудовані динаміки + (стерео) Док-станція - Стилус в комплекті - Ethernet - Wi-Fi 802.1 1 b / g / n Bluetooth Bluetooth 4.0 Модуль 3G / 4G (LTE) - GPS - NFC - Час автономної роботи 7 ч Маса, г 349 Габарити, мм 215,9х132х7,9 Інше Вбудований мікрофон. Колір корпусу сріблястий колір лицьовій панелі чорний

Понад 11 годин, пам'ятаєте?