Кращий смартфон для віртуальної реальності

Непомітно для всіх нас майбутнє з фантастичних книг і фільмів потроху настає, і вже сьогодні ми маємо можливість зануритися в віртуальність, діставши її з кишені Непомітно для всіх нас майбутнє з фантастичних книг і фільмів потроху настає, і вже сьогодні ми маємо можливість зануритися в віртуальність, діставши її з кишені. Поєднання смартфона і відповідної гарнітури - ось і все, що для цього потрібно. Залишається лише вибрати обидва девайса. Так як же вибрати кращий смартфон для VR?

На ринку електроніки багато виробників смартфонів намагаються представити особливий телефон, який був би здатний добре контактувати з окулярами віртуальної реальності. Серед великої кількості новинок цього року, на особливу увагу заслуговують гаджети від іменитих фірм, таких як Samsung , З їх лінійкою Galaxy Note , А також японський виробник Sony , Який має в своєму розпорядженні чудову лінійку пристроїв Xperia 2017 року випуску.

Як відомо, окуляри доповненої реальності є абсолютно новим і революційним винаходом, з великим нерозкритим потенціалом. Даний продукт існує вже близько декількох десятків років, проте популярним він став тільки недавно. На сьогоднішній день окуляри доповненої реальності стають незамінним аксесуаром для більшості смартфонів на ринку.

На сьогоднішній день окуляри доповненої реальності стають незамінним аксесуаром для більшості смартфонів на ринку

Багато власників телефонів часто задаються питанням про вибір відповідного апарату для використання очок. Точну відповідь на це питання складно дати, але можна з упевненістю сказати, що найкращим смартфоном для VR очок є смартфон корейської компанії Samsung - фаблет Galaxy Note 6 .

Цей пристрій відмінно підійде для віртуальних розваг за рахунок свого великого якісного 5,7 дюймового дисплея з роздільною здатністю Quad HD і чудового продуктивного заліза власної розробки - Exynos 8893. 6 гігабайт оперативної пам'яті разом з 64 гігабайтами постійної дозволяють в повній мірі насолодитися якісним vr контентом. Завдяки ємного акумулятора, яким так славиться ця модель, Samsung Galaxy Note 6 є відмінним рішенням для користування гарнітур віртуальної реальності.

Таким чином, за рахунок всіх переваг даного смартфона, ви зможете повною мірою зануритися в нові технології і отримати максимум задоволення.

Таким чином, за рахунок всіх переваг даного смартфона, ви зможете повною мірою зануритися в нові технології і отримати максимум задоволення

В принципі, для перегляду фотографій і відеозаписів на пристрої ВР зі смартфона немає ніяких особливих вимог, окрім підтримки Full HD-дозволу (і вище) і діагоналі дисплея від 5,5 до 6 дюймів. При цьому ширина смартфона не може бути більше допустимої ширини обраної гарнітури. Якщо ж ви збираєтеся не тільки дивитися картинки і ролики, але і завантажувати ігрові програми, то потрібно враховувати ряд особливостей.

Наступне пристрій, який також здатне добре передавати картинку віртуальної реальності - Lg G6. Телефон цієї компанії відмінно зарекомендував себе в ролі гідного рішення для використання в VR окулярах.

Великий, яскравий і в цілому дуже збалансований 5,7 дюймовий екран, роздільна здатність якого становить 2880х1440 пікселів, чудово передає зображення для нового віртуального світу. Потужний і сучасний процесор компанії Qualcomm в парі з великим об'ємом оперативної пам'яті, не змусять вас відчувати будь-які незручності через брак продуктивності.

В цілому, цей флагман, вироблений компанією LG, дозволить вам цілком і повністю насолоджуватися інноваційними VR технологіями.

Варто також згадати і про компанії з Піднебесної. Однією з найбільш широко представлених на ринку є компанія Meizu зі смартфоном Meizu MX6. Незаперечною перевагою даної моделі, безумовно, є її вартість, яка позитивно позначиться на вашому бюджеті при виборі гідного рішення для VR пристроїв.

Не варто думати, що за невелику суму, яку просять за цей флагман, користувач сильно обмежений в функціональних можливостях. Завдяки збалансованим технічним параметрам, Meizu MX6 дозволить власнику насолоджуватися віртуальною реальністю нарівні з іншими пристроями вищеперелічених А-брендів.

Завдяки збалансованим технічним параметрам, Meizu MX6 дозволить власнику насолоджуватися віртуальною реальністю нарівні з іншими пристроями вищеперелічених А-брендів

Тому перед тим, як придбати вподобані окуляри віртуальної реальності, необхідно перевірити, чи є у вашої моделі смартфона такі датчики, як гіроскоп і акселерометр. Саме вони відповідають за коректну роботу додатків на основі Head Tracking - відстеження голови користувача в просторі. Фахівці стверджують, що також можуть вимагатися GPS-позиціонування та магнітовимірювачі.

Кращим смартфоном для VR очок буде модель з однією з цих операційних систем:

- OS Android 4.1 і вище;

- iOS 6.0 і вище (iPhone 4 і вище);

- OS Windows Phone 7.0 і вище.

Як видно зі списку, віртуальна реальність підтримується більшістю флагманів провідних виробників смартфонів. Так, все Apple iPhone сумісні, починаючи з 4 моделі. Що ж стосується техніки, що працює на ОС Андроїд, то тут потрібно уважно перевіряти наявність необхідних датчиків. Важливим може виявитися і рік випуску смартфона: кращий смартфон для віртуальної реальності повинен підтримувати безконфліктну роботу з гарнітурою, а це, з більшою ймовірністю, новітні моделі 2016 і 2017 року випуску.

Деякі виробники і моделі, які претендують на звання «кращий телефон для віртуальної реальності»:

- HTC (Evo 3D, майже вся лінійка One і ін.);

- Huawei (Honor 6 і майже вся лінійка Ascend);

- Asus (Padfone S);

- LG (майже вся лінійка Optimus і ін.);

- Samsung ;

- Meizu і xiaomi і т.д.

Підписуйтесь на наш Telegram

Так як же вибрати кращий смартфон для VR?