Mobile-review.com Ігри та програми на Samsung Gear VR, які змінять ваше уявлення про VR

На правах реклами 12+

Привіт.

Віртуальна реальність непомітно завоювала своє місце під сонцем, щотижня з'являється безліч роликів, а також ігор і додатків для VR, багато хто з них створюються спеціально для Samsung Gear VR як найпоширеніших VR-окулярів з елементами управління. Орієнтирів в VR-світі не так багато, кожен намагається знайти в ньому щось своє. У цьому матеріалі я спробую розповісти про найцікавіші додатки, які ви можете спробувати на Samsung Gear VR і які дозволяють зрозуміти можливості цього аксесуара. Можливо, після цього матеріалу ви дістанете свої окуляри і спробуєте ці додатки на практиці, щоб оцінити їх самостійно.

Пару слів про те, чому Samsung Gear VR і в чому перевага цих очок перед іншими. По-перше, вони працюють з флагманами від Samsung, що мають QHD-дозвіл екрана, тобто картинка в окулярах максимальної якості з усього, що ви можете отримати в таких пристроях. По-друге, окуляри спроектовані таким чином, щоб в них було комфортно дивитися ролики або грати, незалежно від того, скільки часу ви в них проведете, десять хвилин або годину. З усіма плюсами цих окулярів можна ознайомитися в нашому огляді.

З усіма плюсами цих окулярів можна ознайомитися в нашому огляді

Мільйонам людей у ​​всьому світі подобається цирк, в дитинстві кожен з нас пропадав на уявленнях, а поява Cirque du Soleil зробило це розвага цікавим і дорослим, вивівши його на інший рівень. Не так важливо, на якому числі уявлень Cirque du Soleil і де ви були, кожне з них унікально і незвично по-своєму. Кращі вистави ставлять на спеціально підготовлених сценах, наприклад, шоу "O" можна побачити тільки в Лас-Вегасі в готелі Bellagio. Спеціально для цього шоу був побудований величезний басейн, як ви розумієте, гастролювати з ним неможливо, тому бажаючі зануритися в атмосферу "О" мали до недавнього часу єдину можливість - відправитися в Лас-Вегас, щоб побачити все своїми очима.

Поява VR-технологій зробило Cirque du Soleil ближче до будь-якій людині в світі, так як тепер ви можете вдома оцінити шматочок шоу і зрозуміти, що це таке. Навіть якщо ви ніколи не потрапите в Вегас, у вас буде досвід того, що там показують і як це може виглядати. Для Cirque du Soleil експерименти в VR - це усвідомлений крок, а зовсім не данина моді. Крім "О", зняті ролики ще для кількох шоу, кожен з них відрізняється від того, що ви можете побачити в самому залі.

Уявіть собі, що вас пустили на сцену і актори грають тільки для вас і нікого більше. Ви можете крутити головою, розглядати кожного з них, насолоджуватися музикою. У великому залі ви сидите серед інших людей і дивіться уявлення на сцені, тут же ви стаєте частиною постановки. Це зовсім інші враження, які заворожують. Шоу "О" водне, і тим цікавіше бачити, що відбувається під поверхнею води. У 12-хвилинному фільмі ви опинитеся разом з акторами під водою, побачите, як вони танцюють для вас. Знаєте, мене не втомлюється вражати те, як знятий фільм, і неважливо, що на шоу я був кілька разів, в VR занурення і участь в "О" зовсім інші, здається, що можна торкнутися рукою акторів. У Cirque du Soleil використовують віртуальні окуляри для того, щоб прорекламувати своє шоу, в лобі Bellagio люди дивляться цей фільм і, уражені, йдуть в касу, щоб придбати квитки. Це одне з кращих поєднань реальності та світу VR, коли одне доповнює інше. І Cirque du Soleil виступає тут піонером, який дає вам спробувати на смак VR-світи. Цей ролик - зразок того, яким стане VR-світ в недалекому майбутньому - персональні шоу для кожного, не виходячи за межі свого будинку.

Цей ролик - зразок того, яким стане VR-світ в недалекому майбутньому - персональні шоу для кожного, не виходячи за межі свого будинку

Зупинятися на роликах YouTube 360 ​​або об'ємних фотографіях з різних частин світу, в тому числі від відомих телевізійних каналів, я не буду, їх занадто багато і на будь-який смак. Якщо любите дивитися Discovery або щось подібне, то ви знайдете безліч роликів, які дозволяють поринути в атмосферу віддалених куточків планети, в побут людей, немов ви частину їх сім'ї або навіть племені.

В Samsung для популяризації такого контенту створили свій окремий сервіс, в якому існує безліч відео на різні теми, причому ви можете ознайомитися з контентом, навіть не маючи очок, існує спеціальна версія програми, яка дозволяє переглядати відео з екрану смартфона. Але цікавіше дивитися ці відео від першої особи, наприклад, можна побувати за кермом дорогого боліда або потрапити за штурвал літака. Кожен знайде відео на свій смак, а їх кількість постійно зростає. Крім того, що є канали на різних мовах, ви знайдете п'ять російськомовних каналів, всього є понад тисячу відео на російській мові, знайти їх можна ось тут .

Щоб справити на вас враження, дам кілька цифр про портал Samsung VR, тут є більше 2000 відео в форматі 360 градусів, на будь-який смак і на різних мовах. Тим, хто боїться, що це тільки англійську мову, варто спробувати 5 локальних каналів російською мовою, на них є як адаптовані ролики, наприклад, про всесвіт "Зоряних воєн", так і відео від російських космонавтів з Міжнародної космічної станції, ролики з кінофестивалів , огляди автомобілів від авто24 і багато іншого.

На Android можна завантажити додаток, яке дозволить оцінити контент, навіть не маючи очок, ви зможете користуватися цією програмою як звичайний відеоплеєр, так як він вміє відтворювати будь-які формати файлів, в тому числі 2D, 3D, 180, 360 і 360 3D відеозапису. Ви також можете завантажувати вподобані ролики до себе на телефон.

Зверніть увагу, що VR-світ - не тільки нове середовище, але тут досягається комбінація різних образотворчих засобів. Наприклад, в серіалі Gone ви не тільки стаєте учасником подій, занурюєтеся в них, але можете моментально переключатися між різними точками зору і бачити їх так, як це було неможливо до появи VR. Це принципово інший формат образотворчого мистецтва, який робить наш світ зовсім іншим.

Для тих, хто любить спорт, є не просто відео, а стрімінговие тривимірні відео, коли ви можете у всіх подробицях розглянути матч, будь то хокей або бокс. Тривимірна картинка створює зовсім інше враження від перегляду, додає ефект присутності.

Але давайте відвернемося і подивимося на ігри і те, що вони пропонують нам. Коли на смартфонах з'явилася іграшка Monument Valley, вона моментально стала подією, незвичайний світ з рішенням загадок, як пройти з точки А в точку Б, перекручені сходи, які немов зійшли з картин Ешера. Серця людей ця іграшка завоювала моментально і стала бестселером. Її творці на цьому не зупинилися, випустивши Land's End ексклюзивно для Samsung Gear VR. Рівне та ж ідея, але повне занурення в світ. Єдине питання, яке виникає, звучить так - чому іграшка закінчується так швидко і коли буде продовження? Музика підібрана дивовижно, що і забезпечує половину успіху. Чи не пробували? Саме час пограти в Land's End.

На комп'ютерах дуже популярні стрілялки від першої особи, в тому числі коли гравець сидить за штурвалом космічного корабля і управляє його озброєнням. В Samsung Gear VR занурення в такий світ набагато сильніше, він починає оточувати вас, що спокутує гірший проти ПК графіком. Число іграшок, яке з'являється в цьому жанрі, вже не піддається обчисленню, але хочу звернути вашу увагу на Anshar Wars 2, так як в цій грі не тільки цікавий геймплей, але також є мультиплеер, ви можете грати з іншими живими людьми, що підвищує цінність іграшки.

Тема космосу манить нас, і якщо в Anshar Wars 2 графіка виглядає простий, а підкуповує геймплей, то в грі End Space з графікою все в порядку, а занурення гарантовано, час пролітає непомітно. Подивіться на скріншоти з гри, а потім спробуйте її в реальному житті. Пам'ятайте про те, що в окулярах ця графіка за рахунок ефекту занурення виглядає набагато реальніше і цікавіше.

Пам'ятайте про те, що в окулярах ця графіка за рахунок ефекту занурення виглядає набагато реальніше і цікавіше

Або гра EVE: Gunjack, в якій ви також стріляєте в космічні кораблі, ігровий процес сильно захоплює, але тут знадобиться вже бездротової контролер, щоб не відволікатися на перезарядку знарядь. Втім, воно того варте!

Занурення в іншу реальність - це ключова особливість Samsung Gear VR. Музика та звукові ефекти, зручні окуляри - все разом створює правильний настрій і бажання грати. Такий жанр, як страшилки, повинен був з'явитися для віртуальних очок, так як занурення в світ гарантує, що ви будете лякатися кожного шереху. Гра Affected: The Manor дасть вам повну палітру страхів - пересуватися по будинку, не закриваючи час від часу очі, буде неможливо, занадто реально занурення в атмосферу фільму жахів, причому зроблено це за голлівудськими канонами. Промо-ролик не передає зовсім нічого, вам потрібно взяти в руки Samsung Gear VR, переконати себе, що ви безстрашна людина, і відправитися в подорож по дому.

Гра Affected: The Manor відмінно підходить для компаній, цікаво дивитися на реакцію людей в окулярах, коли вони вперше занурюються в цей світ. Можете пошукати ролики на YouTube, де на вечірках знімають гравців в Affected: The Manor - крики, сміх і веселощі йдуть в одному комплекті.

Можете пошукати ролики на YouTube, де на вечірках знімають гравців в Affected: The Manor - крики, сміх і веселощі йдуть в одному комплекті

Для того, щоб повірити в якийсь віртуальний світ, в нього потрібно зануритися. І якби мені довелося вибирати іграшку, яку можна назвати атмосферної, то одне з перших місць точно зайняв би трилер Dark Days. По-перше, у нього дуже непогана графіка. По-друге, у цієї гри відмінна озвучка і музика, яка занурює вас в ігровий процес. Можете переконатися в цьому самі, подивившись ролик.

Деякі іграшки приходять в світ VR з комп'ютерів, що зовсім не означає, що вони стають гірше, отримавши нові можливості. Досить згадати Minecraft, в своїй VR-версії він нітрохи не менше ПРИЛИПЧЕ, якщо не могли відірватися від будівництва з цеглинок свого світу на смартфоні або комп'ютері, то тут це буде зробити ще складніше. Або, наприклад, гра Hitman Go, яку на комп'ютері не помітили, а от в VR вона отримала друге життя, в ній потрібно пройти з точки А в точку Б, знищити ціль і не привернути нічиєї уваги. Гра на логіку, таких в VR-світах також вистачає, цю відрізняє незвичайна графіка і приємна музика.

Фентезі-світи також легко знайти для Samsung Gear VR, одним з кращих як для дорослих, так і для дітей можна вважати Herobound: Spirit Champion. Для тих, хто не хоче відразу викладати гроші за повну версію гри, є можливість спробувати шматочок світу, завантаживши безкоштовний варіант - Herobound: First steps.

Для тих, хто не хоче відразу викладати гроші за повну версію гри, є можливість спробувати шматочок світу, завантаживши безкоштовний варіант - Herobound: First steps

Але досить про ігри, адже любителям серіалів Samsung Gear VR також дає те, чого не може надати телевізор. Що трапиться, коли творці "Ходячих мерців" надихнуться серіалом "Справжній детектив"? Відповідь можна знайти в додатку GONE (завантаження в Samsung VR). Це історія зниклої дівчинки, в якій доведеться покрутити головою, так як підказки про те, що трапилося розкидані то тут, то там. Дуже незвичайний "серіал", який показує можливості VR в новому світлі, такого ще не було.

Коли говорять про те, що VR не дає рівним рахунком ніяких нових можливостей для художників і режисерів, знайте, що люди просто не пробували вийти за рамки стереотипів. Вражаючий фільм Notes on blindness: Into darkness заснований на реальних аудіозаметках людини, який втратив зір. Візуальний ряд відтворює те, що він говорить, і показує світ іншим, ніж звикли його бачити ми, мають зір. Найсильніша робота, яка отримала визнання в Каннах, і цілком заслужено.

Іншим популярним напрямком стало занурення в відомі картини, наприклад, це "Нічне кафе" Ван Гога, ви можете не тільки розглянути картину, але стати її частиною, подивіться в ролику, як це виглядає.

Або мультик про вторгнення інопланетян на землю, який показує, що ви можете відчути в Samsung Gear VR зовсім інший рівень занурення в роботу. Цей мультик по заряду емоцій дуже нагадує перші короткометражки від Pixar.

Світ VR тільки розкривається, але вже сьогодні щотижня в ньому з'являються програми, ігри і ролики, які сміливо можна назвати дуже цікавими, і головне, що вони різноманітні - підійдуть як інтелектуалам, так і підліткам. Об'єднує контент на Samsung Gear VR одна важлива штука: він для тих, хто любить вчитися і вивчати світ, не чужий розваг і відкритий всьому новому. І якщо рік тому можна було сказати, що в VR мало програм та ігор, які цікаві, то сьогодні їх вже накопичилася достатня кількість, причому їх якість на високому рівні. У цьому короткому огляді я торкнувся лише деякі ігри, фільми, програми, насправді їх набагато більше. Спробуйте світ VR самі, він цікавий і незвичайний, домогтися тих же вражень на комп'ютері або смартфоні неможливо. І VR вже став частиною нашого життя, тому пора приєднуватися до революції.

Опубліковано - 22 листопад 2017 р

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Новини:

10.07.2019 Компонент банківського троянця завантажувався з офіційного сайту московського центрального кільця

10.07.2019 Фаблет зайняли майже половину російського ринку

10.07.2019 Apple оновила свої ноутбуки MacBook Air і MacBook Pro

09.07.2019 Apple може випустити чотири iPhone в 2020 році

09.07.2019 Представлений бюджетний чіпсет Snapdragon 215

09.07.2019 Honor 9X Pro отримає висувну камеру для селф

09.07.2019 Samsung не станетвипускать Galaxy Tab S5

09.07.2019 У бренду Honor вийшов новий бюджетний смартфон - Honor Play 8

09.07.2019 У Росії стартують продажі кнопкового телефону Nobby 230 з функцією 3G роутера

09.07.2019 Canon розширює серію PowerShot G двома новими компактними камерами - G5 X Mark II і G7 X Mark III

09.07.2019 Зображення та технічні характеристики Galaxy A10e від Samsung

09.07.2019 Сайти з піратським контентом пропонують блокувати повністю

08.07.2019 HTC відзвітувала про подвоєння виручки

08.07.2019 П'ять камер і жодного вирізу - Google Pixel 4 XL

08.07.2019 Опубліковані специфікації Sony Xperia 20

08.07.2019 Huawei запускає програму Service PLUS з розширеною гарантією і додатковими послугами

08.07.2019 Сертифікований новий смартфон VIVO з потрійною камерою і подекранним сканером відбитків пальців

08.07.2019 Відео на каналі: БЛІЦ | Нові розумні годинник від Huawei - GT Elegant

08.07.2019 Відео на каналі: APPLE - ВСЕ! Тім Кук - випадкова людина в компанії Apple

08.07.2019 Sony WF-1000XM3 - нові бездротові навушники з найкращою системою шумозаглушення

08.07.2019 Telegram обзавівся анімованими стікерами високої якості

08.07.2019 Samsung випустив новий планшет - Galaxy Tab A (8.0 '', 2019)

05.07.2019 У Франції заборонять лаятися в Інтернеті

05.07.2019 Названа дата анонса ASUS ROG Phone 2

05.07.2019 Смартфони Xiaomi можуть зробити крок вперед по камерах

Підписка

Єдине питання, яке виникає, звучить так - чому іграшка закінчується так швидко і коли буде продовження?
Чи не пробували?
Що трапиться, коли творці "Ходячих мерців" надихнуться серіалом "Справжній детектив"?