E-TEN glofiish X650: комунікатор-універсал

Комунікатор E-TEN glofiish X650 прийшов на зміну вже зарекомендував себе пристрою glofiish X500 + , З екраном з високою роздільною здатністю. Цікаво, що виробник відмовився від незручного маркування значком «+», що не може не радувати. Логічно було б припустити, що новинка схожа на свого попередника, але немає, glofiish X650 нагадує нам не так давно вийшов у продаж бюджетний комунікатор E-TEN glofiish X600 . Що ж нового з'явилося в випробуваному, в чому відбулися зміни, ми і спробуємо виявити.

оригінальний аналог

Дизайн E-TEN glofiish X650 зазнав деяких змін, але не впізнати в ньому «молодшого брата» неможливо. Той же прямокутний корпус, практично без заокруглень, чітко вивірені деталі, невелике згладжування бічних кутів. Всі деталі добре підігнані ЛЮФ і будь-які прогини відсутня. Такий собі моноблок для стриманого ділового людини.

E-Ten Glofiish Х650 вийшов на зміну вже зарекомендував себе комунікатора glofiish X500 +

Основний колір корпусу тепер темно бузковий, але є ще й варіант в чорному кольорі. Покриття пластика Soft Touch (поверхня як би злегка прогумований), що дуже сприятливо позначається на «посадці» комунікатора в руці (він не ковзає і зручно лежить в долоні). відмінністю від X600 служить бічна вставка, що проходить по всьому периметру корпусу, - вона сріблястого кольору (нагадаємо, у попередника вона була бордовою). У тому ж колірному рішенні виконаний і верхній ряд клавіш. Загалом, дизайн досить лаконічний і строгий.

Загалом, дизайн досить лаконічний і строгий

E-TEN glofiish X650 нагадує не так давно вийшов у продаж бюджетну модель glofiish X600

Габарити E-TEN glofiish X650 не змінилися і складають 58х107х14,7 мм, вага також залишився незмінним - всього 136 г. Комунікатор не займе багато місця в дамській сумочці, та й в кишеню брюк або сорочки при бажанні поміститься.

Хатинка, хатинка повернись ...

Повертаючись до блоку навігаційних клавіш, варто зауважити, що вони невеликого розміру, але достатнього для зручності у використанні, промахнутися повз необхідної кнопки складно. При залученні вони підсвічуються яскраво білим світлом, в результаті чого призначення кожної з них легко можна побачити як в освітленому приміщенні, так і в темряві. Відмінною особливістю від кнопок glofiish X600 служить більш блякла промальовування функцій, які виконуються кожною кнопкою.

Всього клавіш швидкого доступу вісім, є і п'ятипозиційний джойстик з функцією введення

Всього клавіш швидкого доступу вісім, є і п'ятипозиційний джойстик з функцією введення. Верхній ряд включає дві софт-кнопки, кнопки «Пуск» і «Ок», а нижній - клавіші відбою / прийому викликів, швидкого запуску GPS-додатки і спеціального меню Quick Bar. Джойстик (значно виділяється над загальною поверхнею корпусу і інтуїтивно знаходиться) має чіткий відгуком на натиснення і зручний у використанні.

Джойстик (значно виділяється над загальною поверхнею корпусу і інтуїтивно знаходиться) має чіткий відгуком на натиснення і зручний у використанні

Екран E-TEN glofiish X650 досить яскравий і контрастний, помітна більш чітка промальовування елементів

Велику частину лицьової поверхні E-TEN glofiish X650 займає екран, діагоналлю 2,8 дюйма з роздільною здатністю 640х480 (VGA). Він досить яскравий і контрастний, помітна більш чітка промальовування елементів. Дозвіл дозволяє з комфортом здійснювати Інтернет-серфінг і загальну навігацію. Підсвічування має одинадцять рівнів, є можливість регулювання в залежності від заряду акумуляторної батареї. Загалом, слід зауважити, що відчуття від роботи з VGA-екраном залишилися тільки позитивні, і не приносили дискомфорту в роботі.

Над дисплеєм, можна побачити два індикатори, які блимають різним кольором і з різною періодичністю в залежності від ситуації

Зверху, над дисплеєм, можна побачити два індикатори, які блимають різним кольором і з різною періодичністю в залежності від ситуації. Лівий відповідає за роботу з бездротовими інтерфейсами (блимає синім для Bluetooth, оранжевим для Wi-Fi і білим для GPS), правий візуалізує системні повідомлення (будь то зарядка, наявність або відсутність мережі, пропущені дзвінки або SMS). Посередині за декоративною сріблястою гратами захований динамік. Під час розмови чути співрозмовника на хорошому рівні, але іноді спостерігалися нехарактерні «потріскування» і шуми (сказати однозначно, що це вина комунікатора можна, так як важливу роль тут відіграють як оператори зв'язку, так і місцезнаходження абонента).

бічні перипетії

Якщо подивитися на бічні сторони апарату, то можна побачити, що тут все в точності повторює модель E-TEN glofiish X600 . З правого боку у верхній її частині розмістилися кнопки гучності (виконані у формі «гойдалок» і мають невеликі зарубки для зручного визначення їх пальцем в сліпу), диктофона і отвір м'якого перезавантаження комунікатора. У самому низу виявилося отвір для навушників (гніздо для гарнітури діаметром 2,5 мм).

Моделі-конкуренти

Нижній торець зайняли (зліва направо) отвір мікрофона, слот для карт пам'яті формату microSD (є підтримка роботи з форматом Secure Digital High Capacity, специфікація SDHC була спеціально створена для карток флеш-пам'яті ємністю від 2 до 32 ГБ), роз'єм miniUSB для підключення комунікатора до комп'ютера або зарядного пристрою.

Спеціальні заглушки відсутні, але, на наш погляд, вони і не потрібні, так як роз'єми будуть часто задіяні. Там же в правому нижньому кутку знаходиться отвір для стилуса, який досить туго кріпитися в гнізді, але при цьому дістати його можна, навіть не зламавши довгих нігтів. Перо дуже зручне, має телескопічну форму.

Якщо подивитися на бічні сторони апарату, то можна побачити, що вони в точності повторюють модель E-TEN glofiish X600

Лівий торець не буяє кнопками, їх всього дві - це кнопка включення / виключення пристрою і кнопка активації камери, яка злегка виступає над корпусом. Зверху нічого немає, крім вушка для кріплення шнурка.

Зі зворотного боку E-TEN glofiish X650 , Як і належить, розмістилася вбудована 2 мегапіксельна камера з максимальною роздільною здатністю до 1600х1200 пікселів. Крім того, є автофокус, дзеркало і спалах (в glofiish X600 спалах була відсутня, замість неї стояла матова «латочка»), яка може використовуватися як ліхтарик. Для зйомки доступні режими: звичайний, таймер і портрет. Можна налаштувати баланс білого в залежності від умов фотографування, ряд спецефектів (ретроспектива, негатив, відображення та інші) так само присутній. Загалом, знімки виходять непогані, з якістю порівнянним для такої камери, єдиний недолік - це іноді виникає «пересвічування» при використанні спалаху. Відео записується з максимальною роздільною здатністю 240х320 пікселів у форматі 3GP. Якість виявилося не на висоті, картинка часом не чітка, при переміщенні не справляється з навантаженням і картинка зливається в єдине рухоме пляма.

виробничі можливості

За продуктивність нашого підопічного відповідає процесор Samsung SC32442 з частотою 500 МГц. На допомогу йому 256 МБ флеш-пам'яті (у порівнянні з моделлю X600 вона збільшена рівно вдвічі), а так само 64 МБ оперативної пам'яті (тут обсяг залишився колишнім). На жаль, в E-TEN glofiish X650 (Як і у попередників) немає вбудованого графічного прискорювача. При тестуванні пакетом Spb Benchmark був виданий результат 312,53 пункту. Для порівняння наведемо дані двох комунікаторів: більш потужного Gigabyte GSmart t600 (Процесор Intel XScale з частотою 520 МГц) і «старшого брата» E-Ten glofiish X800 (Процесор Samsung SC32442 з частотою 500 МГц). Наш випробуваний опинився посередині, хоча бали і не дуже високі.

Тест Spb Benchmark на визначення продуктивності системи, бали

МодельБали

Gigabyte GSmart t600 767,78 E-Ten glofiish X650 312,53 E-Ten glofiish X800 290,65

Важливим показником є ​​термін його служби акумуляторних батарей. Тут комунікатор не підкачав і тест показав непоганий результат. Час автономної роботи, перевірене за допомогою тієї ж програми при максимальній підсвічуванні і стандартному використанні дорівнювала - 5 годин 45 хвилин при максимальній підсвічуванні і стандартному використанні - непоганий показник.

Час автономної роботи, перевірене за допомогою тієї ж програми при максимальній підсвічуванні і стандартному використанні дорівнювала - 5 годин 45 хвилин при максимальній підсвічуванні і стандартному використанні - непоганий показник

Стилус E-TEN glofiish X650 телескопічний і досить зручний

Звичайно, не можна не перевірити роботу пристрою з відеододаток (тим більше на VGA екрані). Відеоролики в рідному дозволі відтворюються без яких би то не було проблем, але от при перегляді неконвертованого відео помітні деякі шорсткості. Звичайно, при виставленні відповідних налаштувань на середню якість можна добитися непоганого результату. У загальному і цілому, варто сказати, що E-TEN glofiish X650 з поставленими завданнями для комунікатора справляється.

В апараті встановлений модуль GSM, що працює в 4 діапазонах 850/900/1800/1900, передача даних може здійснюватися по GPRS і EDGE. В наявності так само модулі Wi-Fi (працює в мережах, що підтримують стандарт 802.11b / g) і Bluetooth 2.0 + EDR. З'єднання порадувало стабільністю, ніяких казусів під час використання помічено не було. Не обійшлося і без GPS-навігації, вона стала практично стандартною функцією в будь-якому сучасному комунікаторі. В E-TEN glofiish X650 встановлений чіп SirfStar III, а за програмну складову відповідає пакет Навітел Навігатор 3.0 з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом.

0 з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом

Зі зворотного боку E-TEN glofiish X650 розмістилися вбудована 2 мегапіксельна камера, автофокус, дзеркало і спалах

Позитивним моментом в комунікаторі є досить багатий набір попередньо утиліт і програмного забезпечення. GPS Viewer (відображення компаса та інформації про супутники), Location SMS (установка розташування і додати координати в SMS-повідомлення), Quick Bar (викликає меню швидкого запуску дев'яти програм), Backup Utility (утиліта для резервного копіювання), Connection Wizard (дозволяє автоматично налаштувати GPRS / EDGE-з'єднання), Namecard Maneger (програмою розпізнавання даних з візитних карток): список продовжувати можна досить довго. Але факт залишається фактом - E-TEN glofiish X650 при покупці практично відразу готовий до використання, залишиться тільки вставити сім-карту. Ах да ... Є ще одна дуже корисна для автолюбителів функція - FM-трансмітер (транслює радіосигнал на автомагнітолу або будь-радіоприймач), в моделі glofiish X600 вона була відсутня. При підключенні до комунікатора дротової гарнітури, яка служить в якості антени, і знаходження (за допомогою ПЗ, встановленого на X650 ) Вільної частоти - з'явиться можливість прослуховувати улюблені треки, що зберігаються на вашому комунікаторі (скоріше, звичайно, карті microSD). Погодьтеся, корисна така функція.

На старті

Що ж, варто похвалити компанії E-TEN за грамотне складання продуктової лінійки. Модель glofiish X650 , Яка прийшла на зміну вже застарілої X500 +, відрізняється зручністю в роботі, строгим бізнес стилем, багатою функціональністю і наявністю всіх сучасних комунікаційних моделей.

Звичайно, не обійшлося і без недоліків. Як то - недоліки при відтворенні неконвертоване відеороликів, іноді виникає «пересвічування» при використанні спалаху камери. Але, загалом, всі ці недоліки властиві практично всім сучасним комунікаторів. Тому наш вердикт однозначний - до старту готовий.

Основні плюси:

  • Відмінний дизайн;
  • Вбудований GPS-приймач;
  • Хороша ергономіка;
  • Великий набір клавіш;
  • Вбудований модуль Wi-Fi;
  • Наявність FM-трансмітера;
  • Наявність автофокусу і спалаху у камери.

Основні мінуси:

  • Пересвет спалаху;
  • Недоліки відтворення відео.

Середня ціна - 20 500 рублів (березень 2008)

Детальні технічні характеристики

Детальні технічні характеристики

Галина Сударева