Mobile-review.com Огляд планшета Asus eeePad Transformer Prime TF201

  1. Фотографії Asus eeePad Transformer Prime в інтер'єрі зміст:
  2. Комплект поставки:
  3. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  4. Док-станція і клавіатура
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. Пам'ять, карти пам'яті, апаратна частина
  8. звук
  9. Камера
  10. продуктивність
  11. Особливості реалізації Android
  12. Попередньо програми від Asus
  13. Ігрові можливості
  14. Висновок
  15. ПОСИЛАННЯ по темі

Фотографії Asus eeePad Transformer Prime в інтер'єрі

зміст:

  1. Комплект поставки
  2. позиціонування
  3. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  4. Док-станція і клавіатура
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. Пам'ять, карти пам'яті, апаратна частина
  8. звук
  9. Камера
  10. продуктивність
  11. Особливості реалізації Android
  12. Попередньо програми від Asus
  13. Ігрові можливості
  14. висновок

Комплект поставки:

  • планшет
  • USB-кабель (він же частина зарядного пристрою)
  • Вилка для підключення до мережі
  • Інструкція

позиціонування

В Asus не були першими, хто запропонував ринку модульну систему, що складається з Android-планшета і клавіатури. Така собі заміна ноутбука, в якій при потребі легко зняти верхню частину і забрати її з собою. У той же час, ті, хто любить клавіатуру, отримують її разом з додатковою батареєю, яка збільшує час роботи. На перший погляд, безпрограшний варіант. Але, на жаль, ніхто, крім Asus, не досяг успіху на цьому ринку. Та й назвати успіхом поставки першого Asus Transformer можна, апарат з'явився на самому початку квітня, коли ринок ще не розумів обсягу продажів Android-планшетів. Як результат, поставки в канали склали за другий квартал 400 000 апаратів замість запланованих 300 000. Але вже в третьому кварталі 2011 року партнери скоротили замовлення, і компанія стала виробляти 10 000 апаратів на місяць, що дозволило Asus уникнути затоварення складів і не брати участь у розпродажі пристрою за викидними цінами, як надійшли в HP c TouchPad або в RIM c Playbook.

Але вже в третьому кварталі 2011 року партнери скоротили замовлення, і компанія стала виробляти 10 000 апаратів на місяць, що дозволило Asus уникнути затоварення складів і не брати участь у розпродажі пристрою за викидними цінами, як надійшли в HP c TouchPad або в RIM c Playbook

Для Asus перший Transformer можна вважати успішним продуктом, тому поява продовження було справою часу. На мій погляд, це правильний підхід, так як існує безліч людей, хто хоче отримати незвичайний пристрій і не купує iPad в силу різних причин. Це не армія в мільйони користувачів, але сотні тисяч бажаючих набираються з легкістю.

До уваги треба брати те, що ринок планшетів тільки формується і поки Apple iPad є золотим стандартом, пристроєм, який щомісяця продається мільйонами штук по всьому світу, жоден конкурент не може навіть наблизитися до цих результатів. Тому все, що пропонують інші компанії, це нішеві пристрої, замінники iPad. На жаль, Android 3.x Honeycomb був і залишається досить повільним, сирим і не дуже пристосованим для планшетів. Це основний головний біль більшості виробників таких пристроїв. У Prime використовується версія 3.2, при цьому в січні 2012 року обіцяють оновлення до Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Це робить велику частину роботи в цьому огляді якщо не марною, то дещо передчасною, на новій версії ОС пристрій буде працювати як мінімум швидше, а також довше в силу оптимізації. Та й враження від пристрою буде на порядок краще, версії відрізняються дуже сильно, і порівняння не на користь Honeycomb.

В Asus дуже поспішали вивести планшет-трансформер на ринок, і цього було дві причини. Перша і основна - це те, що в січні на CES2012 з'явиться кілька десятків Android-планшетів нового покоління на Ice Cream Sandwich. Анонс Transformer Prime просто загубився б на тлі конкурентів і не привернув такої уваги. Друга причина в тому, що це перший планшет, та й перший пристрій, яке використовує NVIDIA Tegra3 (Kal-El), чотирьох] ядерний процесор з додатковим процесором-компаньйоном. Це дозволяє не тільки привернути увагу, але і добитися великих продажів до появи конкуруючих продуктів. Фактично, це гонка з часом, коли модель повинна надійти в продаж максимально швидко. Цікаво, що в NVIDIA також зацікавлені в такій гонці з часом, так як компанії необхідно зміцнити свої позиції як постачальника чіпсетів для мобільних рішень - як телефонів, так і планшетів. Історія з NVIDIA Tegra2 показала, що час виходу на ринок вкрай важливо, перші телефони на цьому чіпсеті продавалися непогано близько двох місяців, поки не з'явилися конкуренти. У підсумку вони перевершили за продуктивністю, економічності рішення від NVIDIA, воно не стало еталонним. І в історії з чотирьохядерними процесорами все повториться в точності. З іншого боку, різниця між чіпсетами не так величезна, щоб говорити, що є один беззаперечний переможець, поки його не спостерігається. Зрозуміло, що NVIDIA приділяє величезну увагу своєму чіпсету, і ми торкнемося деякі моменти, пов'язані з його використанням, але в більшості випадків це буде цікаво лише тим, хто грає в ігри і рахує себе активним гравцем. За аналогією з настільними комп'ютерами можна ділити планшети на ігрові та звичайні. Поки це поділ уявне, так як iPad пропонує безліч цікавих ігор, але не загострює увагу на графіку, в той час як на Android з'являються рішення, орієнтовані на візуальні ефекти і великі можливості заліза. Цікаво, що планшети як клас пристроїв відволікають увагу розробників від платформи ПК або приставок, все більше число ігор розробляється під управління з сенсорного екрану.

Разом, ми отримуємо наступне позиціонування планшета від Asus. Це комбіноване рішення для заміни нетбуків, а також ігровий планшет на Android. Рішення унікальне, цікаве для тих, кому потрібна клавіатура і набір на ній. До плюсів відноситься також наявність на док-станції стандартних роз'ємів для роботи з флешками, картами пам'яті. Це сильно виділяє пристрій серед інших Android-планшетів, полегшує роботу з ним, що може послужити додатковою перевагою. В першу чергу, планшет орієнтований на молодь і молодих професіоналів, в той час як зріла аудиторія віддасть перевагу iPad (втім, дуже часто ця ж аудиторія не вибирає Android-планшети в силу різних причин, поки не вибирає).

На жаль, гонка з часом змусила компанію відмовитися в першій версії Prime від 3G-модема, вбудованого в планшет. Він повинен з'явитися на початку 2012 року, але оновити модель буде не можна, тільки купити нову. Це ставить жирний хрест на покупку Prime для тих, хто хоче придбати мобільний в усіх відношеннях пристрій і не дивиться в бік Wi-Fi-планшетів.

До змісту >>>

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Відкривши коробку, ви побачите планшет в зібраному стані, встановленим в док-станцію. Полірована алюмінієва поверхня - це перше, що кидається в очі. Беремо планшет в руки, він відчувається як важкий брусок, і метал це враження тільки підсилює. Вага 1.14 кілограма, що не так вже й багато. Для порівняння MacBook Air від Apple з діагоналлю 11 дюймів важить 1.08 кілограма, значення близькі, але апарат від Apple за рахунок дизайну і особливостей конструкції сприймається як більш легкий. Порівнювати ці пристрої неправомірно, так як в одному випадку ми маємо справу з планшетом, в іншому - з повноцінним ноутбуком, та й ціна на них відрізняється в два рази.


Порівнювати ці пристрої неправомірно, так як в одному випадку ми маємо справу з планшетом, в іншому - з повноцінним ноутбуком, та й ціна на них відрізняється в два рази

Якщо перевернути док-станцію, то ви побачите, що нижня частина також з алюмінію, він тільки темніше. На корпусі є гумові куточки, а шарнір служить упором у відкритому стані. З точки зору надійності збірки ніяких претензій до планшета немає, всі деталі підігнані дуже щільно, немає зазорів.

З точки зору надійності збірки ніяких претензій до планшета немає, всі деталі підігнані дуже щільно, немає зазорів

Відкрити планшет в док-станції однією рукою практично неможливо, половинки важать приблизно однаково (док-станція 586 грам, а планшет 537 грам). Доводиться однією рукою притримувати нижню частину. З огляду на подвійне призначення планшета, ніяких запорів або поглиблень для пальця і ​​відкриття половинок не передбачено. Рука сама собою лягає рівно на середину планшета, там, де знаходиться камера (в моєму випадку пальці її не зачіпав, у деяких людей відбувалося зворотне, це залежить від хвата).

Максимальний кут 120 градусів, він цілком комфортний, на рівній поверхні планшет коштує надійно. Однак якщо ви захочете скористатися сенсорним екраном, наприклад, в Photoshop Touch, то при сильному натисканні док-станція може трохи відриватися від стола. Не варто сприймати це як проблему, подібне можна зустріти не так часто.


У розкритому стані видно засувка, вона утримує планшет в док-станції. Зсунувши засувку, можна з легкістю зняти планшет, треба потягнути його вправо. В руках він відчувається також важко, порівняно з першим iPad. Незважаючи на вагу в 537 грами, він відтягує трохи руки, позначається зміщений до нижньої межі центр ваги, що є необхідним для використання док-станції. Для порівняння iPad2 важить 601 грам, але він відчувається як більш легкий, то ж стосується і Galaxy Tab 10.1, який важить 565 грам.

1, який важить 565 грам

На лицьовій поверхні можна бачити фронтальну камеру з роздільною здатністю 1.2 мегапікселя, вона стане в нагоді при відеодзвінках. Ззаду розташовується 8-мегапіксельна камера, тут же світлодіодний спалах. Екран має покриття Gorilla Glass (стійкий до подряпин пластик), але у нього немає олеофобним покриття в порівнянні з Galaxy Tab від Samsung або iPad2 від Apple. З іншого боку, відбитки пальців видно тільки при вимкненому екрані, в інших ситуаціях вони непомітні. В Asus говорять про те, що таке покриття присутній, але цього на практиці не видно.

В Asus говорять про те, що таке покриття присутній, але цього на практиці не видно

На правому боці знаходиться 3.5 роз'єм для гарнітури або навушників, а ось на лівій стороні - кнопка Reset, вище - слот для карт пам'яті microSD (тут варто пластикова заглушка), слот microHDMI для підключення до ТВ, а також клавіша регулювання гучності. На верхньому торці можна бачити клавішу включення, в неї вбудований індикатор, який практично не помітний, настільки він мініатюрний. Посередині знаходиться мікрофон. Інтерфейсний роз'єм оригінальний, він знаходиться на нижньому торці. На задній поверхні можна бачити динамік, він тут один. Розмір планшета - 263 x 180,8 x 8.3 мм.


3 мм

До змісту >>>

Док-станція і клавіатура

Ми трохи поговорили про док-станції, саме час продовжити цю розповідь. У док-станції є вбудований акумулятор, а також ряд роз'ємів. На лівому боці - інтерфейсний роз'єм, а також індикатор зарядки поруч. Праворуч - слот для карт пам'яті SD, а також роз'єм USB. Це стандартний роз'єм, в нього можна підключати як периферійні пристрої, наприклад, миші або клавіатури, так і флешки або зовнішні жорсткі диски. Наявність стандартного USB-роз'єму (нехай і одного) - дуже велика перевага док-станції.

Наявність стандартного USB-роз'єму (нехай і одного) - дуже велика перевага док-станції

Клавіатура типова для 10-11 дюймових ноутбуків, клавіші розділені, у них немає підсвічування. У нашому випадку клавіатура має тільки один ряд символів, можливо, що будуть і локалізовані версії. Верхній ряд клавіш відведений для кнопок швидкого запуску додатків або функцій, є кнопка виклику головного екрану, а також пошуку. В цілому робота з клавіатурою не викликає ніяких нарікань, вона досить зручна. Якщо ви тримаєте Prime на колінах, то верхня частина буде переважувати, Prime не дуже стійкий, доводиться тримати руки на клавіатурі. Це невеликий, але недолік.

Це невеликий, але недолік

Обговорювати тачпад не бачу особливого сенсу, він невеликий і не дуже зручний. При використанні док-станції варто підключити мишку, це буде виправдано. Розмір док-станції - 263x180.8x8-10.4 мм.

До змісту >>>

дисплей

Для планшетів використовувана матриця дисплея виходить сьогодні на перший план, це те, що можуть оцінити користувачі в магазині. І безумовним, лідером тут залишаються Samsung і Apple, ці дві компанії задають планку. Тому було складно очікувати, що Prime зможе чимось здивувати, але це сталося. У планшеті використовується матриця Super IPS +.

Відмінність матриць Super IPS від звичайних у великому куті огляду, тут він дорівнює 178 градусам, картинка видно практично під будь-яким кутом, без зміни кольору і якості. Інша справа, що це добре для перегляду удвох, а в літаку при роботі з документами може стати і недоліком. Наведу пару малюнків, що пояснюють, як працює дана технологія.

А тепер знімки екрану Prime.

А тепер знімки екрану Prime

Іншою відмінністю екрану є можливість змінювати його яскравість, в звичайному режимі він схожий на екран на Galaxy Tab 10.1 (яскравість 380 ніт), включаючи режим ISP + можна отримати яскравість в 600 ніт. В Asus рекомендують використовувати цю яскравість на вулиці, щоб підвищити читаність екрану. У розділі, присвяченому акумулятора, ми поговоримо про те, як різна яскравість впливає на час роботи.

У розділі, присвяченому акумулятора, ми поговоримо про те, як різна яскравість впливає на час роботи

Роздільна здатність екрану - 1280х800 пікселів, воно цілком стандартно для таких планшетів, діагональ 10.1 дюйма. Екран підтримує мультитач, до десяти торкань. Це відіграє роль в іграх, а також при редагуванні графічних файлів.

В цілому, кажучи про екран, хочу зазначити, що він на рівні, і за цим параметром Prime стоїть в одному ряду з кращими планшетами. Поведінка на вулиці вище усіляких похвал.

До змісту >>>

акумулятор

У мене складається враження, що саме iPad задав планку для всіх інших виробників, так, в планшеті використовується вбудований Li-Pol акумулятор 25 Вт / год. У док-станції акумулятор на 22 Вт / год. Загальний час роботи, яке заявляє Asus, становить 12 годин для планшета і 18 годин для планшета в док-станції (програвання відео 720p, яскравість 60 ніт). На мій погляд, такий мінімальний рівень підсвічування не дуже цікавий для більшості споживачів, він дає максимальний час роботи, яке цікаво для маркетингу, але не для кінцевого користувача. Тому перш за все я спробував оцінити вплив підсвічування на час роботи акумулятора планшета. Програємо відео 720p з максимальною підсвічуванням в режимі IPS і IPS + і максимальною гучністю динаміка. У першому випадку час роботи склала 8 годині 40 хвилин, у другому - 6 годин 40 хвилин. Досить показова різниця. У першій версії прошивки було неоптимізованими енергоспоживання, значення були майже в два рази менше (про це треба пам'ятати, якщо ви зустрічаєте менші результати).

Давайте спробуємо включити режим IPS, яскравість звести на половину і подивитися час програвання відео, воно тепер складе 10 годині 15 хвилин. У тому ж режимі з док-станцією час програвання близько 14 годин 15 хвилин. Максимальний час, якого я зміг досягти з мінімальною підсвіткою екрану, 16 годин 15 хвилин (режим енергозбереження). Обмовлюся, що у всіх випадках програвався один і той же файл з роздільною здатністю 720p, але я не виставляв однакову яскравість екранів (технічно це правильно, але на практиці швидше треба орієнтуватися на стандартні значення підсвічування, у мене була обрана половина яскравості). До планшетів були підключені навушники, гучність також на половині.

Результати досить цікаві, планшет виграє у всіх Android-пристроїв на попередніх чіпсетах, наближається до Apple iPad, хоча і не доганяє його.

Час роботи (програвання відео 720p, підсвічування на половині значення) Apple iPad2 12 годині 40 хвилин Apple iPad 12 годин Asus Prime з док-станцією 14 годин 15 хвилин Samsung Galaxy Tab 10.1 9 годин 20 хвилин Motorola XOOM 9 годин Asus Prime 10 годині 15 хвилин

У документі з тестування Prime від NVIDIA наводяться вимір часу роботи цього планшета в порівнянні з попередньою моделлю. Тут також досить показова різниця.

Тут також досить показова різниця

В Asus (або, точніше, NVVIDIA) передбачили три режими роботи, що стосуються енергозбереження - нормальний, збалансований і збереження енергії (Normal, Balanced, Power Saving). У звичайному режимі досягається максимальна продуктивність, при роботі одного ядра з чотирьох максимальна частота 1.4 ГГц, при підключенні інших ядер частота будь-якого 1.3 ГГц (крім процесора-компаньйона, його частота не змінюється ніяк в верхню сторону). У збалансованому режимі максимальна частота процесорів до 1.2 ГГц, при цьому в основному процесори працюють при більш низьких частотах.

У режимі енергозбереження відключаються настройки екрану, вони виставляються автоматично, як і підсвічування (близько 60 ніт). При цьому частота процесорів блокується на 1 ГГц (максимум при роботі від одного до двох ядер), 760 МГц (3 працюючих ядра), 620 МГц (4 ядра). У режимі енергозбереження також недоступні всі функції графічного прискорювача, зокрема, при запуску ігор за «важкої» графікою планшет автоматично перемикається в збалансований режим. У деяких випадках таке перемикання не відбувається автоматично, швидше за все, це недолік саме ігор.

На жаль, в іграх час роботи планшета менше, ніж при перегляді відео (тут використання док-станції, як правило, зовсім не виправдано, хоча в деякі ігри можна грати і так). Час роботи сильно залежить від гри, воно становить приблизно 3.5-4 години.

З цікавих подробиць, як працює зв'язка док-станції і планшета. При повністю зарядженому планшеті і док-станції витрачається енергія планшета, при досягненні рівня в 92 відсотка док-станція починає заряджати планшет. На зарядку від мережі йде приблизно 2.5 години, трохи менше на зарядку док-станції. Загальний час зарядки - трохи менше 5 годин. Треба відзначити, що на роботу док-станції також витрачається енергія, якщо ви встановите флешку, мишку або щось інше, то витрати енергії зростуть. При повністю розрядженою док-станції на її харчування йде енергія планшета, він заряджає станцію.

З огляду на все вищесказане, приріст часу роботи за рахунок NVIDIA Tegra3 досить відчутний і цей планшет наздоганяє iPad2, один з кращих Android-планшетів. Треба врахувати також, що поява Android 4 може трохи збільшити час роботи.

До змісту >>>

Пам'ять, карти пам'яті, апаратна частина

Модель випускається в двох варіантах, з 16 і 32 ГБ пам'яті. Об'єм оперативної пам'яті 1 ГБ. Підтримуються карти microSD, слот на бічній стороні, є «гаряча» заміна (карти до 32 ГБ).

Для зовнішніх носіїв підтримується файлова система NTFS, а також файли розміром більше 4 ГБ.

Повний опис чіпсета NVIDIA Tegra3 можна прочитати тут .

До змісту >>>

звук

В Asus відзначають, что в док-станції є сабвуфер, при підключенні планшета почінають працювати ВІН и Основний динамік. При максімальній гучності звук не дуже чистий (может немного деренчаті). Ті ж стосується и програвання звуку только на планшеті (там один динамік). Маркетингова назва технології - SonicMaster. В цілому, для планшета це рішення більш ніж відмінно (iPad2 програє по гучності).

До змісту >>>

Камера

Основна камера 8-мегапіксельна, запис відео в 1080p, але якість як фотографій, так і відео поступається аналогічним камерам в телефонах. З чим це пов'язано, не знаю, швидше за із застосуванням недорогих модулів. Ви можете оцінити самі фотографії та відео в прикладах нижче. Зазначу тільки, що при наведенні на об'єкт краще вибрати його на екрані, щоб камера зловила фокус, інакше він виходить розмитим. Баланс білого також, м'яко кажучи, залишає бажати кращого. Приблизно така сама ситуація в Galaxy Tab 10.1, але там камера суб'єктивно краще.

До змісту >>>

продуктивність

Наскільки чотирьохядерний процесор краще, ніж дво- або одно-? Це питання не повинно хвилювати в відриві від використання ігор, так як в інших додатках це не буде помітно зовсім. Нижче я приведу пару скріншотів з тестових програм, але всі вони синтетичні і вимірюють віртуальних папуг, в той час як треба дивитися на реальну продуктивність пристрою.

Нижче я приведу пару скріншотів з тестових програм, але всі вони синтетичні і вимірюють віртуальних папуг, в той час як треба дивитися на реальну продуктивність пристрою

На мій погляд, більшість Android-планшетів програють iPad саме по швидкості повсякденної роботи, і винна в цьому аж ніяк не залізо, а сама ОС. До появи ICS говорити про те, що iOS 5.x порівнянна з Honeycomb по продуктивності, не можна. Різні враження. Напевно, тому я цей момент не хочу обговорювати докладно.

Для більшості користувачів якість ОС буде прийнятно, але це не ідеальний варіант, часом помічаєш пригальмовування при відкритті окремих пунктів меню, повільне завантаження додатків сприймається як норма (часто це пов'язано з їх розміром). Нічого критичного, багато на це зовсім не звертають уваги. Рекомендую подивитися відео з прикладом роботи інтерфейсу, думаю, з нього винести оцінку, наскільки швидко чи ні працює пристрій, можна. Інша справа, що Tegra3 дозволяє грати в ігри з дуже багатою графікою, і цей планшет можна назвати по-справжньому ігровим. У всіх сенсах цього слова. Про це в окремому розділі.

До змісту >>>

Особливості реалізації Android

З огляду на, що планшет побудований на стандартній версії Android, то можна прочитати відповідні огляди:

В налаштуваннях можна знайти панель від Asus, там не так багато додаткових опцій, в першу чергу, це управління яскравістю екрану (включення режиму IPS +), можливість робити скріншоти, швидка панель налаштувань від Asus, вид покажчика (як у миші або як при управлінні жестами ). Також можливість відключити активацію планшета в док-станції після натискання на клавішу пробіл. Як бачите, особливих змін немає, зате в числі встановлених програм можна знайти багато цікавого.

До змісту >>>

Попередньо програми від Asus

В Asus постаралися додати утиліти, які розширюють стандартні можливості звичайних Android-планшетів, наприклад, додали Asus Cloud, це сервіс для зберігання ваших даних у «хмарі». Власникам планшета надається 8 ГБ місця довічно, думаю, цього обсягу вистачить для більшої частини ваших робочих файлів.

Також варто відзначити Asus @ Vibe, це музичний сервіс, який дозволяє прослуховувати різну музику, а також купувати її (по суті, це магазин мультимедіа).

Серед додатків можна знайти утиліту для блокування додатків (від випадкового видалення), архіватор для створення копій встановлених програм і тому подібні дрібниці, які покращують життя користувача. Встановлена ​​програма для управління іншими пристроями по Wi-Fi (uPnP), наприклад, вона стане в нагоді для перегляду вмісту жорсткого диска вашого ПК і перегляду фільмів на вашому планшеті.

Програма SuperNote дозволяє робити пальцем замітки і створювати малюнки, мені вона дуже сподобалася.

У сукупності говорити про те, що в планшеті є щось унікальне з сторонніх програм, не можна, але це приємні дрібниці, які покращують сприйняття пристрою.

До змісту >>>

Ігрові можливості

За аналогією з першим Transformer до планшета можна підключати ігрові маніпулятори від будь-приставки, і не тільки від них. Для цього також можна використовувати USB-роз'єм в док-станції. Якщо при цьому вивести картинку по HDMI на телевізор, то ви отримаєте де-факто ігрову приставку з дуже непоганим рівнем деталізації картинки.

У моєму тестовому зразку було з десяток різних ігор, і кожна з них відрізнялася непоганий картинкою. Пропоную подивитися відео про ігри, в русі розкриються можливості графіки.

Нижче наведу скріншоти деяких ігор, а далі детальні скріншоти від NVIDIA, в яких описується різниця в іграх в порівнянні з їх версіями для інших процесорів (ефекти, дим і так далі).

Нижче наведу скріншоти деяких ігор, а далі детальні скріншоти від NVIDIA, в яких описується різниця в іграх в порівнянні з їх версіями для інших процесорів (ефекти, дим і так далі)

Моя думка така - грати на цьому планшеті зручно (як і на будь-якому іншому), а можливості процесора роблять деякі оптимізовані для нього гри яскравіше. У деяких іграх це просто не дуже помітно, і ваші враження, будуть такими ж (наприклад, коли тушкуйте вогонь водою, деякі ефекти можна розглянути з лупою, і загальне враження від гри те ж саме). Думаю, що для тих, хто грає багато і любить цю справу, подібний планшет буде цікавий, тому що подібні гравці вже звикли до певної графіку, вперше на планшетах її рівень непоганий. Але для більшості цим параметром, думаю, можна поступитися і дивитися на інші характеристики пристрою, сприймати його у всій сукупності сторін.

До змісту >>>

Висновок

Я не намагався осягнути неосяжне і описати цей планшет з усіх боків, та це й не потрібно. Майже не загострював уваги на синтетичних тестах, так як вони не дають реальної картини того, що відбувається. Для мене стояв практичне питання - захочу купити собі такий пристрій, чи ні. У чому його краса?

Як користувач Apple iPad я помітив, що в моєму звичайному режимі використання Prime майже дотягує до iPad, з док-станцією він рекордсмен. Питання тільки в тому, що тягати з собою док-станцію нецікаво, а MacBook Air займає стільки ж місця і стільки ж важить. Складний момент - все частіше я завжди ношу з собою маленький ноутбук, а не планшет. Просто в силу того, що ноутбук зручніше, а місця займає приблизно стільки ж. На жаль, заховати планшет в одяг не представляється можливим.

Замінювати свій планшет на Prime я точно не став би, скоріше, цей планшет для тих, хто купує такий пристрій вперше і дивиться на Android (в силу різних причин, хоча в планшетах ця ОС поки явно відстає і наздоганяльна). З величезних плюсів - наявність док-станції, тобто ви купуєте пристрій два в одному. У США планшет коштує 499 доларів, плюс 150 доларів треба буде заплатити за док-станцію. Цілком можна порівняти з нетбуком середньої руки. На жаль, використовувати Android для повсякденних завдань як ноутбук неможливо. Набираючи текст в Polaris Office, ви ризикуєте втратити його, перемикаючись в пошту і назад. Основна проблема в тому, що сама ОС поки ще не надто розвинена і не досягає потрібного рівня комфорту. Заміною ноутбука зв'язка док-станції і планшета служити не може. І тому, дивлячись на цей планшет, я точно можу сказати, що це унікальне, але застосовується не скрізь і не завжди пристрій. У ньому занадто багато дрібниць, які руйнують загальне враження, і дрібниці ці пов'язані не з апаратною частиною (до неї претензій немає зовсім), а програмної. Навіть оновлення до ICS не врятує положення, так як це просто більш зачесана версія, але сторонній софт все одно працює криво (в режимі багатозадачності). Навіть більше того, багато програм поки не адаптовані під ICS.

З іншого боку, порівнюючи Asus Prime з Galaxy Tab 10.1, я знайшов багато плюсів у першого. Наприклад, мені більше подобається екран на Prime, а також його налаштування. Час роботи також трішки більше у нього, зовсім небагато, але це помітно і в реальному житті. Метал корпусу при практично тій же вазі також варто віднести в плюс. Те, що за ті ж гроші ми отримуємо кращий процесор, це також гідність. Але при цьому я не можу стверджувати, що Galaxy Tab 10.1 за враженнями від роботи оглушливо програє, цього немає. Швидше, обидва поступаються програмно iPad, і ми знову приходимо до того, що Android поки наздоганяє.

Мій висновок простий. Якщо з якихось причин вам потрібна клавіатура і довгий час роботи, то альтернатив Prime практично немає. Якщо ви любите грати в ігри і не хочете купувати приставку, то цей планшет також ідеальний для цього. Втім, і без підключення до ТВ він забезпечує дуже непогану якість картинки в іграх. Це один з перших представників нової хвилі Android-планшетів, і в цій якості він не гірше, але й не краще за інших моделей. Він просто перший. У березні-квітні 2012 року з'явиться досить велика кількість моделей з подібними технічними характеристиками (тут вбиває відсутність 3G, це величезний мінус моделі). Але наявність док-станції буде залишатися однією з унікальних рис Prime, від неї і треба відштовхуватися при виборі пристрою, чи потрібна вона вам, чи ні. Все інше буде вже вдруге.

Обговорення на форумі >>>

До змісту >>>

ПОСИЛАННЯ по темі

Ельдар Муртазін ( [email protected] )
Ельдар Муртазін (   eldar@mobile-review Twitter Livejournal
Опубліковано - 27 січень 2011 р

Блог MrMurtazin.com

Є, что Додати?! Пишіть ... [email protected]

У чому його краса?