Motorola RAZR V3 - погляд в минуле

  1. зміст
  2. Історія створення
  3. Зовнішній вигляд
  4. Операційна система
  5. RAZR V3 як мультимедійний телефон
  6. Селфі
  7. висновки

Сьогодні ми повернемося трохи в минуле і згадаємо телефон, що перевернув сторінку в історії мобільних телефонів - культовий Motorola RAZR V3. І порівняємо його з поточними флагманами: Galaxy S8, iPhone 8 і Xiaomi Mi6.

Багато, якщо не все, власники мобільних телефонів хотіли мати у власності цей стильний, з витонченим дизайном апарат. А згадайте Motorola RAZR V3і, з його металевими кнопками і неземної блакитним підсвічуванням. Це був «символ статусу» на той час, якими на сьогодні є флагмани провідних виробників світу.

зміст

  1. Історія створення
  2. Зовнішній вигляд
  3. Операційна система
  4. RAZR V3 як мультимедійний телефон
  5. Селфі
  6. висновки

Історія створення

Так, був такий стильний телефон. І ми б хотіли сьогодні провести таке собі порівняння деяких характеристик Motorola RAZR V3i, флагмана того періоду, з сьогоднішніми топовими телефонами. І жертвами порівняння стануть Galaxy S8, iPhone 8 і Xiaomi Mi6. Ну як жертвами - згадаємо про них пару раз. Так, був такий стильний телефон
І спочатку коротко нагадаємо вам про телефон, котрий змінив світ мобілок. Цей апарат був однією з «реперних» точок в світі мобільних телефонів, тобто точок, після яких відбуваються кардинальні зміни. Станом на 2003 рік Motorola перебувала на «межі» і врятувати її могло лише диво. І цим дивом став телефон RAZR V3 з його шалено красивим дизайном.

У той момент на ринку панували мобільники у вигляді невеликого брусочки з монохромним екраном.

Хотілося б привести цитату головного дизайнера Motorola того періоду Джима Вікса: «У той час всі телефони почали перетворюватися в такі рогач, без яскравих особливостей, безформні штучки Хотілося б привести цитату головного дизайнера Motorola того періоду Джима Вікса: «У той час всі телефони почали перетворюватися в такі рогач, без яскравих особливостей, безформні штучки. Тому й ідея виходу за рамки була дуже і дуже незвичайної, йшла врозріз з усім, що інші розробляли в сфері мобільних пристроїв в той час ». Ціновий сегмент таких брусків, як правило, був невисокий. RAZR V3 був зовсім іншим.

І в плані дизайну, і в плані ціни, з якої він стартував, до речі кажучи, без попередньої масової реклами в ЗМІ (у компанії банально не було на неї коштів) І в плані дизайну, і в плані ціни, з якої він стартував, до речі кажучи, без попередньої масової реклами в ЗМІ (у компанії банально не було на неї коштів). Вартість моделі склала рекордні на той момент $ 550. Порівнюючи з нашими флагманами, можна сказати, що на одному ціновому рівні з нашим «мотором» виявився тільки Xiaomi Mi6, а що залишилися два флагмана «плавають» поруч з $ 1000.. Погодьтеся, чималі гроші для мобільного телефону.

Не дивлячись на високу вартість, RAZR V3 розметались з полиць магазинів, як «гарячі пиріжки». Тонкий, стильний, металевий - схожий на лезо. До речі, звідси і назва, в перекладі з англійської RAZOR означає «бритва». А для звучання «загубилася» буква «О». І знову ж таки саме з RAZR V3 в ужиток входять слова з приставкою МОТО - MOTOFOLIO, MOTOTECH, MOTOCHIC, MOTOMEDIA, MOTOLIFE.

Безроздільне володарювання RAZR V3 на ринку тривало практично цілий рік Безроздільне володарювання RAZR V3 на ринку тривало практично цілий рік. Ніхто з конкурентів не зміг швидко відтворити що-небудь подібне - це було справжнім шоком для всіх конкурентів. Взагалі, середньостатистична «життя» моделі становила, при хороших «розкладах», не більше одного року. RAZR ж в різних його модифікаціях проіснував на ринку чотири! От скажіть - хто з представлених брендів може похвалитися таким результатом? Та не один з них.
Варто також згадати появу моделі Motorola RAZR V3і в наборі подарунків для акторів і режисерів на 77-ій щорічній церемонії вручення премії американської кіноакадемії ( «Оскар»).

У наборі, до речі кажучи, був і Samsung A790, який ніхто не помітив У наборі, до речі кажучи, був і Samsung A790, який ніхто не помітив. Так, телефоном Motorola RAZR V3і користувалася Мадонна, і не тільки вона одна. І це було не просто використання, а навмисне використання телефону «на публіці».

Зовнішній вигляд

Торкнемося зовнішнього вигляду цього мобільного телефону. Практично весь корпус був виготовлений з анодованого алюмінію. Для отримання повного тактильного і візуального задоволення користувача від використання металевого корпусу, компанія Motorola використовувала механічне гравіювання для отримання своєрідного концентричного візерунка на поверхні. Торкнемося зовнішнього вигляду цього мобільного телефону І фірмовий візерунок у вигляді концентричних кіл від компанії ASUS - є не що інше, як повторення тих же концентричних кіл на алюмінієвому корпусі RAZR V3i. Чи то самі додумалися через 8 років, то чи взяли за основу вже придумане.

Екран на зовнішній стороні корпусу закритий розпеченим склом, що само по собі було новаторською ідеєю Екран на зовнішній стороні корпусу закритий розпеченим склом, що само по собі було новаторською ідеєю. Її пізніше перехопили конкуренти.
Якщо ви згадаєте, то до ери смартфонів наші телефони з кожним роком зменшувалися в розмірах - була така тенденція на «мінімалізм». У кожній компанії є група, що відповідає за вивчення людської анатомії. І в рекомендаціях від цих фахівців сказано, що оптимальна ширина мобільного телефону становить 49 мм. А тепер давайте поглянемо на розміри «телевізорів», через які ми сьогодні з вами спілкуємося. Почнемо з Galaxy S8 - його ширина становить 68,1 мм. Далі торкнемося усіма шанованого iPhone 8 - його ширина 67,3 мм. І, нарешті, Xiaomi Mi6 - 70,5 мм. Взагалі нікуди не годиться, тобто зручності використання однією рукою - нуль. Не те що RAZR V3 - його ширина 53 мм, практично ідеал. Якщо торкнутися залишилися габаритних розмірів фаблет, то виходить куди більш сумний результат.

Так, спробуйте засунути ваш улюблений смартфон в кишеню джинсів і протягом дня походити з ним, присісти з ним кілька разів. І ви погодитеся зі мною, що це буде мало того, що не зручно, а ще постійна думка - «не зламати б, блін, ремонт коштуватиме полстоимости телефону ...». Чи то справа, розглянута модель Motorola. Іноді навіть доводилося поплескувати по кишені з метою перевірки - на місці чи телефон. Так, спробуйте засунути ваш улюблений смартфон в кишеню джинсів і протягом дня походити з ним, присісти з ним кілька разів Як кажуть, «взули та забула». Поки тобі не подзвонять, і не знаєш в якій кишені лежить телефон.

Торкнемося клавіатури RAZR V3. Її можна було помацати і навіть «в сліпу» набрати номер телефону.

Ось закрийте очі і наберіть номер на iPhone 8 Ось закрийте очі і наберіть номер на iPhone 8. Ви здивуєтеся тому, куди ви подзвонили. А як здивуються ті, кому ви подзвонили. А ось на металевій клавіатурі рейзера можна було осмислено набрати будь-який номер не дивлячись. Хоча і її поява стала можливо, на жаль, не завдяки роботі злагодженого колективу, а поїздці до Південної Кореї, де був укладений контракт на виготовлення і поставку такої клавіатури від компанії, що виробляє калькулятори. Вже потім, через те, що компанія Motorola не була патентообладателем, дане нововведення швидко поширилося по іншим брендам, і «родзинка» розчинилася. А на той момент це було щось. Такого не було ні в кого. А сьогоднішні топові смартфони в цьому плані все на одну особу.

За кількістю колірних пропозицій корпусу RAZR V3 з його модифікаціями, напевно, побив всіх - телефон мав палітру в 12 кольорів. Ви уявляєте собі цілих 12 кольорів корпусу - на будь-який смак. Що ж ми бачимо сьогодні - в основному це два, три, ну, може бути, чотири кольори. І в більшості своїй стандартний набір: біле-чорне, якесь червоне або сріблясте.
Правда, будемо чесні - єдиним з флагманів, практично наздогнав в кольоровій гамі RAZR V3, це Xiaomi Mi6 - 11 кольорів. У компанії Apple взагалі вирішили, що iPhone 8 вистачить трьох кольорів, а Samsung «піднатужився» і видав аж цілих п'ять кольорів для Galaxy S8.

Операційна система

Поговоримо про стабільність системи. Всі ми знайомі з різними «багами» на Android - оновилися і нате вам: не працює камера, розряджається швидко телефон, то карту пам'яті не бачить, багато чого ще можна згадати. Бачу, як почали усміхатися власники iPhone зі стабільною системою iOS - хочу їм відразу нагадати недавню оновлення iOS 11 - пристрій розряджається, не ловить мережу, гальмує, зависає. Не те, що стабільний в цьому плані RAZR V3. Поговоримо про стабільність системи Ні тобі глюків, всі необхідні програми працюють «рівно», «контакти» на місці, нічого не злітає. І для розваги у вас цілих три гри!

Уже в той час RAZR V3 мав можливістю управління голосом. У телефоні присутній кнопка голосових команд, тобто, призначивши попередньо в меню певні голосові команди, ви можете управляти своїм телефоном за допомогою голосу. Причому голосові команди не залежали від вимовляє, не вимагали попереднього тренування. Також в телефоні присутній голосовий набір. На корпусі були кнопки включення камери і «гойдалка» регулювання звуку.

RAZR V3 як мультимедійний телефон

Те, чим сьогодні нікого не здивуєш, в 2000-х було в дивину. Рейзер був одним з перших мультимедійних телефонів. Тобто одним з перших мобільних телефонів, «вбівшіх цвях в кришку труни» такого напрямку, як МР3-плеєр. А тепер увага, цитата з 2005 року - «Слабо уявляю собі користувача V3i, який постійно буде використовувати мр3-плеєр. Це нетипова функція для користувачів таких апаратів ». Ось така думка побутувала тоді. Правда, RAZR V3 не підтримував пряме підключення роз'єму 3,5 мм.

Для цього був потрібний спеціальний перехідник Для цього був потрібний спеціальний перехідник. Що було не дуже зручно. У цьому з RAZR V3 солідарні Xiaomi Mi6 і iPhone 8, які чомусь відмовилися від популярного роз'єму. Може косять під Рейзер, а може бути просто звичайний «випендрьож» - «щоб не як у всіх». А ось Samsung від роз'єму 3,5 мм не відмовився. Поява на ринку рейзера було великим кроком вперед, який дав поштовх для розвитку напрямку музичних телефонів. Та й не тільки, адже наявності вбудованого МР3-плеєра ми повинні бути вдячні піонерам, що розвивав цей напрямок.

Селфі

Була ще одна «фішка» - це можливість зробити Селфі. Так-так, ви не помилилися, на початку 2000-х, коли це ще не було модно. Для цього вам було просто необхідно включити камеру, закрити розкладачку і вуаля - зовнішній інформаційний екран перетворюється в видошукач камери. За вами тільки вибір ракурсу і натискання на кнопку, і ваше Селфі в пам'яті. Була ще одна «фішка» - це можливість зробити Селфі А зараз: включив камеру, перемкнув її на фронтальну і знімай себе скільки тобі хочеться. Нічого нового, хоча немає - «прикрутили» спалах на фронтальну частину телефону, спеціально для селфістов. А після - «закидав» себе в Instagram, Twitter, а хочеш Viber-му себе «зайшли» друзям. А на той момент ваше «все» - це MMS.

висновки

Багато в чому RAZR V3 з усіма його модифікаціями випередив свою епоху і запам'ятався нам своєю своєрідною унікальністю і неповторністю. Телефони купувалися не тільки з технічними характеристиками або бренду - з технічної точки зору він поступався багатьом своїм конкурентам. Але знову ж таки, його купували. Користувачі звертали увагу і на зовнішній вигляд, і на те, як стильно він виглядає. Зараз це теж важливо, але істотних відмінностей в дизайні у телефонів практично немає. Ось хто з вас на відстані зможе відрізнити одну марку телефону від іншого. Мало хто. А у компанії Motorola в ті роки існувало «правило трьох метрів». Тобто будь-який створений за цим правилом телефон повинен був бути розпізнаний з відстані не менше трьох метрів.

Що не кажи, а в плані дизайну раніше робили шикарні речі. Не те що зараз - суцільне одноманітність. Різниця лише в розмірі. Зараз все більше женуться за характеристиками. Не скажу, що це погано, але хотілося б більше якихось яскравих дизайнерських рішень.

От скажіть - хто з представлених брендів може похвалитися таким результатом?