Ноутбук acer Aspire 5520 почистити. Ремонт системної плати і ціна

  1. Ноутбук Асер Aspire 5520 не включається
  2. немає ініціалізації
  3. Перезавантаження або виключення на етапі запуску bios
  4. Ні завантаження з HDD
  5. Гальмує завантаження Віндовс, перезапуск ноутбука під час включення операційки
  6. Немає зображення на жк екрані в ноутбуці Асер Aspire 5520
  7. Ні харчування від блоку живлення на ноутбуці Асер Aspire 5520
  8. Ноутбук Acer Aspire 5520 Заборонено заряджати батарею
  9. Не включається від акумуляторної батареї або несправна батарея
  10. Програмні поломки ноутбука Асер Aspire 5520
  11. Фізичні поломки ноутбука
  12. Дисковод не бачить двд
  13. Відвал південного моста, північного моста або відеочипа
  14. Несправності дисплея ноутбука Асер Aspire 5520
  15. Вихід з ладу внутрішнього або зовнішнього блоку харчування
  16. Облитий рідиною Асер Aspire 5520
  17. Вартість ремонту ноутбука acer Aspire 5520

Подробиці Опубліковано 03 Березень 2014 Автор: Роман

Іноді, приходячи до нас сервіс, люди стверджують, що ноутбук Асер Aspire 5520 не включається і не стартує, проте - це не одне й те саме і можуть означати різні несправності Іноді, приходячи до нас сервіс, люди стверджують, що ноутбук Асер Aspire 5520 не включається і не стартує, проте - це не одне й те саме і можуть означати різні несправності. Не може включаться Віндовс, а може взагалі не бути ініціалізації. Наприклад, якщо у ноутбука Асер Aspire 5520 відсутня харчування від мережі і не заряджається акумулятор - це означають різні поломки, хоча дані позначення часто плутають. Давайте розберемося, які основні поломки ноутбука і їх симптоми.

Ноутбук Асер Aspire 5520 не включається

Ноутбук не реагує на натиснуту клавішу старту, тобто, не починає крутитися вентилятор, що не загоряються індикатори. При вимкненому стані лампочка заряду акумуляторна батарея може, як світиться, але і бути пасивним. Даний факт при здачі в ремонт варто згадувати. Причин такої поведінки може бути багато:

  • бита прошивка або відсутній прошивка BIOS
  • немає контакту в роз'ємі харчування в ноутбуці або в блоці живлення
  • коротке замикання в південному або північному мостах, наприклад через пробою по usb
  • згорів блок живлення, , А батарея розряджена або не підключена. Якщо при натисканні кнопки включення у вас близько 5-ти раз спалахує індикатор заряду акумулятора, проте ноутбук не запускається, - це симптоми як раз про сіла батареї і немає харчування
  • проблема у внутрішньому блоці живлення на системній платі. Тут варіантів може бути багато, короткий кз в ланцюгах харчування або батареї, згоріла мікросхема харчування, або чергового режиму

немає ініціалізації

Під визначенням відсутній ініціалізації, мають на увазі такі симптоми: при натисканні кнопки включення, починає обертатися, гудіти, працювати вентилятор і не зупиняється, крутитися постійно на великих оборотах, загоряються лампочки включення і кнопки CaspLock і так далі, але не гаснуть, подальша завантаження не слід, монітор не світиться. Можливі варіації з індикаторами, але єдиним залишається реакція кулера, відсутність зображення, відсутність світіння індикатора жорсткого диска. Даний дефект не варто плутати зі зниклим зображення на екрані. Отже, причини:

Перезавантаження або виключення на етапі запуску bios

Не плутати з рестарту при завантаженні Віндовс. Тут точно описати симптоми ноутбука важко, потрібно діагностика Acer Aspire 5520 , Проте можливі причини такі:

  • перегрів південного моста, як правило, через коротке замикання в ньому. Найчастіше відбувається через пробою по ЮСБ
  • перегрів CPU, внаслідок забитого сміттям кулера або нещільного прилягання радіатора, така поведінка зустрічається рідко, зазвичай, супроводжується великими оборотами вентилятора і зазвичай різними моментами виключення
  • відсутність харчування з зарядного пристрою, немає контакту в роз'ємі харчування, ноутбук намагається стартувати від батареї, але так як вона сіла, він відразу гасне
  • проблеми з bios

Ні завантаження з HDD

Не плутати з немає завантаження Windows. Відзначимо, що під час цього дефекту, на відміну від попередніх, майже завжди можливо зайти в bios. Поведінка, що вказують в цю поломку, теж різноманітно. Все може зависнути на заставці биос, може постійно повторювати спроби запуститься з мережевої карти, видати просто темний екран з курсором або сказати що диск не системний. У цьому випадку причиною може бути: битий жорсткий диск або чіп південного моста ноутбука . Перший варіант зустрічається набагато частіше, і причин поведінки HDD, таким чином, може бути безліч: починаючи від проблем з роз'ємом підключення, залипання головок, битих блоків, через те, що диск не відформатовано або чи не розбитий. Природно, методи вирішення теж різні.

Гальмує завантаження Віндовс, перезапуск ноутбука під час включення операційки

Рестарт найчастіше через пошкодження системи, іноді просто через збій операційки. Часто простіше встановити заново Віндовс, ніж намагатися виправити.

Немає зображення на жк екрані в ноутбуці Асер Aspire 5520

Як не дивно, але деколи проблеми досить банальні, та й проблемами з матрицею їх назвати неможливо. Хоча досить часто необхідна заміна дисплея на ноутбуці . Найбільш популярні серед них:

  • поламалася, або запала кнопка вимикання екрана при закритті верхньої кришки.
  • проблема з інвертором дисплея ноутбука
  • несправна лампа підсвічування
  • проблеми з відеочіпом, перевірити можна підключенням зовнішнього монітора, якщо є така можливість. У разі поломки, потрібна відновлення відеокарти ноутбука .
  • зламані шлейфи

Ні харчування від блоку живлення на ноутбуці Асер Aspire 5520

Ця поломка може бути окремим випадком дефекту "ноутбук не включається". В цьому випадку в ноутбуці батарея не заряджає, але ноутбук acer Aspire 5520 може і працює, але від батареї, в цьому випадку, в Windows про це йтиметься, батарея буде по чуть-чуть розряджатися. Чому так могло статися:

  • проблеми в роз'ємі живлення або із зарядним пристроєм ноутбука
  • проблеми з внутрішнім блоком живлення

Ноутбук Acer Aspire 5520 Заборонено заряджати батарею

Чи означає, що харчування від мережі йде. Windows відображає харчування від мережі, але відсутня значок заряду. Даний дефект зовсім не означає, що обов'язково у вас несправна батарея, але таке теж може бути. причини:

  • поламана батарея
  • проблеми з ланцюгами харчування
  • недолік потужності зовнішнього блоку живлення

Не включається від акумуляторної батареї або несправна батарея

Тут треба чітко розуміти, що не працює від батареї значить, що коли немає блоку живлення ноутбук acer Aspire 5520 не запускається, це не може означати, що ноутбук працює 10 секунд, потім вимикається.

  • найчастіше поламана батарея, в такому випадку найчастіше акумулятор і не заражається
  • проблема в внутрішнім блоком живлення

Програмні поломки ноутбука Асер Aspire 5520

За симптомами поломки ноутбуків можна поділити на програмні, апаратні та змішані. За статистикою програмний ремонт ноутбуків потрібен в 20% випадків. Інші випадки - це або чисто апаратні поломки ноутбуків, або, Віндовс. Симптоми програмних збоїв - гальмування системи, поява різних повідомлень про помилки, віруси. Система і програми можуть не включаться зовсім, перезавантажуватися, зависати і т.д. Загалом, серед програмних типові несправності ноутбуків - багато сміття і завірусованность Windows. І майже в 95% причиною програмних збоїв це сам користувач. Відкриття сайтів небезпечним контентом, запуск неперевірених файлів і програм, робота в інтернеті без антивірусного ПО і відсутність хоча б мінімальних профілактичних робіт з Віндовс - цього вистачить, щоб через короткий термін ноутбук прийшов в неробочий стан.

Рішення програмних проблем полягає в видалення вірусів, відновлення працездатності Windows або повної її перевстановлення зі збереженням даних.

Фізичні поломки ноутбука

Апаратні поломки можна поділити на два типи - механічні та електронні. Механічні поломки ноутбука - це фізичні ушкодження, завдані користувачем, наприклад, вилита алкогольних напоїв, води, газованої води, кави, чаю, рідин і т.д., падіння ноутбука на землю, удари по ноутбуку, розбиття дисплея або клавіатури сторонніми предметами, поломка роз'єму харчування і розриви дроти підзарядки.

Крім пролиття води, яка в змозі вбити в ноутбуці все, що завгодно, найчастіше в ноутбуках страждають монітор і клавіатура. Дисплея, б'ють при невдалому Нагіб кришки або під час закриття кришки, коли на клавіатурі лежать сторонні предмети, наприклад, флешки, ключі, олівці, ручки, мишка. А ось бичем клавіатури є звичка пити за столом, або катують почистити клавіатуру в домашніх умовах.

Дисковод не бачить двд

Несправності двд ноутбука іноді виходить, виправити чищенням лазерної головки, але частіше за все усуваються заміною дисковода .

Відвал південного моста, північного моста або відеочипа

симптоми згоряння південного моста на ноутбуці Асер Aspire 5520 - не працюють ЮСБ, мишка або клавіатура, ноутбук може включатися, але не завантажуватися. При поломки відеокарти ноутбук acer Aspire 5520 включається, але на екрані пропадає зображення, або спотворений; буває, що екран б'ється на кілька частин. При таких симптомах потрібно ремонт ноутбуків третьої категорії складності - з заміною BGA-компонентів. Поширені причини поломки ноутбука - некоректне підключення USB, перегрів ноутбука через забитої пилом системи охолодження, перевантаження ноутбука відео-додатками і іграми, заводський брак. Для запобігання подібних несправностей, рекомендуємо проводити 1 раз на рік чистку ноутбук Асер Aspire 5520 .

Несправності дисплея ноутбука Асер Aspire 5520

характерні несправності монітора ноутбука - спотворення квітів, зображення з червоним відтінком, повна відсутність підсвічування, миготіння екрану. Якщо дисплей зовсім темний, хоча щось видно під кутом, то це типові несправності інвертора ноутбука або лампи підсвічування. Якщо блимає - то 90% інвертор. Червоне зображення на екрані видає лампу підсвічування. Спотворення, смуги або перешкоди - винен шлейф матриці або дешифратор. Причини поломки - природне старіння, неякісне харчування, перетирання шлейфа. Найчастіша з поломок - вихід з ладу лампи підсвічування.

Вихід з ладу внутрішнього або зовнішнього блоку харчування

Поломка блоку живлення ноутбука acer Aspire 5520 призводять до того, що ноутбук взагалі не вмикається або не заряджає акумулятор. Внутрішній блок живлення виходить з ладу через вигоряння елементів обв'язки ланцюга харчування або контролера харчування. Проблеми в короткому замиканні, в неякісному харчуванні, в відсутності заземлення і т.д. Якщо ноутбук Acer Aspire 5520 не працює і не заряджається від розетки, значить потрібно шукати причину в поломці зовнішнього блоку живлення ноутбука. Буває в коннекторе просто розходяться контакти - варто їх подужати, і ноутбук знову в строю.

Облитий рідиною Асер Aspire 5520

Вилита рідина на ноутбук Acer Aspire 5520 може завдати серйозної шкоди. Найнеприємніше, що може трапитися - це вигоряння материнської плати. У цьому випадку потрібна заміна материнської плати ноутбука .

Щоб уникнути походу в сервісний центр, не пийте і не ставте рідини біля с ноутбуком. Не рекомендується їсти за ноутбуком. Якщо проблема вже трапилася - ні в якому разі не розбирайте корпус. Це може призвести до потрапляння води на плати ноутбука або до пошкодження шлейфу. Дбайливе використання дозволить уникнути проблем з поломкою клавіатури і окремих клавіш.

Вартість ремонту ноутбука acer Aspire 5520

Ціна ремонту залежить від ціни матеріалів і роботи по їх заміні. Приблизну ціну можна дізнатися за контактним телефоном нашого сервісного центру або у відповідному розділі:


Додати коментар