Планшет включається тільки від зарядки

Розглянемо в статті можливі варіанти виникнення і вирішення проблеми через яку планшет на Андроїд включається тільки від зарядки.


Зарядний пристрій. Якщо ви купили нову зарядку, і почалися проблеми - це перший сигнал того, що зарядці не вистачає потужності. Подібна ситуація, якщо у вас з'явився новий планшет, але ви намагаєтеся його зарядити старої зарядкою. Уявіть, що для зарядки планшета потрібно потужність 3 ампера, а зарядка видає всього 2. У такому випадку планшет може включитися від мережі, але зарядитися не може. Висновок - перевіряйте відповідність, скільки треба потужності для зарядки, і купуйте відповідний зарядний.

Програмна помилка. Так-так, деякі прошивки можуть бути нестабільні. Наприклад, такий глюк може проявиться, якщо батарея повністю розрядилася, і планшет вирубався. Потім підключаєте зарядку, екран засвітиться, і планшет можна буде включити. Але як тільки відключіть зарядку, він знову вимкнеться.

Багато хто радить відразу бігти стрімголов в магазин за новою батареєю - якщо хочете зберегти гроші, не слухайте цих порадників. Потрібно по максимуму вичавити з програмних можливостей, а потім в крайньому випадку втручатися в апаратну начинку.

Отже, робимо хард ресет, або загальний скидання . Може це допоможе, але не факт. Але спробувати можна? Далі, якщо скидання до заводських налаштувань не дав ефекту, завантажуєте нову прошивку для вашого девайса, на цей раз стабільну. Звичайно для початку бажано пошуршать на різні форуми, раптом у кого саме з цією моделлю планшета траплялося подібне, і ця людина знайшов потрібну версію прошивки.

З залізом десь щось не так. Як і говорив вам раніше, не поспішайте купувати батарею. Дуже акуратно потрібно розібрати планшет, і подивитися, чи на місці все проводки, які з'єднують акумулятор і плату. Можливо, один з повідків відвалився. Причиною цього може послужити падіння, або неякісна заводська пайка. Відвалився проводок потрібно повернути на місце, куди саме - можна знайти в інтернеті. Якщо боїтеся спалити плату або ще чого, краще несіть майстру.

Несправність батареї. У більшості випадків, якщо проблема була в програмній частині, перепрошивка все вирішує. Але якщо не "повирішувати", дивимося, чи на місці проведення. Якщо з проводами все ок, логічно припустити, що проблема в самій акумуляторної батареї. Напевно ви розумієте, що намагатися відремонтувати її немає сенсу, хіба що у вас "очманілі ручки". Підбираємо батарейку, яка підходить вам по ємності. Але перше, на що треба звертати увагу - це на розмір (щоб не купити на 10-ти дюймовий планшет батарейку від 7-ми дюймового). Ну і ще треба звертати увагу на вольтаж - він повинен відповідати "потребам" вашого апарату. Коштують такі батарейки від 15-20 $.

Але спробувати можна?