Робота над помилками. ASUS Fonepad 7 (ME372CG) з 3G - доступний «атомний» планшет

  1. Комплект поставки
  2. Зовнішній вигляд. Екран. Ергономіка
  3. Апаратна база і мультимедійні можливості
  4. Тести ASUS Fonepad 7 (ME372CG) і автономність
  5. програмна платформа
  6. підсумки

Після того як з'явився перший планшет Fonepad, пройшло не так багато часу: ще й року немає. А в ASUS вже підвели підсумки роботи над черговою Android-новинкою - створили його спадкоємця Fonepad 7 (ME372CG). Ну що ж, такий поспіх напевно обумовлена ​​бажанням виробника виправити недоліки своєї «проби пера». І в цілому ASUS Fonepad 7 (ME372CG) з 3G є дійсно більш досконалою моделлю. Давайте разом подивимося, що вона собою являє і який її потенціал.

Планшет ASUS Fonepad 7 (ME372CG), як і його семидюймовий предок, отримав приставку Fone завдяки своїй «дружбу» з SIM-картами. Іншими словами, він може замінити собою будь-який телефон. Fonepad 7 дозволить бути завжди на зв'язку. І в цьому, безумовно, плюс пристрою.

Новинка має якісні стереодинаміки. Побудована вона на апаратній платформі Intel Atom і може запропонувати своїм щасливому володареві повний список засобів комунікації. І що приємно, так це те, що вся ця «благодать», укладена в стильному корпусі, реалізується за досить демократичною ціною. Іншими словами, за сукупністю вартості і специфікацій інтернет-планшет ASUS Fonepad 7 (ME372CG) дуже і дуже спокусливий. Але не будемо квапити події. Щоб зважитися на покупку Fonepad 7, потрібно ще подивитися, який девайс в роботі.

Щоб зважитися на покупку Fonepad 7, потрібно ще подивитися, який девайс в роботі

Удосконалити, при цьому не погіршивши. Очевидно, що саме таким посилом керувався виробник, проектуючи новенький планшет ASUS Fonepad 7 (ME372CG). І у нього стояла складна мета - зберегти все без винятку переваги планшета-попередника, включаючи можливість використання його як повноцінного смартфона, а також доступність, і провести роботу над помилками, тобто усунути недоліки першої моделі, як то, наприклад, невеликий запас продуктивності і потужності. Подивимося, що ж у ASUS в результаті вийшло.

Комплект поставки

Планшет упакований в невелику коробку зі звичною для ASUS поліграфією. Верхня її частина зайнята зображенням пристрою (вид з двох сторін), нижня - технічною інформацією. Побачити колір купується моделі можна на правій хатині упаковки.

У коробку виробник вклав:

- безпосередньо сам планшет ASUS Fonepad 7 (ME372CG) з незнімної літій-полімерної акумуляторною батареєю ємністю 3950 мАг;

- зарядний адаптер (на 1.35 А);

- USB-кабель;

- пластикову підставку для планшета;

- скріпку для витягання SIM-карти;

- керівництво користувача в двох примірниках;

- гарантійний талон, дійсний протягом 12 місяців.

І ось, хлопці, що хочеться сказати про комплектацію планшета. Вона здивувала, причому, звичайно, не зарядним пристроєм і не кабелем USB, а наявністю зручної підставки з жорсткого пластика. З її допомогою ASUS Fonepad 7 (ME372CG) можна розташувати на столі як вам завгодно. Здавалося б, така підставка в грошовому еквіваленті для виробника - суща дрібниця. Але як вона нам, користувачам, потрібна! Іншими словами, її наявність в коробці з пристроєм дуже важко переоцінити. Дивно, чому інші моделі планшетів НЕ укомплектовуються підставками.

Зовнішній вигляд. Екран. Ергономіка

Планшет представлений на ринку в двох варіантах забарвлення корпусу: сірому (Metallic Grey) і білому (White).

Зовні новинка відрізняється від Fonepad (ME371MG). Напевно, це добре. Чому? Та тому що перший Fonepad, як нам здається, виглядає якось безлико. Свій певний стиль у нього, звичайно, є, але ось скромність його зовсім не прикрашає. Нас привернула в ньому хіба що алюмінієва задня панель. Правда, в корпусі ASUS Fonepad 7 (ME372CG) металу немає. Він пластиковий. Втім, від цього новинка практично нічого не втрачає. Більш того, пристрій виглядає солідніше і сучасніше, ніж його попередник Fonepad. Тильна сторона Fonepad 7 виготовлена ​​з глянсового пластика з майже непомітним фактурним візерунком.

Гаджет зібраний якісно. Його корпус не скрипить, а деталі чітко підігнані одна до одної. Береш ASUS Fonepad 7 (ME372CG) в руки і відчуваєш його монолітну конструкцію. В принципі така монолітність властива всім пристроям бренду (за що ми ASUS і любимо).

Ключовою особливістю фронтальній панелі ASUS Fonepad 7 (ME372CG), що говорить про приналежність планшета компанії ASUS, є парочка динаміків над і під екраном (якщо тримати його як смартфон). Логотип компанії, як і логотип Intel Inside, перемістився при цьому на задню панель пристрою.

При першому погляді на лицьову сторону ASUS Fonepad 7 (ME372CG) визначити його творця складно. А ось побачивши «філейну частину» новинки стає зрозуміло: це - ASUS.

Задня панель пристрою позначена логотипом компанії. Крім нього, на ній є напис «Intel Inside», яка свідчить про те, що в пристрої встановлений чіп цієї марки, а також ззаду є вічко основної камери (5.0 Мп) з трохи виступаючим ободком навколо нього.

Передня панель несе на собі семидюймовий екран. Його матриця - IPS, як і в старенькій моделі. Дозвіл екрана дорівнює 1280 x 800 пікселів. Це типово для абсолютної більшості планшетів.

Дисплей може похвалитися десятипальцевим мультитач. Його яскравість варіюється від 9 кд / м² до 248 кд / м². Середнє значення - 127 кд / м². В цьому плані ASUS Fonepad 7 (ME372CG) є середнячком. При яскравому освітленні, наприклад, в сонячний день, текст на екрані планшета читабельний, хоч є певні труднощі з його візуалізацією. А ось в темряві на мінімальній яскравості екрану читати з екрану ASUS Fonepad 7 (ME372CG) комфортно. Рекомендуємо для цього скористатися відповідним режимом, в якому колірна температура тепліша, завдяки чому зменшується навантаження на очі.

Відзначимо хороші кути огляду дисплея, а також те, що він відтворює глибокий чорний колір. Такий екран для недорого семидюймовий планшета, яким ASUS Fonepad 7 (ME372CG) і є ідеальний.

Над і під дисплеєм, якщо тримати планшет як смартфон, знаходиться пара динаміків. Під верхнім динаміком, придивившись, можна побачити фронтальну камеру, датчик наближення і освітленості. Вся лицьова сторона планшета надійно захищена загартованим склом. Виняток становить тільки невелика область сітки динаміків.

Виняток становить тільки невелика область сітки динаміків

Якщо розглядати девайс в смартфонів орієнтації, то його керуючі елементи будуть розташовані таким чином. Зверху знаходиться 3.5-міліметровий аудіороз'єм для підключення гарнітури, а знизу розташований microUSB-роз'єм з мікрофоном. Зліва знайшов своє місце слот для SIM-карти. Щоб дістати її, варто скористатися спеціальною скріпкою, що йде в комплекті поставки ASUS Fonepad 7 (ME372CG), або ж іншим схожим предметом.

Справа видніються: слот для карт пам'яті, здвоєна клавіша регулювання гучності і кнопка включення / блокування (перелік від низу до верху) Справа видніються: слот для карт пам'яті, здвоєна клавіша регулювання гучності і кнопка включення / блокування (перелік від низу до верху).

Варто сказати, що механічні кнопки пристрою легко намацуються Варто сказати, що механічні кнопки пристрою легко намацуються. Вони десь на міліметр виступають над торцями. І в цілому ергономіка моделі на висоті. Якщо тримати ASUS Fonepad 7 (ME372CG) як планшет, а не як смартфон, гойдалка регулювання гучності і кнопка живлення потрапляють в точності під вказівний палець лівої руки.

Узагальнюючи, скажімо, що в плані зручності експлуатації планшета ASUS Fonepad 7 (ME372CG) в смартфонах режимі причепитися до нього складно Узагальнюючи, скажімо, що в плані зручності експлуатації планшета ASUS Fonepad 7 (ME372CG) в смартфонах режимі причепитися до нього складно. В цьому відношенні він мало чим відрізняється від моделі-попередниці. І це не дивно, адже габаритні розміри у них приблизно рівні. У Fonepad (ME371MG) вони складають 196.4 x 120.1 x 10.4 мм при вазі в 340 грамів, а в герої нашого огляду Fonepad 7 (ME372CG) - 196.6 x 196.8 x 10.5 мм при вазі в 328 грамів. Такі габарити дозволяють використовувати планшет для голосового зв'язку. Правда, після рази-другого такого спілкування розумієш, що з цією метою краще застосовувати смартфон, а не планшет, яким би компактним він не був.

Апаратна база і мультимедійні можливості

«Серцем» планшета ASUS Fonepad 7 (ME372CG) є процесор Intel Atom Z2560. Він складається з двох ядер з архітектурою х86 і тактовою частотою 1.6 ГГц (HyperThreading). Нагадаємо, що в Fonepad першого покоління встановлений одноядерний процесор Intel Atom Z2420 з тактовою частотою 1.2 ГГц. Графічний прискорювач в пристрої Fonepad 7 - PowerVR SGX544 MP2 (в першому Fonepad - PowerVR SGX540), а оперативна пам'ять, як і в попередній моделі, характеризується обсягом 1 Гб.

Що стосується вбудованого накопичувача, то існують версії планшета з 8 Гб, 16 Гб, і 32 Гб. У кожній із них передбачена можливість розширення резервів за рахунок карти пам'яті microSD об'ємом до 64 Гб.

У кожній із них передбачена можливість розширення резервів за рахунок карти пам'яті microSD об'ємом до 64 Гб

Щоб отримати доступ до своїх зберігаються в Інтернеті файлів з підключеного до Мережі планшета , Зручно використовувати хмарний сервіс ASUS WebStorage.

Щоб поліпшити продуктивність свого Fonepad, в ASUS вирішили оснастити новинку більш потужним процесором Intel Atom Z2560 з двома ядрами, тактова частота яких 1.6 ГГц, підтримкою технології Intel Hyper-Threading, яка збільшує пропускну здатність процесорів, при цьому покращуючи загальну швидкодію багатопоточних додатків. Intel Atom Z2560 має порівнянну з сучасними ARM-четирех'ядерніков продуктивність. І цього цілком достатньо для такого багатофункціонального планшета, як ASUS Fonepad 7 (ME372CG).

Бездротові технології пристрою представлені підтримкою 3G, WLAN 802.11 a / b / g / n, Bluetooth версії 3.0. Відзначимо якість прийому сигналу Wi-Fi, як і GPS-супутників. Приємно, що пошук останніх - моментальний. При першому старті в апарата на це піде секунд десять.

Камер у моделі дві: основна п'ятимегапіксельна з автофокусом і оптикою f2.4, здатна записувати відео в Full HD-дозволі, і фронтальна 1.2-мегапіксельна, необхідна для відеозв'язку, зйомки фото і запису відео в HD-форматі. Фронтальна камера відмінно справляється зі своїм головним завданням, хоч і має посереднє дозвіл - таке ж, як і в інших апаратах виробника. Основна камера в новинці вдосконалена. В оригінальному планшеті ASUS Fonepad (ME371MG) вона трьохмегапіксельна.

В оригінальному планшеті ASUS Fonepad (ME371MG) вона трьохмегапіксельна

До речі, якість фотографій, які видаються ASUS Fonepad 7 (ME372CG), гарне. І його буде цілком достатньо, особливо якщо врахувати, що користуються камерою планшета, як правило, вкрай рідко.

Окремо варто сказати про Можливостей аудіо моделі. ASUS Fonepad 7 (ME372CG), як і попередня модель, хизується продуманої аудіосистемою з технологією SonicMaster. Виробник впевнений, що вона зможе змінити уявлення користувача про те, як повинні звучати мобільні гаджети. Є в планшеті і функція настройки звучання AudioWizard.

Нам же акустика ASUS здається однією з кращих серед конкурентів. Плюсом є також те, що розробники в ASUS Fonepad 7 (ME372CG) перенесли динаміки на тил планшета. Завдяки цьому практично виключається можливість їх закриття рукою користувача під час експлуатації девайса. Крім того, при такому їх розміщенні при іграх і в процесі перегляду фільмів створюється невеликий ефект об'ємності звуку. Та й до гучності розмовного динаміка претензій ми не маємо.

Тести ASUS Fonepad 7 (ME372CG) і автономність

Новий смартфон в популярному бенчмарк-тесті AnTuTu продемонстрував непогані результати, причому вони більш вражаючі, ніж у моделі-попередниці. ASUS Fonepad 7 (ME372CG) є дійсно більш потужним і продуктивним пристроєм.

ASUS Fonepad 7 (ME372CG) є дійсно більш потужним і продуктивним пристроєм

Результати Fonepad 7 трохи гірше, ніж у планшета ASUS MeMO Pad FHD 10 з діагоналлю дисплея 10 дюймів. При цьому в обох апаратах встановлений чіп Atom Z2560.

Можливо, що причина в більш повільної пам'яті Fonepad 7 або ж у використанні більш агресивних налаштувань енергозбереження. Погодьтеся, що планшету з батареєю щодо невеликої ємності (3950 мАч) нелегко впоратися навіть з процесором Atom, відомим своєю економічністю.

У Quadrant планшет ASUS Fonepad 7 (ME372CG) виявився на висоті. Свого старшого планшетного побратима він обігнав майже в два рази. До слова, якщо порівнювати результати «сімки» з результатами топових смартфонів, то зауважимо, що вона виглядає вельми гідно.

Різниця між новим і старим Fonepad в продуктивності графіки істотна. Це наочно демонструють тести GFXBench, 3DMark і Epic Citadel. Приємно, що планшет ASUS Fonepad 7 (ME372CG) здатний відтворювати навіть самі вимогливі до ресурсів ігри. Ось вже дійсно, що називається, проведено серйозну роботу над помилками!

Якщо говорити про автономність ASUS Fonepad 7 (ME372CG), то в цьому плані при відтворенні відео і в офісному режимі он тримається на рівні Fonepad (ME371MG). І це дивно, адже в старій моделі встановлений більш ємний акумулятор в 4270 мАг, тоді як в Fonepad 7 ємність його становить 3950 мАг при більш потужному процесорі.

Дані автономності ASUS Fonepad 7 (ME372CG) з офіційного сайту такі: в режимі розмови - 28 годин (в мережі 3G), в режимі очікування - 840 годин (в мережі 3G), при відтворенні відео - 10 годин. У завзятих геймерів батарея ASUS Fonepad 7 (ME372CG) буде сідати швидше.

Тим, хто не володіє інформацією, повідомляємо, що енергоспоживання планшета (та й смартфона теж) безпосередньо залежить від рівня підсвічування його дисплея. Також збільшують енергоспоживання активовані бездротові модулі.

програмна платформа

Роль операційної системи в планшеті грає версія Android 4.2.2 (Jelly Bean), яка отримала «косметичний ремонт» від ASUS. Нагадаємо, що в ASUS Fonepad (ME371MG) встановлена ​​версія Android 4.1.

У новинці, як і в ASUS Fonepad (ME371MG), застосована фірмова надбудова з четвертої (додаткової) керуючої клавішею, яка відповідає за виклик додатків. Стандартний набір попередньо фірмових програм такий же, як і в планшеті-попереднику.

Для запису заміток в ASUS Fonepad 7 (ME372CG) є таке встановлений додаток, як SuperNote. А завдяки Floating App можна працювати з декількома додатками, відкриваючи їх в різних вікнах.

підсумки

Можна однозначно стверджувати, що виробник проробив гарну роботу з удосконалення свого першого Fonepad. І головною зміною можна назвати високу продуктивність, що дозволяє запускати на свіженьке пристрої навіть найважчі сучасні ігри. Крім цього, новенький планшет ASUS Fonepad 7 (ME372CG) має безліч інших конкурентних переваг (до слова, головним конкурентом пристрою є, мабуть, Samsung Galaxy Tab 3 7.0). Да уж, друзі, ASUS Fonepad 7 - це вам не LADA Kalina, у якій є два плюси: один на акумуляторі, а другий - на аптечці. Цей гаджет - втілення сукупності особливостей, які хотіли б бачити користувачі в сучасному планшеті.

Відрізняє планшет висока продуктивність, що дозволяє запускати на пристрої навіть найважчі сучасні ігри. Крім того, ASUS Fonepad 7 (ME372CG) має безліч інших конкурентних переваг. І головним конкурентом пристрою є, мабуть, семидюймовий дітище Samsung - Galaxy Tab 3 7.0.

Підсумуємо. ASUS Fonepad 7 (ME372CG) акумулює в своєму стильному і компактному корпусі функціонал потужного планшета і сучасного смартфона. І що не менш важливо, так це те, що девайс доступний багатьом з нас. Рекомендуємо ASUS Fonepad 7 (ME372CG) до покупки всім тим, хто підшукує недорогий планшет, який би виконував далеко від дому роль портативного мультимедійного центру.

Перейти до технічних характеристик ASUS Fonepad 7 (ME372CG)

Перейти до технічних характеристик ASUS Fonepad 7 (ME372CG)

Дякуємо за надані фотографії: www.testlabs.kz і www.asus.com.

Чому?