Як вибрати USB Hub. Важливі дрібниці від експертів Алло!

  1. Основні поняття
  2. Різновиди USB-хабів
  3. інтерфейс
  4. Дизайн
  5. підсумки

У вас коли-небудь було таке, що дуже бракує USB-портів на комп'ютері або ноутбуці? Якщо так, то ми зараз спробуємо вирішити вашу проблему.

Вам знадобиться usb-концентратор або USB Hub, називайте даний пристрій як вам більше подобається. За допомогою пристроїв даного типу замість двох-трьох USB-портів ви зможете збільшити їх кількість в два, в три і навіть в чотири рази. Але питання «Як вибрати USB Hub» не такий простий, як здається на перший погляд.

Основні поняття

USB-концентратор або «хаб» - це пристрій, який збільшує кількість USB-портів. Тільки і всього. Це єдина його функція.

USB-подовжувач використовується для банального збільшення довжини кабелю USB-подовжувач використовується для банального збільшення довжини кабелю. Наприклад, якщо на стаціонарному ПК порти розташовані на задній стінці. Чи не будете ж ви кожен раз лізти під стіл, якщо вам потрібно увіткнути USB-накопичувач?

Різновиди USB-хабів

Всі «хаби» діляться на кілька видів: активний, пасивний і бездротової.

Найбільш популярними вважаються активні і пасивні usb-концентратори. Чим же вони відрізняються? Потужністю. Це один з головних критеріїв при виборі пристрою такого плану.

Так, пасивні концентратори - найпопулярніші і дешеві пристрої даної категорії. Це просто шнурок і певну кількість USB-портів, зазвичай цей від 2 до 6. Але є в «хабах» даного типу і один величезний недолік. Як ви могли побачити з конструкції, вони не мають зовнішнього джерела живлення, що в свою чергу загрожує як зниженням швидкості при передачі даних, так і зовсім відключенням пристрою від концентратора, якщо йому не буде вистачати харчування.

Чому так Чому так? Вся справа в тому, що на будь-якому ноутбуці USB-порт видає обмежену кількість потужності. І якщо один порт «розбити» на кілька, то харчування буде ділитися на всі підключені пристрої і комусь може не вистачити.

Саме з цієї причини на світ з'явилися активні концентратори, які в своїй конструкції мають джерело зовнішнього живлення, тобто підключаються до мережі 220 В. Таким чином, у вас буде можливість встановити його на пристойній відстані від системного блоку або ноутбука і не думати про втрату потужності і зниженні швидкості передачі даних.

Менш популярними є бездротові концентратори, для ноутбука це одне з найбільш підходящих рішень. Провід вам взагалі не будуть заважати працювати. Єдиною відмінністю від попередніх видів «хабів» є те, що бездротові підключаються через Wi-Fi.

інтерфейс

Наступним критерієм при виборі USB-концентратора є інтерфейс. На даний момент один з найпоширеніших - USB 2.0. Але також на ринку присутні і моделі з більш новою версією - USB 3.0. Їх вартість часто в півтора, а то і в два рази вище.

Завдяки інтерфейсу 3 Завдяки інтерфейсу 3.0, максимально допустима швидкість передачі даних складає до 5 Гбіт / сек. До того ж, дана версія може похвалитися і збільшеною силою струму - 900 мА в порівнянні з 400 у більш старого USB 2.0. Даний показник дозволяє не тільки підключити більшу кількість пристроїв, а також відпадає потреба зовнішнього живлення для деяких гаджетів, типу стареньких зовнішніх дисків.

Що вибрати - вирішувати тільки вам. Але раз ви задумалися над покупкою пристрою такого плану, значить у вас багато сучасних гаджетів, тому краще дивитися вже в сторону USB 3.0.

Дизайн

Зараз на ринку можна зустріти якісь завгодно «хаби», можна знайти як у вигляді різних іграшок, так і стильні концентратори, які відмінно підійдуть для вашого офісу.

Головне, що варто враховувати при виборі такого пристрою, це відстань між USB-портами. А то «китайці» бувають і такі, що портів шість, а одночасно підключити дві «флешки» і зовнішній жорсткий диск просто немає можливості. Тому радимо вам або вибирати між відомими брендами, або тільки після особистої перевірки в магазині.

підсумки

Отже, після всього прочитаного давайте визначимося, як вибрати USB Hub під свої потреби? Потрібно невелика кількість портів (до 6 штук), при цьому будете підключати тільки флеш-накопичувачі до 32 ГБ? Можна зупинитися на бюджетних пасивних USB-концентратори.

Весь час треба тримати підключеними кілька флеш-накопичувачів, зовнішні жорсткі диски і одночасно заряджати улюблений смартфон або планшет Весь час треба тримати підключеними кілька флеш-накопичувачів, зовнішні жорсткі диски і одночасно заряджати улюблений смартфон або планшет? Зверніть увагу на активні «хаби», які працюють на інтерфейсі USB 3.0.

Ми сподіваємося, що наш матеріал був вам корисний. Якщо це так, то натискайте на кнопочки нижче і діліться їм в соціальних мережах.

Чи не будете ж ви кожен раз лізти під стіл, якщо вам потрібно увіткнути USB-накопичувач?
Чим же вони відрізняються?
Чому так?
Потрібно невелика кількість портів (до 6 штук), при цьому будете підключати тільки флеш-накопичувачі до 32 ГБ?
Весь час треба тримати підключеними кілька флеш-накопичувачів, зовнішні жорсткі диски і одночасно заряджати улюблений смартфон або планшет?