Огляд зовнішнього акумулятора Rombica NEO Pro 280 високої ємності для зарядки гаджетів і ноутбуків

  1. Джерело живлення для MacBook, витриманий в яблучному стилі Передмова
  2. Комплектація
  3. Зовнішній вигляд
  4. Функціонал, тестування
  5. Враження від використання, нюанси
  6. висновки

Джерело живлення для MacBook, витриманий в яблучному стилі

Джерело живлення для MacBook, витриманий в яблучному стилі

Передмова

Проблема автономної роботи давно є каменем спотикання багатьох сучасних портативних пристроїв. Розвиток технології акумулювання енергії помітно відстає від темпів зростання продуктивності мобільних пристроїв. З появою смартфонів ситуація тільки погіршилася - сучасні смартфони можна порівняти за потужністю з комп'ютерами шести- восьмирічної давності, «ретина» вже добралася до 5-6 "екранів, та й на додачу виробники зменшують товщину пристроїв, жертвуючи дорогоцінним часом автономної роботи. Яскравим прикладів є фіаско годин iWatch, які потрібно заряджати кожен день.

Що стосується смартфонів і планшетів - в середньому всі виробники пропонують споживачеві пристрій, який пропрацює один світловий день в режимі помірного використання, але при максимального завантаження воно проживе в кращому випадку пару годин. Любіть грати в ігри з телефону, не хочете занижувати яскравість екрану для збільшення часу автономної роботи? Тоді без портативного акумулятора вам не обійтися. На ринку присутня безліч моделей портативних акумуляторів різної ємності, форми і кольору.

Що стосується ноутбуків - вихід процесорів Haswell нахилив чашу терезів, моделі з Broadwell вже почали надходити в продаж, але поточна тенденція стрімкого зростання дозволу портативних екранів - смартфони з 2K дозволом, а ноутбуки c 4K - відкинула індустрію на кілька років назад у вирішенні завдання збільшення часу автономної роботи. Потрібно збільшення потужності заліза, щоб інтерфейс операційних систем, програми та ігри при більшому дозволі екрану працювали плавно - це негативно позначається на часі роботи. Так, для простих офісних завдань середнього ноутбука може вистачити на один робочий день, максимум на півтора-два. Але при максимальному завантаженні результат схожий з топовими смартфонами і планшетами - всього кілька годин роботи. Ситуація за пропозиціями акумуляторів високої ємності значно відрізняється від ситуації з пропозиціями акумуляторів меншої місткості - так на ринку всього десяток моделей з ємністю вище 25 000 mAh, з яких половина стоїть понад 6 тисяч рублів.

Сьогодні мова піде про акумулятор NEO Pro 280 високої ємності 28 800 mAh від компанії Rombica. Він потрапляє в ціновий діапазон до 6 000 рублів.

Комплектація

Поставляється модель в прямокутної білої коробці, на якій відображений зовнішній вигляд акумулятора, а також функціонал.

Усередині коробки розташовується сам акумулятор і комплектація: мануал, гарантійний талон, зарядний пристрій, кабель USB -> micro-USB, перехідник micro-USB -> mini-USB, кабель для зарядки ноутбуків з 10 перехідниками і два білих проводи c контактами MagSafe 1 і MagSafe 2.

На жаль, ні на коробці, ні на сайті компанії, я не знайшов інформації про те для будь ноутбуків підійдуть 10 перехідників з комплекту, проте інформація виявилася в мануалі. Тобто будуть труднощі в визначенні - чи є відповідний перехідник в комплекті до відкриття упаковки. Сподіваюся виробник виправить цей недолік і опублікує інформацію на своєму сайті в майбутньому.

Сподіваюся виробник виправить цей недолік і опублікує інформацію на своєму сайті в майбутньому

Якщо на момент вашого читання цього огляду - цього ще не сталося, то ви потрапили на правильний ресурс - тут ми наводимо дані по кабелях з мануала (наші виміри фізичних розмірів кабелів підтвердили цю інформацію):

Якщо на момент вашого читання цього огляду - цього ще не сталося, то ви потрапили на правильний ресурс - тут ми наводимо дані по кабелях з мануала (наші виміри фізичних розмірів кабелів підтвердили цю інформацію):

Окремо хочеться відзначити кабелі MagSafe. Мене як власника MacBook радує, що саме ці кабелі зроблені у вигляді окремих білих проводів - в той час як Windows-ноутбуки доведеться заряджати за допомогою чорного кабелю і додаткового перехідника. У випадку з Apple - використання таких кабелів не буде псувати естетичне задоволення від іспользованіz MacBook навіть при використанні зовнішнього акумулятора - колірна гамма дотримана в стилі Apple, та й сам акумулятор виконаний в дусі «MacBook»

Зовнішній вигляд

Акумулятор повністю виконаний в алюмінієвому «литом» корпусі - відсутні шви між верхньою і бічними гранями - акуратний шов є тільки між нижньою межею і іншою частиною корпусу. Збірка гідна, нічого не скрипить і не люфтить. Поверхня алюмінію текстурірована під стиль «MacBook», це оцінять всі власники MacBook.

На лицьовій поверхні завдано непомітний логотип компанії і розташована єдина кнопка, обрамлена чотирма синіми світлодіодами. При натисканні на кнопку відображається заряд акумулятора. Якщо горять 4 світлодіода - 100%, якщо 3 - 75% і т.д.

З лівого боку розташовуються три світлодіода, які сповіщають про обраний режим роботи виходу для зарядки ноутбуків - 12V, 16V і 19V. Для зміни режиму потрібно виконати тривале натискання на кнопку на лицьовій стороні - після коротке натискання перемикає режим роботи, а тривале натискання - вихід з режиму налаштування

На верхній бічній грані знаходяться два USB виходу - 5V / 2.1A і 5V / 1A, гніздо для зарядки акумулятора і гніздо для зарядки ноутбука від акумулятора. Підписи до отворів розташовуються на нижньому боці, на якій також є докладна інформація про параметри моделі.

Функціонал, тестування

USB виходи. Два виходи USB дозволять зарядити одночасно два пристрої, це плюс. Різна сила струму на виходах також важлива. Так пристрої з невеликими акумуляторами (

Замість всяких тестів з амперметром народилася ідея тесту на практиці. Не так давно я перейшов на LG G3, який славиться однією проблемою - низька швидкість зарядка. Пристрій вимагає наявності 5V / 1.8A (оригінальний зарядний пристрій володіє такими характеристиками) і вище, в іншому випадку телефон лається на низьку швидкість заряду, для мене цей нюанс періодично виливається в проблему на порожньому місці. Так, наприклад, особистий портативний акумулятор на 10 000 mAh хоч і має вихід 5V / 2.1A - LG G3 все одно пише про низькій швидкості, і зарядка дійсно відбувається дуже повільно; домашній Desktop має порти «fast charging» - але з ними LG також лається. Найцікавіше було заряджати телефон в літаку від вбудованого в сидіння USB виходу. За 8 годин польоту заряд піднявся з 1% до 79% ... Але з Neo Pro 280 я такої проблеми не зустрів - мій LG G3 зарядився за пару годин, навіть трохи швидше, ніж від оригінальної зарядки.

Як тест - перевірив скільки разів зможу зарядити свій LG G3. Результат майже 9 раз, що узгоджується з теорією. Акумулятор у смартфона 3000 mAh / 3.8 V ~ 11.4 Wh, a акумулятор у Neo Pro 280 - 28800 mAh / 3.7 V ~ 106.56 Wh. Тобто в теорії мій телефон можна зарядити 9,3 рази від акумулятора, але на практиці потрібно враховувати втрати на котролері акумулятора, телефону, дроті + зовнішні умови, коливання напруги і т.д.

Зарядка ноутбуків. Акумулятор дозволяє зарядити безліч Windows ноутбуків - для цього в комплекті є 10 перехідників, які, як ми з'ясували, підійдуть до більшості сучасних моделей ноутбуків, а також ноутбуки від компанії Apple - для цього в комплекті є кабелі з роз'ємом MagSafe.

Тест проводився з використанням ноутбука MacBook Air 13 "(2011), акумулятор якого володіє наступними характеристиками - 6700 mAh / 7.3V ~ 48.9 Wh, виробник же пише на самому акумуляторі 50 Wh. Тобто в теорії акумулятор NEO Pro 280 може зарядити MacBook Air 2,13 рази. Використовуючи аналогічні розрахунки можна оцінити скільки разів вийти зарядити ваш ноутбук.

Але мені було не стільки цікавий варіант зарядки, скільки варіант продовження життя ноутбука. Так при максимальному навантаженні удалость отримати час роботи в 3 рази більше, ніж при роботі тільки від вбудованої батареї. Це помітний приріст, замість 3 годин при максимальному навантаженні ноутбук пропрацював 9 годин. А якщо більш помірковано використовувати потужності ноутбука, то час автономної роботи колосально зросте, так, наприклад, в режимі Wi-Fi серфінгу можна дотягнути до 24 годин.

Враження від використання, нюанси

Перейду відразу до суті. У такому пристрої є два моменти, на які варто звернути увагу - ціна і вага.

Ціна. Все пізнається в порівнянні. Рекомендована роздрібна ціна на цей пристрій - 5990 руб. Для порівняння вартість нового внутрішнього акумулятора для MacBook Air обійдеться в районі 4-5К + ще 1-2к на заміну. Тобто близький діапазон цін. Але з Neo Pro 280 у нас є перевага - ми виходить можливість продовжити життя ноутбука в 3 рази. Якщо пошукати доступні акумулятори «заточені» під MacBook - як правило це або акумулятори виконані у вигляді підставки під ноутбук, в стилі Apple-зарядки або алюмінієві «unibody» - в схожу ціну можна знайти акумулятори з параметрами близько 50-60Wh, тобто в 2 рази менше, ніж у Neo Pro 280 (106.56W), при цьому функціонал оглядає пристрою не обмежується зарядкою тільки MacBook.

Вага. Заявлено 833 грами. Зважував тестований зразок на кухонних вагах - 805 грами, тобто схоже на правду (з урахуванням похибки моїх ваг). Ця вага відчувається, особливо якщо тримати пристрій в руках. Кого-то таку вагу відлякає, кому-то буде все одно (головне продовжити життя свого пристрою), хтось буде ставитися з розумінням. За інших сказати не можу, але можу висловити свої суб'єктивні враження.

MacBook Air 13 "2011 важить 1.35 KG. Якщо порівнювати з ним, то акумулятор ускладнює вага в півтора рази. Так, забагато. Але подивимося на це з іншого боку - людина яка може взяти під руку MacBook і піти з ним у справах, явно не розраховує використовувати ноутбук довше, ніж дозволяє заряд в ноутбуці. У моєму випадку все по-іншому - у мене завжди з собою великий рюкзак з запасом місця, в якому цілий набір пристроїв і речей: гаманець, документи, складаний ніж з інструментами, маленький далекобійний ліхтарик, ліки першої необхідності, кілька чистих папірців, канцелярія, щоденник, планшет, ноутбук, зарядні пристрої, півлітра води (ні, не горілки), іноді парасольку. Загальна вага цього добра в середньому - 5-6 KG. На практиці виходило, що взяти з собою акумулятор не є проблемою. Йдеться всього про 13% різниці у вазі, для порівняння - взяти з собою парасольку (500-600 грам) - 10% різниці у вазі. Але ж ви не станете роздумувати чи брати з собою парасольку, якщо на вулиці йде дощ?

Для себе виділив наступні моменти після місяця використання

1) Зручно, навіть якщо не заряджати ноутбук, а використовувати для зарядки смартфона. Можна покласти в сумку і забути. Але бути впевненим, що в потрібний момент можна зарядити телефон. Раз на місяць згадувати, що потрібно зарядити акумулятор - куди приємніше, ніж робити це регулярно, в результаті періодично забути і потрапляти в ситуації, коли і телефон, і акумулятор розряджений

2) Актуально при тривалих перельотах, особливо з пересадками. В економ класі немає зарядок 110-220B, під час пересадки не завжди є можливість / час підзарядити ноутбук.

3) При вході в кафе перестав судорожно шукати вільне місце біля розетки.

4) Якщо забув зарядити ноутбук, можна зробити це по дорозі. Пару раз рятувало.

5) Друзі, не соромляться просити зарядити ...

висновки

Модель знайде свого покупця. Зі свого боку, зазначу зрозумілу користь цього девайса - зарядка / продовження життя великої кількості пристроїв від USB, MacBook, безліч Windows-ноутбуків, а також практичний і елегантний дизайн в стилі «MacBook» і кабелі MagSafe в комплекті. За даними від виробника - рекомендована роздрібна ціна - 5990 руб.

У разі, якщо концепція цього пристрою вам сподобалася, але ви не маєте потребу в настільки великій ємності акумулятора, то для вас є «лайт» версія на 18 000 mAh - Rombica NEO Pro 180, рекомендована роздрібна ціна 4900 RUB

Сторінка продукту на сайті виробника:

Якщо вам цікаві новини світу ІТ також сильно, як нам, підписуйтесь на наш Telegram-канал . Там все матеріали з'являються максимально оперативно. Або, може бути, вам зручніше "Вконтакте" ? Ми є навіть в Яндекс.Дзене .

Сподобалася стаття?

Ще на цю тему було

Любіть грати в ігри з телефону, не хочете занижувати яскравість екрану для збільшення часу автономної роботи?
Але ж ви не станете роздумувати чи брати з собою парасольку, якщо на вулиці йде дощ?
Сподобалася стаття?