Підключення до зовнішньої антени 3G роутера Novatel MiFi 5510L

Популярність роутера Novatel MiFi 5510L пов'язана насамперед з тим, що він підтримує роботу в мережі EVDO Rev. B Інтертелеком , Яка, як відомо, відрізняється великими швидкісними можливостями. Крім того, ціна на нього вигідно відрізняється від подібних йому пристроїв.

Роутер з успіхом може використовуватися для того, що б підключити Wi-Fi Інтернет в автомобілі , Та й взагалі скрізь, де є в цьому необхідність, оскільки акумулятор на 1800 мАг дозволяє достатній час користуватися Інтернетом в автономному режимі.

Безсумнівно багатьом би хотілося використовувати Novatel MiFi 5510L в умовах, коли сигнал EVDO Rev. B можна отримати без зовнішньої антени. Наприклад, якщо встановлювати 3G Інтернет від Інтертелеком в приватному будинку , То для отримання по справжньому хороших швидкостей антена просто необхідна.

Відомо і те, що компанія Novatel не передбачила стандартний вихід для підключення зовнішньої антени в цій точці доступу. Однак, це зовсім не означає, що немає ніякого виходу, в прямому і переносному сенсі цього слова. Для тих, хто професійно займається обслуговування і ремонтом подібної техніки, встановити роз'єм для підключення зовнішньої антени не складе особливих труднощів - все питання, як це зробити.

У певному сенсі можна сказати, що Novatel Wireless полегшив вирішення цього питання, оскільки в MiFi 5510L під кришкою, поруч з акумуляторною батареєю, в деякому поглибленні знаходиться калібрувальний (технологічний) роз'єм, на місце якого можна поставити стандартний, такий, до якого можна підключити антенний адаптер і відповідно антену. В результаті, без будь-якого нанесення шкоди корпусу роутера вдалося зробити деяку модифікацію Novatel MiFi 5510L , Значно розширивши область його застосування за рахунок можливості підключення зовнішньої антени.

Популярність роутера   Novatel MiFi 5510L   пов'язана насамперед з тим, що він підтримує роботу в   мережі EVDO Rev

Стандартний роз'єм для підключення зовнішньої антени встановлений замість каліброваного в корпусі Novatel 5510L.

Як ми бачимо на фото, для того, щоб підключити Novatel 5510L до зовнішньої антени , Досить зняти кришку і приєднати до гнізда антенний перехідник. Акумулятор в пристрої тримається дуже щільно, тому кришка в такому "стаціонарному" варіанті використання зовсім не потрібна. При відключенні зовнішньої антени прийом / передача модему знову перемикається на внутрішню антену, тому можемо закрити кришку і знову використовувати точку доступу EVDO Rev. B мобільно.

Антенний адаптер (пігтейл), підключений до Novatel MiFi 5510L

Наші контакти:

сайт http://pele.com.ua
email: [email protected]
icq: 310639415
skype: pelecom1

м. Київ, вул. Жилянська 55
тел. +38 (044) 223 22 33
факс +38 (044) 383 70 80

Vlad Warshavsky © спеціально для Пелеком.