За 500 рублів на годину: експерти запропонували підняти ціну на парковку в центрі Москви

До таких висновків прийшли в Економічному університеті ім. Плеханова. На їхню думку, в деяких районах навіть 200 рублів за годину стоянки вже не стимулюють водіїв швидше їхати До таких висновків прийшли в Економічному університеті ім

Фото: Михайло Джапарідзе / ТАСС

Експерти Російського економічного університету ім. Плеханова запропонували владі Москви розвантажити парковки в центрі шляхом збільшення вартості до 400-500 рублів за годину. Про це пише "Російська газета" .

Таким чином, ціна за наземну стоянку може бути доведена до рівня підземних паркінгів в ЦУМі, готелі The Ritz-Carlton і Центральному дитячому магазині на Луб'янці.

Дослідники посилаються на світову практику, за якою ціна на дефіцитну паркування не може бути в два-три рази нижче, ніж в підземних паркінгах (в Москві таке місце коштує 400-500 рублів за годину).

Підвищення тарифів і скорочення безкоштовного періоду стоянки в 15 хвилин знизить завантаження парковок на 20% і звільнить місця для місцевих жителів. Влада повинна не тільки підвищувати тарифи, а й створювати нові парковки, каже автоексперт Ігор Моржаретто:

Якщо тарифи на парковку виростуть, це серйозно позначиться на рентабельності кур'єрського бізнесу, говорить гендиректор City Express Олексій Кичатов:

В останній раз тарифи на парковку в столиці змінювалися в 2016 році, тоді в місті з'явилися перші місця вартістю 200 рублів на годину.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?