Найтонший у світі - огляд смартфона Huawei Ascend P6 (ФОТО)

Тестування китайського Android-смартфона з рекордно тонким корпусом.

Чим привабити покупця на великому сьогодні ринку смартфонів? LG і Samsung показують нам найпродуктивніші апарати, Fly і Gigabyte привертає ціною, HTC хорошою акустика. Huawei вирішила піти у напрямку тонких корпусів.

Huawei Ascend P6 bigmir) net

Так з'явилася лінійка Ascend P, яка і славиться своїми тонкими моделями смартфонів. Світ вже оцінив моделі Ascend P1 і P2, корпуси яких виявилися найтоншими в світі.

Однак Huawei вирішила не остановлівать на досягнутому і випустила ще більш тонку модель - Ascend P6. Сьогодні ми подивимося, наскільки вдалим вийшов цей смартфон.

Дизайн

Від Android-смартфонів рідко очікують дизайнерських вишукувань, спираючись на круті технічні характеристики. Але останнім часом виробники намагаються випускати приємні погляду моделі.

Huawei Ascend P6 bigmir) net

Huawei однозначно добре попрацювала над зовнішнім виглядом Ascend P6, зробивши його не тільки найтоншим, але і дуже привабливим зовні.

Зовні Huawei Ascend P6 виглядає досить строго через прямокутного дизайну із закругленими формами, але це додає йому якийсь шарм. Металеві матеріали корпусу дозволили досягти рекордної товщини корпусу - 6,18 мм (у iPhone 5S, наприклад ─ 7,6 мм).

Huawei Ascend P6 bigmir) net

При цьому зібраний він дуже міцно і міцно - ніяких люфтів, скрипів не помічено.

Хоча легким смартфон не назвеш - 120 грам, що майже на 8 грам важче, ніж iPhone 5S. Зате завдяки такому вазі смартфон відчувається в руках.

Huawei Ascend P6 bigmir) net

Так, в руках Ascend P6 лежить ідеально: габарити пристрою (132,65 х 65,5 мм) цілком вдалі і смартфоном можна без проблем користуватися однією рукою.

Роз'єми і кнопки

Зверху на лицьовій стороні розташований слуховий динамік і 5 МП фронтальна камера. Апаратних кнопок управління під екраном немає - вони віртуальні.

Huawei Ascend P6 bigmir) net

На правій грані розташовані кнопки регулювання гучністю і кнопка живлення. Вони металеві і натискаються з невеликим зусиллям. Трохи нижче ─ два слота для SIM-карти і для карти розширення пам'яті. Відкриваються вони також, як в iPhon'ах ─ за допомогою скріпки. Ось правда вони абсолютно однакові по велич і не відразу розбереш, де який.

Huawei Ascend P6 bigmir) net

Трохи нижче, біля округлого торця знаходиться роз'єм для гарнітури. Вона ж відповідає за зберігання «скріпки», яка відкриває слоти SIM-карти і карти MicroSD ─ оригінальне і вдале рішення.

Huawei Ascend P6 bigmir) net

А ось за що хочеться пожурити дизайнерів, так це за незручне розташування слота MicroUSB - він знаходиться зверху, що не зовсім зручно, якщо хочеться використовувати смартфон під час зарядки. З іншого боку, вибирати не доводиться, адже нижній торець заокруглений, а розташування гнізда зарядки в цьому місці трохи б зіпсувало зовнішній вигляд.

Huawei Ascend P6 bigmir) net

Окрема подяка Huawei за силіконовий кейс, який йде в комплекті. У ньому є все вирізи для кнопок і роз'ємів. Правда коричневий колір може не всім сподобатися, але на ринку є різні кольорові варіанти.

екран

Майже всю площу лицьовій панелі займає 4,7-дюймовий екран з роздільною здатністю 1280 х 720 пікселів. IPS матриця дозволяє відображати хороший рівень яскравості, контрастності і насиченості колірної гами, а щільність пікселів в 312 ppi згладжує всі нерівності, так що пікселів не видно. Кути огляду широкі, без спотворення кольору.

Huawei Ascend P6 bigmir) net

Що стосується чутливості екрана, то вона дуже хороша - досить легкого дотику.

Операційна система

Huawei Ascend P6 працює під управлінням Android 4.2.2 і володіє власною оболонкою Emotion UI.

Huawei Ascend P6 bigmir) net

Особливість Emotion UI в тому, що вона дозволяє вибрати одну з п'яти тем, яка може повністю змінити вид меню і іконок додатків.

Huawei Ascend P6 bigmir) net

Над дизайном Emotion UI попрацювали славно. Коли вперше включаєш смартфон, то не відразу розумієш, яка операційна система встановлена ​​на смартфоні: суміш Windows Phone з його плитками і шармом iOS, підкріплений зручністю Android - прекрасна робота. Хоча щось схоже вже траплялося нам в HTC One.

Скріншоти операційної системи дивись нижче.

Скріншоти операційної системи дивись нижче

Huawei Ascend P6 bigmir) net

Також крім оболонки Huawei Ascend P6 оснастили декількома додатками: офісний додаток Polaris Office 4.0, диспетчер файлів, ліхтарик, плеєр і непогана гра Raptide GP.

продуктивність

Усередині Huawei Ascend P6 інтегрований 4-ядерний прцоессор з частотою 1,5 ГГц (Huawei K3V2E), 2 ГБ оперативної пам'яті і графічне ядро ​​Vivante GC4000.

Huawei Ascend P6 bigmir) net

Така начинка дуже добре справляється з усіма навантаженнями без найменших гальм. За результатами бенчмарків, Huawei Ascend P6 знаходиться на рівні флагманських моделей минулого року.

Любителів відеоігор може дещо збентежити не надто відоме відеоядро Vivante GC4000. Однак воно є одним з найпотужніших на ринку: 16 ядер і підтримка технології OpenGL ES 3.0 (яка запрацює в повну силу лише на Android 4.3). Головне, щоб виробники не забували включати підтримку цього відеоядра в своїх іграх.

Камера

Основна фотокамера в цьому смартфоні володіє 8 МП фотосенсором. В принципі тут є все, що необхідно для отримання хороших фотознімків: спалах, автофокус, HDR режим, стабілізація, макрозйомка, технологія зворотного засвічення BSI.

Huawei Ascend P6 bigmir) net Huawei Ascend P6 bigmir) net

Правда стабілізація недостатньо надійна, змазування є, особливо це помітно в режимі HDR.

Час роботи

Це головний недолік смартфона. У гонитві за витонченістю і швидкістю роботи смартфон отримав не найпотужніший акумулятор ─ 2000 мАг. При середньому навантаженні його ледве вистачає на світловий день (8 годин), а при перегляді HD відео ледь протягне 3 години.

Також тонкий корпус дуже добре гріється під час «важких ігор» або перегляді високоякісного відео.

підсумок

Незважаючи на своє китайське походження, до якого у нас презирливе ставлення, Huawei відноситься до «хорошому Китаю». Компанія довела, що випускає дуже вдалі моделі смартфонів.

Смартфон сподобається тим користувачам, які хочуть мати пристрій, яке б виділяло їх серед інших ─ тонкий дизайн тут однозначне гідність. Також геймери будуть задоволені гарною продуктивністю смартфона.

ДИВИСЬ ВСІ ФОТО:

ДИВИСЬ ВСІ ФОТО:

переваги

- Тонкий і міцний металевий корпус
- Вдалий екран
- Високоякісна фронтальна камера
- Хороша продуктивність

недоліки

- Деякий час автономної роботи
- Нагрівання корпусу
- Завищена ціна (РРЦ - 3999 грн або 3777 грн в інтернет магазинах)

ЧИТАЙ ТАКОЖ: MWC 2013: кращий китайський смартфон показали на виставці (ВІДЕО)

Чим привабити покупця на великому сьогодні ринку смартфонів?