Невже зручно довго працювати на ноутбуці

Навіяло фоткою в галереї Домашнє місце інженера ядра від Навіяло фоткою в галереї   Домашнє місце інженера ядра   від   post-factum   і не тільки нею, я дивлюся зараз взагалі модно стало навіть в офісі працювати суцільно на ноутбуках post-factum і не тільки нею, я дивлюся зараз взагалі модно стало навіть в офісі працювати суцільно на ноутбуках.

Я цього не розумію. Ноутбук хороший як автономне або переносний пристрій, яке можна покласти в сумку або рюкзак і кудись принести. Це зручно. Але для тривалої роботи на мій смак є ось такі недоліки в силу самого пристрою:

  • за ноутбуком сидіти доводиться або злегка згорбившись або щось мудре з низькими табуретками, чому все одно спині нуютно або ніг. Цього непомітно, якщо працювати пару-трійку годин, але весь день і більше на ноутбуці некомфортно.
  • У ноутбуків маленький екран, може це нічого у кого зір одиниця, але наприклад, мені хочеться екран побільше. За 13-дюймовим у мене очі болять навіть в окулярах, мінімум потрібен 15-дюймовий, а краще 17-дюймовий, але вони і рідкісні і мнострообразни як ноутбуки. І взагалі якщо 16: 9, то мені потрібно мінімум 23-24 дюйма при 1920x1080
  • У ноутбуків незручна клавіатура. Я не бачив жодного ноутбука, у якого розташування і розміри клавіш мені б сподобалися.
  • Тачпад. Хтось каже, що у макбуков ідеальний тачпад для якого не потрібна миша. Як на мене це не так, у макбуков він звичайно хороший, але для мене тачпад незручний вже тим, що він перед клавішами знаходиться.
  • Це все була ергономіка, але наприклад у ноутбука ще й обмежені можливості щодо розширення, наприклад, вставити вінчестер або плату якусь. Можна сказати, що це не потрібно, але це так теж неправильно: то непотрібно, це непотрібно, в результаті виходить щось незручне

З ноутбуком можна працювати, але тоді його треба в док поставити або так підключити: нормальний монітор мінімум 23-24 дюйма, миша і клавіатуру, а сам він нехай тоді десь збоку стоїть замість системного блоку і не заважає.