7 міфів і фактів про вплив мобільного телефону на здоров'я людини

  1. Міф №1: Мобільні телефони здатні стати причиною виникнення онкологічного захворювання
  2. Міф №2: Мобільні телефони служать розсадником для розмноження хвороботворних мікробів і бактерій
  3. Міф №3: Мобільні телефони часто стають причиною ДТП
  4. Міф №4. Мобільні телефони погано впливають на зір
  5. Міф №5: Мобільні телефони впливають на фертильність
  6. Міф №6: Мобільний телефон погіршує якість сну
  7. Міф №7: Мобільний телефон може стати причиною попадання розряду блискавки

Про вплив мобільного телефону на здоров'я людини не замислювався, напевно, тільки ледачий. Це питання цікавить не тільки тих, хто гаджетів , Але і вчених. Joinfo.ua зібрав в одній статті всі міфи і факти на цю животрепетну тему.

В першу чергу, слід пам'ятати, що навіть самий новий і вдосконалений телефон - це джерело постійного електромагнітного випромінювання, який знаходиться поруч з нами 24 години на добу. І в зв'язку з цим, множаться чутки про те, що мобільний може нашкодити найстрашнішим чином: від зниження імунітету до появи пухлини головного мозку.

Давайте все ж розберемося, чи так це, і що з цього приводу кажуть фахівці.

Міф №1: Мобільні телефони здатні стати причиною виникнення онкологічного захворювання

Факт: Це не правда. Докладне дослідження цього питання провели вчені з університету Сіднея. Дослідження тривали близько 30 років.
Вони довели, що ніякого взаємозв'язку між появою телефонів і утворення раку головного мозку немає.

Міф №2: Мобільні телефони служать розсадником для розмноження хвороботворних мікробів і бактерій

Факт: Це правда. Вчені довели, що на самому звичайному телефоні середньостатистичної людини живуть мільярди небезпечних мікробів. Причому, їх приблизно в 5 разів більше, ніж на сидінні унітазу в громадському туалеті.

Щоб не піддавати ризику своє здоров'я, стежте за чистотою свого мобільника: протирайте корпус антибактеріальної серветкою, мийте руки, не кладіть телефон на обідній стіл і, по можливості, не давайте його іншим людям так само, як не даєте зубну щітку або гребінець.

Міф №3: Мобільні телефони часто стають причиною ДТП

Факт: Це правда. За статистикою, з вини водіїв, які розмовляють по мобільному під час руху, ДТП трапляються в 4 рази частіше. Якщо ж водій пише СМС, ризик збільшується ще в 6 разів.

Міф №4. Мобільні телефони погано впливають на зір

Факт: Це правда. Включений екран телефону сам по собі напружує очі, а якщо витріщатися в нього кілька годин поспіль, відповідно навантаження збільшується.

Якщо за службовим роботи або навчання, вам необхідно активно користуватися телефоном, рекомендується зменшити яскравість підсвічування. Відразу двох зайців вб'єте: і очам легше стане, і акумулятор протягом часу зарядку протримається.

Міф №5: Мобільні телефони впливають на фертильність

Факт: Це правда. Американські вчені провели дослідження і прийшли до висновку, що мобільний телефон може на 30% погіршити якість сперми у чоловіків і вплинути на народження нездорового дитини у жінки. Варто відзначити, що в кількох країнах існує навіть заборона користуватися мобільником, якщо жінка дізнається, що вона вагітна.

Міф №6: Мобільний телефон погіршує якість сну

Факт: Це правда. У багатьох сучасних людей є звичка засинати, переглядаючи щось на екрані смартфона. Це в корені неправильно, запевняють вчені. Головний мозок отримує нову інформацію і ще деякий час буде її «переварювати», не даючи людині, таким чином, розслабитися і заснути.

Більш того, навіть непрацюючий мобільний телефон, просто лежить поруч з ліжком, може нашкодити і перешкодити вам, виспатися. Насправді, електромагнітне випромінювання мобільника навіть в режимі очікування впливає негативним чином на центральну нервову систему людини, порушуючи нормальні зміни фаз сну.

Міф №7: Мобільний телефон може стати причиною попадання розряду блискавки

Факт: І це, на жаль, теж правда. Наприклад, метеорологічна служба Франції вже попередила жителів країни, що використовувати мобільні телефони під час грози небезпечно, так як вони - «провідники електричного розряду, здатні спровокувати влучення блискавки в людину». І, зверніть увагу, що дзвонити по ньому при цьому зовсім не обов'язково, досить того, щоб телефон був включений.

Бережіть себе і своїх близьких, і пам'ятайте - мобільні телефони створені для того, щоб зробити наше життя комфортним. Не дозволяйте їм стати причиною погіршення вашого самопочуття або загрозою для життя.

Журналіст ДжоІнфоМедіа Марина Корнєва нагадує, Motorola запатентувала самовідновлюється смартфон.