Вибираємо кращий ноутбук для навчання

  1. HP 250 G6 (2SX58EA)

Світ високих технологій дозволив сьогоднішнім студентам і школярам кілька відсунути в сторону звичні зошити і підручники, які стали рідними за багато десятиліть.

Сьогодні для ефективного навчання набагато важливіше мати якісний ноутбук. Дане комп'ютерний пристрій можна використовувати не тільки вдома або у друзів для підготовки до іспитів, але і брати з собою в навчальний заклад. До нового навчального року ми вибрали найцікавіші і гідні моделі ноутбуків, які обов'язково допоможуть в отриманні нових знань.

Dell Inspiron 3552

Dell Inspiron 3552

Орієнтовна ціна: від 500 рублів

Dell Inspiron 3552 відноситься до початкового рівня. Це справжнісінька «робоча конячка» без претензій на більше. Основною метою даного ноутбука є виконання повсякденних завдань середньостатистичного користувача.

У максимально простому дизайні домінують прямі лінії, які роблять пристрій по-справжньому суворим. Варто зазначити, що такий зовнішній вигляд представляється класичним для продукції бюджетної лінійки американського бренду. Лептоп отримав 15,6-дюймовий екран зі звичайним дозволом 1366 на 768 точок. Тут використовується глянсова матриця TN + Film, а також є акумулятор з ємністю 2700 мАг. Заряду батареї вистачить, щоб без проблем подивитися фільм або потрібну інформацію на просторах глобальної павутини.

Апарат має один роз'ємом USB 3.0 і двома портами USB 2.0. Присутній і роз'єм HDMI для підключення до комп'ютера або телевізора. Є не тільки вихід для навушників, але і Bluetooth 4.0. Клавіатура залишає приємні враження. Кнопки тут окремі, вони майже не прогинаються при натисканні. Тачпад отримав середні розміри, а знаходиться він трохи лівіше центру.

На вітчизняному ринку найчастіше можна знайти в продажу модифікації з чотирьохядерним процесором Pentium N3710 (Intel Braswell), тактова частота якого складає 1600 МГц (в Turbo-режимі - 2560 МГц). Потрібно виділити наявність 4 Гб оперативної пам'яті і HDD на 500 Гб, які призначаються для зберігання файлів. Вбудований графічний адаптер HD Graphics 405 здатний виконувати виключно базові завдання.

Lenovo IdeaPad 110-15IBR

Lenovo IdeaPad 110-15IBR

Орієнтовна ціна: від 580 рублів

Бюджетний ноутбук Lenovo IdeaPad 110-15IBR реалізований з матового пластика з шорсткою текстурою. Тому його зручно брати на навчання, адже він не норовить вислизнути з рук. Апарат отримав 15,6-дюймовий дисплей, а його дозвіл стандартне - 1366 на 768 точок. Поставляється гаджет з процесором Pentium N3710 або Celeron N3060. Обидва чіпа відносяться до сімейства Intel Braswell.

Кількість оперативної пам'яті може варіюватися від 2 до 8 Гб. Сюди встановлюються вбудовані графічні рішення HD Graphics 405 і HD Graphics 400. Обсяг HDD становить 500 або 1000 Гб. Існують версії з SSD на 128 або 256 Гб. Тут всього лише два USB-порту, а також один HDMI.

Девайс працює практично безшумно. Необхідно виділити досить непогану клавіатуру, а також можливість деякого апгрейда. Технологія Lenovo Photo Master 2.0 придбала додаткові функції для роботи з фотографіями.

HP 250 G6 (2SX58EA)

HP 250 G6 (2SX58EA)

Орієнтовна ціна: від 530 рублів

Лінійка ноутбуків HP 250 G6 націлена для вирішення офісних завдань, ставлячись більше до середнього сегменту. При цьому версія 2SX58EA є наймолодшою ​​і доступною в даній серії.

Дизайн пристрою вийшов в міру строгий і стильний. Точкова текстура верхньої кришки робить її гранично зручною і практичною. Тут є відразу два динаміка і різноманітність доступних портів: один USB 2.0, два USB 3.0, LAN (1 Gbit), один HDMI, VGA і картрідер.

Присутній і Bluetooth 4.2 для швидкого бездротового з'єднання. Приємно, що тут встановлений матовий екран з 15,6-дюймовою діагоналлю і ефективним покриттям антивідблиску. Вбудована SVA-матриця отримала WLED-підсвічування, яка добре проявляє себе в темний час доби.

Позбутися від зайвого шуму пропонує технологія HP Noise Cancellation, а надійний захист особистої інформації здійснюється завдяки функції Trusted Platform Module з генеруються ключами шифрування. Що стосується заліза, то воно цілком стандартне для даного класу ноутбуків.

Asus VivoBook Max X541NC

Asus VivoBook Max X541NC

Орієнтовна ціна: від 750 рублів

Якщо бюджет дозволяє вийти за межі 300 доларів, то можна придивитися до ноутбуків Asus VivoBook Max X541NC. Це відносно швидкі апарати з якісної начинкою. Навіть наймолодші моделі забезпечуються відеокартами GeForce 810M від NVIDIA, а також процесорами Intel Apollo Lake. Тому на такому ноутбуці можна не тільки працювати або читати, але і запускати гри з простою графікою.

Хоч корпус виготовлений із пластику, але завдяки спеціальному покриттю він жваво нагадує алюмінієвий сплав. Необхідно відзначити неймовірну компактність пристрою, а також зменшену товщину.

Виробник особливу увагу приділив високоякісному звучанню за допомогою технологій AudioWizard і SonicMaster. Це дуже цікавий і збалансований девайс за свої гроші.

Apple MacBook Air 13 "

Apple MacBook Air 13

Орієнтовна ціна: від 1800 рублів

Apple MacBook Air 13 представляється ідеальним варіантом для практично будь-якого учня. Звичайно ж, апарат коштує недешево, що властиво продукції «яблучної» корпорації. Але це зараз найдоступніший ноутбук від Apple. При цьому він зберіг майже всі найважливіші гідності лінійки.

За чудовий зовнішній вигляд потрібно «подякувати» стильний алюмінієвий корпус, який вражав своєю мінімальною товщиною. Його вага настільки мізерний, що пристрій можна без проблем переносити навіть дитині. Причепитися можна лише до вельми обмеженого набору роз'ємів, що продиктовано банальним браком вільного місця.

Завдяки потужному акумулятору апарат з легкістю пропрацює без підзарядки близько 12 годин. Він відразу ж придбав операційну систему macOS High Sierra, а також SSD-накопичувач на 128 або 256 Гб. Тут знаходиться швидкий двоядерний процесор Core i5 5250U. Є тут вбудована графіка HD Graphics 6000 від Intel. Є підтримка Wi-Fi 802.11ac для швидкісної бездротового зв'язку.

Можна виділити навіть просунуту камеру FaceTime, яка забезпечує HD-дозвіл під час відео спілкування з друзями і родичами. І це не рахуючи чудового трекпада Multi-Touch, а також неймовірно зручної клавіатури.