Який SSD-накопичувач купити в кінці 2017 року

  1. Кращий бюджет - Transcend SSD220
  2. Краща швидкість і обсяг - Samsung 960 Pro
  3. Кращий вибір - Samsung 850 Evo
  4. * * *

В середині цього року вперше за довгий час на ринку комплектуючих відбулися серйозні зміни

В середині цього року вперше за довгий час на ринку комплектуючих відбулися серйозні зміни. Почалися довгоочікувані активні бойові дії між Intel і AMD, а твердотільні накопичувачі зробили значний крок вперед. Компанія Samsung випустила в продаж рішення на основі нової об'ємної схемотехніки 3D V-NAND зі збільшеним терміном служби і більш низькою вартістю в виробництві. А зараз слідом за корейським законодавцем мод поступово підтягуються й інші бренди.

Таким чином, до кінця 2017 року на полицях магазинів вже можна знайти аж цілих шість різновидів SSD:

1. На основі SLC-пам'яті - надшвидкі, але дорогі.
2. TLC - недорогі і недовговічні з середньою швидкістю.
3. MLC - трохи дорожче, швидше і надійніше.
4. 3D V-NAND TLC - збалансовані за ціною, довговічності і швидкості.
5. 3D V-NAND MLC - довгий термін служби і відмінна швидкість, але занадто дорогими.
6. Накопичувачі формату M.2 - космічні швидкість і ціна.

Рядовому геймеру найкраще підійдуть друга або четверта різновид, а п'ята і шоста - скоріше доля професіоналів. А що стосується SLC або стандартної MLC, то обидві вони відверто застаріли після нової моди на об'ємну технологію пам'яті.

Далі ми не будемо вас завантажувати зайвої технічною інформацією та просто порадимо три найбільш вдалі, на наш погляд, моделі на ринку.

Примітка: Перед покупкою SSD стандартного формату переконайтеся, що у вашому корпусі є роз'єм для 2,5-дюймових накопичувачів. Якщо його немає, то обов'язково докупите санчата. А ось для форм-фактора M.2 вже буде потрібно відповідний роз'єм на материнській платі.

Кращий бюджет - Transcend SSD220

Кращий бюджет - Transcend SSD220

Це найпростіший за характеристиками «твердтотельнік», який однак перевершує більш, ніж в сто разів (78 000 IOPS проти ~ 600 IOPS), стандартний жорсткий диск по швидкості запису великої кількості дрібних файлів. І приблизно в три рази (420 Мбайт / с проти ~ 140 Мбайт / c) у випадку з файлами об'ємом більше восьми гігабайт (наприклад - записами фільмів).

SSD200 не найдешевша модель на ринку, однак може похвалитися суцільнометалевим корпусом, а виробник Transcend завжди вигідно відрізнявся від інших за якістю збірки в бюджетному секторі.

Ціна: 3500 р. за 120 Гбайт.

Краща швидкість і обсяг - Samsung 960 Pro

Краща швидкість і обсяг - Samsung 960 Pro

Якщо бюджет на апгрейд або покупку комп'ютера не надто обмежений, то можете придивитися до форм-фактору M.2. Найбільш збалансованим варіантом за ціною, швидкості і обсягу на цьому полі можна вважати модель під назвою Samsung 960 Pro на 512 гігабайт.

Швидкість копіювання маленьких фрагментів даних у нього становить понад 300 000 IOPS, що в чотири рази вище, ніж у стандартних SSD. А що стосується перенесення з диска на диск «кінофільм», то тут все просто літає - 2100 мегабайт в секунду! Ну, а такий бренд як Samsung давно зарекомендував себе як надійний постачальник пам'яті всіх видів: оперативної, чіпів для відеокарт, зовнішніх жорстких дисків і твердотільних накопичувачів.

Ціна: 17 800 р. за 512 Гбайт.

Кращий вибір - Samsung 850 Evo

Кращий вибір - Samsung 850 Evo

Якщо попередній варіант вас відлякав ціною, тобто і золота середина. SSD-накопичувачі Samsung 850 Evo на 250 гігабайт заслужено залишаються найпопулярнішим вибором серед покупців. Їх нове покоління зберегло звичне ім'я і серйозно зросла в надійності, завдяки об'ємної схемотехнике 3D V-NAND. А значить, можна більше не турбуватися про те, що всередині TLC-пам'ять, а не MLC, яку вважали еталоном в епоху плоскою структури.

Оновлений Samsung 850 Evo на 250 гігабайт обійдеться всього в 6100 рублів, що всього на 1000 рублів дорожче накопичувачів з таким же об'ємом і стандартної недовговічною TLC-пам'яттю.

Ціна: 6100 р. за 250 Гбайт.

* * *

В іграх перехід зі стандартного жорсткого диска на SSD скільки-небудь відчутного приросту в продуктивності графіки не дає. Однак він може серйозно прискорити завантаження рівнів і збережень. Тому якщо у вас немає зараз можливості повноцінно насолодитися новинками ігрової індустрії, то запрошуємо вас випробувати наші хмарні сервера, які візьмуть всю важку роботу на себе. А вам залишиться лише натискати кнопочки і милуватися сценами сучасного інтерактивного мистецтва.