Ламер street | Записи з міткою | ноутбук

Безсумнівна перевага ноутбуків - мобільність підвищує ризик поломок в порівнянні зі стаціонарними комп'ютерами в десятки разів. Багатьох неприємностей можна уникнути, дотримуючись нескладні правила.

1. Не використовуйте для живлення ноутбука випадкові акумулятори - навіть при збігу напруги і сили струму є присутнім ризик пошкодження плати управління, яка контролює рівень заряду в акумуляторної збірці. З кожної повторної підзарядкою від чужорідного блоку підвищується ризик виходу ноутбука з ладу. При розбіжності напруги і сили струму ушкодження можуть торкнутися навіть материнську плату.

Автор: Chief | Дата: 15.10.2010 | коментарів: 57 далі

Сьогодні численні магазини пропонують величезний асортимент різної портативної техніки. Це і диктофони, і ноутбуки, і багато іншого. Поговоримо про ноутбуках. Вибір настільки великий, що іноді його зробити стає проблемою. Кожен, хто збирається придбати цей популярний вид портативної техніки стикається з нелегким вибором: придбати велику модель з хорошою продуктивністю або більш дешевий мобільний ПК зі слабкою конфігурацією, але з більш довгим часом автономної роботи? У першому випадку справа буде краще обстоять з іграми і буде вище швидкість роботи. У другому випадку підкачає ергономіка, та й нормально пограти теж навряд чи вдасться.

Однак, якщо ноутбук доведеться часто носити з собою, 15,4-дюймова модель є не кращим варіантом. Це найчастіше досить важкий варіант мобільного ПК, не здатний більше ніж на 3 години автономної роботи. Більш виграшним в цьому плані є ноутбук з діагоналлю 14 дюймів. Він набагато легше і більш компактний, нітрохи не поступаючись в ергономіці. Причому можна знайти екземпляр з зовсім непоганий конфігурацією. 13-дюймові ноутбуки по суті є вже зовсім іншим класом. Вони легкі і дійсно мобільні. Те ж саме можна сказати про 12-дюймових моделях. Однак перші значно виграють за рахунок великого розкиду конфігурацій, тоді як другий варіант найчастіше поставляється з вбудованою графікою. Приємний виняток становить хіба що Dell XPS M1210 і ще пара-трійка моделей. Але це саме виняток, а не правило.

Для наочного прикладу порівняємо чотири ноутбука, що відносяться до різних форматів і класам: ASUS F8S, ASUS U3S, Desten EasyBook P852 і RoverBook Nautilus V450. У плані дизайну безсумнівним лідером є 14-дюймовий ASUS F8S. Він виглядає непомітно, але солідно. Ще одним його безсумнівним гідністю є повертається на 180 градусів камера. Також досить непогано виглядає тонкий 13,3-дюймовий U3S. 12-дюймовий Desten EasyBook P852 трохи простакуватий. Але, загалом, досить непогане мобільне рішення для ділової людини. RoverBook Nautilus кілька псують світло-сірі вставки, хоча на смак і колір, як говориться ... Це, як і F8S, 14-дюймова модель, але він класом нижче.

У плані конфігурації явну перевагу за ASUS. Особливо гарний побудований на платформі останнього покоління Centrino з потужною відеокартою F8S. В цілому, це відмінна модель для будинку або офісу (в офісі стане в нагоді для записи телефонних розмов ). Мобільнішим і легким є модель ASUS U3S. Він оснащений двома відеокартами, відрізняється відмінною продуктивністю і економією енергії. Нічим не видатної, але зате дуже не дорогий є модель Desten P852. Правда у нього досить потужний процесор і ємний жорсткий диск. RoverBook V450 підійде в якості заміни настільного комп'ютера. На ньому можна «іноді погратися». Він набагато дешевше, ніж ASUS, ну, і, природно, поступається йому в технічних характеристиках.

Автор: Chief | Дата: 28.03.2010 | коментарів: 26 далі

Персональний комп'ютер майже в кожному будинку знаходить своє місце. Зараз неможливо уявити сучасну сім'ю без ноутбука або комп'ютера. Багато задач, які ставить перед людьми життя, вирішує це дуже корисне і необхідне винахід.

Автор: Chief | Дата: 06.12.2009 | коментарів: 29 далі

Автор: Ілля Шатілін

оригінал статті
"Вибираємо ноутбук: повне керівництво"

на www.ferra.ru .

На сьогоднішній день обсяг продажів ноутбуків значно перевищує обсяг продажів настільних комп'ютерів. Ситуація дуже нагадує історію розвитку стільникового зв'язку: раніше у кожного вдома був стаціонарний телефон "один на всіх" і все їм по черзі користувалися, періодично лаючись, що один довго базікає, в той час як іншому терміново треба подзвонити. Так і сьогодні - якщо раніше в будинку був один стаціонарний комп'ютер для всіх, то тепер кожен з членів сім'ї купує собі по ноутбуку. Швидше за все, мобільний комп'ютер потрібен і вам - навіть якщо ви ще самі в цьому поки не впевнені, то, ознайомившись з нашим керівництвом, подумаєте: "- Точно! Ось для цього мені і потрібен ноутбук! "

Ще краще, якщо ви знаєте, що вам ноутбук потрібен, і маєте деяке уявлення про те, для чого саме він вам потрібен. У цьому випадку наше керівництво дозволить вам вибрати один з дванадцяти варіантів використання. Для кожного з таких "профілів" ми приготували по два "рецепта" - витратний і бюджетний, і в рамках кожного з них опис зразкових характеристик найбільш відповідної моделі і по 2 ноутбука в якості прикладу. Разом 48 варіантів вибору, окрім тих, які ви зможете підібрати самостійно, пошукавши товари в price.ru.

Автор: Chief | Дата: 15.08.2009 | коментарів: 18 далі

Навколо нас з'являється все більше різних предметів, якими можна керувати за допомогою голосових команд. Телефони, ПК, ноутбуки. Руки і фантазія дизайнерів дійшли до годин і вони створили гаджет - говорить будильник.

Руки і фантазія дизайнерів дійшли до годин і вони створили гаджет - говорить будильник

Автор: Chief | Дата: 11.08.2009 | коментарів: 13 далі