Фотобітва: порівняння камер iPhone 7, Google Pixel, Samsung S7 Edge

  1. динамічний діапазон
  2. Передача кольору
  3. деталізація
  4. Зйомка в сутінках
  5. швидкість зйомки
  6. Відеозйомка і стабілізація
  7. Фокусна відстань / глибина різкості
  8. Так хто переміг?

В ідеальних умовах камера Google Pixel, згідно з тестами DxOMark, перевершує камеру iPhone 7. Але якщо в сутінках камера Samsung S7 Edge перевершує камеру iPhone 7, у кого ж тоді камера знімає краще, в типових повсякденних умовах? S7 або Pixel? А як на рахунок зйомки днем, макрозйомки, якості передачі кольору і інших важливих параметрів?

В ідеальних умовах камера Google Pixel, згідно з тестами DxOMark, перевершує камеру iPhone 7
Відповісти на це питання має масштабне порівняння можливостей поточних флагманів Apple, Samsung і Google, підготовлене авторитетним виданням Verge. Ми вибрали найголовніше і готові розповісти про основні відмінності в якості зйомки. Для початку, технічні характеристики камер-конкурентів:

  • iPhone 7 : 12 MP, f / 1.8, 28mm, розмір сенсора 1/3 "
  • Galaxy S7 Edge : 12 MP, f / 1.7, 26mm, розмір сенсора 1 / 2.5 "
  • Pixel: 12 MP, f / 2.0, -, розмір сенсора 1 / 2.3 "

динамічний діапазон

Розширений динамічний діапазон, а саме зйомка в режимі HDR + це одна з ключових особливостей Google Pixel. HDR використовується для отримання більш якісних знімків шляхом зйомки декількох кадрів з різною витримкою і наступним їх програмним об'єднанням. Робота виконана Google впечаляет - смартфон справляється краще конкурентів при обробці світлих ділянок (ділянки з яскравим сонцем на квітах), однак гірше працює з обробкою деталей в тінях.


Краще ніж Pixel справляється з тінями iPhone 7. В цілому HDR зображення зроблені Samsung S7 Edge і Pixel в автоматичному режимі, різкіші, ніж у iPhone 7, а значить їх можна відразу розміщувати в Instagram без попередньої підготовки. Функцію HDR + в Pixel можна не відключати зовсім, як і радить Google. Не варто забувати, що за обробку знімків відповідає окремий апаратний чіп - можливо в цьому секрет лідерства Pixel по реалізації цієї непростої функції.

Передача кольору

iPhone 7 має тенденцію робити знімки тепліше, ніж Pixel або S7, але при яскравому денному світлі це може додати знімку синій відтінок

iPhone 7 має тенденцію робити знімки "тепліше", ніж Pixel або S7, але при яскравому денному світлі це може додати знімку синій відтінок. Pixel схильний додавати невеликий зелений відтінок, в той час як Galaxy S7 в більшості випадків йде в справжню "синяву". Pixel разом з Galaxy S7 мають тенденцію до перенасичення деяких зображень, особливо коли на них є дуже яскраві кольори в кадрі. Явного переможця немає - все залежить від конкретного кадру і в цілому камерафони справляються з передачею кольору досить добре.

деталізація

Pixel видає більш чітке зображення, ніж S7 Edge, який, в свою чергу знімає чіткіше, ніж iPhone 7
Pixel видає більш чітке зображення, ніж S7 Edge, який, в свою чергу знімає чіткіше, ніж iPhone 7. Якщо придивитися, то на збільшених знімках зображення зі смартфона Google виглядає найбільш чіткими, як і фото з Samsung. Є кілька артефактів обробки JPEG (особливо помітних на зеленому листі у верхній частині), що робить зображення злегка неакуратним. А ось знімок з iPhone 7 виглядає набагато менш різким.
Іншими словами, Pixel здатний захопити трохи більше дрібних деталей, ніж iPhone 7. Можливо iPhone 7 втрачає деталізацію в якийсь момент, в процесі створення файлу JPEG. На практиці можна вважати що фото з Pixel дозволить вам розглянути кілька додаткових травинок або більш тонку лінію будівель при зйомці на відстані, ніж iPhone 7 або навіть S7.

Зйомка в сутінках


Ось одна з областей, де Pixel є над чим попрацювати
Ось одна з областей, де Pixel є над чим попрацювати. При ближчому огляді на знімках помітні деякий небажаний шум і плямистість. Це проявляється навіть в помірно складних умовах, наприклад при зйомці неба в сутінках. Можливо це один з випадків коли варто відключити HDR + на знімках. Що стосується інших учасників змагання, то S7 Edge демонструє відмінні результати. Samsung S7 не боїться довгих витримок, а смартфон від Apple виграє по перенесенню кольорів, проте поступається по деталізації знімків в темряві.

швидкість зйомки

Рідні додатки камери для кожного з цих телефонів працюють дуже швидко - серед них немає явного переможця
Рідні додатки камери для кожного з цих телефонів працюють дуже швидко - серед них немає явного переможця. Тільки на iPhone 7 можна запустити камеру натиснувши на фізичну кнопку. На Galaxy S7 Edge, ви зможете двічі натиснути кнопку додому, щоб запустити камеру, а на Pixel це можна швидко зробити за допомогою кнопки живлення. І все ж швидше за всіх здатний зробити якісний знімок S7 Edge: тут швидке і додаток камери і автофокусування, незалежно від способу запуску камери.

Відеозйомка і стабілізація


iPhone 7 і Galaxy S7 пропонують оптичну стабілізацію зображення, яка працює незалежно від того, ви знімаєте фото або відео. Оптимізація допомагає зменшити тремтіння камери при хорошому освітленні і поліпшити якість зйомки в темряві. Цифрова стабілізація зображення Google працює тільки на відео. Замість того, щоб переміщати компоненти для компенсації вібрації, телефон звертається до гіроскопа зі швидкістю до 200 разів на секунду і в цифровій формі коректує зображення відповідно до цими свідченнями. Все смартфони з тіста знімають відео досить добре і якісно.
Стабілізація Pixel добре працює якщо відео не передбачає різкої зміни точки зйомки - при поворотах це може викликати додаткове тремтіння поки програмна обробка "перебудується" на новий вектор руху.

Фокусна відстань / глибина різкості

Хоча Google не згадали точну специфікацію Pixel, але його камера має найширше поле зору з цих трьох телефонів
Хоча Google не згадали точну специфікацію Pixel, але його камера має найширше поле зору з цих трьох телефонів. Це добре, якщо ви хочете розмістити більше об'єктів у кадрі, але це також означає, що ви повинні підходити ближче до деяких предметів, щоб полносью заповнити кадр. Це приблизно два-три кроки назад, щоб відповідати тій же точці зору, як в камері iPhone 7. Важко помітити різницю між глибиною різкості у Galaxy S7 і iPhone 7 - позначаються близькі оптичні характеристики обох моделей. Не варто забувати про можливість вибору iPhone 7 Plus , Що дозволяє легко наближати об'єкти користуючись подвійним оптичним зумом.

Так хто переміг?

Google не обманули - у Pixel просто відмінна основна камера
Google не обманули - у Pixel просто відмінна основна камера. У більшості випадків вона здатна знімати краще, ніж iPhone 7, і навіть порівняно з Galaxy S7 в деяких інших випадках. Але і фотографії зі смартфона Apple добре підходять для подальшого редагування. Фото в iPhone виглядають не так чітко, в порівнянні з фотографіями Pixel і S7 Edge. Такі ж висновки підтверджують і опитування користувачів: ресурс PhoneArena провів сліпе порівняння камер, запропонувавши вибрати в п'яти сценах між iPhone 7 Plus, Google Pixel XL і Samsung Galaxy S7. В результаті майже 18 тисяч респондентів, які взяли участь в опитуванні, віддали свої голоси за Google Pixel XL, визнавши знімки його камери в чотирьох з п'яти сцен кращими.
Одне з найбільших вимог на ринку преміум смартфонів - це хороша камера. Ці три смартфона є прекрасним прикладом того, як Pixel Google, вступивши в фотобітву, виграла гонку на цей раз, але і рішення від Samsung і Apple є більш ніж гідними суперниками. На жаль, на даний момент Google Pixel в Росії не продається, так що вибирати кращий камерофон можна просто виходячи з ваших уподобань до операційної системи - якщо iOS, то iPhone 7 , А якщо Android - то Samsung S7 Edge .


Схожі матеріали:

7. Але якщо в сутінках камера Samsung S7 Edge перевершує камеру iPhone 7, у кого ж тоді камера знімає краще, в типових повсякденних умовах?
S7 або Pixel?
А як на рахунок зйомки днем, макрозйомки, якості передачі кольору і інших важливих параметрів?
Так хто переміг?