Огляд нетбука HP Pavilion dm1

  1. Конструкція і дизайн
  2. Порти та інше обладнання
  3. Екран і динаміки
  4. Клавіатура і тачпад
  5. продуктивність
  6. Шум і нагрівання
  7. Автономний режим роботи
  8. висновок

Нова модель нетбука від HP Pavilion dm1 (dm1z) - це відмінний варіант для тих, хто шукає компактний ноутбук з хорошою продуктивністю за прийнятною ціною. Якщо вам необхідний компактний лептоп для активних поїздок з високою продуктивністю в мультимедіа і тривалим часом автономної роботи, то компактний HP Pavilion dm1z відмінно підійде вам за всіма параметрами.

Конструкція і дизайн

Новітній нетбук від HP Pavilion dm1-4010 - це покращений варіант dm1 серії 2011 року. Традиційний нехитрий дизайн 11-дюймового нетбука взято за основу моделі. Корпус з чорного пластику з сріблястими елементами є головною відмінністю нетбуків dm1z від попередніх моделей, в дизайні яких превалював сріблястий колір.

Якість збірки можна назвати більш високим, у порівнянні з аналогічними бюджетними варіантами від HP. Міцний пластик корпусу надійно захищає нетбук від прогинання і запобігає появі тріщин. Підтримка екрану адекватна, проте, при сильному натисканні на середину кришки корпус прогинається. Варто врахувати цей момент при транспортуванні Pavilion dm1 в багажному відділенні літака.

Чорний матовий колір кришки лаконічно підкреслює досконалість корпусу. У заданому положенні екран утримують міцні, металеві петлі кріплення, які ховаються під захисним пластиковим покриттям. Все це зроблено для захисту петель в разі падіння нетбука у відкритому вигляді. І, тим не менш, кажучи про якість збірки в цілому, прогинається пластик вразив нас найменше.

Нижня панель нетбука є абсолютно гладку поверхню. Для того, щоб додати оперативної пам'яті або дістати жорсткий диск або бездротову карту, досить зняти акумулятор, натиснути на кронштейни його кріплення, і потім потягнути їх на себе. Тепер у вас є доступ до двох слотів пам'яті, вінчестера, бездротової карті, а також кулеру і теплоотводу.

Порти та інше обладнання

Вибір портів для нового dm1-4010 ідентичний попередній версії dm1z. HP забезпечили нетбук трьома портами USB 2.0, HDMI-виходом, Gigabit LAN, VGA, а також роз'ємами для навушників і мікрофону. Крім того, нетбук обладнаний роз'ємом для карти SDHC, призначеним для розширення пам'яті або швидкого завантаження знімків з фотокамери під час поїздки.

Передня панель: Фірмові динаміки Beats Audio
Передня панель: Фірмові динаміки Beats Audio

Задня панель: Батарея і петлі кріплення
Задня панель: Батарея і петлі кріплення

Ліва частина: роз'єм для живлення, замок Kensington, вентиляційні отвори, датчики роботи комп'ютера, HDMI вихід і порт USB 2
Ліва частина: роз'єм для живлення, замок Kensington, вентиляційні отвори, датчики роботи комп'ютера, HDMI вихід і порт USB 2.0

Права частина: Медіа картрідер, аудіо роз'єм, 2 порти USB 2
Права частина: Медіа картрідер, аудіо роз'єм, 2 порти USB 2.0, VGA і LAN

Єдина відмінність dm1-4010 від попередніх моделей в тому, що останні обладнані комбінованим роз'ємом для гарнітури, навушників і мікрофону і окремим Ethernet виходом. У нетбука dm1-4010 як і раніше відсутня порт USB 3.0 для швидкої передачі даних. З огляду на, що більшість сучасних споживчих ноутбуків оснащено, по крайней мере, одним таким високошвидкісним портом, його відсутність у dm1-4010 просто непробачно.

Екран і динаміки

Екран на 11.6 дюймів з LED-підсвіткою в HP Pavilion dm1z подібний до більшості глянцевих екранів на альтернативних нетбуках. Дозволи 1366x768 досить для перегляду веб-ресурсів, обробки фото, а також перегляду відео 720p HD.

Зважаючи на наявність глянсової поверхні і LED підсвічування, кольору і контрастність нетбука середні. Вимірявши рівень контрастності на 216: 1 з максимальною яскравістю 226 ніт, ми прийшли до висновку, що нетбук відмінно підійде як для роботи в приміщенні при штучному освітленні, так і на вулиці, коли на екран не потрапляють прямі сонячні промені, що викликають появу відблисків. Якщо нахиляти екран вперед або назад, кольору на ньому стають бляклими і розмитими. А ось горизонтальні кути огляду виявилися на порядок краще: зображення залишається чітким навіть під кутом нахилу 60 градусів.

А ось горизонтальні кути огляду виявилися на порядок краще: зображення залишається чітким навіть під кутом нахилу 60 градусів

Вбудовані динаміки з логотипом Beats Audio розташовані по краях передньої панелі так, що звук спочатку направляється в сторону користувача, а потім вниз. Аудіосистема Beats Audio також створюють всі умови для першокласних розваг в мобільному режимі. В цілому, для пари невеликих динаміків якість звуку гарна. Теж саме можна сказати і про динаміках Altec-Lansing, якими оснащені ноутбуки dm1z попередньої моделі.

Компанія HP заявила, що за допомогою Beats Audio досягається найкраще звучання, як в навушниках, так і через зовнішні динаміки. Ви почуєте музику такою, якою її створили музиканти і продюсери.

Однак, не один з наших редакторів так і не зміг зрозуміти різницю в якості відтворення звуку через навушники на нетбуці dm1-4010 і Toshiba. Відмінна якість стереосистеми Beats Audio поза всяким сумнівом, проте якість звуку не вражає.

Клавіатура і тачпад

Клавіатура острівного типу на Pavilion dm1 практично повнорозмірна і по дизайну не відрізняється від попередніх моделей, за винятком того, що в dm1 вона повністю виконана в чорному кольорі. Клавіатура забезпечує зручність набору тексту. М'які клавіші видають тихий клацай звук, а достатній простір між ними дозволяє друкувати максимально адекватно. При сильному натисканні підкладка клавіатури не прогинається. Матове покриття клавіш дозволяє уникнути ковзання пальців, але в той же час, воно має властивість накопичувати бруд.

Тачпад нового dm1z від «Synaptics» знаходиться на одному рівні з упором для зап'ясть і при стандартних налаштуваннях має хорошу чутливість і мінімальний час відгуку. Одна з переваг нового тачпада - це наявність роздільних кнопок замість суміжних клавіш, які представляють одне ціле з тачпадом. Такий тачпад більш зручний у використанні в порівнянні з попередніми моделями dm1z.

продуктивність

З 2011 року компанія HP почала випускати ноутбуки з використанням нової технології AMD FUSION, завдяки якій їй вдалося створити цілісне високошвидкісне пристрій, поєднавши двоядерний процесор і відеопроцесор на одному кристалі. Такий гібридний процесор дозволяє вичавити з невеликого нетбука більше обчислювальної потужності з продуктивністю, як у повноцінного ноутбука. Таким чином, Pavilion dm1 з гібридним процесором серії E з упевненістю випереджає будь-який схожий за ціною нетбук з процесором Atom.

Технічні характеристики:
- Процесор AMD E-450 з AMD Radeon HD 6320 Graphics (двоядерний CPU з частотою 1.65Ггц)
- 11.6-дюймовий +1366 x 768 HD глянсовий дисплей з LED підсвічуванням
- ОС Windows 7 Home Premium (64-bit)
- 4 Гб DDR3 пам'яті
- Жорсткий диск HDD на 320Гб, 7200 об / хв (Hitachi Travelstar Z7K320)
- WLAN & Bluetooth 802.11b / g / n
- 6-секційна літій-іонна батарея (55Вт)
- Розміри: 290 x 214 x 30 мм
- Вага: 2,6 кг

HP Pavilion dm1 обладнаний двома процесорами, двоядерним E-450 з частотою 1,65 ГГц і графічним Radeon HD 6320 з частотою 508 МГц. Але і з такими конфігураціями dm1 ненабагато пішов від своїх побратимів попередньої моделі, обладнаних процесорами E-350 з частотою 1,6 ГГц.

У порівнянні з моделлю dm1 минулого року, dm1-4010 швидше виконує завдання, що вимагають максимальної продуктивності, в тому числі відео обробку. Віддаючи належне відмінною продуктивності dm1-4010us, варто відзначити, що йому все ж не вистачає і високошвидкісного жорсткого диска.

Жорсткий диск об'ємом 320 ГБ, зі швидкістю 7200 об / хв працює швидше, ніж у попереднього покоління dm1. Він прекрасно справляється із завантаженням таких додатків, як Microsoft Office або Adobe Photoshop, але не зрівняється по швидкості з SSD-накопичувачем або гібридним жорстким диском, таким як Seagate Momentus XT. Безумовно, якщо виробник замінить жорсткий диск dm1 на більш потужний, то ціна такого ноутбука зростає в рази.

Як правило, ми не тестуємо нетбуки в бенчмарке 3DMark 11. Однак, ми вирішили перевірити заяву компанії AMD про те, що нетбук потягне гри в режимі DirectX 11. В ході тесту dm1-4010 показав хороший результат, набагато краще, ніж у нетбуків на базі Intel Atom, які взагалі не підтримують DX11. Але, якщо ж ви хочете повноцінний ігровий ультрабук, придивіться до Alienware M11x R3.

wPrime оцінка продуктивності процесора (чим менше результат, тим вища продуктивність):
wPrime оцінка продуктивності процесора (чим менше результат, тим вища продуктивність):

PCMark05 оцінка загальної продуктивності системи (чим вище результат, тим вища продуктивність):
PCMark05 оцінка загальної продуктивності системи (чим вище результат, тим вища продуктивність):

PCMark 7 оцінка загальної продуктивності системи в Windows 7 чим вище результат, тим вища продуктивність):
PCMark 7 оцінка загальної продуктивності системи в Windows 7 чим вище результат, тим вища продуктивність):

3DMark06 оцінка продуктивності в іграх (чим вище результат, тим вища продуктивність):
3DMark06 оцінка продуктивності в іграх (чим вище результат, тим вища продуктивність):

3DMark 11 оцінка продуктивності в іграх в режимі DirectX 11 (чим вище результат, тим вища продуктивність):
3DMark 11 оцінка продуктивності в іграх в режимі DirectX 11 (чим вище результат, тим вища продуктивність):

CrystalDiskMark оцінка продуктивності жорсткого диска:
CrystalDiskMark оцінка продуктивності жорсткого диска:

Шум і нагрівання

Навіть під великим навантаженням економічний процесор AMD E-450 ледь підвищує температуру корпусу HP Pavilion dm1. Після 30-хвилинного тестування нетбука, температура нижньої кришки корпусу не досягала і 32 градусів (за Цельсієм). При повсякденному навантаженні, температура корпусу не перевищує 29 градусів (за Цельсієм). Охолоджуючий вентилятор працює досить безшумно і точно не завадить ні в університетській аудиторії, ні в офісі. Однак якщо навантажити лептоп іграми, які вимагають високої продуктивності відеокарти, вентилятор починає працювати гучніше.

Автономний режим роботи

Інтернет-сайт компанії HP стверджує, що новий HP Pavilion dm1z, як і попередні моделі серії dm1, зможе пропрацювати автономно до 9.5 годин на 6-секційної батареї.

Варто відзначити, що в нову модель dm1 вбудована потужніша батарея на 55 Вт, в той час як нетбуки dm1 попередньої моделі обладнані батареєю на 51 Вт.

В ході тестування ми встановили яскравість дисплея на 70%, активували Wi-fi і вибрали збалансований режим роботи (Windows 7), щомиті оновлюючи веб-сторінку. У такому режимі HP Pavilion dm1 пропрацював 6 годин і 47 хвилин. І малоймовірно, що нетбук дотягне до 7 годин роботи, якщо навіть ще трохи знизити яскравість екрану і трохи рідше оновлювати веб-сторінку. Для порівняння, більш дорогі ультрабуки ASUS Zenbook UX31E і Toshiba Portege Z835 показали менший час автономної роботи.

Результати тесту режиму автономної роботи (чим вище результат, тим більше час автономної роботи):
Результати тесту режиму автономної роботи (чим вище результат, тим більше час автономної роботи):

висновок

Якщо вам необхідний ультрапортативний лептоп з тривалим режимом автономної роботи і вражаючою продуктивністю, то Pavilion dm1-4010 точно для вас.

Двоядерний процесор і відеокарта Radeon гарантують високу продуктивність і хороші ігрові можливості в невеликому нетбуці. Навіть незважаючи на відсутність порту USB 3.0 і незначне відміну динаміків з технологією Beats Audio від Altec Lansing, такий нетбук сподобається навіть фанатам творчості Доктора Дре.

Безумовно, на ринку ноутбуків представлені і інші компактні і легкі лептопи з кращою продуктивністю і більш тривалим режимом автономної роботи, але їх ціна буде в рази вище, ніж у dm1. Ультрапортативний HP Pavilion dm1 обійдеться вам приблизно в $ 465. Сподіваємося, що компанія HP буде і далі радувати такими ж привабливими нетбуками, як Pavilion dm1 (dm1z).

Купити ноутбук HP в Мінську ви можете у офіційного партнера HP: мережа магазинів комп'ютерної техніки «Алгоритм - світ комп'ютерів». Продаж ноутбуків і нетбуків в кредит і в розстрочку без першого внеску!