Mobile-review.com Огляд GSM-телефону Alcatel OT-255

  1. Фотографії Alcatel OT-255 в інтер'єрі зміст:
  2. Комплект поставки:
  3. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  4. клавіатура
  5. дисплей
  6. батарея
  7. Меню
  8. враження
  9. Посилання по темі

Фотографії Alcatel OT-255 в інтер'єрі

зміст:

  1. вступ
  2. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  3. клавіатура
  4. дисплей
  5. батарея
  6. Меню
  7. враження

Комплект поставки:

  • Телефон
  • Батарея Li-Ion 650 мАг
  • Зарядний пристрій
  • Зарядний пристрій
  • Інструкція

Ми вже звикли, що наявність qwerty-клавіатури - це доля швидше смартфонів, ну або функціональних телефонів, так, бувають винятки, але дуже рідко. У компанії TCL Mobile, що володіє брендом Alcatel, мабуть, вирішили, що і для бюджетного апарату наявність qwerty-клавіатури зайвим не буде, і випустили на ринок зовсім простенький апарат OT-255 з такою клавіатурою. Що ж, давайте подивимося, що ж вийшло у виробника і наскільки корисна буде qwerty-клавіатура в бюджетний устрій.

Що ж, давайте подивимося, що ж вийшло у виробника і наскільки корисна буде qwerty-клавіатура в бюджетний устрій

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Зовні модель нагадує зменшену копію апарату Alcatel OT-800 / OT-802, приємний дизайн, без якихось яскравих деталей в оформленні. В цілому OT-255 виглядає дорожче своїх 50 доларів США, що, звичайно ж, є плюсом пристрою. Модель випускається в трьох колірних рішеннях, це сірий (Titanium Grey), червоний (Cherry Red) і бірюзовий (Fresh Turquoise). У всіх варіантах оформлення задня стінка і боковини чорного кольору.

У всіх варіантах оформлення задня стінка і боковини чорного кольору

Корпус моделі виконаний з якісного пластика, покриття задньої стінки шорсткувате на дотик і зовсім не мазке, а ось лицьова панель глянсова, правда, відбитки на ній зовсім не видно. Корпус моделі стійкий до появи на ньому потертостей і подряпин, принаймні, під час тестування він проявив себе з кращого боку, на ньому не з'явилося ніяких пошкоджень, все в ідеалі.

Габарити апарату невеликі (100.5х58х12 мм, вага 76 грам), так, ширина корпусу трохи більше ніж у звичайних моноблоків, але це позначається наявність апаратної qwerty-клавіатури. Телефон добре лягає в руку і не викликає ніяких проблем в роботі, причому неважливо, якого розміру у вас рука, моделлю зручно користуватися більшості користувачів. Завдяки шорсткою задній стінці і боковин під час роботи пристрій не вислизає з рук.

На лівій бічній поверхні апарату розташовується велика, злегка виступає з корпусу клавіша виклику меню швидкого запуску. На правій бічній поверхні знайшлося місце лише для стандартного miniUSB роз'єму, який нічим не прикритий, так що пил і бруд в нього набиваються без проблем, але на роботі це не особливо і позначається.

На правій бічній поверхні знайшлося місце лише для стандартного miniUSB роз'єму, який нічим не прикритий, так що пил і бруд в нього набиваються без проблем, але на роботі це не особливо і позначається

На верхньому торці знаходиться заглиблення для зручності зняття задньої панелі, а також петлички для кріплення шнурка / ремінця.

Задня стінка за сумісництвом є і кришкою акумуляторного відсіку, знімається вона повністю, досить підчепити її зверху і потягнути на себе. Фіксується кришка надійно, немає і натяку на люфт, та й передумов того, що він з'явиться з часом, також немає, ну якщо тільки під час зняття кришки ви часом не зламаєте один з фіксаторів.

До змісту >>>

клавіатура

Клавіатура апарату виконана з твердої гуми. В функціональний блок клавіш входять: кнопка початку і закінчення розмови, дві функціональні клавіші і чотирипозиційна навігаційна клавіша з вписаною в неї кнопкою «Ок». Всі клавіші середні за розміром, але дуже добре рознесені, так що під час роботи з ними не виникає ніяких проблем.

Клавіші qwerty-клавіатури також середні за розміром, мають напівкруглу форму і добре рознесені, що полегшує роботу з ними і запобігає помилкові натискання. Так як клавіші виконані з гуми, до роботи з ними доведеться деякий час звикати. Такі клавіші вимагають трохи більшого зусилля при натисканні, ніж пластикові кнопки, і в перший час при швидкому наборі тексту виникають пропуски.

Локалізація клавіатури стандартна для пристроїв під брендом Alcatel, в цілому вона досить вдала. На деяких клавішах закріплені відразу дві букви, але проблем в цьому особливих немає, щоб набрати другу літеру, вам досить просто зробити два натискання, а не одне. З недоліків клавіатури зазначу маленькі латинські літери, які губляться на тлі великої кирилиці.

Підсвічування клавіатури яскрава, синього кольору, розподілена вона по всій поверхні рівномірно, так що всі символи, нанесені на клавішах, читаються легко. Так, символи нанесені білим кольором на чорних кнопках, так що навіть без підсвічування вони також читаються легко.

До змісту >>>

дисплей

В апараті встановлений маленький 1.8 "(35х28 мм) має горизонтальну орієнтацію, виконаний за TFT - технології з роздільною здатністю 160х128 пікселів і здатний відображати до 65 000 кольорів. На екрані поміщається до 5 рядків тексту і ще 2 рядки зі службовою інформацією. В цілому, екран типовий для бюджетних продуктів, у нього невеликі кути огляду і велика зернистість. Варто відзначити хорошу яскравість і контрастність екрану, так що інформація читається без особливих проблем.

До змісту >>>

батарея

З апаратом поставляється літій-іонна батарея ємністю 650 мАг. За даними виробника, з нею апарат здатний пропрацювати до 9 годин в режимі розмови і до 380 годин в режимі очікування. В умовах московських мереж операторів апарат працював в середньому 5 діб при 10-15 хвилинах розмови в день, близько 10 відправлених повідомлень і близько 1 години прослуховування радіо. Результат цілком непоганий для такого апарату, у активних користувачів одного заряду батареї повинно вистачати мінімум дня на три. Час повного заряду батареї близько 2.5 годин, за даними виробника, цей час становить 2 години 40 хвилин. Апарат може заряджатися як від мережі, так і по USB при підключенні його до ПК.

Апарат може заряджатися як від мережі, так і по USB при підключенні його до ПК

До змісту >>>

Меню

Головне меню складається з 18 пунктів, на одному екрані вони відображаються матрицею 3х2. Пункти можна сортувати на свій розсуд, наприклад, для зручності на перший екран можна винести найбільш затребувані пункти меню, а на другий ті, якими ви користуєтеся рідше. Можна і зовсім прибрати пункти меню, якщо в них немає необхідності.

Можна і зовсім прибрати пункти меню, якщо в них немає необхідності

На обидві функціональні кнопки, навігаційну клавішу, а також поєднання клавіші FN і кнопок qwerty-клавіатури, можна призначити доступ до вибраного пункту меню, швидкий набір номера або адреса інтернет-сторінки. Таку ж дію можна виконати і з цифровими клавішами, тобто на тривале натискання на них можна задіяти не тільки швидкий набір, як в інших телефонах, але і швидкий доступ до сайту або будь-якого пункту меню апарату. Загалом, меню апарату досить гнучке, і користувач може налаштувати його повністю під себе.

Крім цього, як вже говорилося вище, клавіша на лівій бічній поверхні телефону відкриває доступ до швидкого меню, що складається з наступних пунктів: FM-радіо, повідомлення, електронна пошта, замітки і завдання.

Локалізація меню на хорошому рівні, скорочення і некоректний переклад практично не зустрічаються. Є предикативне введення тексту eZi з призначеним для користувача словником, що спрощує роботу з системою.

Телефонна книга. У пам'яті апарату можна зберегти до 500 записів, плюс доступна пам'ять SIM-карти, в загальному списку можуть відображатися телефони з обох типів пам'яті. Горизонтальні закладки дозволяють швидко перемикатися між загальним списком, записами на SIM-карті, а також телефонною книгою в самому апараті. Остання закладка служить для відображення груп. На відміну від переважної більшості апаратів, групи тут не співвідносяться з уже введеними іменами безпосередньо, ви можете вибрати імена зі списку, але можете і ввести їх самостійно (за замовчуванням видно інтерфейс для введення тексту і номерів). Кожній групі можна призначити свою мелодію і картинку.

Одна запис в телефонній книзі може містити такі поля, як ім'я, прізвище, до 4 телефонних номерів (тип поля фіксований), адреса електронної пошти, назву компанії, web-адреса, дата народження, з можливістю додати її в календар. Також можна вибрати свою мелодію дзвінка і картинку для кожного імені. При дзвінку картинка виводиться у вигляді мініатюри в центрі екрана, також відображається ім'я контакту і ім'я групи, якщо абонент належить до неї.

У загальному списку контактів можна бачити як ім'я, так і номер за умовчанням, плюс мініатюру картинки. В налаштуваннях можна виставити сортування контактів або по імені, або за прізвищем. Пошук в телефонній книзі здійснюється за першими літерами.

Повідомлення. Апарат підтримує склеєні повідомлення довжиною до +1224 символів. Є 10 шаблонів, які користувач може змінювати на свій розсуд. У пам'яті може зберігатися максимум 700 повідомлень. Підтримка EMS в апараті не реалізована. Передбачена мультірассилка повідомлень, максимум на 10 номерів.

Повідомлення можуть відображатися або окремим списком з сортуванням за датою, або так званим «чатом», коли повідомлення з одного номера будуть об'єднуватися.

Для MMS-повідомлень існує обмеження в 100 КБ, в апараті встановлено 5 шаблонів. В цілому все звично, немає ніяких особливостей.

Є і простенький поштовий клієнт, який вміє працювати по протоколу POP3 і IMAP4. Є можливість створювати кілька облікових записів. З вкладеннями клієнт не вміє працювати, а максимальна кількість символів в листі не може перевищувати 1000.

Пам'ять викликів. В апараті всього три списки, кожен може містити до 20 записів. Однакові записи в кожному зі списків об'єднуються, при перегляді детальної інформації вказується кількість викликів, але от час і тривалість відображаються лише для останнього дзвоника.

Однакові записи в кожному зі списків об'єднуються, при перегляді детальної інформації вказується кількість викликів, але от час і тривалість відображаються лише для останнього дзвоника

WAP. Тут знаходиться найзвичайніший WAP-браузер версії 2.0, він підтримує сертифікати, але не відрізняється широкими можливостями по оптимізації звичайних сторінок. Є можливість зберігати сторінки для подальшого їх перегляду в автономному режимі. Апарат підтримує лише GPRS Class 10, EDGE в телефоні немає, не кажучи вже про 3G.

Апарат підтримує лише GPRS Class 10, EDGE в телефоні немає, не кажучи вже про 3G

Профілі. В цьому розділі ховаються профілі, яких в телефоні всього 5, кожен з яких повністю налаштовується користувачем. Налаштування виконані у вигляді горизонтальних закладок, що полегшує роботу з ними. Як режим виклику можна вибрати тільки мелодію, тільки вібро, вібро і мелодію одночасно, або ж вібро, а потім мелодію. В якості мелодії виклику можна вибрати як мелодію з встановлених, так і свою мелодію у форматі MP3.

В якості мелодії виклику можна вибрати як мелодію з встановлених, так і свою мелодію у форматі MP3

Організатор. Простий календар з можливістю перегляду тільки за місяць. Для подій можна вибрати дату, проміжок часу, зробити невелику текстову замітку (максимум 255 символів), включити звукове повідомлення і вибрати повторення даної події.

Для подій можна вибрати дату, проміжок часу, зробити невелику текстову замітку (максимум 255 символів), включити звукове повідомлення і вибрати повторення даної події

Нотатки. Звичайні текстові замітки (максимум +1224 символу), які згодом можна відправляти по SMS, MMS або E-mail.

Звичайні текстові замітки (максимум +1224 символу), які згодом можна відправляти по SMS, MMS або E-mail

Список справ. Тут ви можете створювати завдання, для кожної можете записати тему (до 255 символів), виставити дату і пріоритет.

Тут ви можете створювати завдання, для кожної можете записати тему (до 255 символів), виставити дату і пріоритет

Медіа-альбом. Зовсім вже простенький файл-менеджер, в якому користувач може переглядати файли і перейменовувати їх. Також є можливість сортувати файли за кількома параметрами. Тут же можна подивитися стан пам'яті апарату, обсяг якої становить смішні на сьогоднішній день 1.6 МБ.

6 МБ

Годинники. Тут ховаються настройки часу і дати, а також функція світового часу. У цьому ж розділі знаходяться і будильники, яких в апараті 5 штук. Для кожного з будильників настроюється час, дні тижня, за якими він повинен спрацьовувати, повторне спрацьовування через деякий час, а також режим оповіщення.

Для кожного з будильників настроюється час, дні тижня, за якими він повинен спрацьовувати, повторне спрацьовування через деякий час, а також режим оповіщення

Послуги. Тут розташовується SIM-меню, налаштування для передачі даних, а також посилання на wap-сайт Alcatel.

Налаштування. Тут знаходяться налаштування дисплея, мови, блокування екрану, а також налаштування мережі та безпеки. В даному розділі можна налаштувати швидкий набір, який ховається під назвою «Клавіші», крім номера телефону, на швидкий набір можна призначити доступ до певного розділу меню або ж web-посилання.

Для дисплея можна вибрати шпалери головного екрану, заставку, а також колір навігаційної рядка (сірий, червоний або синій). Тут же налаштовується яскравість підсвічування, а також час її роботи (5, 10, 30 або 60 секунд).

Тут же налаштовується яскравість підсвічування, а також час її роботи (5, 10, 30 або 60 секунд)

Погода. Інформація про погоду з сайту AccuWeather.com, на який також можна перейти з даного розділу.

com, на який також можна перейти з даного розділу

Радіо. FM-радіо з підтримкою RDS, яке працює тільки з підключеною провідний гарнітурою, яка виконує функцію антени. Пам'ять апарату розрахована на 40 станцій, є ручний і автоматичний пошук каналів. Радіо може працювати у фоновому режимі, а звук можна вивести як на гарнітуру, так і на динамік телефону. Чутливість радіо хороша, в місті апарат без проблем ловить більшість радіостанцій. В налаштуваннях радіо можна вибрати чутливість тюнера (висока або середня).

Ігри. В апараті дві гри на швидкість реакції - це «Панда» і «Курча». Підтримки Java в телефоні немає.

Калькулятор. Найпростіший калькулятор з мінімальним набором можливостей.

Найпростіший калькулятор з мінімальним набором можливостей

Конвертер. Звичайний конвертер величин, тут же знаходиться конвертер валют.

Звичайний конвертер величин, тут же знаходиться конвертер валют

Помилковий виклик. Ця функція вже давно реалізована в апаратах від Samsung і LG, але ось в Alcatel вона тільки з'явилася. Вам пропонується створити «Контакт», включити таймер спрацьовування (від 5 секунд до хвилини), а також задати мелодію виклику. Після активації функції через меню (що незручно) або через швидкі клавіші телефон зімітує вхідний дзвінок, причому він нічим не буде відрізнятися візуально від звичайного виклику. У деяких ситуаціях ця функція може виявитися корисною.

Екстрені номери. Сюди можна занести до 3 номерів. Крім цього, можна заповнити інформацію про здоров'я для екстрених випадків, доступні наступні поля: група крові, лікарі, медичні умови, ліки і алергія.

До змісту >>>


враження

Апарат забезпечує гарну якість зв'язку, на рівні сучасних GSM телефонів, не гірше і не краще за більшість. До динаміку і мікрофону претензій немає, працюють вони добре, спілкуватися можна без особливих проблем навіть на галасливій вулиці. В апараті реалізована 64-тональна поліфонія, передвстановлені мелодії досить непогані, особливо ті, які в форматі MP3. Є можливість встановлювати і власні мелодії в MP3 форматі, але їх завантаження можливе тільки через WAP-браузер. Окремої динаміка для відтворення сигналу виклику в апараті немає, він об'єднаний з розмовним, незважаючи на це, сигнал виклику звучить голосно, так що дзвінок легко почути, навіть якщо апарат перебуває в сумці. Вібровиклик середній по силі, на додачу до цього вібрує лише верхня частина апарату, в той час як в нижній вібрація не відчувається.

Цікавий апарат, розрахований на дітей і молодь, які багато спілкуються за допомогою текстових повідомлень. З плюсів OT-255 варто відзначити хороші матеріали і якість збірки, зручну qwerty-клавіатуру, меню, яке користувач може налаштувати під себе, і непогану функціональність. Звичайно ж, варто сказати і про невисоку ціну апарата, яка становить близько 1500 рублів (приблизно 50 доларів США). До недоліків телефону варто віднести маленький дисплей з низьким дозволом, зовсім скромний обсяг пам'яті без можливості її розширення і без можливості доступу до неї з ПК.

Конкурентів у моделі на ринку немає, інші телефони з qwerty-клавіатурою, коштують щонайменше в два рази дорожче. Апарати ж зі звичайною клавіатурою важко назвати прямими конкурентами OT-255, хоча і серед них він непогано виглядає, за функціональністю не поступаючись іншим телефонами в ціновій категорії до 50 доларів США.

Обговорення на форумі >>>

До змісту >>>


Посилання по темі

Володимир Фокін ( [email protected] )
Володимир Фокін (   vladimir Twitter Livejournal
Опубліковано - 01 січень 2010 р

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]