Si për të përcaktuar nëse ka wifi në laptop. Si të vendosni wifi në një kompjuter portativ

  1. udhëzime
  2. Rreth teknologjisë
  3. Si të gjesh nëse ka një përshtatës të ndërtuar në WiFi në laptop
  4. Marrja e lidhjes me rrjetin

A ka laptopi juaj Wi-Fi? Kështu që mund të provoni dhe të shihni të gjitha avantazhet e kësaj teknologjie. WiFi është teknologji moderne lidhje wireless , duke lejuar lidhjen e një laptopi me rrjetin në sajë të transmetuesit të integruar në distancë deri në 50 metra nga burimi.

Ta themi thjesht, WiFi është në mënyrë që të lidheni me internet pa tela dhe sherr. Por mos harroni të vendosni një antivirus, tani një divorc është shumë i zakonshëm, në të cilin një kontakt kërkon një telefon.

Menjëherë lind pyetja se si të vendosni WiFi në një kompjuter portativ, por së pari ju duhet të përcaktoni nëse laptopi juaj ka WiFi . Nëse nuk jeni në dijeni nëse ka një përshtatës të ndërtuar në WiFi në laptop, atëherë ka disa mënyra për të gjetur. Metoda e parë është më e thjeshtë - në rastin e laptopit nën tastierë ekzistojnë stickers në të cilat janë shkruar karakteristikat kryesore. Nëse etiketa thotë Wi-Fi , ose Wireless802.11, atëherë kjo do të thotë se përshtatësi është në laptop. Por nëse është afër rekord të nevojshëm Nëse një yll (*) është i pranishëm, kjo do të thotë se pajisja mund të mos jetë, ashtu siç është instaluar opsionale.

Mënyra e dytë : Kur e keni ndezur laptopin, në këndin e poshtëm të djathtë të ekranit (në tabaka) gjendet një ikonë mbi të cilën shfaqet një mesazh: "Rrjetet pa tel janë në dispozicion brenda rrezes" nëse moduli WaiFay është aktiv.
Dhe mënyra e tretë : kjo është kur në Menaxherin e Pajisjeve të Windows në seksionin e kartave të rrjetit ekziston një pajisje me fjalë si WiFi ose Wirelles802.11 në emër të tij, kjo do të thotë që laptopi juaj është i pajisur me gjithçka që ju nevojitet për t'u lidhur me një rrjet WiFi .

Pasi të keni kujdes që laptopi juaj të ketë WiFi , ju duhet të mësoni se si të vendosni WiFi në laptop
Pasi të keni kujdes që laptopi juaj të ketë WiFi , ju duhet të mësoni se si të vendosni WiFi në laptop.
Së pari, duhet të siguroheni që moduli WiFi është i ndezur, për ta bërë këtë, duhet të shtypni butonin e energjisë WiFi . Për ta bërë këtë, ka një çelës në tastierën e laptopit, e cila është shënuar me ikonën e antenës dhe që punon së bashku me çelësin Fn . Nëse rasti i laptopit tuaj ka një tregues që është shënuar me të njëjtën ikonë, atëherë në rast të lidhjes së suksesshme të modulit wifi, do të ndizet.


Pasi të keni nevojë të konfiguroni cilësimet e rrjetit të laptopit tuaj në mënyrë që ajo të marrë një adresë IP automatikisht
Pasi të keni nevojë të konfiguroni cilësimet e rrjetit të laptopit tuaj në mënyrë që ajo të marrë një adresë IP automatikisht. Kjo do të jetë mjaft e mjaftueshme për rrjetet wifi për t'u zbuluar me sukses. Pas gjetjes së një rrjeti të disponueshëm WiFi, OS ( sistem operativ ) do të japin informacion rreth tyre dhe ju ftojnë të lidheni me ta. Ju duhet të klikoni në mesazh dhe ndiqni hapat që ofron magjistari i lidhjes.
Nëse pas përpjekjeve tuaja për t'u lidhur rrjet pa tel kërkesa e SSID arrin, kjo tregon se rrjeti që keni zgjedhur nuk është i qasshëm publikisht dhe është i mbrojtur me një fjalëkalim të veçantë. Pa një fjalëkalim, nuk do të jetë e mundur të hyni në këtë rrjet, por nëse e keni parë kërkesën SSID , kjo do të thotë që ju keni konfiguruar wifi saktë. Dhe nëse ka disa elementë në listën e rrjeteve në dispozicion, mund të përpiqeni të lidheni me rrjetet e tjera.

udhëzime

1. Fizikisht mund të kontrollohet në një kompjuter desktop apo laptop. A shihni "sticker Intel Centrino" - çdo gjë? Ju lutem vini re se Centrino është një markë tregtare e një procesori Intel Pentium M kombinuar me një kartë pro wireless.

2. Shikoni në pjesën e prapme të laptopit tuaj, siç zakonisht tregohen më poshtë. Kjo mund të nënkuptojë që laptopi ka mbështetje Wi-Fi .

3.Nëse nuk mund të gjesh një gjemb apo antenë Centrino, ndizni laptopin dhe shkoni te menyja Start. Djathtas-klikoni në ikonën "Kompjuter", pastaj zgjidhni "Properties". Kontrolloni nëse kompjuteri juaj në menunë Properties përmban teknologjinë Intel Centrino.

4.Nëse ende nuk keni gjetur ndonjë gjë për të gjetur se laptopi është i aktivizuar Wi-Fi , klikoni me të djathtën në "Kompjuter", zgjidhni "Manage" dhe "Device Manager". Pastaj klikoni në skedën "Hardware". Lexoni më poshtë në listë. Adaptorët e rrjetit ". Ju lutem vini re se çdo përshtatës i etiketuar "Ethernet" ose "10/100" nuk ka të bëjë me pajtueshmërinë me valë. Megjithatë, çdo përshtatës i etiketuar "pa tel" ose "802.11" tregon pajtueshmërinë.

5.Nëse ju gjeni se kompjuteri juaj nuk ka një pajisje Wi-Fi , kontrolloni për të parë nëse mund të ketë një port USB të disponueshëm. Nëse është kështu, blini nga një dyqan elektronik Përshtatës USB Wi-Fi .

Nëse pajisur me një modul për lidhjen me një wireless Rrjetet Wi-Fi , ju mund të shihni dhe të provoni përfitimet e kësaj teknologjie sot.

Nuk jam i sigurt se si të vendosni wi-fi? Shikoni videon edukative!

Rreth teknologjisë

WiFi është një teknologji pa tel që ju mundëson të lidhni laptopin me rrjetin nëpërmjet një transmetuesi radio të integruar në një distancë deri në 30-50 metra nga pika e hyrjes (burimi). Me fjalë të tjera, WiFi është projektuar për lidhje të lehtë me internetin pa sherr dhe tela.

Si të gjesh nëse ka një përshtatës të ndërtuar në WiFi në laptop

Çfarë duhet të bëni nëse nuk ka modul të integruar në një kompjuter portativ, por me të vërtetë dëshironi të përdorni internetin e përshtatshëm pa tela? Ka dy zgjidhje:

  • E para. Blej USB Përshtatës WiFi dhe lidheni atë me një kompjuter portativ. Disavantazhi i kësaj zgjidhjeje është një modul rreth madhësisë së një flash drive USB që ngjitet nga një lidhje USB. Kostoja e një përshtatës të tillë mesatarisht 500 - 1500 rubla.
  • E dyta. Instalo të brendshme Moduli WiFi në laptopin tuaj në një qendër shërbimi. Kostoja e kësaj procedure në qendrën e shërbimit CREDLE - 1200 rubla. Cilat karakteristika të këtij vendimi mund të jenë? Nëse laptopi nuk ka një antenë të integruar në WiFi, shpenzimet e instalimit dhe kohëzgjatja e punës mund të rriten.

Marrja e lidhjes me rrjetin


Kur lidhja është e suksesshme, ikona me valë në këndin e poshtëm djathtas ndizet në ngjyrë blu (për Windows XP) dhe një mesazh pop-up njofton për shpejtësinë e lidhjes dhe fuqinë e sinjalit.

Nëse dëshironi të organizoni internet pa tel në shtëpi, ju duhet të blini dhe konfiguroni një router wireless. Ju gjithashtu mund të pyesni për disponueshmërinë e shërbimeve. internet wireless Ofruesit e internetit në zonën tuaj. Në këtë rast, nuk ka nevojë të blini një router.


A shihni "sticker Intel Centrino" - çdo gjë?
Nuk jam i sigurt se si të vendosni wi-fi?
Cilat karakteristika të këtij vendimi mund të jenë?