Огляд iPad Pro 9,7 - Apple-iPhone.ru

  1. Огляд iPad Pro 9,7 Не так давно компанія Apple представила свій новий 9,7-дюймовий планшет. ...
  2. дисплей
  3. Технічні характеристики
  4. Камера
  5. Акумулятор і час роботи
  6. аксесуари
  7. Що сподобалось
  8. Що не сподобалося
  9. альтернативи
  10. вердикт
  11. Огляд iPad Pro 9,7
  12. Дизайн
  13. дисплей
  14. Технічні характеристики
  15. Камера
  16. Акумулятор і час роботи
  17. аксесуари
  18. Що сподобалось
  19. Що не сподобалося
  20. альтернативи
  21. вердикт
  22. Огляд iPad Pro 9,7
  23. Дизайн
  24. дисплей
  25. Технічні характеристики
  26. Камера
  27. Акумулятор і час роботи
  28. аксесуари
  29. Що сподобалось
  30. Що не сподобалося
  31. альтернативи
  32. вердикт
  33. Огляд iPad Pro 9,7
  34. Дизайн
  35. дисплей
  36. Технічні характеристики
  37. Камера
  38. Акумулятор і час роботи
  39. аксесуари
  40. Що сподобалось
  41. Що не сподобалося
  42. альтернативи
  43. вердикт
  44. Огляд iPad Pro 9,7
  45. Дизайн
  46. дисплей
  47. Технічні характеристики
  48. Камера
  49. Акумулятор і час роботи
  50. аксесуари
  51. Що сподобалось
  52. Що не сподобалося
  53. альтернативи
  54. вердикт

Огляд iPad Pro 9,7

Не так давно компанія Apple представила свій новий 9,7-дюймовий планшет. Довгоочікувана новинка отримала назву iPad Pro, а не iPad Air 3, але стала від цього тільки краще. Яким вийшов новий iPad Pro і чому він цілком заслуговує на звання найкращого планшета на цій планеті ми розповімо в цьому огляді.

Зміст:

Дизайн

Проектуючи дизайн 9,7-дюймового iPad Pro дизайнери з Apple не стали вигадати нічого радикального нового і зовнішній вигляд новинки вирішено було практично повністю скопіювати у iPad Air 2 . Вірним чи є таке рішення? З абсолютною впевненістю можна сказати, що в Apple не помилилися - 9,7-дюймовий планшет як такої, здається, не може виглядати краще.

Навіть при найближчому розгляді 9,7-дюймовий iPad Pro складно відрізнити від iPad Air 2 Навіть при найближчому розгляді 9,7-дюймовий iPad Pro складно відрізнити від iPad Air 2. Планшети дуже сильно схожі один на одного, а новинку Apple видають лише кілька невеликих на вигляд, але істотних в цілому, деталей.

Першою такою деталлю є порт Smart Connector на лівій грані пристрою. Цей порт, що вперше з'явився в 12,9-дюймовому iPad Pro , Потрібен для підключення до планшета фірмової клавіатури Smart Keyboard і інших, поки ще не дуже широко поширених аксесуарів. Для тих, хто купувати клавіатуру Smart Keyboard вартістю 11 790 рублів не планує, порт Smart Connector залишиться лише трьома невеликими точками на бічній грані планшета.

Другий помітною деталлю є випирає з корпусу 9,7-дюймового iPad Pro камера Другий помітною деталлю є випирає з корпусу 9,7-дюймового iPad Pro камера. Деякі, можливо, помічають цю деталь першої, оскільки опиняючись своєї задньої стороною на столі плазом, планшет виявляється нестійким, нехай і не дуже сильно. Особливо лаяти Apple за випирає камеру не потрібно, та й не захочете ви - бажання відпаде як тільки ви зробите свій першої знімок за допомогою планшета. Також планшети між собою відрізняє наявність спалаху у iPad Pro. Так, повноцінної LED-спалаху. Але про камері докладніше поговоримо пізніше, зараз же просто зафіксували зміни в зовнішньому вигляді.

Третя зміна в дизайні 9,7-дюймового iPad Pro в порівнянні з iPad Air 3 так само виявити досить легко Третя зміна в дизайні 9,7-дюймового iPad Pro в порівнянні з iPad Air 3 так само виявити досить легко. Зміною цим є два додаткових аудіодінаміка, розташовані на верхній грані пристрою. Нижні ж динаміки трохи роз'їхалися один від одного, правда, на якість видаваних конкретно ними звуків це вплинуло не дуже. Відзначимо, що на кожній стороні iPad Pro розміщено по одному високочастотному і одному середньочастотні динаміки.

Останнім же зміною, яке, до речі, в ранніх і написаних поспішно оглядах, помітили далеко не всі оглядачі, є структура пластикової вставки у 9,7-дюймового iPad Pro Wi-Fi + Cellular Останнім же зміною, яке, до речі, в ранніх і написаних поспішно оглядах, помітили далеко не всі оглядачі, є структура пластикової вставки у 9,7-дюймового iPad Pro Wi-Fi + Cellular. Тепер ця вставка не є цілісною, а являє собою лінію, як у iPhone останніх двох років випуску. Виглядає подібне рішення просто чудово.

За своїми габаритами 9,7-дюймовий iPad Pro менше iPad Air 2 лише на незначні 1,5 мм в ширину - 240 × 168 × 6,1 мм у новинки проти 240 × 169,5 × 6,1 мм у другого Air. Вага ж у нового iPad Pro і зовсім збігся з вагою iPad Air 2 - версії обох «таблеток» з Wi-Fi важать 437 г, з Wi-Fi + Cellular - 444 м

дисплей

Перед тим як перейти до характеристик 9,7-дюймового iPad Pro окремо розглянемо дисплей планшета, оскільки заслуговує він найпильнішої уваги.

Роздільна здатність дисплея «Прошки» становить 2048 × 1536 пікселів, показник щільності пікселів на дюйм дорівнює 264 ppi - все так само як у iPad Air 2 Роздільна здатність дисплея «Прошки» становить 2048 × 1536 пікселів, показник щільності пікселів на дюйм дорівнює 264 ppi - все так само як у iPad Air 2. Поліпшень в плані дозволу і щільності пікселів на дюйм не сталося з однієї простої причини - в 9,7- дюймовий дисплей просто технічно неможливо упакувати більше пікселів, для цього неодмінно треба було б збільшувати розміри.

Однак поліпшення в дисплеї iPad Pro 9,7 сталися. Їх всього два, але обидва вони значні. По-перше, дисплей новинки підтримує технологію True Tone, яка дозволяє екрану автоматично підстроювати кольори під навколишнє освітлення. На слух удосконалення не здається таким вже революційним, але як тільки ефект спрацьовує і дисплей планшета як за помахом чарівної палички перебудовується під поточне освітлення, відразу розумієш - така функція повинна бути у всіх планшетів без винятку.

Технологія True Tone, звичайно ж, реалізована в планшети не заради забави Технологія True Tone, звичайно ж, реалізована в планшети не заради забави. Під час роботи з документами, серфінгу інтернету і читанні книг у вечірній і нічний час, саме вона дозволяє очам користувача напружуватися значно менше. За своєю суттю, технологія True Tone є аналогом нічного режиму Night Shift , Представленого в iOS 9.3 , Але справляється із завданням зменшення впливу яскравого дисплея на очі людини True Tone помітно краще. В інші моменти навіть складається враження, що перед вами не дисплей планшета, а аркуш паперу - такого ефекту, як видно, в Apple і хотіли домогтися.

По-друге, колірний діапазон насиченості фарб в 9,7-дюймовому iPad Pro був збільшений на 25% в порівнянні з попередніми планшетами Apple. Кольори за рахунок цього виглядають більш природними і живими, причому помічаєш це моментально, запускаючи будь-яку гру або відкриваючи фотографію. Особливо помітні поліпшення, звичайно, виглядають на тлі старих моделей iPad.

Apple прорекламувала збільшену насиченість фарб свого нового iPad Pro, назвавши колірної стандарт дисплея планшета відповідним тому, що застосовується в індустрії цифрового кіно Apple прорекламувала збільшену насиченість фарб свого нового iPad Pro, назвавши колірної стандарт дисплея планшета відповідним тому, що застосовується в індустрії цифрового кіно. І тут компанії доводиться вірити - настільки яскравих і насичених кольорів можна побачити на жодному з інших сучасних планшетів. Звичайно, найбільшу користь в новому дисплеї iPad Pro побачать цифрові художники і фото-редактори, особливо, якщо вони озброяться Apple Pencil (Перейти до розділу «Аксесуари» )

Технічні характеристики

Вище ми, з цілком об'єктивних причин, часто порівнювали 9,7-дюймовий iPad Pro з iPad Air 2. Так ось з цим покінчено - за своїми технічними характеристиками нова «прошка» не має абсолютно нічого спільного з останнім на поточний момент представником лінійки Air. Новинка в розвитку пішла далеко вперед і ось чому.

9,7-дюймового iPad Pro заснований на новітній системі на чіпі A9X, що включає в себе вбудований співпроцесор руху M9 і 12-ядерний графічний процесор PowerVR Series 7. Підтримують все це 2 ГБ оперативної пам'яті.

ОЗУ в 9,7-дюймовому iPad Pro виявилося в два рази менше, ніж у «старшого брата» і з цим були пов'язані значні побоювання експертів ОЗУ в 9,7-дюймовому iPad Pro виявилося в два рази менше, ніж у «старшого брата» і з цим були пов'язані значні побоювання експертів. Практика ж всі ці побоювання розвіяла - обробити новий планшет може скільки завгодно запущених додатків, дозволивши користувачеві перемикатися між ними без необхідності очікувати повторного запуску засобів. Окремо зазначаємо можливість 9,7-дюймового iPad Pro тримати в пам'яті більше 15 відкритих вкладок в Safari. Перемикання між ними так само відбувається без перезавантаження сторінок.

Тактова частота процесора 9,7-дюймової «Прошки» становить 2,16 ГГц, що дещо менше, ніж у 12,9-дюймової моделі (2,26 ГГц). На продуктивність цей факт впливає мінімально - на око так і зовсім в швидкості роботи планшетів складно помітити хоч якусь різницю.
Тактова частота процесора 9,7-дюймової «Прошки» становить 2,16 ГГц, що дещо менше, ніж у 12,9-дюймової моделі (2,26 ГГц) Зафіксувати різницю вдалося бенчмарку GeekBench 3, в тестуванні в якому iPad Pro 9,7 набрав в середньому 5257 очок. Планшет лише трохи поступився 12,9-дюймової моделі, яка набрала 5492 бали в тих же тестах. Що стосується попереднього 9,7-дюймового планшета Apple, iPad Air 2, то, будучи зовсім слабеньким планшетом, він помітно просів в тестах в порівнянні з новим iPad Pro, набравши 4604 очок. У тестуванні на практиці різниця не є такою вже вагомою, а найбільш вона помітна в іграх.

Трохи про ігровий складової. 9,7-дюймовий iPad Pro без сумнівів можна назвати кращим планшетом для ігор. Всі самі вимогливі ігри на «Прошка» запускаються миттєво, ніде не підвисають, а сам ігровий процес відрізняється ідеальною плавністю. Жирним плюсом до продуктивності йдуть чотири стереодинаміки, з максимальною правильністю передають все найсоковитіші звукові ефекти і музику.

Показники 9,7-дюймового iPad Pro не знижуються і після багатогодинних віртуальних баталій Показники 9,7-дюймового iPad Pro не знижуються і після багатогодинних віртуальних баталій. Показник кількості кадрів в секунду залишається на стабільному високому рівні, а корпус планшета нагрівається зовсім небагато. Найбільш вагомо ігрові переваги iPad Pro виглядають, звичайно ж, на тлі Android-планшетів, які нагріваючись починають працювати нестабільно.

Тепер звернемо увагу на вбудовану пам'ять. У 9,7-дюймовому iPad Pro компанія Apple, нарешті, відмовилася від моделі з 16 ГБ пам'яті, випустивши варіанти зі сховищем на 32, 128 і 256 ГБ. І це велика справа - навіть мінімальну версію iPad Pro 9,7 з 32 ГБ вбудованої пам'яті буде нелегко забити під зав'язку, і вже тим більше, ніяких проблем з неможливістю встановлення нових версій iOS не буде.
[Supsystic-tables id = '5']
[Supsystic-tables id = '6']

Камера

Якщо новий 9,7-дюймовий планшет Apple вас ще не вразив, то зробить він це прямо зараз. Адже iPad Pro 9,7 отримав найзначніше оновлення камери за всю історію «яблучних» планшетів.

12-мегапіксельна камера iSight 9,7-дюймового iPad Pro, така ж, як в iPhone 6s і iPhone 6s Plus , і цим все сказано. Планшет дозволяє виробляти панорамну зйомку з роздільною здатністю до 63 мегапікселів, записувати 4K відео з частотою 30 кадрів / с і HD-відео 1080p з частотою 60 кадрів / с. Нікуди не поділися і спеціальні режими зйомки, включаючи режим замеленной зйомки і режим покадрової зйомки зі стабілізацією зображення. Все це найкращим чином доповнює бі-тональна спалах True Tone - так, iPad Pro 9,7 це перший планшет Apple зі спалахом.

Грандіозне оновлення в 9,7-дюймовому iPad Pro отримала і фронтальна камера Грандіозне оновлення в 9,7-дюймовому iPad Pro отримала і фронтальна камера. 5-мегапіксельний фотомодуль в рази краще 1,2-мегапіксельних, встановлених в попередніх моделях iPad. Оновлена ​​камера дозволять виглядати куди більш якісно під час відеодзвінків і, звичайно ж, робити Селфі. Причому знімки себе коханої завдяки спалаху Retina Flash і технології True Tone виходять неперевершеної якості.

Що стосується якості знімків і відео на ділі. Воно дивно добре не тільки для класу планшетів - позаздрити зображенні можуть і багато флагманські смартфони. 9,7-дюймовий iPad Pro є тим самим планшетом, на якому дійсно хочеться використовувати камеру, а не вдаватися до неї тільки коли під рукою немає смартфона або фотоапарата. І, що природно, 12-мегапіксельна камера нового iPad Pro на голову вище камер планшетів інших виробників.

І, що природно, 12-мегапіксельна камера нового iPad Pro на голову вище камер планшетів інших виробників

Камера 9,7-дюймового iPad Pro володіє ще одним магічною властивістю - вона переконує користувачів, раніше вважали зйомку фото і відео на планшет дурістю в зворотному.

Акумулятор і час роботи

Настільки потужна начинка 9,7-дюймового iPad Pro в обов'язковому порядку вимагає об'ємної батареї і вона в планшеті є. Акумулятор в новій «Прошка» встановлено ємністю 7 306 мАг і він дозволяє пристрою працювати стандартні для планшетів Apple 10 годин у режимі помірної навантаження. В режим максимального навантаження пристрій тримається близько 5,5 годин - результат, знову ж враховуючи характеристики гаджета, вражаючий.

Порівняння автономної роботи iPad Pro 9,7, iPad Pro 12,9 і iPad Air 2:

[Supsystic-tables id = '8']

Перемігши інші планшети (крім iPad Pro 12,9) в тестуванні на час автономної роботи, 9,7-дюймовий поступився iPad Air 2 в часі зарядки від 0 до 100%. У новинки Apple цей процес зайняв 3 години і 50 хвилин, в той час як Air 2 зарядився за 3 години 30 хвилин. Різниця, втім, не найістотніша.

аксесуари

Як ми відзначили в самому початку, на лівій грані 9,7-дюймового iPad Pro затишно розташувався порт Smart Connector. Відповідальний він за підключення до планшета підтримують аксесуарів. Компанія Apple випускає поки тільки один такий аксесуар - чохол-клавіатуру Smart Keyboard. Важливо відзначити, що Smart Keyboard не поставляється разом з планшетом - її потрібно купувати окремо.

Smart Keyboard перетворює планшет в справжній робочий інструмент, правда, тільки якщо ваша робота досить специфічна і у вас вистачить терпіння щоб звикнути до клавіатури Smart Keyboard перетворює планшет в справжній робочий інструмент, правда, тільки якщо ваша робота досить специфічна і у вас вистачить терпіння щоб звикнути до клавіатури. Спочатку, особливо, якщо ви звикли працювати з повнорозмірними клавіатурами, ви навряд чи будете завжди точно потрапляти по потрібних клавішах. Ні, клавіші в Smart Keyboard натискаються відмінно, просто їх розмір дещо відрізняється від стандартних клавіатур.

Що стосується специфіки, то не замінює ноутбук iPad Pro з клавіатурою Smart Keyboard внаслідок слабкого софта. Так, в App Store є і офісні додатки, і редактори відео, і будь-які інші засоби, які можуть знадобитися для роботи, але в використанні вони своїм настільним аналогам все-таки поступаються. Причому в більшості випадків помітно. Вина тут не лежить на Smart Keyboard і iPad Pro - ця парочка за рахунок спеціальних клавіш дозволяє стрімко перемикатися між запущеними додатками, копіювати / вставляти текст і багато іншого - проблема в недосконалості мобільного софта.

У олівця Apple Pencil та ж доля, що і у Smart Keyboard У олівця Apple Pencil та ж доля, що і у Smart Keyboard. Сам по собі стилус - неймовірний, він навіть може серйозно побитися за звання кращого стилуса на ринку. Але в парі з планшетом він для професійної роботи підійде не кращим чином.

За допомогою Apple Pencil на 9,7-дюймовому iPad Pro можна робити начерки, створювати макети або ж малювати моделі, але в кінцевому підсумку все це доведеться доопрацьовувати на комп'ютері. І ось якщо саме допоміжний засіб, доступне для роботи де б ви не знаходилися, вам і потрібно, то в цьому випадку Apple Pencil в парі з iPad Pro буде для вас відмінним рішенням.

Найголовніша ж проблема аксесуарів не в тому, що вони не можуть зробити iPad Pro повноцінною заміною робочого ноутбука. Головна їх проблема - ціна. Smart Keyboard в Apple Online Store продається за 11 790 рублів, Apple Pencil за 7 790 рублів.

Що сподобалось

Як і в будь-якому іншому планшеті компанії Apple в 9,7-дюймовому iPad Pro подобається цілісність. У дизайні нема за чого зачепитися оку, збірка на традиційно високому рівні, технічні характеристики - кращі на сучасному ринку. Кожен елемент 9,7-дюймового iPad Pro радує і захоплює починаючи від насиченого яскравими квітами дисплея, закінчуючи чотирма стереодинаміками, здатні перетворювати планшет в кращий мобільний пристрій для перегляду фільмів.

Але будемо конкретніше Але будемо конкретніше. Найбільше сподобалася камера. У жодного іншого планшета немає такий крутий камери, що дозволяє робити знімки і створювати приголомшливі відеоролики, а не відразу після спуску затвора відправлятися в редактор і обробляти відзнятий матеріал, схрещуючи пальці в надії, що результат вийде гідним. Камера 9,7-дюймового iPad Pro непристойно хороша і, впевненість в цьому повна, вона приверне до планшета чимало покупців.

Особливо 9,7-дюймовий iPad Pro порадував тим, що він 9,7-дюймовий, як би дивно це не звучало Особливо 9,7-дюймовий iPad Pro порадував тим, що він 9,7-дюймовий, як би дивно це не звучало. 12,9-дюймовий iPad Pro - це, поза всякими сумнівами, шикарне пристрій, але для звичайного використання він може виявитися громіздким. З ним складніше буде лягти на диван для перегляду фільму або читання книги, складніше зіграти в гру, якщо тільки ви не баскетболіст з великими руками, складніше виконувати і інші повсякденні завдання. Всі ці проблеми 9,7-дюймовий iPad Pro вирішує тільки одним лише своїм розміром - все-таки саме такий форм-фактор для планшета-трудівника, а не планшета-комп'ютера, є ідеальним.

Що не сподобалося

Слабких місць у 9,7-дюймового iPad Pro немає, але річ, яка нам не сподобалася все-таки є. Моторошно, майже до болю, нам не сподобалася ціна планшета. Вартість компактної «Прошки» починається від 52 990 рублів за 32-гігабайтну версію і досягає нереальних 76 990 рублів за модель з 256 ГБ пам'яті. Причини встановлення такої ціни на планшет зрозумілі і звинувачувати компанію Apple в поточній економічній ситуації, звичайно, не можна. Благо, що мінімальний обсяг сховища в iPad Pro 9,7 підріс до 32 ГБ. Віддавати 53 000 рублів за 16-гігабайтний пристрій точно б ніхто не захотів.

альтернативи

Чи є заміна 9,7-дюймовому iPad Pro на сучасному ринку планшетів? Відповідь на це питання дуже простий - альтернатив новому планшету Apple немає зовсім ніяких. Порівнювати вийшов порівняно недавно Microsoft Surface 2 з iPad Pro 9,7 можна, але новинка Microsoft працює на повноцінної настільної операційної системи, а в місцевому магазині додатків - катма. Є ще Sony Xperia Z4 Tablet, але він, прямо скажемо, гірше 9,7-дюймового iPad Pro майже за всіма параметрами при майже аналогічної вартості.

вердикт

Як ви могли помітити, ми захоплені новим 9,7-дюймовим iPad Pro. Цей планшет є найкращим на ринку в даний момент і навряд чи найближчим часом хтось зможе його затьмарити. iPad Pro 9,7 своїм виходом задав вектор розвитку інших планшетів - в них почнуть з'являтися нормальні камери, спалахи, аналоги технології True Tone і багато іншого. Але мало в якому планшеті всі ці можливості будуть так добре і довго працювати в якості єдиного цілого.

Найголовніше ж - купуючи iPad Pro, нехай і за вартістю уживаного автомобіля, ви робите довгострокову покупку. Цей планшет, здається, не стане повільним ніколи.

Читай і використовуй:

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , YouTube , Telegram , Viber і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті Огляд iPad Pro 9,7

Огляд iPad Pro 9,7

Не так давно компанія Apple представила свій новий 9,7-дюймовий планшет. Довгоочікувана новинка отримала назву iPad Pro, а не iPad Air 3, але стала від цього тільки краще. Яким вийшов новий iPad Pro і чому він цілком заслуговує на звання найкращого планшета на цій планеті ми розповімо в цьому огляді.

Зміст:

Дизайн

Проектуючи дизайн 9,7-дюймового iPad Pro дизайнери з Apple не стали вигадати нічого радикального нового і зовнішній вигляд новинки вирішено було практично повністю скопіювати у iPad Air 2 . Вірним чи є таке рішення? З абсолютною впевненістю можна сказати, що в Apple не помилилися - 9,7-дюймовий планшет як такої, здається, не може виглядати краще.

Навіть при найближчому розгляді 9,7-дюймовий iPad Pro складно відрізнити від iPad Air 2 Навіть при найближчому розгляді 9,7-дюймовий iPad Pro складно відрізнити від iPad Air 2. Планшети дуже сильно схожі один на одного, а новинку Apple видають лише кілька невеликих на вигляд, але істотних в цілому, деталей.

Першою такою деталлю є порт Smart Connector на лівій грані пристрою. Цей порт, що вперше з'явився в 12,9-дюймовому iPad Pro , Потрібен для підключення до планшета фірмової клавіатури Smart Keyboard і інших, поки ще не дуже широко поширених аксесуарів. Для тих, хто купувати клавіатуру Smart Keyboard вартістю 11 790 рублів не планує, порт Smart Connector залишиться лише трьома невеликими точками на бічній грані планшета.

Другий помітною деталлю є випирає з корпусу 9,7-дюймового iPad Pro камера Другий помітною деталлю є випирає з корпусу 9,7-дюймового iPad Pro камера. Деякі, можливо, помічають цю деталь першої, оскільки опиняючись своєї задньої стороною на столі плазом, планшет виявляється нестійким, нехай і не дуже сильно. Особливо лаяти Apple за випирає камеру не потрібно, та й не захочете ви - бажання відпаде як тільки ви зробите свій першої знімок за допомогою планшета. Також планшети між собою відрізняє наявність спалаху у iPad Pro. Так, повноцінної LED-спалаху. Але про камері докладніше поговоримо пізніше, зараз же просто зафіксували зміни в зовнішньому вигляді.

Третя зміна в дизайні 9,7-дюймового iPad Pro в порівнянні з iPad Air 3 так само виявити досить легко Третя зміна в дизайні 9,7-дюймового iPad Pro в порівнянні з iPad Air 3 так само виявити досить легко. Зміною цим є два додаткових аудіодінаміка, розташовані на верхній грані пристрою. Нижні ж динаміки трохи роз'їхалися один від одного, правда, на якість видаваних конкретно ними звуків це вплинуло не дуже. Відзначимо, що на кожній стороні iPad Pro розміщено по одному високочастотному і одному середньочастотні динаміки.

Останнім же зміною, яке, до речі, в ранніх і написаних поспішно оглядах, помітили далеко не всі оглядачі, є структура пластикової вставки у 9,7-дюймового iPad Pro Wi-Fi + Cellular Останнім же зміною, яке, до речі, в ранніх і написаних поспішно оглядах, помітили далеко не всі оглядачі, є структура пластикової вставки у 9,7-дюймового iPad Pro Wi-Fi + Cellular. Тепер ця вставка не є цілісною, а являє собою лінію, як у iPhone останніх двох років випуску. Виглядає подібне рішення просто чудово.

За своїми габаритами 9,7-дюймовий iPad Pro менше iPad Air 2 лише на незначні 1,5 мм в ширину - 240 × 168 × 6,1 мм у новинки проти 240 × 169,5 × 6,1 мм у другого Air. Вага ж у нового iPad Pro і зовсім збігся з вагою iPad Air 2 - версії обох «таблеток» з Wi-Fi важать 437 г, з Wi-Fi + Cellular - 444 м

дисплей

Перед тим як перейти до характеристик 9,7-дюймового iPad Pro окремо розглянемо дисплей планшета, оскільки заслуговує він найпильнішої уваги.

Роздільна здатність дисплея «Прошки» становить 2048 × 1536 пікселів, показник щільності пікселів на дюйм дорівнює 264 ppi - все так само як у iPad Air 2 Роздільна здатність дисплея «Прошки» становить 2048 × 1536 пікселів, показник щільності пікселів на дюйм дорівнює 264 ppi - все так само як у iPad Air 2. Поліпшень в плані дозволу і щільності пікселів на дюйм не сталося з однієї простої причини - в 9,7- дюймовий дисплей просто технічно неможливо упакувати більше пікселів, для цього неодмінно треба було б збільшувати розміри.

Однак поліпшення в дисплеї iPad Pro 9,7 сталися. Їх всього два, але обидва вони значні. По-перше, дисплей новинки підтримує технологію True Tone, яка дозволяє екрану автоматично підстроювати кольори під навколишнє освітлення. На слух удосконалення не здається таким вже революційним, але як тільки ефект спрацьовує і дисплей планшета як за помахом чарівної палички перебудовується під поточне освітлення, відразу розумієш - така функція повинна бути у всіх планшетів без винятку.

Технологія True Tone, звичайно ж, реалізована в планшети не заради забави Технологія True Tone, звичайно ж, реалізована в планшети не заради забави. Під час роботи з документами, серфінгу інтернету і читанні книг у вечірній і нічний час, саме вона дозволяє очам користувача напружуватися значно менше. За своєю суттю, технологія True Tone є аналогом нічного режиму Night Shift , Представленого в iOS 9.3 , Але справляється із завданням зменшення впливу яскравого дисплея на очі людини True Tone помітно краще. В інші моменти навіть складається враження, що перед вами не дисплей планшета, а аркуш паперу - такого ефекту, як видно, в Apple і хотіли домогтися.

По-друге, колірний діапазон насиченості фарб в 9,7-дюймовому iPad Pro був збільшений на 25% в порівнянні з попередніми планшетами Apple. Кольори за рахунок цього виглядають більш природними і живими, причому помічаєш це моментально, запускаючи будь-яку гру або відкриваючи фотографію. Особливо помітні поліпшення, звичайно, виглядають на тлі старих моделей iPad.

Apple прорекламувала збільшену насиченість фарб свого нового iPad Pro, назвавши колірної стандарт дисплея планшета відповідним тому, що застосовується в індустрії цифрового кіно Apple прорекламувала збільшену насиченість фарб свого нового iPad Pro, назвавши колірної стандарт дисплея планшета відповідним тому, що застосовується в індустрії цифрового кіно. І тут компанії доводиться вірити - настільки яскравих і насичених кольорів можна побачити на жодному з інших сучасних планшетів. Звичайно, найбільшу користь в новому дисплеї iPad Pro побачать цифрові художники і фото-редактори, особливо, якщо вони озброяться Apple Pencil (Перейти до розділу «Аксесуари» )

Технічні характеристики

Вище ми, з цілком об'єктивних причин, часто порівнювали 9,7-дюймовий iPad Pro з iPad Air 2. Так ось з цим покінчено - за своїми технічними характеристиками нова «прошка» не має абсолютно нічого спільного з останнім на поточний момент представником лінійки Air. Новинка в розвитку пішла далеко вперед і ось чому.

9,7-дюймового iPad Pro заснований на новітній системі на чіпі A9X, що включає в себе вбудований співпроцесор руху M9 і 12-ядерний графічний процесор PowerVR Series 7. Підтримують все це 2 ГБ оперативної пам'яті.

ОЗУ в 9,7-дюймовому iPad Pro виявилося в два рази менше, ніж у «старшого брата» і з цим були пов'язані значні побоювання експертів ОЗУ в 9,7-дюймовому iPad Pro виявилося в два рази менше, ніж у «старшого брата» і з цим були пов'язані значні побоювання експертів. Практика ж всі ці побоювання розвіяла - обробити новий планшет може скільки завгодно запущених додатків, дозволивши користувачеві перемикатися між ними без необхідності очікувати повторного запуску засобів. Окремо зазначаємо можливість 9,7-дюймового iPad Pro тримати в пам'яті більше 15 відкритих вкладок в Safari. Перемикання між ними так само відбувається без перезавантаження сторінок.

Тактова частота процесора 9,7-дюймової «Прошки» становить 2,16 ГГц, що дещо менше, ніж у 12,9-дюймової моделі (2,26 ГГц). На продуктивність цей факт впливає мінімально - на око так і зовсім в швидкості роботи планшетів складно помітити хоч якусь різницю.
Тактова частота процесора 9,7-дюймової «Прошки» становить 2,16 ГГц, що дещо менше, ніж у 12,9-дюймової моделі (2,26 ГГц) Зафіксувати різницю вдалося бенчмарку GeekBench 3, в тестуванні в якому iPad Pro 9,7 набрав в середньому 5257 очок. Планшет лише трохи поступився 12,9-дюймової моделі, яка набрала 5492 бали в тих же тестах. Що стосується попереднього 9,7-дюймового планшета Apple, iPad Air 2, то, будучи зовсім слабеньким планшетом, він помітно просів в тестах в порівнянні з новим iPad Pro, набравши 4604 очок. У тестуванні на практиці різниця не є такою вже вагомою, а найбільш вона помітна в іграх.

Трохи про ігровий складової. 9,7-дюймовий iPad Pro без сумнівів можна назвати кращим планшетом для ігор. Всі самі вимогливі ігри на «Прошка» запускаються миттєво, ніде не підвисають, а сам ігровий процес відрізняється ідеальною плавністю. Жирним плюсом до продуктивності йдуть чотири стереодинаміки, з максимальною правильністю передають все найсоковитіші звукові ефекти і музику.

Показники 9,7-дюймового iPad Pro не знижуються і після багатогодинних віртуальних баталій Показники 9,7-дюймового iPad Pro не знижуються і після багатогодинних віртуальних баталій. Показник кількості кадрів в секунду залишається на стабільному високому рівні, а корпус планшета нагрівається зовсім небагато. Найбільш вагомо ігрові переваги iPad Pro виглядають, звичайно ж, на тлі Android-планшетів, які нагріваючись починають працювати нестабільно.

Тепер звернемо увагу на вбудовану пам'ять. У 9,7-дюймовому iPad Pro компанія Apple, нарешті, відмовилася від моделі з 16 ГБ пам'яті, випустивши варіанти зі сховищем на 32, 128 і 256 ГБ. І це велика справа - навіть мінімальну версію iPad Pro 9,7 з 32 ГБ вбудованої пам'яті буде нелегко забити під зав'язку, і вже тим більше, ніяких проблем з неможливістю встановлення нових версій iOS не буде.
[Supsystic-tables id = '5']
[Supsystic-tables id = '6']

Камера

Якщо новий 9,7-дюймовий планшет Apple вас ще не вразив, то зробить він це прямо зараз. Адже iPad Pro 9,7 отримав найзначніше оновлення камери за всю історію «яблучних» планшетів.

12-мегапіксельна камера iSight 9,7-дюймового iPad Pro, така ж, як в iPhone 6s і iPhone 6s Plus , і цим все сказано. Планшет дозволяє виробляти панорамну зйомку з роздільною здатністю до 63 мегапікселів, записувати 4K відео з частотою 30 кадрів / с і HD-відео 1080p з частотою 60 кадрів / с. Нікуди не поділися і спеціальні режими зйомки, включаючи режим замеленной зйомки і режим покадрової зйомки зі стабілізацією зображення. Все це найкращим чином доповнює бі-тональна спалах True Tone - так, iPad Pro 9,7 це перший планшет Apple зі спалахом.

Грандіозне оновлення в 9,7-дюймовому iPad Pro отримала і фронтальна камера Грандіозне оновлення в 9,7-дюймовому iPad Pro отримала і фронтальна камера. 5-мегапіксельний фотомодуль в рази краще 1,2-мегапіксельних, встановлених в попередніх моделях iPad. Оновлена ​​камера дозволять виглядати куди більш якісно під час відеодзвінків і, звичайно ж, робити Селфі. Причому знімки себе коханої завдяки спалаху Retina Flash і технології True Tone виходять неперевершеної якості.

Що стосується якості знімків і відео на ділі. Воно дивно добре не тільки для класу планшетів - позаздрити зображенні можуть і багато флагманські смартфони. 9,7-дюймовий iPad Pro є тим самим планшетом, на якому дійсно хочеться використовувати камеру, а не вдаватися до неї тільки коли під рукою немає смартфона або фотоапарата. І, що природно, 12-мегапіксельна камера нового iPad Pro на голову вище камер планшетів інших виробників.

І, що природно, 12-мегапіксельна камера нового iPad Pro на голову вище камер планшетів інших виробників

Камера 9,7-дюймового iPad Pro володіє ще одним магічною властивістю - вона переконує користувачів, раніше вважали зйомку фото і відео на планшет дурістю в зворотному.

Акумулятор і час роботи

Настільки потужна начинка 9,7-дюймового iPad Pro в обов'язковому порядку вимагає об'ємної батареї і вона в планшеті є. Акумулятор в новій «Прошка» встановлено ємністю 7 306 мАг і він дозволяє пристрою працювати стандартні для планшетів Apple 10 годин у режимі помірної навантаження. В режим максимального навантаження пристрій тримається близько 5,5 годин - результат, знову ж враховуючи характеристики гаджета, вражаючий.

Порівняння автономної роботи iPad Pro 9,7, iPad Pro 12,9 і iPad Air 2:

[Supsystic-tables id = '8']

Перемігши інші планшети (крім iPad Pro 12,9) в тестуванні на час автономної роботи, 9,7-дюймовий поступився iPad Air 2 в часі зарядки від 0 до 100%. У новинки Apple цей процес зайняв 3 години і 50 хвилин, в той час як Air 2 зарядився за 3 години 30 хвилин. Різниця, втім, не найістотніша.

аксесуари

Як ми відзначили в самому початку, на лівій грані 9,7-дюймового iPad Pro затишно розташувався порт Smart Connector. Відповідальний він за підключення до планшета підтримують аксесуарів. Компанія Apple випускає поки тільки один такий аксесуар - чохол-клавіатуру Smart Keyboard. Важливо відзначити, що Smart Keyboard не поставляється разом з планшетом - її потрібно купувати окремо.

Smart Keyboard перетворює планшет в справжній робочий інструмент, правда, тільки якщо ваша робота досить специфічна і у вас вистачить терпіння щоб звикнути до клавіатури Smart Keyboard перетворює планшет в справжній робочий інструмент, правда, тільки якщо ваша робота досить специфічна і у вас вистачить терпіння щоб звикнути до клавіатури. Спочатку, особливо, якщо ви звикли працювати з повнорозмірними клавіатурами, ви навряд чи будете завжди точно потрапляти по потрібних клавішах. Ні, клавіші в Smart Keyboard натискаються відмінно, просто їх розмір дещо відрізняється від стандартних клавіатур.

Що стосується специфіки, то не замінює ноутбук iPad Pro з клавіатурою Smart Keyboard внаслідок слабкого софта. Так, в App Store є і офісні додатки, і редактори відео, і будь-які інші засоби, які можуть знадобитися для роботи, але в використанні вони своїм настільним аналогам все-таки поступаються. Причому в більшості випадків помітно. Вина тут не лежить на Smart Keyboard і iPad Pro - ця парочка за рахунок спеціальних клавіш дозволяє стрімко перемикатися між запущеними додатками, копіювати / вставляти текст і багато іншого - проблема в недосконалості мобільного софта.

У олівця Apple Pencil та ж доля, що і у Smart Keyboard У олівця Apple Pencil та ж доля, що і у Smart Keyboard. Сам по собі стилус - неймовірний, він навіть може серйозно побитися за звання кращого стилуса на ринку. Але в парі з планшетом він для професійної роботи підійде не кращим чином.

За допомогою Apple Pencil на 9,7-дюймовому iPad Pro можна робити начерки, створювати макети або ж малювати моделі, але в кінцевому підсумку все це доведеться доопрацьовувати на комп'ютері. І ось якщо саме допоміжний засіб, доступне для роботи де б ви не знаходилися, вам і потрібно, то в цьому випадку Apple Pencil в парі з iPad Pro буде для вас відмінним рішенням.

Найголовніша ж проблема аксесуарів не в тому, що вони не можуть зробити iPad Pro повноцінною заміною робочого ноутбука. Головна їх проблема - ціна. Smart Keyboard в Apple Online Store продається за 11 790 рублів, Apple Pencil за 7 790 рублів.

Що сподобалось

Як і в будь-якому іншому планшеті компанії Apple в 9,7-дюймовому iPad Pro подобається цілісність. У дизайні нема за чого зачепитися оку, збірка на традиційно високому рівні, технічні характеристики - кращі на сучасному ринку. Кожен елемент 9,7-дюймового iPad Pro радує і захоплює починаючи від насиченого яскравими квітами дисплея, закінчуючи чотирма стереодинаміками, здатні перетворювати планшет в кращий мобільний пристрій для перегляду фільмів.

Але будемо конкретніше Але будемо конкретніше. Найбільше сподобалася камера. У жодного іншого планшета немає такий крутий камери, що дозволяє робити знімки і створювати приголомшливі відеоролики, а не відразу після спуску затвора відправлятися в редактор і обробляти відзнятий матеріал, схрещуючи пальці в надії, що результат вийде гідним. Камера 9,7-дюймового iPad Pro непристойно хороша і, впевненість в цьому повна, вона приверне до планшета чимало покупців.

Особливо 9,7-дюймовий iPad Pro порадував тим, що він 9,7-дюймовий, як би дивно це не звучало Особливо 9,7-дюймовий iPad Pro порадував тим, що він 9,7-дюймовий, як би дивно це не звучало. 12,9-дюймовий iPad Pro - це, поза всякими сумнівами, шикарне пристрій, але для звичайного використання він може виявитися громіздким. З ним складніше буде лягти на диван для перегляду фільму або читання книги, складніше зіграти в гру, якщо тільки ви не баскетболіст з великими руками, складніше виконувати і інші повсякденні завдання. Всі ці проблеми 9,7-дюймовий iPad Pro вирішує тільки одним лише своїм розміром - все-таки саме такий форм-фактор для планшета-трудівника, а не планшета-комп'ютера, є ідеальним.

Що не сподобалося

Слабких місць у 9,7-дюймового iPad Pro немає, але річ, яка нам не сподобалася все-таки є. Моторошно, майже до болю, нам не сподобалася ціна планшета. Вартість компактної «Прошки» починається від 52 990 рублів за 32-гігабайтну версію і досягає нереальних 76 990 рублів за модель з 256 ГБ пам'яті. Причини встановлення такої ціни на планшет зрозумілі і звинувачувати компанію Apple в поточній економічній ситуації, звичайно, не можна. Благо, що мінімальний обсяг сховища в iPad Pro 9,7 підріс до 32 ГБ. Віддавати 53 000 рублів за 16-гігабайтний пристрій точно б ніхто не захотів.

альтернативи

Чи є заміна 9,7-дюймовому iPad Pro на сучасному ринку планшетів? Відповідь на це питання дуже простий - альтернатив новому планшету Apple немає зовсім ніяких. Порівнювати вийшов порівняно недавно Microsoft Surface 2 з iPad Pro 9,7 можна, але новинка Microsoft працює на повноцінної настільної операційної системи, а в місцевому магазині додатків - катма. Є ще Sony Xperia Z4 Tablet, але він, прямо скажемо, гірше 9,7-дюймового iPad Pro майже за всіма параметрами при майже аналогічної вартості.

вердикт

Як ви могли помітити, ми захоплені новим 9,7-дюймовим iPad Pro. Цей планшет є найкращим на ринку в даний момент і навряд чи найближчим часом хтось зможе його затьмарити. iPad Pro 9,7 своїм виходом задав вектор розвитку інших планшетів - в них почнуть з'являтися нормальні камери, спалахи, аналоги технології True Tone і багато іншого. Але мало в якому планшеті всі ці можливості будуть так добре і довго працювати в якості єдиного цілого.

Найголовніше ж - купуючи iPad Pro, нехай і за вартістю уживаного автомобіля, ви робите довгострокову покупку. Цей планшет, здається, не стане повільним ніколи.

Читай і використовуй:

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , YouTube , Telegram , Viber і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті Огляд iPad Pro 9,7

Огляд iPad Pro 9,7

Не так давно компанія Apple представила свій новий 9,7-дюймовий планшет. Довгоочікувана новинка отримала назву iPad Pro, а не iPad Air 3, але стала від цього тільки краще. Яким вийшов новий iPad Pro і чому він цілком заслуговує на звання найкращого планшета на цій планеті ми розповімо в цьому огляді.

Зміст:

Дизайн

Проектуючи дизайн 9,7-дюймового iPad Pro дизайнери з Apple не стали вигадати нічого радикального нового і зовнішній вигляд новинки вирішено було практично повністю скопіювати у iPad Air 2 . Вірним чи є таке рішення? З абсолютною впевненістю можна сказати, що в Apple не помилилися - 9,7-дюймовий планшет як такої, здається, не може виглядати краще.

Навіть при найближчому розгляді 9,7-дюймовий iPad Pro складно відрізнити від iPad Air 2 Навіть при найближчому розгляді 9,7-дюймовий iPad Pro складно відрізнити від iPad Air 2. Планшети дуже сильно схожі один на одного, а новинку Apple видають лише кілька невеликих на вигляд, але істотних в цілому, деталей.

Першою такою деталлю є порт Smart Connector на лівій грані пристрою. Цей порт, що вперше з'явився в 12,9-дюймовому iPad Pro , Потрібен для підключення до планшета фірмової клавіатури Smart Keyboard і інших, поки ще не дуже широко поширених аксесуарів. Для тих, хто купувати клавіатуру Smart Keyboard вартістю 11 790 рублів не планує, порт Smart Connector залишиться лише трьома невеликими точками на бічній грані планшета.

Другий помітною деталлю є випирає з корпусу 9,7-дюймового iPad Pro камера Другий помітною деталлю є випирає з корпусу 9,7-дюймового iPad Pro камера. Деякі, можливо, помічають цю деталь першої, оскільки опиняючись своєї задньої стороною на столі плазом, планшет виявляється нестійким, нехай і не дуже сильно. Особливо лаяти Apple за випирає камеру не потрібно, та й не захочете ви - бажання відпаде як тільки ви зробите свій першої знімок за допомогою планшета. Також планшети між собою відрізняє наявність спалаху у iPad Pro. Так, повноцінної LED-спалаху. Але про камері докладніше поговоримо пізніше, зараз же просто зафіксували зміни в зовнішньому вигляді.

Третя зміна в дизайні 9,7-дюймового iPad Pro в порівнянні з iPad Air 3 так само виявити досить легко Третя зміна в дизайні 9,7-дюймового iPad Pro в порівнянні з iPad Air 3 так само виявити досить легко. Зміною цим є два додаткових аудіодінаміка, розташовані на верхній грані пристрою. Нижні ж динаміки трохи роз'їхалися один від одного, правда, на якість видаваних конкретно ними звуків це вплинуло не дуже. Відзначимо, що на кожній стороні iPad Pro розміщено по одному високочастотному і одному середньочастотні динаміки.

Останнім же зміною, яке, до речі, в ранніх і написаних поспішно оглядах, помітили далеко не всі оглядачі, є структура пластикової вставки у 9,7-дюймового iPad Pro Wi-Fi + Cellular Останнім же зміною, яке, до речі, в ранніх і написаних поспішно оглядах, помітили далеко не всі оглядачі, є структура пластикової вставки у 9,7-дюймового iPad Pro Wi-Fi + Cellular. Тепер ця вставка не є цілісною, а являє собою лінію, як у iPhone останніх двох років випуску. Виглядає подібне рішення просто чудово.

За своїми габаритами 9,7-дюймовий iPad Pro менше iPad Air 2 лише на незначні 1,5 мм в ширину - 240 × 168 × 6,1 мм у новинки проти 240 × 169,5 × 6,1 мм у другого Air. Вага ж у нового iPad Pro і зовсім збігся з вагою iPad Air 2 - версії обох «таблеток» з Wi-Fi важать 437 г, з Wi-Fi + Cellular - 444 м

дисплей

Перед тим як перейти до характеристик 9,7-дюймового iPad Pro окремо розглянемо дисплей планшета, оскільки заслуговує він найпильнішої уваги.

Роздільна здатність дисплея «Прошки» становить 2048 × 1536 пікселів, показник щільності пікселів на дюйм дорівнює 264 ppi - все так само як у iPad Air 2 Роздільна здатність дисплея «Прошки» становить 2048 × 1536 пікселів, показник щільності пікселів на дюйм дорівнює 264 ppi - все так само як у iPad Air 2. Поліпшень в плані дозволу і щільності пікселів на дюйм не сталося з однієї простої причини - в 9,7- дюймовий дисплей просто технічно неможливо упакувати більше пікселів, для цього неодмінно треба було б збільшувати розміри.

Однак поліпшення в дисплеї iPad Pro 9,7 сталися. Їх всього два, але обидва вони значні. По-перше, дисплей новинки підтримує технологію True Tone, яка дозволяє екрану автоматично підстроювати кольори під навколишнє освітлення. На слух удосконалення не здається таким вже революційним, але як тільки ефект спрацьовує і дисплей планшета як за помахом чарівної палички перебудовується під поточне освітлення, відразу розумієш - така функція повинна бути у всіх планшетів без винятку.

Технологія True Tone, звичайно ж, реалізована в планшети не заради забави Технологія True Tone, звичайно ж, реалізована в планшети не заради забави. Під час роботи з документами, серфінгу інтернету і читанні книг у вечірній і нічний час, саме вона дозволяє очам користувача напружуватися значно менше. За своєю суттю, технологія True Tone є аналогом нічного режиму Night Shift , Представленого в iOS 9.3 , Але справляється із завданням зменшення впливу яскравого дисплея на очі людини True Tone помітно краще. В інші моменти навіть складається враження, що перед вами не дисплей планшета, а аркуш паперу - такого ефекту, як видно, в Apple і хотіли домогтися.

По-друге, колірний діапазон насиченості фарб в 9,7-дюймовому iPad Pro був збільшений на 25% в порівнянні з попередніми планшетами Apple. Кольори за рахунок цього виглядають більш природними і живими, причому помічаєш це моментально, запускаючи будь-яку гру або відкриваючи фотографію. Особливо помітні поліпшення, звичайно, виглядають на тлі старих моделей iPad.

Apple прорекламувала збільшену насиченість фарб свого нового iPad Pro, назвавши колірної стандарт дисплея планшета відповідним тому, що застосовується в індустрії цифрового кіно Apple прорекламувала збільшену насиченість фарб свого нового iPad Pro, назвавши колірної стандарт дисплея планшета відповідним тому, що застосовується в індустрії цифрового кіно. І тут компанії доводиться вірити - настільки яскравих і насичених кольорів можна побачити на жодному з інших сучасних планшетів. Звичайно, найбільшу користь в новому дисплеї iPad Pro побачать цифрові художники і фото-редактори, особливо, якщо вони озброяться Apple Pencil (Перейти до розділу «Аксесуари» )

Технічні характеристики

Вище ми, з цілком об'єктивних причин, часто порівнювали 9,7-дюймовий iPad Pro з iPad Air 2. Так ось з цим покінчено - за своїми технічними характеристиками нова «прошка» не має абсолютно нічого спільного з останнім на поточний момент представником лінійки Air. Новинка в розвитку пішла далеко вперед і ось чому.

9,7-дюймового iPad Pro заснований на новітній системі на чіпі A9X, що включає в себе вбудований співпроцесор руху M9 і 12-ядерний графічний процесор PowerVR Series 7. Підтримують все це 2 ГБ оперативної пам'яті.

ОЗУ в 9,7-дюймовому iPad Pro виявилося в два рази менше, ніж у «старшого брата» і з цим були пов'язані значні побоювання експертів ОЗУ в 9,7-дюймовому iPad Pro виявилося в два рази менше, ніж у «старшого брата» і з цим були пов'язані значні побоювання експертів. Практика ж всі ці побоювання розвіяла - обробити новий планшет може скільки завгодно запущених додатків, дозволивши користувачеві перемикатися між ними без необхідності очікувати повторного запуску засобів. Окремо зазначаємо можливість 9,7-дюймового iPad Pro тримати в пам'яті більше 15 відкритих вкладок в Safari. Перемикання між ними так само відбувається без перезавантаження сторінок.

Тактова частота процесора 9,7-дюймової «Прошки» становить 2,16 ГГц, що дещо менше, ніж у 12,9-дюймової моделі (2,26 ГГц). На продуктивність цей факт впливає мінімально - на око так і зовсім в швидкості роботи планшетів складно помітити хоч якусь різницю.
Тактова частота процесора 9,7-дюймової «Прошки» становить 2,16 ГГц, що дещо менше, ніж у 12,9-дюймової моделі (2,26 ГГц) Зафіксувати різницю вдалося бенчмарку GeekBench 3, в тестуванні в якому iPad Pro 9,7 набрав в середньому 5257 очок. Планшет лише трохи поступився 12,9-дюймової моделі, яка набрала 5492 бали в тих же тестах. Що стосується попереднього 9,7-дюймового планшета Apple, iPad Air 2, то, будучи зовсім слабеньким планшетом, він помітно просів в тестах в порівнянні з новим iPad Pro, набравши 4604 очок. У тестуванні на практиці різниця не є такою вже вагомою, а найбільш вона помітна в іграх.

Трохи про ігровий складової. 9,7-дюймовий iPad Pro без сумнівів можна назвати кращим планшетом для ігор. Всі самі вимогливі ігри на «Прошка» запускаються миттєво, ніде не підвисають, а сам ігровий процес відрізняється ідеальною плавністю. Жирним плюсом до продуктивності йдуть чотири стереодинаміки, з максимальною правильністю передають все найсоковитіші звукові ефекти і музику.

Показники 9,7-дюймового iPad Pro не знижуються і після багатогодинних віртуальних баталій Показники 9,7-дюймового iPad Pro не знижуються і після багатогодинних віртуальних баталій. Показник кількості кадрів в секунду залишається на стабільному високому рівні, а корпус планшета нагрівається зовсім небагато. Найбільш вагомо ігрові переваги iPad Pro виглядають, звичайно ж, на тлі Android-планшетів, які нагріваючись починають працювати нестабільно.

Тепер звернемо увагу на вбудовану пам'ять. У 9,7-дюймовому iPad Pro компанія Apple, нарешті, відмовилася від моделі з 16 ГБ пам'яті, випустивши варіанти зі сховищем на 32, 128 і 256 ГБ. І це велика справа - навіть мінімальну версію iPad Pro 9,7 з 32 ГБ вбудованої пам'яті буде нелегко забити під зав'язку, і вже тим більше, ніяких проблем з неможливістю встановлення нових версій iOS не буде.
[Supsystic-tables id = '5']
[Supsystic-tables id = '6']

Камера

Якщо новий 9,7-дюймовий планшет Apple вас ще не вразив, то зробить він це прямо зараз. Адже iPad Pro 9,7 отримав найзначніше оновлення камери за всю історію «яблучних» планшетів.

12-мегапіксельна камера iSight 9,7-дюймового iPad Pro, така ж, як в iPhone 6s і iPhone 6s Plus , і цим все сказано. Планшет дозволяє виробляти панорамну зйомку з роздільною здатністю до 63 мегапікселів, записувати 4K відео з частотою 30 кадрів / с і HD-відео 1080p з частотою 60 кадрів / с. Нікуди не поділися і спеціальні режими зйомки, включаючи режим замеленной зйомки і режим покадрової зйомки зі стабілізацією зображення. Все це найкращим чином доповнює бі-тональна спалах True Tone - так, iPad Pro 9,7 це перший планшет Apple зі спалахом.

Грандіозне оновлення в 9,7-дюймовому iPad Pro отримала і фронтальна камера Грандіозне оновлення в 9,7-дюймовому iPad Pro отримала і фронтальна камера. 5-мегапіксельний фотомодуль в рази краще 1,2-мегапіксельних, встановлених в попередніх моделях iPad. Оновлена ​​камера дозволять виглядати куди більш якісно під час відеодзвінків і, звичайно ж, робити Селфі. Причому знімки себе коханої завдяки спалаху Retina Flash і технології True Tone виходять неперевершеної якості.

Що стосується якості знімків і відео на ділі. Воно дивно добре не тільки для класу планшетів - позаздрити зображенні можуть і багато флагманські смартфони. 9,7-дюймовий iPad Pro є тим самим планшетом, на якому дійсно хочеться використовувати камеру, а не вдаватися до неї тільки коли під рукою немає смартфона або фотоапарата. І, що природно, 12-мегапіксельна камера нового iPad Pro на голову вище камер планшетів інших виробників.

І, що природно, 12-мегапіксельна камера нового iPad Pro на голову вище камер планшетів інших виробників

Камера 9,7-дюймового iPad Pro володіє ще одним магічною властивістю - вона переконує користувачів, раніше вважали зйомку фото і відео на планшет дурістю в зворотному.

Акумулятор і час роботи

Настільки потужна начинка 9,7-дюймового iPad Pro в обов'язковому порядку вимагає об'ємної батареї і вона в планшеті є. Акумулятор в новій «Прошка» встановлено ємністю 7 306 мАг і він дозволяє пристрою працювати стандартні для планшетів Apple 10 годин у режимі помірної навантаження. В режим максимального навантаження пристрій тримається близько 5,5 годин - результат, знову ж враховуючи характеристики гаджета, вражаючий.

Порівняння автономної роботи iPad Pro 9,7, iPad Pro 12,9 і iPad Air 2:

[Supsystic-tables id = '8']

Перемігши інші планшети (крім iPad Pro 12,9) в тестуванні на час автономної роботи, 9,7-дюймовий поступився iPad Air 2 в часі зарядки від 0 до 100%. У новинки Apple цей процес зайняв 3 години і 50 хвилин, в той час як Air 2 зарядився за 3 години 30 хвилин. Різниця, втім, не найістотніша.

аксесуари

Як ми відзначили в самому початку, на лівій грані 9,7-дюймового iPad Pro затишно розташувався порт Smart Connector. Відповідальний він за підключення до планшета підтримують аксесуарів. Компанія Apple випускає поки тільки один такий аксесуар - чохол-клавіатуру Smart Keyboard. Важливо відзначити, що Smart Keyboard не поставляється разом з планшетом - її потрібно купувати окремо.

Smart Keyboard перетворює планшет в справжній робочий інструмент, правда, тільки якщо ваша робота досить специфічна і у вас вистачить терпіння щоб звикнути до клавіатури Smart Keyboard перетворює планшет в справжній робочий інструмент, правда, тільки якщо ваша робота досить специфічна і у вас вистачить терпіння щоб звикнути до клавіатури. Спочатку, особливо, якщо ви звикли працювати з повнорозмірними клавіатурами, ви навряд чи будете завжди точно потрапляти по потрібних клавішах. Ні, клавіші в Smart Keyboard натискаються відмінно, просто їх розмір дещо відрізняється від стандартних клавіатур.

Що стосується специфіки, то не замінює ноутбук iPad Pro з клавіатурою Smart Keyboard внаслідок слабкого софта. Так, в App Store є і офісні додатки, і редактори відео, і будь-які інші засоби, які можуть знадобитися для роботи, але в використанні вони своїм настільним аналогам все-таки поступаються. Причому в більшості випадків помітно. Вина тут не лежить на Smart Keyboard і iPad Pro - ця парочка за рахунок спеціальних клавіш дозволяє стрімко перемикатися між запущеними додатками, копіювати / вставляти текст і багато іншого - проблема в недосконалості мобільного софта.

У олівця Apple Pencil та ж доля, що і у Smart Keyboard У олівця Apple Pencil та ж доля, що і у Smart Keyboard. Сам по собі стилус - неймовірний, він навіть може серйозно побитися за звання кращого стилуса на ринку. Але в парі з планшетом він для професійної роботи підійде не кращим чином.

За допомогою Apple Pencil на 9,7-дюймовому iPad Pro можна робити начерки, створювати макети або ж малювати моделі, але в кінцевому підсумку все це доведеться доопрацьовувати на комп'ютері. І ось якщо саме допоміжний засіб, доступне для роботи де б ви не знаходилися, вам і потрібно, то в цьому випадку Apple Pencil в парі з iPad Pro буде для вас відмінним рішенням.

Найголовніша ж проблема аксесуарів не в тому, що вони не можуть зробити iPad Pro повноцінною заміною робочого ноутбука. Головна їх проблема - ціна. Smart Keyboard в Apple Online Store продається за 11 790 рублів, Apple Pencil за 7 790 рублів.

Що сподобалось

Як і в будь-якому іншому планшеті компанії Apple в 9,7-дюймовому iPad Pro подобається цілісність. У дизайні нема за чого зачепитися оку, збірка на традиційно високому рівні, технічні характеристики - кращі на сучасному ринку. Кожен елемент 9,7-дюймового iPad Pro радує і захоплює починаючи від насиченого яскравими квітами дисплея, закінчуючи чотирма стереодинаміками, здатні перетворювати планшет в кращий мобільний пристрій для перегляду фільмів.

Але будемо конкретніше Але будемо конкретніше. Найбільше сподобалася камера. У жодного іншого планшета немає такий крутий камери, що дозволяє робити знімки і створювати приголомшливі відеоролики, а не відразу після спуску затвора відправлятися в редактор і обробляти відзнятий матеріал, схрещуючи пальці в надії, що результат вийде гідним. Камера 9,7-дюймового iPad Pro непристойно хороша і, впевненість в цьому повна, вона приверне до планшета чимало покупців.

Особливо 9,7-дюймовий iPad Pro порадував тим, що він 9,7-дюймовий, як би дивно це не звучало Особливо 9,7-дюймовий iPad Pro порадував тим, що він 9,7-дюймовий, як би дивно це не звучало. 12,9-дюймовий iPad Pro - це, поза всякими сумнівами, шикарне пристрій, але для звичайного використання він може виявитися громіздким. З ним складніше буде лягти на диван для перегляду фільму або читання книги, складніше зіграти в гру, якщо тільки ви не баскетболіст з великими руками, складніше виконувати і інші повсякденні завдання. Всі ці проблеми 9,7-дюймовий iPad Pro вирішує тільки одним лише своїм розміром - все-таки саме такий форм-фактор для планшета-трудівника, а не планшета-комп'ютера, є ідеальним.

Що не сподобалося

Слабких місць у 9,7-дюймового iPad Pro немає, але річ, яка нам не сподобалася все-таки є. Моторошно, майже до болю, нам не сподобалася ціна планшета. Вартість компактної «Прошки» починається від 52 990 рублів за 32-гігабайтну версію і досягає нереальних 76 990 рублів за модель з 256 ГБ пам'яті. Причини встановлення такої ціни на планшет зрозумілі і звинувачувати компанію Apple в поточній економічній ситуації, звичайно, не можна. Благо, що мінімальний обсяг сховища в iPad Pro 9,7 підріс до 32 ГБ. Віддавати 53 000 рублів за 16-гігабайтний пристрій точно б ніхто не захотів.

альтернативи

Чи є заміна 9,7-дюймовому iPad Pro на сучасному ринку планшетів? Відповідь на це питання дуже простий - альтернатив новому планшету Apple немає зовсім ніяких. Порівнювати вийшов порівняно недавно Microsoft Surface 2 з iPad Pro 9,7 можна, але новинка Microsoft працює на повноцінної настільної операційної системи, а в місцевому магазині додатків - катма. Є ще Sony Xperia Z4 Tablet, але він, прямо скажемо, гірше 9,7-дюймового iPad Pro майже за всіма параметрами при майже аналогічної вартості.

вердикт

Як ви могли помітити, ми захоплені новим 9,7-дюймовим iPad Pro. Цей планшет є найкращим на ринку в даний момент і навряд чи найближчим часом хтось зможе його затьмарити. iPad Pro 9,7 своїм виходом задав вектор розвитку інших планшетів - в них почнуть з'являтися нормальні камери, спалахи, аналоги технології True Tone і багато іншого. Але мало в якому планшеті всі ці можливості будуть так добре і довго працювати в якості єдиного цілого.

Найголовніше ж - купуючи iPad Pro, нехай і за вартістю уживаного автомобіля, ви робите довгострокову покупку. Цей планшет, здається, не стане повільним ніколи.

Читай і використовуй:

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , YouTube , Telegram , Viber і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті Огляд iPad Pro 9,7

Огляд iPad Pro 9,7

Не так давно компанія Apple представила свій новий 9,7-дюймовий планшет. Довгоочікувана новинка отримала назву iPad Pro, а не iPad Air 3, але стала від цього тільки краще. Яким вийшов новий iPad Pro і чому він цілком заслуговує на звання найкращого планшета на цій планеті ми розповімо в цьому огляді.

Зміст:

Дизайн

Проектуючи дизайн 9,7-дюймового iPad Pro дизайнери з Apple не стали вигадати нічого радикального нового і зовнішній вигляд новинки вирішено було практично повністю скопіювати у iPad Air 2 . Вірним чи є таке рішення? З абсолютною впевненістю можна сказати, що в Apple не помилилися - 9,7-дюймовий планшет як такої, здається, не може виглядати краще.

Навіть при найближчому розгляді 9,7-дюймовий iPad Pro складно відрізнити від iPad Air 2 Навіть при найближчому розгляді 9,7-дюймовий iPad Pro складно відрізнити від iPad Air 2. Планшети дуже сильно схожі один на одного, а новинку Apple видають лише кілька невеликих на вигляд, але істотних в цілому, деталей.

Першою такою деталлю є порт Smart Connector на лівій грані пристрою. Цей порт, що вперше з'явився в 12,9-дюймовому iPad Pro , Потрібен для підключення до планшета фірмової клавіатури Smart Keyboard і інших, поки ще не дуже широко поширених аксесуарів. Для тих, хто купувати клавіатуру Smart Keyboard вартістю 11 790 рублів не планує, порт Smart Connector залишиться лише трьома невеликими точками на бічній грані планшета.

Другий помітною деталлю є випирає з корпусу 9,7-дюймового iPad Pro камера Другий помітною деталлю є випирає з корпусу 9,7-дюймового iPad Pro камера. Деякі, можливо, помічають цю деталь першої, оскільки опиняючись своєї задньої стороною на столі плазом, планшет виявляється нестійким, нехай і не дуже сильно. Особливо лаяти Apple за випирає камеру не потрібно, та й не захочете ви - бажання відпаде як тільки ви зробите свій першої знімок за допомогою планшета. Також планшети між собою відрізняє наявність спалаху у iPad Pro. Так, повноцінної LED-спалаху. Але про камері докладніше поговоримо пізніше, зараз же просто зафіксували зміни в зовнішньому вигляді.

Третя зміна в дизайні 9,7-дюймового iPad Pro в порівнянні з iPad Air 3 так само виявити досить легко Третя зміна в дизайні 9,7-дюймового iPad Pro в порівнянні з iPad Air 3 так само виявити досить легко. Зміною цим є два додаткових аудіодінаміка, розташовані на верхній грані пристрою. Нижні ж динаміки трохи роз'їхалися один від одного, правда, на якість видаваних конкретно ними звуків це вплинуло не дуже. Відзначимо, що на кожній стороні iPad Pro розміщено по одному високочастотному і одному середньочастотні динаміки.

Останнім же зміною, яке, до речі, в ранніх і написаних поспішно оглядах, помітили далеко не всі оглядачі, є структура пластикової вставки у 9,7-дюймового iPad Pro Wi-Fi + Cellular Останнім же зміною, яке, до речі, в ранніх і написаних поспішно оглядах, помітили далеко не всі оглядачі, є структура пластикової вставки у 9,7-дюймового iPad Pro Wi-Fi + Cellular. Тепер ця вставка не є цілісною, а являє собою лінію, як у iPhone останніх двох років випуску. Виглядає подібне рішення просто чудово.

За своїми габаритами 9,7-дюймовий iPad Pro менше iPad Air 2 лише на незначні 1,5 мм в ширину - 240 × 168 × 6,1 мм у новинки проти 240 × 169,5 × 6,1 мм у другого Air. Вага ж у нового iPad Pro і зовсім збігся з вагою iPad Air 2 - версії обох «таблеток» з Wi-Fi важать 437 г, з Wi-Fi + Cellular - 444 м

дисплей

Перед тим як перейти до характеристик 9,7-дюймового iPad Pro окремо розглянемо дисплей планшета, оскільки заслуговує він найпильнішої уваги.

Роздільна здатність дисплея «Прошки» становить 2048 × 1536 пікселів, показник щільності пікселів на дюйм дорівнює 264 ppi - все так само як у iPad Air 2 Роздільна здатність дисплея «Прошки» становить 2048 × 1536 пікселів, показник щільності пікселів на дюйм дорівнює 264 ppi - все так само як у iPad Air 2. Поліпшень в плані дозволу і щільності пікселів на дюйм не сталося з однієї простої причини - в 9,7- дюймовий дисплей просто технічно неможливо упакувати більше пікселів, для цього неодмінно треба було б збільшувати розміри.

Однак поліпшення в дисплеї iPad Pro 9,7 сталися. Їх всього два, але обидва вони значні. По-перше, дисплей новинки підтримує технологію True Tone, яка дозволяє екрану автоматично підстроювати кольори під навколишнє освітлення. На слух удосконалення не здається таким вже революційним, але як тільки ефект спрацьовує і дисплей планшета як за помахом чарівної палички перебудовується під поточне освітлення, відразу розумієш - така функція повинна бути у всіх планшетів без винятку.

Технологія True Tone, звичайно ж, реалізована в планшети не заради забави Технологія True Tone, звичайно ж, реалізована в планшети не заради забави. Під час роботи з документами, серфінгу інтернету і читанні книг у вечірній і нічний час, саме вона дозволяє очам користувача напружуватися значно менше. За своєю суттю, технологія True Tone є аналогом нічного режиму Night Shift , Представленого в iOS 9.3 , Але справляється із завданням зменшення впливу яскравого дисплея на очі людини True Tone помітно краще. В інші моменти навіть складається враження, що перед вами не дисплей планшета, а аркуш паперу - такого ефекту, як видно, в Apple і хотіли домогтися.

По-друге, колірний діапазон насиченості фарб в 9,7-дюймовому iPad Pro був збільшений на 25% в порівнянні з попередніми планшетами Apple. Кольори за рахунок цього виглядають більш природними і живими, причому помічаєш це моментально, запускаючи будь-яку гру або відкриваючи фотографію. Особливо помітні поліпшення, звичайно, виглядають на тлі старих моделей iPad.

Apple прорекламувала збільшену насиченість фарб свого нового iPad Pro, назвавши колірної стандарт дисплея планшета відповідним тому, що застосовується в індустрії цифрового кіно Apple прорекламувала збільшену насиченість фарб свого нового iPad Pro, назвавши колірної стандарт дисплея планшета відповідним тому, що застосовується в індустрії цифрового кіно. І тут компанії доводиться вірити - настільки яскравих і насичених кольорів можна побачити на жодному з інших сучасних планшетів. Звичайно, найбільшу користь в новому дисплеї iPad Pro побачать цифрові художники і фото-редактори, особливо, якщо вони озброяться Apple Pencil (Перейти до розділу «Аксесуари» )

Технічні характеристики

Вище ми, з цілком об'єктивних причин, часто порівнювали 9,7-дюймовий iPad Pro з iPad Air 2. Так ось з цим покінчено - за своїми технічними характеристиками нова «прошка» не має абсолютно нічого спільного з останнім на поточний момент представником лінійки Air. Новинка в розвитку пішла далеко вперед і ось чому.

9,7-дюймового iPad Pro заснований на новітній системі на чіпі A9X, що включає в себе вбудований співпроцесор руху M9 і 12-ядерний графічний процесор PowerVR Series 7. Підтримують все це 2 ГБ оперативної пам'яті.

ОЗУ в 9,7-дюймовому iPad Pro виявилося в два рази менше, ніж у «старшого брата» і з цим були пов'язані значні побоювання експертів ОЗУ в 9,7-дюймовому iPad Pro виявилося в два рази менше, ніж у «старшого брата» і з цим були пов'язані значні побоювання експертів. Практика ж всі ці побоювання розвіяла - обробити новий планшет може скільки завгодно запущених додатків, дозволивши користувачеві перемикатися між ними без необхідності очікувати повторного запуску засобів. Окремо зазначаємо можливість 9,7-дюймового iPad Pro тримати в пам'яті більше 15 відкритих вкладок в Safari. Перемикання між ними так само відбувається без перезавантаження сторінок.

Тактова частота процесора 9,7-дюймової «Прошки» становить 2,16 ГГц, що дещо менше, ніж у 12,9-дюймової моделі (2,26 ГГц). На продуктивність цей факт впливає мінімально - на око так і зовсім в швидкості роботи планшетів складно помітити хоч якусь різницю.
Тактова частота процесора 9,7-дюймової «Прошки» становить 2,16 ГГц, що дещо менше, ніж у 12,9-дюймової моделі (2,26 ГГц) Зафіксувати різницю вдалося бенчмарку GeekBench 3, в тестуванні в якому iPad Pro 9,7 набрав в середньому 5257 очок. Планшет лише трохи поступився 12,9-дюймової моделі, яка набрала 5492 бали в тих же тестах. Що стосується попереднього 9,7-дюймового планшета Apple, iPad Air 2, то, будучи зовсім слабеньким планшетом, він помітно просів в тестах в порівнянні з новим iPad Pro, набравши 4604 очок. У тестуванні на практиці різниця не є такою вже вагомою, а найбільш вона помітна в іграх.

Трохи про ігровий складової. 9,7-дюймовий iPad Pro без сумнівів можна назвати кращим планшетом для ігор. Всі самі вимогливі ігри на «Прошка» запускаються миттєво, ніде не підвисають, а сам ігровий процес відрізняється ідеальною плавністю. Жирним плюсом до продуктивності йдуть чотири стереодинаміки, з максимальною правильністю передають все найсоковитіші звукові ефекти і музику.

Показники 9,7-дюймового iPad Pro не знижуються і після багатогодинних віртуальних баталій Показники 9,7-дюймового iPad Pro не знижуються і після багатогодинних віртуальних баталій. Показник кількості кадрів в секунду залишається на стабільному високому рівні, а корпус планшета нагрівається зовсім небагато. Найбільш вагомо ігрові переваги iPad Pro виглядають, звичайно ж, на тлі Android-планшетів, які нагріваючись починають працювати нестабільно.

Тепер звернемо увагу на вбудовану пам'ять. У 9,7-дюймовому iPad Pro компанія Apple, нарешті, відмовилася від моделі з 16 ГБ пам'яті, випустивши варіанти зі сховищем на 32, 128 і 256 ГБ. І це велика справа - навіть мінімальну версію iPad Pro 9,7 з 32 ГБ вбудованої пам'яті буде нелегко забити під зав'язку, і вже тим більше, ніяких проблем з неможливістю встановлення нових версій iOS не буде.
[Supsystic-tables id = '5']
[Supsystic-tables id = '6']

Камера

Якщо новий 9,7-дюймовий планшет Apple вас ще не вразив, то зробить він це прямо зараз. Адже iPad Pro 9,7 отримав найзначніше оновлення камери за всю історію «яблучних» планшетів.

12-мегапіксельна камера iSight 9,7-дюймового iPad Pro, така ж, як в iPhone 6s і iPhone 6s Plus , і цим все сказано. Планшет дозволяє виробляти панорамну зйомку з роздільною здатністю до 63 мегапікселів, записувати 4K відео з частотою 30 кадрів / с і HD-відео 1080p з частотою 60 кадрів / с. Нікуди не поділися і спеціальні режими зйомки, включаючи режим замеленной зйомки і режим покадрової зйомки зі стабілізацією зображення. Все це найкращим чином доповнює бі-тональна спалах True Tone - так, iPad Pro 9,7 це перший планшет Apple зі спалахом.

Грандіозне оновлення в 9,7-дюймовому iPad Pro отримала і фронтальна камера Грандіозне оновлення в 9,7-дюймовому iPad Pro отримала і фронтальна камера. 5-мегапіксельний фотомодуль в рази краще 1,2-мегапіксельних, встановлених в попередніх моделях iPad. Оновлена ​​камера дозволять виглядати куди більш якісно під час відеодзвінків і, звичайно ж, робити Селфі. Причому знімки себе коханої завдяки спалаху Retina Flash і технології True Tone виходять неперевершеної якості.

Що стосується якості знімків і відео на ділі. Воно дивно добре не тільки для класу планшетів - позаздрити зображенні можуть і багато флагманські смартфони. 9,7-дюймовий iPad Pro є тим самим планшетом, на якому дійсно хочеться використовувати камеру, а не вдаватися до неї тільки коли під рукою немає смартфона або фотоапарата. І, що природно, 12-мегапіксельна камера нового iPad Pro на голову вище камер планшетів інших виробників.

І, що природно, 12-мегапіксельна камера нового iPad Pro на голову вище камер планшетів інших виробників

Камера 9,7-дюймового iPad Pro володіє ще одним магічною властивістю - вона переконує користувачів, раніше вважали зйомку фото і відео на планшет дурістю в зворотному.

Акумулятор і час роботи

Настільки потужна начинка 9,7-дюймового iPad Pro в обов'язковому порядку вимагає об'ємної батареї і вона в планшеті є. Акумулятор в новій «Прошка» встановлено ємністю 7 306 мАг і він дозволяє пристрою працювати стандартні для планшетів Apple 10 годин у режимі помірної навантаження. В режим максимального навантаження пристрій тримається близько 5,5 годин - результат, знову ж враховуючи характеристики гаджета, вражаючий.

Порівняння автономної роботи iPad Pro 9,7, iPad Pro 12,9 і iPad Air 2:

[Supsystic-tables id = '8']

Перемігши інші планшети (крім iPad Pro 12,9) в тестуванні на час автономної роботи, 9,7-дюймовий поступився iPad Air 2 в часі зарядки від 0 до 100%. У новинки Apple цей процес зайняв 3 години і 50 хвилин, в той час як Air 2 зарядився за 3 години 30 хвилин. Різниця, втім, не найістотніша.

аксесуари

Як ми відзначили в самому початку, на лівій грані 9,7-дюймового iPad Pro затишно розташувався порт Smart Connector. Відповідальний він за підключення до планшета підтримують аксесуарів. Компанія Apple випускає поки тільки один такий аксесуар - чохол-клавіатуру Smart Keyboard. Важливо відзначити, що Smart Keyboard не поставляється разом з планшетом - її потрібно купувати окремо.

Smart Keyboard перетворює планшет в справжній робочий інструмент, правда, тільки якщо ваша робота досить специфічна і у вас вистачить терпіння щоб звикнути до клавіатури Smart Keyboard перетворює планшет в справжній робочий інструмент, правда, тільки якщо ваша робота досить специфічна і у вас вистачить терпіння щоб звикнути до клавіатури. Спочатку, особливо, якщо ви звикли працювати з повнорозмірними клавіатурами, ви навряд чи будете завжди точно потрапляти по потрібних клавішах. Ні, клавіші в Smart Keyboard натискаються відмінно, просто їх розмір дещо відрізняється від стандартних клавіатур.

Що стосується специфіки, то не замінює ноутбук iPad Pro з клавіатурою Smart Keyboard внаслідок слабкого софта. Так, в App Store є і офісні додатки, і редактори відео, і будь-які інші засоби, які можуть знадобитися для роботи, але в використанні вони своїм настільним аналогам все-таки поступаються. Причому в більшості випадків помітно. Вина тут не лежить на Smart Keyboard і iPad Pro - ця парочка за рахунок спеціальних клавіш дозволяє стрімко перемикатися між запущеними додатками, копіювати / вставляти текст і багато іншого - проблема в недосконалості мобільного софта.

У олівця Apple Pencil та ж доля, що і у Smart Keyboard У олівця Apple Pencil та ж доля, що і у Smart Keyboard. Сам по собі стилус - неймовірний, він навіть може серйозно побитися за звання кращого стилуса на ринку. Але в парі з планшетом він для професійної роботи підійде не кращим чином.

За допомогою Apple Pencil на 9,7-дюймовому iPad Pro можна робити начерки, створювати макети або ж малювати моделі, але в кінцевому підсумку все це доведеться доопрацьовувати на комп'ютері. І ось якщо саме допоміжний засіб, доступне для роботи де б ви не знаходилися, вам і потрібно, то в цьому випадку Apple Pencil в парі з iPad Pro буде для вас відмінним рішенням.

Найголовніша ж проблема аксесуарів не в тому, що вони не можуть зробити iPad Pro повноцінною заміною робочого ноутбука. Головна їх проблема - ціна. Smart Keyboard в Apple Online Store продається за 11 790 рублів, Apple Pencil за 7 790 рублів.

Що сподобалось

Як і в будь-якому іншому планшеті компанії Apple в 9,7-дюймовому iPad Pro подобається цілісність. У дизайні нема за чого зачепитися оку, збірка на традиційно високому рівні, технічні характеристики - кращі на сучасному ринку. Кожен елемент 9,7-дюймового iPad Pro радує і захоплює починаючи від насиченого яскравими квітами дисплея, закінчуючи чотирма стереодинаміками, здатні перетворювати планшет в кращий мобільний пристрій для перегляду фільмів.

Але будемо конкретніше Але будемо конкретніше. Найбільше сподобалася камера. У жодного іншого планшета немає такий крутий камери, що дозволяє робити знімки і створювати приголомшливі відеоролики, а не відразу після спуску затвора відправлятися в редактор і обробляти відзнятий матеріал, схрещуючи пальці в надії, що результат вийде гідним. Камера 9,7-дюймового iPad Pro непристойно хороша і, впевненість в цьому повна, вона приверне до планшета чимало покупців.

Особливо 9,7-дюймовий iPad Pro порадував тим, що він 9,7-дюймовий, як би дивно це не звучало Особливо 9,7-дюймовий iPad Pro порадував тим, що він 9,7-дюймовий, як би дивно це не звучало. 12,9-дюймовий iPad Pro - це, поза всякими сумнівами, шикарне пристрій, але для звичайного використання він може виявитися громіздким. З ним складніше буде лягти на диван для перегляду фільму або читання книги, складніше зіграти в гру, якщо тільки ви не баскетболіст з великими руками, складніше виконувати і інші повсякденні завдання. Всі ці проблеми 9,7-дюймовий iPad Pro вирішує тільки одним лише своїм розміром - все-таки саме такий форм-фактор для планшета-трудівника, а не планшета-комп'ютера, є ідеальним.

Що не сподобалося

Слабких місць у 9,7-дюймового iPad Pro немає, але річ, яка нам не сподобалася все-таки є. Моторошно, майже до болю, нам не сподобалася ціна планшета. Вартість компактної «Прошки» починається від 52 990 рублів за 32-гігабайтну версію і досягає нереальних 76 990 рублів за модель з 256 ГБ пам'яті. Причини встановлення такої ціни на планшет зрозумілі і звинувачувати компанію Apple в поточній економічній ситуації, звичайно, не можна. Благо, що мінімальний обсяг сховища в iPad Pro 9,7 підріс до 32 ГБ. Віддавати 53 000 рублів за 16-гігабайтний пристрій точно б ніхто не захотів.

альтернативи

Чи є заміна 9,7-дюймовому iPad Pro на сучасному ринку планшетів? Відповідь на це питання дуже простий - альтернатив новому планшету Apple немає зовсім ніяких. Порівнювати вийшов порівняно недавно Microsoft Surface 2 з iPad Pro 9,7 можна, але новинка Microsoft працює на повноцінної настільної операційної системи, а в місцевому магазині додатків - катма. Є ще Sony Xperia Z4 Tablet, але він, прямо скажемо, гірше 9,7-дюймового iPad Pro майже за всіма параметрами при майже аналогічної вартості.

вердикт

Як ви могли помітити, ми захоплені новим 9,7-дюймовим iPad Pro. Цей планшет є найкращим на ринку в даний момент і навряд чи найближчим часом хтось зможе його затьмарити. iPad Pro 9,7 своїм виходом задав вектор розвитку інших планшетів - в них почнуть з'являтися нормальні камери, спалахи, аналоги технології True Tone і багато іншого. Але мало в якому планшеті всі ці можливості будуть так добре і довго працювати в якості єдиного цілого.

Найголовніше ж - купуючи iPad Pro, нехай і за вартістю уживаного автомобіля, ви робите довгострокову покупку. Цей планшет, здається, не стане повільним ніколи.

Читай і використовуй:

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , YouTube , Telegram , Viber і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті Огляд iPad Pro 9,7

Огляд iPad Pro 9,7

Не так давно компанія Apple представила свій новий 9,7-дюймовий планшет. Довгоочікувана новинка отримала назву iPad Pro, а не iPad Air 3, але стала від цього тільки краще. Яким вийшов новий iPad Pro і чому він цілком заслуговує на звання найкращого планшета на цій планеті ми розповімо в цьому огляді.

Зміст:

Дизайн

Проектуючи дизайн 9,7-дюймового iPad Pro дизайнери з Apple не стали вигадати нічого радикального нового і зовнішній вигляд новинки вирішено було практично повністю скопіювати у iPad Air 2 . Вірним чи є таке рішення? З абсолютною впевненістю можна сказати, що в Apple не помилилися - 9,7-дюймовий планшет як такої, здається, не може виглядати краще.

Навіть при найближчому розгляді 9,7-дюймовий iPad Pro складно відрізнити від iPad Air 2 Навіть при найближчому розгляді 9,7-дюймовий iPad Pro складно відрізнити від iPad Air 2. Планшети дуже сильно схожі один на одного, а новинку Apple видають лише кілька невеликих на вигляд, але істотних в цілому, деталей.

Першою такою деталлю є порт Smart Connector на лівій грані пристрою. Цей порт, що вперше з'явився в 12,9-дюймовому iPad Pro , Потрібен для підключення до планшета фірмової клавіатури Smart Keyboard і інших, поки ще не дуже широко поширених аксесуарів. Для тих, хто купувати клавіатуру Smart Keyboard вартістю 11 790 рублів не планує, порт Smart Connector залишиться лише трьома невеликими точками на бічній грані планшета.

Другий помітною деталлю є випирає з корпусу 9,7-дюймового iPad Pro камера Другий помітною деталлю є випирає з корпусу 9,7-дюймового iPad Pro камера. Деякі, можливо, помічають цю деталь першої, оскільки опиняючись своєї задньої стороною на столі плазом, планшет виявляється нестійким, нехай і не дуже сильно. Особливо лаяти Apple за випирає камеру не потрібно, та й не захочете ви - бажання відпаде як тільки ви зробите свій першої знімок за допомогою планшета. Також планшети між собою відрізняє наявність спалаху у iPad Pro. Так, повноцінної LED-спалаху. Але про камері докладніше поговоримо пізніше, зараз же просто зафіксували зміни в зовнішньому вигляді.

Третя зміна в дизайні 9,7-дюймового iPad Pro в порівнянні з iPad Air 3 так само виявити досить легко Третя зміна в дизайні 9,7-дюймового iPad Pro в порівнянні з iPad Air 3 так само виявити досить легко. Зміною цим є два додаткових аудіодінаміка, розташовані на верхній грані пристрою. Нижні ж динаміки трохи роз'їхалися один від одного, правда, на якість видаваних конкретно ними звуків це вплинуло не дуже. Відзначимо, що на кожній стороні iPad Pro розміщено по одному високочастотному і одному середньочастотні динаміки.

Останнім же зміною, яке, до речі, в ранніх і написаних поспішно оглядах, помітили далеко не всі оглядачі, є структура пластикової вставки у 9,7-дюймового iPad Pro Wi-Fi + Cellular Останнім же зміною, яке, до речі, в ранніх і написаних поспішно оглядах, помітили далеко не всі оглядачі, є структура пластикової вставки у 9,7-дюймового iPad Pro Wi-Fi + Cellular. Тепер ця вставка не є цілісною, а являє собою лінію, як у iPhone останніх двох років випуску. Виглядає подібне рішення просто чудово.

За своїми габаритами 9,7-дюймовий iPad Pro менше iPad Air 2 лише на незначні 1,5 мм в ширину - 240 × 168 × 6,1 мм у новинки проти 240 × 169,5 × 6,1 мм у другого Air. Вага ж у нового iPad Pro і зовсім збігся з вагою iPad Air 2 - версії обох «таблеток» з Wi-Fi важать 437 г, з Wi-Fi + Cellular - 444 м

дисплей

Перед тим як перейти до характеристик 9,7-дюймового iPad Pro окремо розглянемо дисплей планшета, оскільки заслуговує він найпильнішої уваги.

Роздільна здатність дисплея «Прошки» становить 2048 × 1536 пікселів, показник щільності пікселів на дюйм дорівнює 264 ppi - все так само як у iPad Air 2 Роздільна здатність дисплея «Прошки» становить 2048 × 1536 пікселів, показник щільності пікселів на дюйм дорівнює 264 ppi - все так само як у iPad Air 2. Поліпшень в плані дозволу і щільності пікселів на дюйм не сталося з однієї простої причини - в 9,7- дюймовий дисплей просто технічно неможливо упакувати більше пікселів, для цього неодмінно треба було б збільшувати розміри.

Однак поліпшення в дисплеї iPad Pro 9,7 сталися. Їх всього два, але обидва вони значні. По-перше, дисплей новинки підтримує технологію True Tone, яка дозволяє екрану автоматично підстроювати кольори під навколишнє освітлення. На слух удосконалення не здається таким вже революційним, але як тільки ефект спрацьовує і дисплей планшета як за помахом чарівної палички перебудовується під поточне освітлення, відразу розумієш - така функція повинна бути у всіх планшетів без винятку.

Технологія True Tone, звичайно ж, реалізована в планшети не заради забави Технологія True Tone, звичайно ж, реалізована в планшети не заради забави. Під час роботи з документами, серфінгу інтернету і читанні книг у вечірній і нічний час, саме вона дозволяє очам користувача напружуватися значно менше. За своєю суттю, технологія True Tone є аналогом нічного режиму Night Shift , Представленого в iOS 9.3 , Але справляється із завданням зменшення впливу яскравого дисплея на очі людини True Tone помітно краще. В інші моменти навіть складається враження, що перед вами не дисплей планшета, а аркуш паперу - такого ефекту, як видно, в Apple і хотіли домогтися.

По-друге, колірний діапазон насиченості фарб в 9,7-дюймовому iPad Pro був збільшений на 25% в порівнянні з попередніми планшетами Apple. Кольори за рахунок цього виглядають більш природними і живими, причому помічаєш це моментально, запускаючи будь-яку гру або відкриваючи фотографію. Особливо помітні поліпшення, звичайно, виглядають на тлі старих моделей iPad.

Apple прорекламувала збільшену насиченість фарб свого нового iPad Pro, назвавши колірної стандарт дисплея планшета відповідним тому, що застосовується в індустрії цифрового кіно Apple прорекламувала збільшену насиченість фарб свого нового iPad Pro, назвавши колірної стандарт дисплея планшета відповідним тому, що застосовується в індустрії цифрового кіно. І тут компанії доводиться вірити - настільки яскравих і насичених кольорів можна побачити на жодному з інших сучасних планшетів. Звичайно, найбільшу користь в новому дисплеї iPad Pro побачать цифрові художники і фото-редактори, особливо, якщо вони озброяться Apple Pencil (Перейти до розділу «Аксесуари» )

Технічні характеристики

Вище ми, з цілком об'єктивних причин, часто порівнювали 9,7-дюймовий iPad Pro з iPad Air 2. Так ось з цим покінчено - за своїми технічними характеристиками нова «прошка» не має абсолютно нічого спільного з останнім на поточний момент представником лінійки Air. Новинка в розвитку пішла далеко вперед і ось чому.

9,7-дюймового iPad Pro заснований на новітній системі на чіпі A9X, що включає в себе вбудований співпроцесор руху M9 і 12-ядерний графічний процесор PowerVR Series 7. Підтримують все це 2 ГБ оперативної пам'яті.

ОЗУ в 9,7-дюймовому iPad Pro виявилося в два рази менше, ніж у «старшого брата» і з цим були пов'язані значні побоювання експертів ОЗУ в 9,7-дюймовому iPad Pro виявилося в два рази менше, ніж у «старшого брата» і з цим були пов'язані значні побоювання експертів. Практика ж всі ці побоювання розвіяла - обробити новий планшет може скільки завгодно запущених додатків, дозволивши користувачеві перемикатися між ними без необхідності очікувати повторного запуску засобів. Окремо зазначаємо можливість 9,7-дюймового iPad Pro тримати в пам'яті більше 15 відкритих вкладок в Safari. Перемикання між ними так само відбувається без перезавантаження сторінок.

Тактова частота процесора 9,7-дюймової «Прошки» становить 2,16 ГГц, що дещо менше, ніж у 12,9-дюймової моделі (2,26 ГГц). На продуктивність цей факт впливає мінімально - на око так і зовсім в швидкості роботи планшетів складно помітити хоч якусь різницю.
Тактова частота процесора 9,7-дюймової «Прошки» становить 2,16 ГГц, що дещо менше, ніж у 12,9-дюймової моделі (2,26 ГГц) Зафіксувати різницю вдалося бенчмарку GeekBench 3, в тестуванні в якому iPad Pro 9,7 набрав в середньому 5257 очок. Планшет лише трохи поступився 12,9-дюймової моделі, яка набрала 5492 бали в тих же тестах. Що стосується попереднього 9,7-дюймового планшета Apple, iPad Air 2, то, будучи зовсім слабеньким планшетом, він помітно просів в тестах в порівнянні з новим iPad Pro, набравши 4604 очок. У тестуванні на практиці різниця не є такою вже вагомою, а найбільш вона помітна в іграх.

Трохи про ігровий складової. 9,7-дюймовий iPad Pro без сумнівів можна назвати кращим планшетом для ігор. Всі самі вимогливі ігри на «Прошка» запускаються миттєво, ніде не підвисають, а сам ігровий процес відрізняється ідеальною плавністю. Жирним плюсом до продуктивності йдуть чотири стереодинаміки, з максимальною правильністю передають все найсоковитіші звукові ефекти і музику.

Показники 9,7-дюймового iPad Pro не знижуються і після багатогодинних віртуальних баталій Показники 9,7-дюймового iPad Pro не знижуються і після багатогодинних віртуальних баталій. Показник кількості кадрів в секунду залишається на стабільному високому рівні, а корпус планшета нагрівається зовсім небагато. Найбільш вагомо ігрові переваги iPad Pro виглядають, звичайно ж, на тлі Android-планшетів, які нагріваючись починають працювати нестабільно.

Тепер звернемо увагу на вбудовану пам'ять. У 9,7-дюймовому iPad Pro компанія Apple, нарешті, відмовилася від моделі з 16 ГБ пам'яті, випустивши варіанти зі сховищем на 32, 128 і 256 ГБ. І це велика справа - навіть мінімальну версію iPad Pro 9,7 з 32 ГБ вбудованої пам'яті буде нелегко забити під зав'язку, і вже тим більше, ніяких проблем з неможливістю встановлення нових версій iOS не буде.
[Supsystic-tables id = '5']
[Supsystic-tables id = '6']

Камера

Якщо новий 9,7-дюймовий планшет Apple вас ще не вразив, то зробить він це прямо зараз. Адже iPad Pro 9,7 отримав найзначніше оновлення камери за всю історію «яблучних» планшетів.

12-мегапіксельна камера iSight 9,7-дюймового iPad Pro, така ж, як в iPhone 6s і iPhone 6s Plus , і цим все сказано. Планшет дозволяє виробляти панорамну зйомку з роздільною здатністю до 63 мегапікселів, записувати 4K відео з частотою 30 кадрів / с і HD-відео 1080p з частотою 60 кадрів / с. Нікуди не поділися і спеціальні режими зйомки, включаючи режим замеленной зйомки і режим покадрової зйомки зі стабілізацією зображення. Все це найкращим чином доповнює бі-тональна спалах True Tone - так, iPad Pro 9,7 це перший планшет Apple зі спалахом.

Грандіозне оновлення в 9,7-дюймовому iPad Pro отримала і фронтальна камера Грандіозне оновлення в 9,7-дюймовому iPad Pro отримала і фронтальна камера. 5-мегапіксельний фотомодуль в рази краще 1,2-мегапіксельних, встановлених в попередніх моделях iPad. Оновлена ​​камера дозволять виглядати куди більш якісно під час відеодзвінків і, звичайно ж, робити Селфі. Причому знімки себе коханої завдяки спалаху Retina Flash і технології True Tone виходять неперевершеної якості.

Що стосується якості знімків і відео на ділі. Воно дивно добре не тільки для класу планшетів - позаздрити зображенні можуть і багато флагманські смартфони. 9,7-дюймовий iPad Pro є тим самим планшетом, на якому дійсно хочеться використовувати камеру, а не вдаватися до неї тільки коли під рукою немає смартфона або фотоапарата. І, що природно, 12-мегапіксельна камера нового iPad Pro на голову вище камер планшетів інших виробників.

І, що природно, 12-мегапіксельна камера нового iPad Pro на голову вище камер планшетів інших виробників

Камера 9,7-дюймового iPad Pro володіє ще одним магічною властивістю - вона переконує користувачів, раніше вважали зйомку фото і відео на планшет дурістю в зворотному.

Акумулятор і час роботи

Настільки потужна начинка 9,7-дюймового iPad Pro в обов'язковому порядку вимагає об'ємної батареї і вона в планшеті є. Акумулятор в новій «Прошка» встановлено ємністю 7 306 мАг і він дозволяє пристрою працювати стандартні для планшетів Apple 10 годин у режимі помірної навантаження. В режим максимального навантаження пристрій тримається близько 5,5 годин - результат, знову ж враховуючи характеристики гаджета, вражаючий.

Порівняння автономної роботи iPad Pro 9,7, iPad Pro 12,9 і iPad Air 2:

[Supsystic-tables id = '8']

Перемігши інші планшети (крім iPad Pro 12,9) в тестуванні на час автономної роботи, 9,7-дюймовий поступився iPad Air 2 в часі зарядки від 0 до 100%. У новинки Apple цей процес зайняв 3 години і 50 хвилин, в той час як Air 2 зарядився за 3 години 30 хвилин. Різниця, втім, не найістотніша.

аксесуари

Як ми відзначили в самому початку, на лівій грані 9,7-дюймового iPad Pro затишно розташувався порт Smart Connector. Відповідальний він за підключення до планшета підтримують аксесуарів. Компанія Apple випускає поки тільки один такий аксесуар - чохол-клавіатуру Smart Keyboard. Важливо відзначити, що Smart Keyboard не поставляється разом з планшетом - її потрібно купувати окремо.

Smart Keyboard перетворює планшет в справжній робочий інструмент, правда, тільки якщо ваша робота досить специфічна і у вас вистачить терпіння щоб звикнути до клавіатури Smart Keyboard перетворює планшет в справжній робочий інструмент, правда, тільки якщо ваша робота досить специфічна і у вас вистачить терпіння щоб звикнути до клавіатури. Спочатку, особливо, якщо ви звикли працювати з повнорозмірними клавіатурами, ви навряд чи будете завжди точно потрапляти по потрібних клавішах. Ні, клавіші в Smart Keyboard натискаються відмінно, просто їх розмір дещо відрізняється від стандартних клавіатур.

Що стосується специфіки, то не замінює ноутбук iPad Pro з клавіатурою Smart Keyboard внаслідок слабкого софта. Так, в App Store є і офісні додатки, і редактори відео, і будь-які інші засоби, які можуть знадобитися для роботи, але в використанні вони своїм настільним аналогам все-таки поступаються. Причому в більшості випадків помітно. Вина тут не лежить на Smart Keyboard і iPad Pro - ця парочка за рахунок спеціальних клавіш дозволяє стрімко перемикатися між запущеними додатками, копіювати / вставляти текст і багато іншого - проблема в недосконалості мобільного софта.

У олівця Apple Pencil та ж доля, що і у Smart Keyboard У олівця Apple Pencil та ж доля, що і у Smart Keyboard. Сам по собі стилус - неймовірний, він навіть може серйозно побитися за звання кращого стилуса на ринку. Але в парі з планшетом він для професійної роботи підійде не кращим чином.

За допомогою Apple Pencil на 9,7-дюймовому iPad Pro можна робити начерки, створювати макети або ж малювати моделі, але в кінцевому підсумку все це доведеться доопрацьовувати на комп'ютері. І ось якщо саме допоміжний засіб, доступне для роботи де б ви не знаходилися, вам і потрібно, то в цьому випадку Apple Pencil в парі з iPad Pro буде для вас відмінним рішенням.

Найголовніша ж проблема аксесуарів не в тому, що вони не можуть зробити iPad Pro повноцінною заміною робочого ноутбука. Головна їх проблема - ціна. Smart Keyboard в Apple Online Store продається за 11 790 рублів, Apple Pencil за 7 790 рублів.

Що сподобалось

Як і в будь-якому іншому планшеті компанії Apple в 9,7-дюймовому iPad Pro подобається цілісність. У дизайні нема за чого зачепитися оку, збірка на традиційно високому рівні, технічні характеристики - кращі на сучасному ринку. Кожен елемент 9,7-дюймового iPad Pro радує і захоплює починаючи від насиченого яскравими квітами дисплея, закінчуючи чотирма стереодинаміками, здатні перетворювати планшет в кращий мобільний пристрій для перегляду фільмів.

Але будемо конкретніше Але будемо конкретніше. Найбільше сподобалася камера. У жодного іншого планшета немає такий крутий камери, що дозволяє робити знімки і створювати приголомшливі відеоролики, а не відразу після спуску затвора відправлятися в редактор і обробляти відзнятий матеріал, схрещуючи пальці в надії, що результат вийде гідним. Камера 9,7-дюймового iPad Pro непристойно хороша і, впевненість в цьому повна, вона приверне до планшета чимало покупців.

Особливо 9,7-дюймовий iPad Pro порадував тим, що він 9,7-дюймовий, як би дивно це не звучало Особливо 9,7-дюймовий iPad Pro порадував тим, що він 9,7-дюймовий, як би дивно це не звучало. 12,9-дюймовий iPad Pro - це, поза всякими сумнівами, шикарне пристрій, але для звичайного використання він може виявитися громіздким. З ним складніше буде лягти на диван для перегляду фільму або читання книги, складніше зіграти в гру, якщо тільки ви не баскетболіст з великими руками, складніше виконувати і інші повсякденні завдання. Всі ці проблеми 9,7-дюймовий iPad Pro вирішує тільки одним лише своїм розміром - все-таки саме такий форм-фактор для планшета-трудівника, а не планшета-комп'ютера, є ідеальним.

Що не сподобалося

Слабких місць у 9,7-дюймового iPad Pro немає, але річ, яка нам не сподобалася все-таки є. Моторошно, майже до болю, нам не сподобалася ціна планшета. Вартість компактної «Прошки» починається від 52 990 рублів за 32-гігабайтну версію і досягає нереальних 76 990 рублів за модель з 256 ГБ пам'яті. Причини встановлення такої ціни на планшет зрозумілі і звинувачувати компанію Apple в поточній економічній ситуації, звичайно, не можна. Благо, що мінімальний обсяг сховища в iPad Pro 9,7 підріс до 32 ГБ. Віддавати 53 000 рублів за 16-гігабайтний пристрій точно б ніхто не захотів.

альтернативи

Чи є заміна 9,7-дюймовому iPad Pro на сучасному ринку планшетів? Відповідь на це питання дуже простий - альтернатив новому планшету Apple немає зовсім ніяких. Порівнювати вийшов порівняно недавно Microsoft Surface 2 з iPad Pro 9,7 можна, але новинка Microsoft працює на повноцінної настільної операційної системи, а в місцевому магазині додатків - катма. Є ще Sony Xperia Z4 Tablet, але він, прямо скажемо, гірше 9,7-дюймового iPad Pro майже за всіма параметрами при майже аналогічної вартості.

вердикт

Як ви могли помітити, ми захоплені новим 9,7-дюймовим iPad Pro. Цей планшет є найкращим на ринку в даний момент і навряд чи найближчим часом хтось зможе його затьмарити. iPad Pro 9,7 своїм виходом задав вектор розвитку інших планшетів - в них почнуть з'являтися нормальні камери, спалахи, аналоги технології True Tone і багато іншого. Але мало в якому планшеті всі ці можливості будуть так добре і довго працювати в якості єдиного цілого.

Найголовніше ж - купуючи iPad Pro, нехай і за вартістю уживаного автомобіля, ви робите довгострокову покупку. Цей планшет, здається, не стане повільним ніколи.

Читай і використовуй:

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , YouTube , Telegram , Viber і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті Огляд iPad Pro 9,7

Вірним чи є таке рішення?
Вірним чи є таке рішення?
Вірним чи є таке рішення?
Вірним чи є таке рішення?
Вірним чи є таке рішення?