Акумуляторні батареї

  1. типи акумуляторів
  2. Потужність батареї телефону
  3. Оригінальні і сумісні акумулятори
  4. Де купити батарею для телефону

Акумулятор забезпечує енергією всі функціональні вузли електронного пристрою. Якщо з якоїсь причини елемент живлення вашого телефону вийшов з ладу, не обов'язково купувати новий гаджет. У такій ситуації можна замінити тільки батарею, і продовжувати використовувати техніку ще тривалий час.

Купити акумулятор для телефону коштує в випадках, коли попередня батарея:

  • здулася;
  • механічно пошкоджена або ви побачили патьоки електроліту;
  • перестала тримати заряд (розряджається протягом пари годин після закінчення циклу заряду);
  • Неможливо зарядити телефон до 100 відсотків незалежно від тривалості зарядки.

Після заміни такої батареї на нову ви зможете і далі залишатися на зв'язку, що не переживаючи, що гаджет сяде в самий невідповідний момент.

Але перед тим, як придбати нову батарею для телефону, потрібно визначитися - який саме акумулятор вам потрібен. Тому розглянемо ключові параметри докладніше, щоб ви без праці змогли підібрати ідеально сумісний пристрій.

типи акумуляторів

Активний розвиток технологій призвів до того, що сучасні джерела живлення істотно відрізняються від старих моделей за характеристиками і особливостям роботи. На сьогоднішній день з актуальних видів акумуляторів на телефон можна виділити:

  • нікель-кадмієві (Ni-Cd);
  • нікель-магнієві (NiMH);
  • літій-іонні (Li-ion);
  • літій-полімерні (Li-Pol).

Нікелеві батареї вже практично вийшли з ужитку. Хоча іноді купити такий акумулятор потрібно для старого мобільного телефону, який ви з якоїсь причини не хочете міняти.

Li-ion батареї сьогодні є найпоширенішим типом джерел енергоживлення для гаджетів. Мають великий електроємна, що дозволяє випускати потужні пристрої компактних розмірів.

Літій-полімерні батареї на телефон на сьогоднішній день - найдосконаліше технологічне рішення на масовому ринку. До мінусів відноситься чутливість до низьких температур. Тобто для продовження терміну служби не варто використовувати їх на морозі, а після повернення в тепло варто по можливості почекати близько години.

Важлива особливість сучасних літієвих елементів - відсутність пам'яті заряду. Це означає, що їх не потрібно "прокачувати" перші кілька разів після установки. Більш того, якщо дозволяють обставини, не варто чекати повного розряду і підключити зарядку раніше.

У якісних елементах живлення стоять контролери заряду. Коли пристрій повністю зарядиться, подача струму буде припинена, навіть якщо фізично зарядка буде підключена. Це підвищує термін служби батареї і дозволяє запобігти загорянню. Хоча виробники все ж рекомендують відключати зарядний пристрій відразу після закінчення циклу підзарядки.

Потужність батареї телефону

Потужність (ємність) акумулятора потрібно вибирати, виходячи з моделі вашого гаджета і режиму його використання. Для старих моделей мобільних телефонів було досить 600-800 мА / год. Зараз такі моделі використовуються досить рідко.

Акумулятори для смартфонів з невеликою діагоналлю можна вибрати ємністю 1500-2000 mAh. Для сучасного багатофункціонального гаджета необхідно 2500-3000 міліампер / годин. Якщо ж ви активно використовуєте смартфон, варто звернути увагу на акумулятори для мобільних телефонів підвищеної ємності, от 3000 мА / год і більше. З таким акумулятором пристрій пропрацює повний робочий день без підзарядки в режимі нон-стоп або витримає пару днів менше інтенсивного використання.

Оригінальні і сумісні акумулятори

Здавалося б, на питання "купити оригінальну батарею на телефон або сумісну модель від іншого виробника?" Варто однозначно відповісти - оригінал. Але не все так просто. По-перше, не всі виробники випускають акумулятори окремо. По-друге, навіть якщо оригінальні комплектуючі є на ринку, вартість їх може бути невиправдано високою.

Звичайно, якщо дозволяє бюджет і асортимент виробника, краще встановити фірмовий акумулятор - це гарантує повну сумісність з вашою моделлю стільникового телефону. Але якщо оригінальних батарей на ринку немає, можна придивитися до сумісних акумуляторним батареям для телефону. Адже вони не поступаються за якістю фірмовим акумуляторів, а за потужністю нерідко перевершують їх. При цьому дозволяють заощадити.

Аналоги зараз випускають для всіх гаджетів, як від лідерів ринку на кшталт Самсунг, так і для китайських телефонів Huawei, Gsmart, Prestigio і інших. В описі кожного акумулятора зазначений повний перелік моделей телефонів, в які його можна встановити. Вибравши акумуляторну батарею з відповідним маркуванням, можна бути впевненим, що вона підійде вам за всіма параметрами - від розмірів і контактів, до напруги.

Де купити батарею для телефону

В процесі вибору основну увагу слід приділити сумісності нового акумулятора з вашим телефоном. Виходячи з цього буде вибиратися і тип батареї, і потужність. Також необхідно вирішити, якому виробникові віддати перевагу. Після аналізу цих двох пунктів список пропозицій залишиться невеликий, і вибрати оптимальну модель не складе труднощів.

Асортимент нашого інтернет-магазину акумуляторів для телефонів дозволить вам легко підібрати потрібний варіант. Каталог ITbox.ua включає як акумулятори для мобільних телефонів, так і універсальні батареї для інших типів гаджетів. Доповнять враження від покупки якісний сервіс і щедрі бонуси за програмою лояльності.

Отримати замовлений акумулятор можна в будь-якому населеному пункті України (доставку здійснюють наші партнери "Нова пошта", "Міст Експрес"). А в багатьох містах, наприклад Києві, Дніпрі, Одесі, Львові, Харкові, Запоріжжі, Полтаві, Миколаєві, Вінниці, Черкасах, Херсоні, Житомирі, Кропивницького, Чернігові, доступний самовивезення з пунктів видачі ITbox.ua (магазини "Brain").