Перший погляд на смартфон Samsung Galaxy SIII (S3)

  1. Зовнішній вигляд і ергономіка
  2. інтерфейс
  3. платформа
  4. Камера
  5. Приклади Full HD-відео і HD (Star B79)
  6. замість підсумків

Ідеальний смартфон

Ідеальний смартфон ... Який він? Які у нього повинні бути характеристики, щоб сподобається всім? Цілком можливо відповідь на це питання не знає ніхто. А ось на яке питання знають відповідь в Samsung - як змусити весь світ захотіти то, чого ніхто з них ще не бачив? ». Страшно навіть уявити що буде через рік, коли настане пора показати світу Samsung Galaxy S4. 3 травня мільйони поглядів були прикуті до екранів моніторів, ноутбуків і планшетів на яких можна було спостерігати анонс Samsung Galaxy S3 . Цю презентацію можна порівняти з побаченням в сліпу. Начебто і параметри відомі, і колір волосся, шкіри, очей, але при зустрічі все виявилося не тим і не так як ти собі це уявляв. Так думав і я, поки в один прекрасний день до мене в руки не потрапив заповітний смартфон. А все не так і погано, як могло здатися на перший погляд, - подумав я, і занурився в світ TouchWiz, SmartStay, S Beam, S Voice ...

Моє перше враження виявилося повністю протилежним тому, що склалося при спогляданні десятків фотографій. Наживо, Samsung Galaxy SIII нітрохи не схожий на мильницю. Як би це прозвучало не дивно, але тактильно, він найближче до Apple iPhone 4. Таке ж слизьке скло, такий же міцно збитий корпус. Дивлячись на весь цей глянець, складно уявити собі матовий, як в HTC One X, корпус, за який так хвалять останній. Напевно, це перший телефон на моїй пам'яті, якому йде глянець. Так, він схильний до подряпин і так вони з'являються буквально відразу ж, але щоб виявити їх, потрібно ще пошукати "правильний" кут. Більш того, тим хто дбає про збереження товарного вигляду можна порекомендувати використовувати чохли, як це роблять власники "айфонів". По крайней мере, купивши не найдешевше пристрій, раз на півроку у вас напевно знайдуться гроші для покупки задньої кришки. Що з себе представлятиме корпус через кілька місяців експлуатації, а також які враження залишає після себе SGSIII в кольорі Pebble blue, ми дізнаємося пізніше. А зараз саме час близького знайомства з Marble white - білої Галактикою.

Зовнішній вигляд і ергономіка

Дизайн SGSIII нагадує торішній Samsung Galaxy Nexus. Аналогічне ребро по всьому периметру корпусу, розташування розмовного динаміка, датчиків і кнопок, і лише миниджек, мультимедійний динамік і спалах розташовані в іншому місці. Через однорідного кольору пластику в Nexus, при погляді на нього не виникає асоціацій з мильницею, чого не скажеш про SIII. Розглядаючи фото, саме цей дизайнерський штрих викликає асоціації з ванним аксесуаром.

Лицьова панель повністю прикрита загартованим склом. Внизу розташувалася трапециевидная апаратна і дві сенсорні клавіші - "Меню" і "Назад". Вгорі, під однаковою з Nexus сіткою прихований розмовний динамік, праворуч від якого видно два датчика і об'єктив фронтальної камери. Зліва від динаміка розташований яскравий індикатор подій, миготливий червоним, синім і зеленим кольором.

Центральну частину займає гігантського 4,8 "Super AMOLED дисплей з HD-дозволом.
По периметру корпусу використаний пластик під метал. Як і в інших частинах смартфона, матеріал повністю глянсовий.
На лівому боці, розташована клавіша регулювання гучності. На протилежному - кнопка включення.

Під задньою кришкою прихований акумулятор ємністю 2100 мА / ч, слот для міні-SIM, і microSD карт. Відмінності в габаритах між акумулятором SGSIII і Nexus - 2 міліметри завширшки і міліметр в висоту. Останній параметр на користь SGSIII. А якщо сюди ще додати акумулятор з Samsung Galaxy Note ...

інтерфейс

Для того щоб детально ознайомитися з цією частиною смартфона у мене було дуже мало часу. Тому основний огляд софта з усіма його примочками вийде пізніше. Зараз обмежуся тільки головним. Флагман працює під найсвіжішою версією операційної системи Android - 4.0.4. Поверх неї встановлена ​​фірмова оболонка (лаунчер) TouchWiz. Особисто я вперше знайомлюся з оболонкою Samsung на четвертому Андроїд. По першому враженню інтерфейс програє HTC Sense 4.0. Зате випереджає його швидкістю роботи. Сподобалася і швидке завантаження в Galaxy. З моменту включення до повної працездатності йде не більше 10 секунд.

Кількість вікон Робочого столу обмежена 7 штуками. Присутній циклічна прокрутка на Робочому столі, в меню додатків і віджетів. Серед останніх є частина від Galaxy Note. Наприклад, S Memo, S Planner, S Bookmarks, S Suggest. Більшого всього мені сподобався S Planner - календар. Як і в Note, завдяки високій роздільній здатності дисплея, віджет календаря вміщує досить велика кількість корисної інформації. Перероблені і інші віджети, зокрема музичний і відео. Останній цікавий тим, що відображає кадр на якому ви зупинили перегляд відео. З'явилися віджети-перемикачі. З їх допомогою можна включити спалах, перевести звук в навушниках з стерео в моно і інвертувати кольору екрану. Для чого призначені два останніх мені не зовсім зрозуміло. Сподіваюся, повторне знайомство відкриє завісу таємниці.

платформа

На що здатний флагман Samsung ми вже бачили. Смартфон оснащений чотирьохядерним процесором сімейства Exynos з максимальною частотою 1,4 ГГц. У парі з чотирма ядрами Cortex A9 працює графічне ядро Mali-400MP. Вони разом роблять Samsung Galaxy SIII найпродуктивнішим пристроєм на ринку, виграючи у таких сильних супротивників як Apple iPad 3, HTC One XL і Asus Transformer Prime.
З одного боку, потужність Exynos 4212 здається надмірною, але з іншого, її є куди застосувати. Наприклад, для перегляду відео в зменшеному вікні і одночасним переглядом веб-сторінок. Вперше користувачам смартфонів дали можливість поглянути на мультизадачність на власні очі. На даний момент одночасна робота двох цих додатків залишає бажати кращого. Відео програється без затримок, а ось завантаження сторінок відбувається досить повільно. Щоб зрозуміти наскільки, досить призупинити або закрити відеоплеєр. Проте, сама можливість перегляду відео в парі з чим-небудь ще вражає. Вікно з плеєром можна переносити в будь-яку частину екрану. Одночасна робота відео- і аудіоплеєр неможлива.
Швидкість завантаження сторінок браузера виросла. Тепер вона цілком може змагатися з десктопами. Ну а якщо ж ви хочете перевершити десктопну, скористайтеся бета версією мобільного браузера Chrome. Пожертвувавши підтримкою Flash, ви отримуєте заточений під швидку і комфортну роботу в Мережі веб-браузер.

Прославлена ​​всеїдність Android-смартфонів Samsung не обійшла стороною і Galaxy SIII. Як ми не намагалися, а знайти хоча б один ролик який буде не під силу смартфону так і не змогли. Більш того, при запуску відеоплеєра з'являється ще одна можливість продемонструвати міць пристрою. У галереї плеєра все відеокліпи представлені у вигляді мініатюр, кожна з яких в прискореному темпі програє вміст файлу. Така ж можливість є і при перегляді будь-якого з роликів, якщо вибрати меню "Попередній перегляд глави". Екран розбивається на 12 ділянок в кожному з яких показані події відбуваються в ньому.

програються відеофайли

Кодек / Назва FinalDestination5.mp4 Neudergimie.2.mkv stalkeravi Spartacus.mkv ParallelUniverse.avi Відео MPEG4 Video (H264) 1920 × 798 29.99fps [Output 1] MPEG4 Video (H264) 1920 × 816 23.98fps [Undetermined (Video 1) [ Default]] Xvid 712 × 400 25.00fps 1779kbps [Video 0] MPEG4 Video (H264) 1280 × 720 29.97fps [Undetermined (Video 1) [Default]] MPEG4 Video (H264) 1280 × 536 24.00fps 2726kbps [Video 0] Аудіо AAC 48000Hz stereo 96kbps [Output 2] MPEG Audio Layer 3 44100Hz stereo [Undetermined (Audio 1) [Default]]
AAC 44100Hz stereo [Undetermined (Audio 2)] MPEG Audio Layer 3 48000Hz stereo 128kbps [Audio 1] Dolby AC3 44100Hz stereo [Undetermined (Audio 1) [Default]] MPEG Audio Layer 3 44100Hz stereo 256kbps [Audio 1] ВстроеннийПлеер FinalDestination5.mp4 Neudergimie.2.mkv stalkeravi Spartacus.mkv ParallelUniverse.avi Відео Так Так Так Так Так Аудіо Так Так Так Так Так

Ось для чого потрібні всі ці ядра.
А зараз давайте подивимося на що ж здатні ці ядра в синтетичних тестах.

Як ми вже говорили, софт ще не зовсім фінальний, що добре видно по результатам тестів. Зате час роботи радує вже зараз. І хоча ми ще не встигли провести тести часу роботи, поліпшення видно і так. Смартфон легко витримує 6 годин на умовах поточної експлуатації, а це зйомка відео, фото, бенчмарки, робота з браузером і перегляд відео.

Камера

Смартфон оснащений 8 МП, а не як передбачалося 12 МП, матрицею, зі зворотним підсвічуванням. Якість фотографій можна порівняти з SGSII, і трохи поступаються Galaxy Note. Цілком ймовірно, що софт який відповідає за роботу з камерою також допрацюють.
Меню налаштувань камери залишилося таким же як і раніше. Зліва всілякі налаштування зі спливаючими вікнами, праворуч - кнопки спуску. Момент фіксації кадру виглядає точно також як при знятті скриншота. Швидкість зйомки на рівні сучасних флагманів. При бажанні камера дозволяє робити до 20 кадрів зі скрость 3,3 кадру / с, з автоматичним визначенням кращого. У процесі зйомки відео простим натисканням на екран можна зберегти статичну картинку з роздільною здатністю аналогічним тому, що встановлено для фотографій.
Далі представляємо вашій увазі порівняння камери Samsung Galaxy SIII з іншими смартфонами. На жаль, в HTC був обраний режим фото зі співвідношенням сторін 16: 9, через що знімки вийшли з меншим дозволом. Як приклад звичайної камери був обраний смартфон Star B79 працює на 1 ГГц процесорі MTK6575, з інтерпольованої з 5 МП до 8 МП камерою і можливістю запису відео з роздільною здатністю 1280 × 720 точок.

Приклади фотографій з максимальною роздільною здатністю, з автоматичними настройками (стабілізація включена)
HTC One S, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy SIII, Star B79

Порівняння режимів HDR
HTC One S, Samsung Galaxy SIII

Приклади Full HD-відео і HD (Star B79)

Запис зі штатива
HTC One S

Samsung Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy SIII

Star B79

Запис з рук
HTC One S

Samsung Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy SIII

Star B79

Запис з рук   HTC One S   Samsung Galaxy Nexus   Samsung Galaxy Note   Samsung Galaxy SIII   Star B79

замість підсумків

Поки що рано підводити підсумки, але дещо ясно вже зараз. Samsung Galaxy SIII відповідає званню флагмана буквально у всьому, починаючи від матеріалів корпусу і закінчуючи оснащенням. Так, хтось скаже що обіцяли кераміку, хтось очікував побачити в матеріалах корпусу метал, а кому-то просто не подобається зовнішній вигляд. Точно так само думав і я. Тепер моя думка змінилася.

постійні читачі ITC.UA знають про мою нелюбов до AMOLED-екранів, а тут використовується саме він, до того ж піксель будується не з RGB-сітки, а RGBG. Звідси і PenTile, і помітна зернистість екрана. Як би хто не захищав Super AMOLED, у нього є ряд недоліків, серед яких горезвісний PenTile. Щоб побачити зернистість досить тримати смартфон на відстані 15-20 сантиметрів від очей, але найбільше докучає синій відтінок, який набуває екран як тільки повернути смартфон під великим ніж 90 градусів кутом. Проте, володіючи здавалося б такою кількістю недоліків, в ньому є і позитивні сторони, одна з яких - режим екрану. Вперше ця функція з'явилася в SGSII, тільки тут вона працює більш агресивно, що дозволяє зменшити надмірну, як на мене, насиченість кольорів, роблячи їх порівнянними зі звичайними TN / IPS-екранами.
Якщо говорити про єдиний конкурента SGSIII смартфоні HTC One X, то останній виграє тільки за рахунок дисплея, але, з огляду на дбайливе споживання енергії Super AMOLED, глибокий чорний і режими екрану дозволяють зробити з отруйною картинки цілком реальну, я свій голос віддаю за SIII.

Samsung I9300 Galaxy SIII (White) 16GB
Повідомити про появу в продажу

Тип Смартфон Тип корпусу моноблок Стандарт GSM 850/900/1800/1900, WCDMA 850/900/1900 // 2100 Високошвидкісна передача даних GPRS, EDGE, HSDPA (до 21 Мб / с), HSUPA, LTE (залежно від ринку) Габарити (мм) 136,6 × 70,6 × 8,6 Маса (г) 133 Процесор (для смартфонів) Exynos 4212 (32 nm, ARMv7), 1,4 ГГц (чотирьохядерний) + GPU Mali 400 MP4 Пам'ять RAM 1 ГБ + 16/32/64 ГБ вбудованої пам'яті Слот розширення microSD (до 64 ГБ) Основний екран Super AMOLED (Pen Tile), 4,8 ", 1280 × 720 точок (306 ppi), 16 млн. квітів, сенсорний, ємнісний, підтримка multi -touch, скло Corning Gorilla Glass Додатковий екран немає Тип клавіатури екранний введення Акумуляторна батарея Li-Ion, 2100 мАч Час роботи (дані виробника) н.д. Комунікації USB 2.0 (micro-USB), Bluetooth 4.0 (A2DP), Wi-Fi 802.11 a / b / g / n (DLNA), NFC Підтримка 2-х SIM-карт немає Фотозйомка 8 МП (з сенсором BSI), автофокус, розпізнавання осіб в кадрі, geotagging, стабілізація зображення, фронтальна 1,9 МП камера Відеозйомка 1920х1080 пікселів, до 30 к / с, стабілізація зображення Спалах світлодіодний Операційна система Android 4.0 (ICS) + фірмовий інтерфейс TouchWiz Телефонна книга Робота з повідомленнями SMS, MMS , E-mail Органайзер календар, годинник, будильник, замітки, завдання, нагадування Голосові функції голосова пошта, голосовий набір, голосове введення тексту Гучний зв'язок та Інтернет-доступ WAP 2.0, xHTML, HTML Додаткові утиліти калькулятор, секундомір, таймер, годинник світового часу, конвертер валют і величин Ігри так Звуковий сигнал поліфонічний, підтримка МР3 MP3 плеєр так FM-радіо так Додаткові можливості медіаплеєр, відеотелефонія, S Voice (голосове управління), Pop up Play (функція «картинка в картинці»), сервіси Google, датчик положення в просторі (G-сенсор), гіроскоп, барометр, цифровий компас, датчик наближення, сенсор освітленості, модуль a-GPS / Glonass, додатки для доступу в соціальні мережі

Який він?
Які у нього повинні бути характеристики, щоб сподобається всім?