Mafia 3: бюджетний ПК під системні вимоги

  1. Мінімальні системні вимоги Mafia 3
  2. Процесор для Mafia 3
  3. Кулер для Mafia 3
  4. Відеокарта для Mafia 3
  5. Оперативна пам'ять для Mafia 3
  6. Материнська плата для Mafia 3
  7. Жорсткий диск для Mafia 3
  8. Корпус і блок живлення для Mafia 3
  9. Підсумкова вартість бюджетного ПК для Mafia 3
  10. * * *

Зовсім скоро, 7 жовтня, у продаж надійде один з найочікуваніших GTA-клонів цієї осені - Mafia 3

Зовсім скоро, 7 жовтня, у продаж надійде один з найочікуваніших GTA-клонів цієї осені - Mafia 3. Сюжетно гра частково є продовженням попередньої частини, а значить ми нарешті дізнаємося, що ж там зі старовиною Джо? Та й постарілий Віто Скалетта загляне на вогник в якості одного з напарників головного героя.

А значить саме час тепер згадати, наскільки хороший ваш поточний ігровий ПК і чи не час його відправити на смітник і прикупити собі новенький? Читайте нашу щомісячну рубрику «Бюджетний комп'ютер під системні вимоги» і підбирайте ігрове «залізо» разом з нами!

Примітка. Всі ціни, зазначені нижче, є мінімальними серед доступних в різних магазинах і актуальні на кінець вересня 2016 року.

Мінімальні системні вимоги Mafia 3

Операціоннная система: Windows 7 SP1 64-bit.

Процесор: Intel Core i5-2500K @ 3,3 ГГц або AMD FX-8120 @ 3,1 ГГц.

Відеокарта: NVIDIA GeForce GTX 660 2 ГБ або AMD Radeon HD 7870 2 ГБ.

Оперативна пам'ять: 6 ГБ.

Нагадуємо, що навіть якщо у вимогах вище вказані відеокарти і процесори кількарічної давнини, то це ще не означає, що гра буде у вас «літати». Зазвичай власники конфігурацій близьких до мінімальних системних вимог можуть собі дозволити стабільні 60 кадрів лише на середньо-низьких налаштуваннях графіки. Або приходиться миритися з 30-40 кадрами на середньо-високих (а можливо навіть знижувати дозвіл).

Процесор для Mafia 3

Як це дуже часто і буває, в мінімальних вимогах до третьої частини гри «Мафія» вказані комплектуючі, здебільшого з яких давно вже немає в продажу. Серед тих же процесорів, наприклад, зазвичай довго не сходять з прилавків продукти компанії AMD. А ось модельні ряди «каменів» їх головного конкурента змінюють один-одного помітно частіше. Саме тому нам довелося брати куди більш сучасний (і трохи більш потужний) аналог від Intel, а ось від AMD вдалося навіть знайти близьку модель з тієї ж лінійки:

Intel Core i3-6100 @ 3,7 ГГц за 8500 рублів (зліва) і AMD FX-8300 @ 3,3 ГГц за 8400 рублів (праворуч)

За продуктивністю обидва процесора максимально близькі до рекомендованих з усіх представлених у продажу. Причому пропозицію від Intel виявилося дорожчим лише на 100 рублів. Тому зайвий раз запитайте себе: а чи варто того така «економія»?

Кулер для Mafia 3

Як ви вже, можливо, помітили, процесори для бюджетного ПК під Mafia 3 ми в цей раз взяли без кольорів. Все тому, що різниця в ціні між боксової (коробка з кольором і самим «каменем») і OEM (без кулера, в пакетику) версіями становить більше тисячі рублів у обох моделей. Ми подумали і вирішили: за ті ж гроші краще прикупити набагато якісніший вентилятор, ніж ті, що йдуть в комплекті:

DeepCool Ice Blade 200M за 1300 рублів

Даний азіатський виробник вже багато років славиться пристойною якістю своїх продуктів за доступною ціною. DeepCool Ice Blade 200M - це конструкція баштового виду з двома майже безшумними вентиляторами, надійної алюмінієвої гратами і симпатичними (і практичними) мідними трубками.

Відеокарта для Mafia 3

GeForce GTX 660 і Radeon HD 7870 теж вже давно зникли з полиць магазинів. З усього доступного на сьогоднішній день вдалося знайти кілька більш продуктивні (відсотків на 15) варіанти:

ASUS GeForce GTX 950 2 ГБ за 11 000 рублів (зліва) і ASUS Radeon R7 370 2 ГБ за 11 500 рублів (праворуч)

Як бачимо, відеокарта на основі чіпа від NVIDIA виявилася навіть трохи дешевше! А виробником ми вирішили взяти саме ASUS через найменшої кількості негативних відгуків на їх продукцію в порівнянні з конкурентами.

Оперативна пам'ять для Mafia 3

Цього разу ми вирішили ще раз перевірити ще раз наші знання з теми і дійшли висновку, що в 2016 році «прокачанность» і «брендовість» оперативної пам'яті вже перестала мати будь-яке значення. Тому в цей раз ми вирішили відмовитися від будь-яких Kingston, OCZ та інших Corsair і просто підібрати найдешевшу ОЗУ на 8 ГБ:

Hynix DIMM DDR3 1600 8 ГБ за 2400 рублів

Чому одна планка, а не дві? По-перше, так дешевше, а по-друге, двоканальний режим теж вже давно не дає абсолютно ніяких переваг. Не вірите - самі подивіться кілька тестів на різних каналах YouTube.

Материнська плата для Mafia 3

Подібно відеокарт, «материнки» ми також підібрали від ASUS:

ASUS B150-PRO D3 (для Intel) за 5900 рублів (зліва) і ASUS M5A97 PLUS (для AMD) за 4700 рублів (праворуч)

Це одні з найдешевших, але надійних представників свого класу в старому доброму полноразмерном ATX-форматі, який на відміну від всяких Micro або Mini різновидів не обмежує користувача у плані апгрейда або вибору комплектуючих.

Жорсткий диск для Mafia 3

І знову наш улюблений «вінчестер» від Western Digital все ніяк не поспішає залишати прилавки, не дивлячись на наступ SSD по всіх фронтах:

Western Digital WD10EZEX 1 ТБ за 3700 рублів

Одного террабайта вільного місця в вересні-жовтні 2016 ще цілком достатньо. Що цікаво, якщо добре пошукати можна знайти і HDD на 500 ГБ або навіть менше. Однак обійдуться вони дешевше лише рублів на 700-800. Чи потрібна така «економія»?

Корпус і блок живлення для Mafia 3

Виробника корпусів і конкретну модель залишаємо незмінною:

Exegate CP-313 (500 Вт) за 2500 рублів

Це надійно виглядає сталевий ящик суворого чорного кольору з симпатичною передньою панеллю, вентиляційною сіткою на боковій стінці і комплектних блоком живлення на 500 Вт - більш ніж достатньо для недорогого комп'ютера.

Підсумкова вартість бюджетного ПК для Mafia 3

Настав час підбити підсумки і підрахувати всю суму. Як завжди, збираємо два найбільш адекватних з точки зору сумісності варіанти: Intel + GeForce і AMD + Radeon. І ось що у нас виходить:

1. Intel Core i3 6100 + DeepCool Ice Blade 200M + ASUS GeForce GTX 950 2 ГБ + Hynix DIMM DDR3 1600 МГц 8 ГБ + ASUS B150-PRO D3 + Western Digital WD10EZEX 1 ТБ + Exegate CP-313 (500 Вт) = 35 300 рублів;

2. AMD FX-8300 + DeepCool Ice Blade 200M + ASUS Radeon R7 370 2 ГБ + Hynix DIMM DDR3 1600 МГц 8 ГБ + ASUS M5A78L-M LX3 + Western Digital WD10EZEX 1 ТБ + Exegate CP-313 (500 Вт) = 34 500 рублів.

Всього 800 рублів різниці між першою і другою конфігурацією! Що ж, в цей раз не будемо вас ні на що агітувати, і нехай просто кожен сам вирішить, що йому важливіше - надійність і стабільність або залишилися кілька сотень «на обмивання».

Нагадуємо, що раніше ми також збирали недорогий ПК під такі ігри, як Doom , Mirror's: Edge Catalyst і Deus Ex: Mankind Divided . Можете ознайомитися, просто перейшовши за відповідними посиланнями.

* * *

Якщо вартість комп'ютерів вище здалася вам надмірно високою або ви не готові збирати достатню суму, то запрошуємо вас в наш хмарний ігровий сервіс , Який володіє великою бібліотекою найпопулярніших блокбастерів. Всі їх можна запускати на абсолютно будь-якому ПК або ноутбуці, і для цього потрібно лише надійне інтернет-з'єднання (5-10 Мбіт / с) і 590 рублів на місяць за підписку.

Чи вважаєте цей матеріал корисним і гідним уваги - діліться ним з друзями в соціальних мережах (просто натисніть на відповідну красиву кнопочку поруч), будемо тільки раді.

Є свої міркування на тему? Велкам в коментарі - обговоримо!

3. Сюжетно гра частково є продовженням попередньої частини, а значить ми нарешті дізнаємося, що ж там зі старовиною Джо?
А значить саме час тепер згадати, наскільки хороший ваш поточний ігровий ПК і чи не час його відправити на смітник і прикупити собі новенький?
Тому зайвий раз запитайте себе: а чи варто того така «економія»?
800. Чи потрібна така «економія»?
Є свої міркування на тему?