Як отримати root права на Xiaomi

  1. Якщо коротко - що потрібно зробити
  2. Дозвіл отримано, або завантажувач ні заблокований
  3. Установка модифікованого завантажувача
  4. Встановлюємо root-права через розширене рекавери

Отримані root права на Xiaomi Redmi 3S і інші телефони Xiaomi відкривають величезна кількість можливостей для тонкої настройки свого пристрою. Переваг практично незліченна безліч - від видалення встановлених додатків, які крім витрати батареї найчастіше не виконують інших функцій, до редагування системних файлів для видалення реклами з додатків і тонкої настройки інтерфейсу.

На жаль, у випадку з Xiaomi процедура вимагає виконати досить багато дій, які, втім, не такі вже й складні. Як отримати рут права - досить покроково виконувати те, що буде описано в статті.

Всі дії зі смартфоном ви робите на свій страх і ризик.

Якщо коротко - що потрібно зробити

  • Якщо у вас встановлена ​​«девелоперська прошивка», то root на Xiaomi Redmi 3 pro і багатьох інших телефонах включається в настройках, у вкладці Дозволи, там же представляються ці права для окремо взятих додатків, що значно підвищує безпеку використовуваного пристрою. Якщо встановлена ​​стандартна прошивка - читати далі.
  • Телефони, які вироблені після 2015 року, перш потребують розблокування бутлоадер, який захищає операційну систему від несанкціонованого доступу.
  • Телефони, вироблені до 2015 року, в розблокуванні бутлоадер не потребують (попередній крок можна пропустити). Можна відразу ж приступати до установки розширеного рекавери (TWRP-рекавери).
  • Після установки рекавери необхідно прошити спеціальний архів, який впроваджує всередину системи root для телефону Xiaomi Redmi Note 3 Pro і інших телефонів.

Детальніше про розблокування

Максимально докладну статтю і відповіді на популярні питання можна прочитати в нашій статті, присвяченій розблокування .

  1. Переходимо на англомовну версію сайту офіційної прошивки.
  2. Натискаємо кнопку посередині сторінки - відкривається сторінка реєстрації. Внизу можна перемкнути мову, натиснувши на слово English.
  3. Обидва поля заповнюємо даними від свого аккаунта (телефон потрібно писати, починаючи з +7).
  4. Після входу в обліковий запис відкривається меню подачі заявки. Слід звернути увагу, що якщо сайт все одно примудрився відкритися на китайському, то всі дані також потрібно вводити на китайському. На англійській версії все поля заповнювати англійськими літерами, без пробілів і спецсимволов.

На англійській версії все поля заповнювати англійськими літерами, без пробілів і спецсимволов

  1. Перекласти ваше ім'я на китайську мову допоможе звичайний перекладач Google. Просто виставте в лівому полі російську мову, а в правому - китайський традиційний. Перекладене ім'я копіюємо і вставляємо в першому полі заявки.
  2. У другому полі з меню, що випадає потрібно вибрати свою країну.
  3. У третьому полі пишемо номер телефону в міжнародному форматі.
  4. Четверте поле заповнюється текстом причини звернення. Відкрийте знову перекладач і введіть фразу «для установки локалізованої версії» або щось подібне. Постарайтеся придумати нетипову фразу, бо часом надсилають відмову. Бажано не писати щось на зразок «Xiaomi Redmi Note 2 root».
  5. Після того, як всі поля заповнені, потрібно поставити галочку і натиснути велику зелену кнопку.
  6. На вказаний вами телефон прийде смс-повідомлення з цифровим кодом, який потрібно буде вказати в з'явилася графі, після чого знову натискаємо велику зелену кнопку.

На вказаний вами телефон прийде смс-повідомлення з цифровим кодом, який потрібно буде вказати в з'явилася графі, після чого знову натискаємо велику зелену кнопку

  1. На екрані з'явиться напис із зеленою галочкою. Складання заявки закінчено. Розгляд займає від 12 годин до двох тижнів, тому доведеться набратися терпіння. У разі отримання дозволу, приступаємо до наступної частини інструкції.

У разі отримання дозволу, приступаємо до наступної частини інструкції

Дозвіл отримано, або завантажувач ні заблокований

  1. Для розблокування необхідно, щоб на телефон було встановлено щотижнева прошивка (девелоперська). Для моделей Xiaomi mi4 і Mi Note Pro (вони з заводу мають незаблокований бутлоадер і прошивку MIUI 8) необхідно спершу прошити китайську версію девелоперської прошивки, а тільки після цього приступати до розблокування, щоб встановити root права.
  2. Після того як виданий дозвіл, потрібно зайти в свій аккаунт і проявити активність. Бажано пошукати свій телефон в каталозі, порискал по форуму, можна навіть пару повідомлень залишити. Обов'язково вкажіть на телефоні всі сервіси, в загальному - відмітьтеся по повній програмі.
  3. Потрібно завантажити і розпакувати на свій комп'ютер програму (офіційний сайт).
  4. Запускаємо програму, погоджуємося з усіма правилами, входимо з допомогою даних облікового запису, на якій висить дозвіл на розблокування бутлоадер і отримання root прав.

Запускаємо програму, погоджуємося з усіма правилами, входимо з допомогою даних облікового запису, на якій висить дозвіл на розблокування бутлоадер і отримання root прав

  1. Повністю виключаємо телефон. Потім потрібно включити його за допомогою спеціальної комбінації клавіш - кнопки харчування і клавіші гучності вниз. Чекаємо включення апарату, на екрані з'являється заєць з логотипом андроїда. Після цього телефон підключаємо до комп'ютера за допомогою кабелю, в програмі натискаємо кнопку Розблокувати.
  2. У програмі повинні загорітися три зелені галочки - процедура пройшла успішно.

Якщо програма не бачить ваш телефон, то переходимо в налаштування - додатково - для розробників і включаємо налагодження по usb. У деяких випадках у вас може з'явитися помилка, особливо якщо ви недавно (менше 14 днів) прив'язали обліковий запис до телефону. В описі помилки буде вказано час, зазвичай це 72 години (72 hours), через яке потрібно буде повторити операцію.

Установка модифікованого завантажувача

Тому що саме через розширене рекавери (завантажувач) далі буде встановлений рут, це найнадійніший варіант. Крім цього способу, отримати права суперкористувача можна за допомогою різних китайських програм, правда, працюють вони з перемінним успіхом і не на всіх телефонах, тому ми не пропонуємо вам ними користуватися.

Переходимо на офіційний сайт twrp по, вибираємо свій пристрій і шукаємо посилання в розділі "Download Links". Потім завантажуємо образ.

Потім завантажуємо образ

Тепер завантажуємо цей, розпаковуємо, до файлів в папці переносимо завантажений файл-образ завантажувача. Перейменовуємо цей файл в "kenzo-recovery" і запускаємо бат-файл Flash (flash.bat).

bat)

Знову переводимо телефон в режим fastboot (нижня кнопка гучності + кнопка харчування, працює для телефонів xiaomi mi4, xiaomi redmi 2 і інших), підключаємо телефон кабелем до комп'ютера, і натискаємо у вікні запущеного Flash будь-яку кнопку.

Якщо у вас щось не вийшло на даному етапі, прочитайте статтю, присвячену установці twrp. Там ви знайдете кілька способів.

Установка розширеного рекавери закінчується. Останній етап - установка рут-прав.

Встановлюємо root-права через розширене рекавери

Як просто отримати root права на Xiaomi смартфон? Скачайте архів з. Помістіть в корінь карти пам'яті на Xiaomi Redmi 2 або іншого апарату. Вимкніть телефон звичайним способом, потім затисніть обидві кнопки гучності і кнопку включення. При появі значка Mi відпустіть - так ми потрапляємо в розширене рекавери. Через кнопку Install знайдіть скачаний архів, виберіть його, потім смахніте слайдер вправо - так в систему інтегруються рут-права.

Автор вітає вас з перемогою, тепер у вас буде виходити встановлювати через рекавери навіть нові прошивки!

Варто згадати, після установки модернізованого рекавери, ви можете встановити саморобну прошивку від авторів, на якій вже будуть присутні рут права.

Будьте обережні при використанні підвищених привілеїв - значно падає захищеність телефону від втручання сторонніх apk. Основна проблема телефонів Xiaomi - заблокований завантажувач, далеко не завжди виходить отримати дозвіл з незрозумілих досі причин - панове китайці відрізняються дивовижною непередбачуваністю у виборі людей, яким дають дозволу. Root-доступ принесе багато користі телефону при грамотному використанні режиму привілейований користувач.

Друзі, пишіть в коментарях ваші відгуки, що вийшло, а що не дуже. Програмне забезпечення телефонів змінюється дуже швидко, тому якісь способи можуть не працювати. Завдяки вам, ми зможемо постійно підтримувати статтю в актуальному стані.