Слідами CES 2018: ноутбуки на базі Qualcomm Snapdragon 835

Міжнародні виставки споживчої електроніки на зразок літньої Computex або зимової CES з моменту свого заснування служать вітриною самих передових технологій, які потім задають тон розвитку індустрії на роки вперед. Наприклад, свого часу на CES демонструвалися перші відеомагнітофон і відеокамера, CD і DVD, консоль Xbox і комп'ютерна гра Crysis.

Наприклад, свого часу на CES демонструвалися перші відеомагнітофон і відеокамера, CD і DVD, консоль Xbox і комп'ютерна гра Crysis

Що стосується вже завершилася CES 2018, то одним із значущих трендів виставки безумовно є ноутбуки на базі ARM-процесорів з операційною системою Windows 10. Ще в грудні Qualcomm і Microsoft представили програму Always Connected PC, в рамках якої будуть створюватися подібні пристрої. До переваг таких ноутбуків Microsoft відносить гарну продуктивність для офісних завдань, серфінгу і невимогливих ігор, безпрецедентну автономність і наявність LTE модему.

До переваг таких ноутбуків Microsoft відносить гарну продуктивність для офісних завдань, серфінгу і невимогливих ігор, безпрецедентну автономність і наявність LTE модему

Пропонуємо вам розглянути кілька моделей на базі SoC Qualcomm Snapdragon 835, які були показані в рамках виставки. Всі лептопи поставляються з попередньо встановленою Windows 10S з можливістю безкоштовного оновлення до Windows 10 Pro протягом півроку, а вбудований модем Snapdragon X16 LTE забезпечує передачу даних зі швидкістю до 1 Гбіт / с.

Всі лептопи поставляються з попередньо встановленою Windows 10S з можливістю безкоштовного оновлення до Windows 10 Pro протягом півроку, а вбудований модем Snapdragon X16 LTE забезпечує передачу даних зі швидкістю до 1 Гбіт / с

HP Envy X2 являє собою гібридний пристрій «два-в-одному». Сенсорний дисплей має діагональ 12,3 дюйма і роздільну здатність 1920 × 1280 пікселів, об'єм оперативної пам'яті дорівнює 4 або 8 ГБ, ємність вбудованого накопичувача становить від 64 до 256 Гбайт. Комплект поставки складається з планшета, стилуса і чохла-клавіатури. Маса пристрою без клавіатури становить 630 грам, а час автономної роботи досягає 20 годин.

Вартість новинки поки не називається, але за попередніми даними вона буде починатися з позначки $ 550- $ 600. Крім того, демонструвалася версія HP Envy X2 з енергоефективним процесором сімейства Intel Kaby Lake-Y.

ASUS NovaGo вже більше схожий на класичний ноутбук. Модель оснащена незнімної клавіатурою з можливістю обертання на 180 ° і 13,3-дюймовим сенсорним Full HD екраном. Конфігурація ОЗУ і накопичувача повторює таку у HP Envy X2. Фізичні розміри лептопа складають 316 х 221 х 15 мм при масі 1,4 кг. Творці пристрою обіцяють час автономності до 22 годин активного використання і більш місяця в режимі очікування. Ціна в залежності від конфігурації складе $ 600- $ 800.

Lenovo Miix 630 також відноситься до категорії пристроїв «два-в-одному». Планшет має екран з загартованим склом Gorilla Glass, діагональ 12,3 дюйма і роздільну здатність 1920 х 1 280 пікселів. Базова комплектація включає 4 ГБ оперативної пам'яті і накопичувач на 64 ГБ, крім того будуть запропоновані версії з 8 ГБ оперативної пам'яті і 128 або 256 ГБ флеш-пам'яті. Вбудована батарея забезпечує до 20 годин безперервного перегляду відео. Вага з клавіатурою складає 1,33 кг при габаритах 293 × 210 × 15,6 мм.

джерело:
Digital Trends