Лайфхак: Як зробити екологічний освіжувач повітря своїми руками

  1. дифузор
  2. Аромат для холодильника
  3. Освіжувач для ванн і туалетів
  4. Мішечки з кавою
  5. гелевий освіжувач
  • джерело:
  • Depositphotos.com

Ксенія Птах Автор

Боротися з неприємними запахами в своїй квартирі можна по-різному. Можна купити шкідливий аерозольний балон, повний хімії, а можна наповнити квартиру ароматами, створивши екологічно чистий освіжувач повітря своїми руками.

Дослідження показали, що аерозольні освіжувачі повітря містять шкідливі фталати, заборонені в багатьох країнах. А також леткі органічні сполуки, які повільно випаровуються і діють на організм поступово, викликаючи ураження нирок, печінки, головного мозку. Тобі вже страшно? Давай зробимо нешкідливий освіжувач повітря своїми руками!

дифузор

Що стали не так давно модними колбочки з паличками, які продаються в магазині, коштують досить дорого. Ти ж можеш заощадити і зробити дифузор самостійно.

Візьми скляну або керамічну баночку. Налий туди трохи базового масла (такі масла продаються в хобі-магазинах, аптеках, нарешті, можна взяти не сильно пахне рафінована рослинна олія в маркеті). У цей масло додай улюблені парфуми або ефірні масла з запахом, який найбільше подобається. Встав в цю рідину бамбукові палички (продаються у відділах для пікніків в будь-якому великому магазині) або гілочки дерева, попередньо очищені від кори. Чим більше паличок, тим більш насиченим запах.


Для того, щоб це корисний пристрій ще і радувало око, його можна прикрасити його стрічками, кольоровими нитками. Зроби з нього незвичайний і привертає увагу предмет інтер'єру - прояви фантазію.
В ТЕМУ: Аромати для будинку: чим має пахнути в квартирі

Аромат для холодильника

Щоб холодильник зустрічав тебе тонким і приємним ароматом, візьми середній апельсин. Після того, як ти акуратно очистиш половинку апельсина від м'якоті, заповни апельсинову кірку содою або сіллю, капни туди пару крапель ефірного масла лимона і поклади освіжувач на стінку холодильника. Сіль і сода поглинають старі неприємні запахи . А цитрус - освіжає.
В ТЕМУ: Як швидко освіжити повітря в квартирі

Освіжувач для ванн і туалетів

Соду можна також використовувати для створення освіжувача для ванної та туалету. Візьми будь-яку баночку з кришкою, наповни її содою і накапати ефірних масел, які більше до вподоби. Закрий ємність кришкою, продірявили дірочки. Легкий аромат випаровуються масел буде наповнювати приміщення, освіжаючи його. Такий же освіжувач можна зробити для місць, де варто помийницю або курять.

Мішечки з кавою

Як відомо свіжий мелений або зернової кави здатний нейтралізувати непотрібні запахи. Кавові свічки, Топіарії, картини з зернами кави - все це допоможе зберігати повітря в будинку свіжим. Розклади трохи кави в полотняні мішечки-саше, хіба по кухні або поклади до одягу в шафу.


гелевий освіжувач

Для створення довгограючого і яскравого освіжувача повітря нам знадобиться вода, желатин, барвник, ефірні масла і сіль.
Змішай ефірне масло і барвник в одній склянці води. В іншому склянці теплої води розчини желатин і сіль. Змішай обидва розчину, повільно помішуючи, і не створюючи піни. Візьми прозорі ємності. На дно, для краси поклади намистини, черепашки, трави. Залий рідиною і дай охолонути. Сіль в даному випадку використовується як консервант. Однак, користуватися таким освіжувачем краще в прохолодних приміщеннях, але ні в якому разі не на кухні.

Тобі вже страшно?