Банківські картки в Японії

10-11-2014

Сьогодні хотілося б розповісти про деякі дуже корисних банківських картах, які можна і варто оформити в Японії. Деякі з них можна оформити і студентам.

Свого часу я сама зіткнулася з цією проблемою, потім, коли зрозуміла як її можна вирішити, допомагала порадами своїм студентам.

У багатьох школах по приїзду в Японію адміністрація допомагає відкрити рахунок в одному з великих банків Японії. Найчастіше це Tokyo Mitsubishi UFJ Bank. На рахунок можна не класти жодної ієни, а просто оформити сам рахунок, ощадкнижку і дебетову картку, або як її зазвичай там називають cash card. На цей рахунок ваші батьки або родичі зможуть переводити вам гроші з Росії та інших країн. Якщо ви влаштуєтесь на роботу, роботодавець буде туди перераховувати вам зарплату.

Але це не кредитна карта і вона без платіжної системи, тому здійснювати по ній покупки в магазинах ви не зможете. Ви зможете тільки знімати готівку в банкоматах ATM. Розташовані АТМ в банках, на пошті і в цілодобових магазинах.

Після того, як у вас буде відкритий звичайний накопичувальний рахунок в банку, можна пробувати оформити кредитні картки з платіжними системами VISA, MasterCard або JSB. Остання, до речі, японська. Скоро вона буде доступна і в Росії.

Отже, найпростішою в оформленні картою виявилася карта Saison Card International . Особисто я оформила її, так би мовити, паперовим способом. Побачила в одному з магазинів стійку з невеликими брошурами про цю карту, взяла вивчити і виявилося, що там вже було вкладено заяву, але найприємніше, що не було суворих умов з питання заробітку, роботи і не потрібно було платити внесок за річне обслуговування. Недовго думаючи, я заповнила заяву і вислала його поштою в цю компанію. Через тиждень карта прийшла мені поштою.

Через тиждень карта прийшла мені поштою

Наступною моєю карткою стала карта JAL Card. Здогадалися - це японські авіалінії. Ця карта вигідна тим, що ви на ній накопичуєте милі і потім можна або придбати якісь товари з їх каталогу, але найпривабливіше - можна накопичити на авіаквиток. На авіаквиток до Росії швидше за все доведеться збирати довго, а ось на внутрішні рейси, або куди-небудь в сусідні країни, типу Китаю або Південної Кореї цілком реально. Непогано буде злітати безкоштовно в подорож :) Для цього достатньо якомога частіше розплачуватися цією карткою в магазинах, але найбільше на карту нараховується миль за куплений по ній авіаквиток.

JAL Mileage Bank часто проводить акцію "Приведи друга і отримаєш бонуси на карту". Виходить сарафанне радіо. Саме за цим принципом я оформила таку карту. Моя подруга передала мені заяву по цій акції, мало того, що я отримала вже через тиждень карту поштою, просто заповнивши заяву і вказавши подругу, мені зарахували на неї бонуси. І подрузі теж.

Я часто користувалася це карткою при оплаті квитків і покупок і в результаті мені потім вистачило на безкоштовний квиток туди-назад до Окінави - курортного острова на півдні Японії, де я із задоволенням відпочила.

На цьому сайті можна докладніше почитати про різні види карток JAL

http://www.tw.jal.com/sr/en/jalmile/card/

Часто просто оформити карти можна в різних великих магазинах. Наприклад, Mitsukoshi, Aeon, Lawson, і інших. А також у великих магазину он-лайн, таких, наприклад, як Rakuten.

А також у великих магазину он-лайн, таких, наприклад, як Rakuten

Ось сайт відомого магазину Rakuten. Тут простіше, він англійською

http://rakuten.japanese-credit-card.com/

Ракутен добре тим, що оформлення простіше простого. Заповнюєте заявку прямо на сайті і через 2-3 дні карта вже поштою приходить. За кожну покупку нараховуються бали.

Практично у всіх великих універмагах ви можете отримати карту. Причому в багатьох ви отримаєте її в день оформлення. У деяких універмагів в великих міста є заяви і на англійській мові.

Також карту можна оформити через сайт багатьох магазинів, банків, кредитних організацій, авіакомпаній.

Ось тут можна подивитися відмінну добірку карт, які легко оформити іноземцям та іноземним студентам, які приїхали на навчання до Японії. Заковика лише в тому, що сайт тільки на японській мові.

Або попросіть знайомих старшокурсників, або японських друзів, ну, на крайній випадок, думаю і викладачі допоможуть. Тому що сам сайт дійсно корисний.

Карти з цього сайту хороші тим, що не вимагають даних з роботи і мають безкоштовне річне обслуговування. На сайті вгорі прямо написано "вигідні карти" і "для іноземних студентів".

Нижче невелика добірка банківських карт, які можуть отримати і іноземці.

Назва картиПлатіжна системаВартість річного обслуговуванняПереваги Seven Card

Visa, JCB 500 ієн / year (перший рік безкоштовно; безкоштовно на наступний рік при оплаті картою протягом року на суму понад 50000 ієн або більше) Система нарахування балів (за бали можна зробити покупки, нараховуються милі на рахунок авіакомпанії ANA miles, і ін .) Saison Card International Mastercard, Visa, JCB Завжди безкоштовно

Система нарахування балів (безстрокове користування балів, нарахування миль на JAL, обмін балів у стільникових операторів DoCoMo або AU, і ін.)

JMB Lawson Ponta Card Visa

Visa Завжди безкоштовно Система нарахування балів (обмін балів в магазинах Lawson's, JAL милі, і ін.) Walmart Card Saison American Express Card American Express Завжди безкоштовно Система нарахування балів (безстрокове користування балів, обмін балів у стільникових операторів AU або DoCoMo, товари, квитки, і ін.) MUFG Card Gold American Express Card American Express 2000 ієн на рік (перший рік безкоштовно) Програма нарахування балів (нарахування миль JAL, обмін балів у стільникових операторів AU / SoftBank / DoCoMo, покупки он-лайн і ін.) MUFG Card Initial American Express Card (Тільки для тих, кому ще не виповнилося 30 років) American Express 1312 ієн на рік (перший рік безкоштовно, безкоштовно для студентів) Програма нарахування балів (обмін балів у JAL, у стільникових операторів AU / SoftBank / DoCoMo, покупки он-лайн, та ін.) MUFG Card Gold JCB, Visa, Mastercard 2000 ієн на рік (перший рік безкоштовно) Програма нарахування балів (обмін балів у JAL, у стільникових операторів AU / SoftBank / DoCoMo, покупки он-лайн, і ін.) Mitsui Sumitomo Debut Plus Card (Для заявників віком від 18 до 25 років) VISA 1312 ієн на рік (перший рік безкоштовно; безкоштовно в наступні роки, якщо ви використовували карту хоча б раз на рік) Система накопичення балів (бали можуть бути використані для покупок в каталозі World Point ) Viaso Card Visa Завжди безкоштовно Повернення готівкою (автоматично ви отримуєте 1 бал за 1 ієну) Recruit Card Visa, Mastercard Завжди безкоштовно Система накопичення балів (використання балів в Hot Pepper, Eruca, і ін.) Aeon Card Visa, Mastercard, JCB Завжди безкоштовно Система накопичення балів (бали WAON; використання балів в універмазі Aeon, McDonald's, Family Mart, і ін.) ANA Visa Suica Card Visa 2100 ієн на рік (перший рік безкоштовно) Милі авіакомпанії ANA

Наостанок порада: вивчіть інформацію, порадьтеся зі старшокурсниками і японськими друзями, вони вам порекомендують і допоможуть оформити карту. Я вам раджу оформити хоча б одну і накопичувати на неї бали або милі. Потім дійсно їх можна використовувати.

Японія досить безпечна країна в цій галузі. Шахрайства в офіційних компаніях немає. Головне, щоб у вас були кошти на рахунку, до якого ви підключите карту, до моменту зняття з нього грошей. До речі, термін дається пристойний - в більшості випадків майже 2 місяці.

Бажаю удачі і побільше привілеїв по картах!