Як розблокувати клавіатуру на ноутбуці

  1. Розблокування клавіатури стандартним способом
  2. Усуваємо наслідки вірусного зараження

Ноутбуки мають функцію відключення клавіатури - це хороша можливість захистити пристрій від випадкових натискань, наприклад, дітьми або тваринами. Однак іноді користувачі можуть випадково заблокувати пристрій, відчуваючи згодом проблеми з розблокуванням. Клавіатура комп'ютера може бути заблокована і шкідливої ​​утилітою, часом ці наслідки усунути буває досить важко. Нижче розповімо, як розблокувати клавіатуру на ноутбуці і повернути лептопу повну функціональність в описаних ситуаціях.

Розблокування клавіатури стандартним способом

У більшості випадків як заблокувати, так і розблокувати клавіатуру ноутбука можна одночасним натисканням клавіш Fn і Num Lock. Найчастіше власники пристроїв з укороченим варіантом клавіатури при включенні цифровий панелі поєднанням цих клавіш потрапляють в ситуацію, що натискання на інші кнопки не дає результату, і користувачі не знають, що далі робити. Повернути все назад можна повторним натисканням вищезгаданої комбінації.

Можливі й інші варіанти, щоб зняти блокування клавіатури, які підходять для різних моделей лептопів. У більшості випадків вся інформація доступна в специфікації до пристрою. Але в разі недоступності мануала можна спробувати наступні варіанти:

  1. Одночасно натиснути кнопки Fn і F1 ... F12. Ймовірно, дане поєднання з однією з функціональних клавіш пристрою допоможе розблокувати клавіатуру.
  2. Іноді позитивного результату можна досягти одночасним натисканням Fn і Pause, клавіш Win і однією з функціональних кнопок F1 ... F12.

На деяких моделях ноутбуків для розблокування доводиться одночасно використовувати відразу три кнопки - Ctrl, Fn і F1 ... F12. Часто на одній з функціональних клавіш ноутбука намальовано зображення замка. Саме цю кнопку разом з Fn потрібно натиснути для того, щоб зробити розблокування клавіатури.

Усуваємо наслідки вірусного зараження

Якщо всі описані способи відновлення функціоналу клавіатури лептопа вам не підійшли, ймовірно, ви відчуваєте наслідки зараження ноутбука вірусами. Про це явно може свідчити наявність банера, що описує способи переказу грошей для розблокування на рахунок зловмисника. Робити ніяких виплат не потрібно, адже існують прості способи боротьби з цим неприємним явищем.

Допомогти може, наприклад, безкоштовна утиліта «Лабораторії Касперського» Windows Unlocker, яка доступна за адресою support.kaspersky.ru/viruses/sms. Тут можна завантажити образ даної утиліти, яку потім потрібно записати на оптичний диск або флешку. далі:

  1. Вставте у привід ноутбука накопичувач із записаною WindowsUnlocker і перезавантажте пристрій;
  2. Натисканням F8 зайдіть в завантажувальний меню і вкажіть системі завантажитися з вашого накопичувача;
  3. Запуск утиліти відбудеться після натискання будь-якої клавіші, далі необхідно вказати мову інтерфейсу, а також вибрати графічний режим подальшої роботи;
  4. Головне меню програми можна відкрити там, де в ОС розташована кнопка «Пуск»;
  5. Виберіть пункт «Термінал»;
  6. Відкриється командне віконце, де необхідно ввести рядок WindowsUnlocker, після чого натиснути Enter;
  7. Щоб запустилось сканування системи, введіть цифру «1».

Вставте у привід ноутбука накопичувач із записаною WindowsUnlocker і перезавантажте пристрій;   Натисканням F8 зайдіть в завантажувальний меню і вкажіть системі завантажитися з вашого накопичувача;   Запуск утиліти відбудеться після натискання будь-якої клавіші, далі необхідно вказати мову інтерфейсу, а також вибрати графічний режим подальшої роботи;   Головне меню програми можна відкрити там, де в ОС розташована кнопка «Пуск»;   Виберіть пункт «Термінал»;   Відкриється командне віконце, де необхідно ввести рядок WindowsUnlocker, після чого натиснути Enter;   Щоб запустилось сканування системи, введіть цифру «1»

Запускається процес очищення системи, по завершенні якого для виходу з командного рядка введіть цифру «0». Перезавантажити ОС ви зможете командою «reboot».

По завершенню цих дій блокіратор клавіатури на вашому ноутбуці буде видалений. Аналогічним чином для усунення вірусної активності на комп'ютері при заблокованій клавіатурі можна за допомогою Live CD, записаних з використанням Kaspersky Rescue Disk, Dr.Web LiveDisk і аналогічних програм.