6 порад, як продовжити час роботи вашого Samsung Galaxy S4

  1. Налаштуйте яскравість дисплея і його таймаут
  2. Катуються режим енергозбереження
  3. Вимкніть розумні жести
  4. Використовуйте чорні шпалери
  5. Вимкніть невикористовувані параметри налаштувань і автоматичну синхронізацію.
  6. Протестуйте додаток, здатне економити заряд батареї
  7. BetterBatteryStats
  8. System Tuner
  9. Greenify

Після вже досить великого періоду часу ми можемо з упевненістю сказати про те, що у нас немає ніяких сумнівів в чудовій якості смартфона Samsung Galaxy S4. Однак дещо завжди можна поліпшити, і в цьому випадку це відноситься до часу роботи акумулятора. Якщо ви шукали способи для збільшення часу роботи батареї вашого S4, то ви знаходитеся в потрібному місці.

Представляємо наші найкращі поради, як заощадити заряд акумулятора в Galaxy S4.

Представляємо наші найкращі поради, як заощадити заряд акумулятора в Galaxy S4

Наша добірка рад для збільшення часу роботи батареї Galaxy S4

вміст статті

Налаштуйте яскравість дисплея і його таймаут

Дисплей вашого смартфона відноситься до числа речей, які швидше за все розряджають акумулятор. Але це можна легко усунути. Вам потрібно всього лише перевірити, що ви не виставили автоматичне регулювання рівня яскравості. Якщо така регулювання не включена, то вам також необхідно призначити не надто високий рівень яскравості. Так, безумовно, під прямим сонячним світлом вам доведеться знову робити настройку яскравості, так як дисплеї AMOLED не дуже добре читаються поза приміщеннями, проте це можна без зусиль виконати і вручну. Крім того, вам є сенс зменшити час активації таймаута екрану. Чим раніше дисплей буде відключатися, тим більше заряду батареї ви зможете заощадити.

Чим раніше дисплей буде відключатися, тим більше заряду батареї ви зможете заощадити

Для настройки яскравості дисплея і його таймаута пройдіть по схемі «Налаштування - Моє пристрій - Дисплей»

Катуються режим енергозбереження

Galaxy S4 має безліч різних функцій. Однією з вельми корисних фішок можна назвати режим енергозбереження, завдяки якому ви зможете використовувати останні секунди життя вашого акумулятора.

[The_ad_placement id = "web-mobile-inline"]

Для включення цього режиму в налаштуваннях відкрийте підрозділ «Моє пристрій» і виберіть пункт «Режим енергозбереження». За допомогою такого режиму можна обмежувати тактову частоту процесора і рівень яскравості екрану, а також відключити тактильний відгук і вібрацію при введенні тексту - деякі звичайні функції є одними з найбільш «ненажерливих» речей в плані збільшення терміну служби батареї.

За допомогою такого режиму можна обмежувати тактову частоту процесора і рівень яскравості екрану, а також відключити тактильний відгук і вібрацію при введенні тексту - деякі звичайні функції є одними з найбільш «ненажерливих» речей в плані збільшення терміну служби батареї

У режимі енергозбереження є три різні варіанти, так що вирішуйте самі, без чого ви можете обійтися

Вимкніть розумні жести

Якщо у вас немає потреби часто робити скріншоти екрану, проводячи долонею над ним, то ви можете без проблем відключити руху і жести, вбудовані в TouchWiz, без іспитиванія почуття великої втрати. Крім того, це дозволить заощадити для вас певний заряд акумулятора. Щоб вимкнути певні рухи, в підрозділі «Моє пристрій» виберіть пункт «Руху і жести» і в ньому пересуньте повзунок вліво.

Щоб вимкнути певні рухи, в підрозділі «Моє пристрій» виберіть пункт «Руху і жести» і в ньому пересуньте повзунок вліво

Якщо ви не користуєтеся рухами і жестами, то тоді їх відключення буде мудрим рішенням

Використовуйте чорні шпалери

Ваш Galaxy S4 укомплектований Super AMOLED дисплеєм, а це означає, що пікселі чорного кольору не підсвічуються. А, якщо вони не підсвічуються, то це економить енергію акумулятора. Якщо у вашому розпорядженні є шпалери чорного кольору, то ви можете трохи продовжити час роботи батареї.

Якщо у вашому розпорядженні є шпалери чорного кольору, то ви можете трохи продовжити час роботи батареї

Чим темніше шпалери, тим довше буде працювати ваш акумулятор

Вимкніть невикористовувані параметри налаштувань і автоматичну синхронізацію.

При залишенні певних настройок в активному режимі заряд батареї буде неухильно знижуватися. Якщо у вас постійно включені NFC, Wi-Fi, Bluetooth і GPS, то час роботи акумулятора не буде великим.

[The_ad_placement id = "web-mobile-inline"]

Але це не біда - їх можна легко включати і відключати в швидких налаштуваннях вашого девайса. Просто викличте свайпом вниз панель повідомлень і подивіться - якщо будь-які з перерахованих вище налаштувань мають зелений колір, значить, вони активні. Натисніть на них, щоб відключити. Також ви можете захотіти відключити автоматичну синхронізацію додатків хмарних сховищ, які напевно у вас були раніше встановлені.

Також ви можете захотіти відключити автоматичну синхронізацію додатків хмарних сховищ, які напевно у вас були раніше встановлені

Вимкніть Wi-Fi, GPS і Bluetooth, якщо вони вам не потрібні, а також і автоматичне створення резервних копій

Протестуйте додаток, здатне економити заряд батареї

У Google Play Store є чимало безкоштовних і платних додатків, які допоможуть вам керувати часом роботи батареї вашого S4. Деякі такі додатки дадуть вам знати, які саме програми найбільше витрачають енергію акумулятора. Нижче ви знайдете перелік дуже гідних додатків, які варто спробувати.

BetterBatteryStats

Better battery Stats допоможе вам встановити, які процеси в вашому пристрої найбільше витрачають енергію батареї, і пізніше ви зможете вирішити мають проблеми в S4. Відзначимо, що це додаток потрібно тримати активним приблизно протягом доби, а потім вивчити отриману інформацію про те, як використовується акумулятор вашого девайса.

System Tuner

[The_ad_placement id = "web-mobile-inline"]

Ви також можете скористатися додатком System Tuner, щоб деактивувати додатки, які мають справу з акумулятором після того, як ізолювали проблемні додатки. Для використання System Tuner в вашому смартфоні повинні бути root-права. Крім того, вам потрібно бути обережним, щоб не відключити додатки і процеси, що мають велике значення для нормального функціонування пристрою.

Greenify

Greenify - ще один додаток, для роботи з яким потрібні root-права. До слова, воно виконує майже ті ж функції, що і System Tuner, але трохи простіше в роботі. При наявності root-прав у вашого девайса ви можете визначати додатки, які ведуть себе не зовсім коректно, і за допомогою Greenify усувати ті чи інші проблеми. Ця програма, можливо, не настільки просунуте, як System Tuner, але набагато простіше.

Ця програма, можливо, не настільки просунуте, як System Tuner, але набагато простіше

Greenify відправляє додатки «поспати»

Будь-які з наших порад допомогли вам? Ви знаєте які-небудь інші подібні поради? Розкажіть про них в коментарях.

Ви знаєте які-небудь інші подібні поради?