«Ахіллесова п'ята» Samsung Galaxy

  1. Симптоми і здогадки
  2. Ремонтна майстерня на дому
  3. підсумок

Як зрозуміло з назви посади, тема стосується не стільки ОС Android, скільки самого пристрою: Samsung Galaxy S II. На жаль, автору вдалося виявити його слабке місце, а тому сьогоднішній пост покликаний вести сумне оповідання про можливих витратах на обслуговування в сервіс-центрі та ... райдужне - про те, як цього вдалося уникнути.

Здавалося б без всякої на те причини, давно став уже членом сім'ї Samsung Galaxy з встановленим MIUI на борту , Перестав сприймати підключення по USB. Отже, пристрій перестало заряджатися. Ні через мережу, ні через ноутбук поповнити заповітні відсотки батареї було неможливо. Дійшло до того, що акумулятор довелося заряджати зарядкой- «жабою». Але про все по-порядку.

Симптоми і здогадки

  • Можливо миготіння індикатора батареї
  • Неможливість вимкнути апарат - він включається знову
  • Ваш телефон не заряджається

Насамперед вирішено було перепрошити девайс, щоб виключити можливість програмного збою (що, звичайно, сумнівно, ну да чим чорт не жартує - прошивка була встановлена ​​рівно як три дні тому і довіри ще не заслужила). Установка нової прошивки позитивного ефекту не дала, зате навіяла сумну думку про відвідування сервіс-центру. Тим часом пошуковик всіх часів на подив автора допоміг знайти і знешкодити проблему.

Як виявилося, це справжня «ахіллесова п'ята» Галактики. Від потрапляння вологи всередину роз'єму, з'являється сіль як з внутрішньої, так і з зовнішнього боку. Рятує власників розтин телефону і акуратна чистка роз'єму чимось тонким, з ватою, обмоченной в спирті, при витягнутої батареї.

Вимірюючи в процетнтом співвідношенні: 8% власників Samsung Galaxy S стикалися зі згаданою проблемою (роз'єм USB знаходиться зверху, що не сприяє розмови в дощову погоду) і 2% власників Samsung Galaxy SII (роз'єм USB знаходиться знизу пристрою).

Думка звернутися в сервіс-центр була з обуренням відкинута після побіжного перегляду цін на подібного роду послуги:

Програмний ремонт (оновлення ПЗ (прошивка), розблокування) 1000 руб. Механічний ремонт (заміна дисплея, сенсора, шлейфа) 1000 руб. Збереження телефонної книги з невключается апарату 3500 руб. Надбавка за терміновість + 50%

Здається мені, ці розцінки не включають вартість нового дисплея / шлейфу / etc, оскільки доводилося чути про схожу проблему із зазначенням суми ремонту в 1800 руб. за заміну шлейфу. Зустрічаються ціни куди більш «кусючі» (крім того, не будемо забувати про ушлості наших співвітчизників: протруть проспіртованою ватою, а скажуть - замінили шлейф). А раз не хочеться віддавати свої кровно зароблені за таку дурницю, значить потрібно розібратися самостійно.

Ремонтна майстерня на дому

Що знадобиться:

  • зарядка- «жаба» в разі, якщо пристрій повністю розряджена
  • хрестова викрутка розміром # 00
  • пластикова карта (банківська або ж карти різних магазинів)
  • міцні нерви (щоб вставити бічні кнопки апарату при складанні)

Як завжди в подібних випадках, автор не несе відповідальності за можливі наслідки дій читача. Також треба відзначити, що після розбору телефону ви втратите на нього гарантію. Приступимо.

Отже, якщо телефон абсолютно розряджений, швидше за все зарядити його можна буде лише використовуючи спеціальну зарядку- «жабу», вартість якої коливається в районі 150 руб. Ось так вигадливо виглядає це пристосування:

Ось так вигадливо виглядає це пристосування:

Зарядка підключається до мережі 110-220 В. При підключенні ви повинні побачити як загорілася червона кнопка харчування PW. Акумулятор затискається в місці знаходження його контактів, на кришці акумулятора вони позначені як ± (контакти зарядного пристрою повинні знаходитися на клемах + і - акумулятора).

Якщо загориться зелений світлодіод FUL, зарядка пішла. На різних «жабах» кнопки можуть бути різними, однак же принцип роботи однаковий і підключити акумулятор до «жабі» нескладно.

Далі потрібно потурбуватися підбором підходящої для наших цілей викрутки. Ідеально справляється із завданням хрестова викрутка розміром # 00. Купувати в найближчому господарському магазині за символічну плату (30-50 руб.).

)

З пластиковою карткою, думаю, все зрозуміло.

Зніміть верхню кришку, під якою розташовується акумулятор. Візьміть викрутку і відкрутите сім шурупів на задній панелі пристрою, обережно відкріпите задню панель. Для цього зазвичай використовується спеціальна міцна лопатка, але оскільки її не так-то просто придбати, ми будемо використовувати пластикову карту. Після зняття панелі ви зможете споглядати внутрішній устрій вашого смартфона:

Для задуманого нами більше нічого не потрібно. Роз'єм USB тепер доступний і можна акуратно промокнути його зовні і всередині, скориставшись сірником / зубочисткою і маленьким ватним тампоном, попередньо обмоченном в спиртовій настоянці (у автора не виявилося ні грама медичного спирту, тому був використаний спирт борний, тривідсотковий розчин).

Ті, кому потрібно розібрати телефон повністю, повинні будуть від'єднати 5 шлейфів і кабель антени, потім викрутити 2 невеликих чорних гвинтика.

Не варто забувати про шлейфи кнопок гучності і включення, вони прикріплені до материнської плати. На завершення непоганий ролик з youtube, де все показано і прокоментовано.

підсумок

Після виконаних маніпуляцій смартфон знову став впізнавати підключення по USB, зарядка акумулятора і підключення в якості USB-пристрої тепер проходять безпроблемно. Якщо читачеві описаний вище метод не допоміг, швидше за все, слід грішити на шлейф, до якого прилягає USB-роз'єм. Як і в попередньому випадку, тут є два шляхи: віднести маленького брата в сервіс-центр або ж замовити і замінити шлейф самостійно. Що дешевше, пояснювати не потрібно; що клопітно - теж. Вибір за вами. ⤧ Наступний запис Debian 7 або Якого дідька