Як перевірити стан акумулятора iPhone

  1. Коли акумулятор у відмінному стані
  2. Коли акумулятор зношений
  3. Коли акумулятор несправний
  4. Коли встановлено неякісний акумулятор

З виходом iOS 11

З виходом iOS 11.3 користувачам iOS стала доступна функція, яка автоматично включає режим зниженої продуктивності, якщо акумулятор пристрою зношений. Ще вона показує стан батареї і попереджає, коли необхідна заміна. Команда UiPservice пояснює, як працює функція «тротлінга» і як самостійно її відключити.

Відразу відзначимо, що працює функція тільки на iPhone починаючи з 6-ї моделі і з встановленої iOS 11.3 і вище. Щоб подивитися звіт про стан акумулятора, потрібно перейти в Налаштування → Акумулятор → Деталі - там буде показано «здоров'я» акумулятора в процентному співвідношенні.

Коли акумулятор у відмінному стані

Якщо стан акумулятора хороше, то система не буде активувати автоматичне зниження продуктивності і видасть таке повідомлення: «Зараз акумулятор підтримує нормальну пікову продуктивність».

Коли акумулятор зношений

Якщо iPhone одного разу вимкнувся або перезавантажився при пікових навантаженнях, це означає, що акумулятор вже не справляється із завданням на повну. В такому випадку відразу після включення iPhone самостійно активує режим зниженої продуктивності і видасть повідомлення «Цей iPhone несподівано вимкнувся, так як акумулятор не міг забезпечити необхідну пікову потужність. Щоб допомогти запобігти таким виключення в майбутньому, була включена функція управління продуктивністю ».

Цю функцію можна вимкнути, щоб продуктивність і далі залишалася на колишньому рівні, проте iPhone продовжить перезавантажуватися при пікових навантаженнях. До слова, функція буде самостійно активуватися після кожного такого виключення, нагадуючи, що потрібна заміна акумулятора iPhone .

Коли акумулятор несправний

Якщо ігнорувати повідомлення про зниження продуктивності, користуватися неякісними зарядками або допускати повну розрядку акумулятора, система видасть повідомлення про необхідність заміни батареї: «Стан акумулятора значно погіршився. Авторизований постачальник послуг Apple може замінити акумулятор, щоб відновити повну ємність і продуктивність ».

В такому випадку краще відразу звернутися в сервісний центр і не зволікати із заміною - акумулятор не працює як треба.

Коли встановлено неякісний акумулятор

Система також вміє розпізнавати неякісні акумулятори. Якщо після заміни ви побачите повідомлення «Не вдалося визначити стан акумулятора на цьому iPhone», це означає, що сервісний центр встановив запчастина поганої якості.

У UiPservice використовуються акумулятори з характеристиками, які ідентичні оригінальним батареям iPhone.