Apple MacBook Pro 13 за версією iFixit: набагато збільшився акумулятор і майже повна неремонтоздатність

Фахівці iFixit оперативно дісталися до оновленого ноутбука MacBook Pro з 13-дюмовий екраном, щоб розібрати його, подивитися на зміни і визначити ремонтопридатність. Фахівці iFixit оперативно дісталися до оновленого ноутбука MacBook Pro з 13-дюмовий екраном, щоб розібрати його, подивитися на зміни і визначити ремонтопридатність

Забігаючи вперед, з останнім пунктом все погано. Новинка отримала 1 бал, але це навряд чи когось здивує.

Новинка отримала 1 бал, але це навряд чи когось здивує

Отже, розібрати ноутбук досить просто. Більш того, акумулятор зняти теж не складає труднощів, так як він не приклеєний, а прикручений до корпусу гвинтами. Ємність АКБ істотно зросла: з 49,2 Вт · год до 58 Вт · год, але Apple не говорить про надбавку до автономності, що пояснюється установкою істотно більш продуктивних CPU. Що цікаво, батарея, звичайно, стала важче (на 36 г), а ось ноутбук в цілому зберіг вихідну масу. Збільшити в габаритах і динаміки, хоча позначилося це на якості звуку, поки неясно.

Збільшити в габаритах і динаміки, хоча позначилося це на якості звуку, поки неясно

Фахівці джерела знову демонструють силіконову прокладку в клавішах нової клавіатури, припускаючи, що вона покликана в першу чергу захищати від пилу. iFixit обіцяють найближчим часом розібратися з цим питанням.

iFixit обіцяють найближчим часом розібратися з цим питанням

Далі можна побачити мікропроцесор Apple T2, який відповідальний за роботу дактилоскопії і деякі інші функції.

На друкованій платі розмістилися CPU Intel Core i5-8259U, мікропроцесор Apple T2 з 1 ГБ оперативної пам'яті під ним, флеш-пам'ять TSB 3226 J86404 TWNA1, оперативна пам'ять SKhynix H9CCNNNBJTAL, контролер Intel JHL7540 Thunderbolt 3, аудіокодек Cirrus Logic CS42L83A і інші компоненти.

Також виявилося, що оновлене зарядний пристрій має пластиковим портом USB-C замість металевого у минулих моделей.

Як вже говорилося, ноутбук за ремонтопридатність отримав 1 бал з 10 можливих. У плюси записали лише простоту демонтажу батареї і трекпада. В цілому ж що-небудь відремонтувати вкрай проблематично, так як всі основні компоненти розпаяні на друкованій платі.