Калібрування батареї ноутбука різними способами

  1. Коли акумулятор потрібно калібрувати
  2. Батарея вимагає калібрування в таких випадках:
  3. Як відновити акумулятор ноутбука вручну і автоматично
  4. автоматичне калібрування
  5. ручний спосіб

Навіть якщо ви дбайливо ставтеся до ноутбука і дотримуєтеся правил експлуатації, розроблені виробником, це не врятує ваш комп'ютер від неполадок

Навіть якщо ви дбайливо ставтеся до ноутбука і дотримуєтеся правил експлуатації, розроблені виробником, це не врятує ваш комп'ютер від неполадок. Здавалося б, нічого глобально страшного не сталося: ноут відключився на півгодини раніше, ніж зазвичай. Але як же це виводить з себе! До того ж є ризик втратити важливу інформацію, з якою ви працювали в момент відключення.

Фахівці NotebookBattery знають, як продовжити роботу батареї ноутбука: потрібно провести калібрування.

Коли акумулятор потрібно калібрувати

Коли акумулятор потрібно калібрувати

Суть проблеми криється в некоректній роботі контролера - спеціального пристрою, який стежить за рівнем акумуляторного заряду. Згодом «приціл» контролера збивається, і він дає команду лептопу відключитися, хоча в дійсності, наприклад, macbook батарея ще не сіла. Калібрування допомагає усунути помилки контролера і збільшити автономну роботу ноутбука.

Батарея вимагає калібрування в таких випадках:

  1. Лептоп інтенсивно використовується півроку і більше.
  2. Час автономної роботи комп'ютера помітно скоротилося.
  3. Ноут відключається, хоча індикатор показує ще 10-15% заряду.

Звертаємо увагу, що калібрування допомагає відкоригувати роботу контролера, тобто «бачити» реальний заряд батареї, але ємність при цьому не може відновитися до початкового стану. Якщо ресурс акумулятора вичерпано, залишається єдиний вихід - купити новий.

Як відновити акумулятор ноутбука вручну і автоматично

Як відновити акумулятор ноутбука вручну і автоматично

Процедура коригування контролера досить проста і проводиться ручним методом або за допомогою спеціальної програми. Професіонали рекомендують скористатися автоматичним способом, але підтверджують, що калібрування вручну також ефективна. Розповімо про будь-якому вигляді.

автоматичне калібрування

Всю роботу виконує спеціальна програма і по завершенню процесу видає повідомлення. Лептопи деяких брендів (Lenovo, HP) вже мають вбудовані утиліти, які показують стан батареї і проводять калібрування. Знайти і запустити їх можна через BIOS. Процедура калібрування займе досить багато часу: акумулятор спочатку зарядиться, потім розрядиться і знову «заправитися» повністю. Лептоп в цей час використовувати не рекомендується, тільки стежте за командами: підключайте і вимикайте живлення.

Якщо ж виявити потрібну програму не вдалося, можна скористатися універсальними утилітами, наприклад, Battery Eater або BatteryCare.

ручний спосіб

Немає часу і бажання шукати спеціальні програми - спробуйте відкалібрувати батарею вручну. В цьому немає нічого складного: три кроки і готово.

  1. Підключіть лептоп до мережі і зарядіть на 100%.
  2. Розрядку батареї повністю. Хочете прискорити процес - запустіть енергоємні програми. Не забудьте відключити режим гібернації, щоб акумулятор розрядився до нуля.
  3. Як тільки комп'ютер відключиться, відразу поставте його на зарядку і дочекайтеся, поки батарея заправиться повністю. консультанти NotebookBattery попереджають, що літій-іонні акумулятори не повинні знаходитися довгий час в розрядженому стані.

В результаті збій контролера усувається, сприймається реальний заряд АКБ і ноутбук перестає раптово відключатися. Досить проводити калібрування раз в півроку, щоб робота акумулятора не викликала нарікань. Працюйте на лептопі в будь-якому зручному для вас місці!