Кращий смартфон з хорошою батареєю 2016: який смартфон живе довше?

  1. час зарядки
  2. Час використання (Wi-Fi серфінг)
  3. Час використання (відеоігри)
  4. Час використання (перегляд відео)
  5. Загальний тест акумулятора
  6. На завершення

Багато людей часто задаються питаннями: «Який смартфон найкращий?», І «У будь Android смартфона найпотужніший акумулятор?». Відповідь на ці питання можна отримати з маси офіційних тестів різних бенчмарків, а далі залишається тільки порівняти.

Тестування включають в себе «загальні» рядові тести і ряд інших завдань, який ми щодня використовуємо. Існують також тести показують час роботи акумулятора, під час включеного Wi-Fi і серфінгу по інтернету, тести під час використання відео ігор і так далі.

У цій справі слова не потрібні, тут тільки чисті розрахунки. Кожен пристрій було перевірено в різних умовах і в різних завданнях. Далі вівся підрахунок балів для виявлення переможця. Ну, ось і настав час ознайомити вас з цією інформацією! У таблиці нижче вказані офіційні дані акумуляторів:

Смартфон Ємність акумулятора Huawei Mate 9 4,000 mAh ZTE Axon 7 3,250 mAh Samsung Galaxy S7 Edge 3,600 mAh LG V20 3,200 mAh Moto Z Force Droid 3,500 mAh HTC 10 3,000 mAh Google Pixel XL 3,450 mAh Xiaomi Mi 5 3,000 mAh OnePlus 3T 3,400 mAh Sony Xperia XZ 2,900 mAh

час зарядки

Коли мова йде про час, необхідний для зарядки пристрою, варто виділити два основних критерії: ємність батареї і технологію зарядки. Природно, в рівних умовах швидше заряджається менший акумулятор (не варто забувати, що спочатку процесу підзарядка йде швидше, ніж до кінця). У кожного виробника є своя технологія швидкої зарядки і всі вони різні. Тому, щоб розібратися, хто ж краще, ми будемо використовувати два різні способи тестування.

Перше - як швидко зарядиться смартфон, незалежно від того, який у нього за розміром акумулятор. Цей вид тесту ближчий до користувачів. Другий спосіб - вимір швидкості зарядки, враховуючи умови розміру акумулятора. Всі тести відбувалися на рідних смартфонам підзарядки.

Всі тести відбувалися на рідних смартфонам підзарядки

У 2016 році найшвидший із зарядки смартфон був OnePlus 3T з його феноменальною технологією Dash Charge. Цей смартфон має 3400 мАг акумулятор, на повну зарядку якого йде всього 87 хвилин. Друге місце отримав Huawei Mate 9 і ZTE Axon 7, їм потрібно 89 хвилин, але акумулятори у Mate 9 на 4000 мАг, а у Axon 7 н3250 мАг. Четверте місце отримала LG V20 - 90 хвилин для 3200 мАг акумулятора.

Низький результат отримала Sony Xperia XZ - 143 хвилини для 2900 мАг акумулятора. Це пов'язано з тим, що у смартфона немає технології швидкої підзарядки. У Xiaomi Mi 5 теж не кращий показник - 139 хвилин для 3000 мАг і це з технологією Quick Charge 3.0.

Також, ми порахували, скільки мАч може заряджати кожен пристрій за 1 хвилину. Такий тест зможе виявити кращу технологію підзарядки. Переможцем став Mate 9 (45 мАг в хвилину). Наступним став OnePlus 3T 39 мАг / хв, далі S7 Edge 37,5 мАг / хв і Axon 7 36,5 мАг / хв. Не дивно, що найнижчі результати були у XZ (20 мАг / хв) і Mi 5 (21,5 мАг / хв).

Час використання (Wi-Fi серфінг)

Під час цього тесту постійно проглядалися веб сторінки через Wi-Fi, поки на 100% заряджений акумулятор не дійде до 0%. Яскравість екрану виставлялася на 200 ніт і включався режим польоту. Будь-які оновлення та програми заощадження зарядка акумулятора теж були відключені.

Переможцем став Huawei Mate 9 зі своєю масивною 4000 мАг батареєю, який пропрацював 14 годин і 4 хвилини. На другому місці - ZTE Axon 7 (3250 мАч), його показник: 11,5 годин. Далі йде Xiaomi Mi 5 (3000 мач) і Google Pixel XL (3450 мАг) - близько 10 годин і 45 хвилин.

Galaxy S7 Edge з 3600 мач - лише 8 годин і 11 хвилин. Найгірший результат закріпився за HTC 10: 7 годині 30 хвилин.

Час використання (відеоігри)

Наступний тест - час життя батареї під час гри. Різні ігри по різному вимогливі до пристрою, тому під час перевірки використовувалася Epic Citadel - яскравість 200 ніт + повний заряд акумулятора. Додаток було запущено з максимальними дозволами, тому не забувайте про різницю між Full HD і QHD.

3D ігри є найбільш вимогливими додатками для смартфона. Деякі пристрої відчувають себе в цій ігровому середовищі комфортно, інші навпаки. У цьому тесті лідером став HTC 10 - 8 годин і 29 хвилин. Результат дуже вражаючий, з огляду на те, що смартфон в минулих тестах показав себе, м'яко кажучи, не дуже добре.

Результат дуже вражаючий, з огляду на те, що смартфон в минулих тестах показав себе, м'яко кажучи, не дуже добре

На другому місці ZTE Axon 7 - 8 годин 15 хвилин, далі OnePlus 3T - трохи менше 7 годин і Xiaomi Mi 5 - 6 годин 30 хвилин. Смартфон Galaxy S7 Edge показав найгірший результат - 3 години і 46 хвилин.

Час використання (перегляд відео)

Цей тест, як ніякий інший, відмінно показує термін роботи акумулятора, використовуючи одну дію. На всіх пристроях програвалося циклічно одне і теж відео, в дозволі Full HD на 23,9 ФПС, Wi-Fi був відключений.

Цей тест показав результати близькі до перевірки на Wi-Fi серфінгу. Перше місце: Huawei Mate 9 - 14 годин і 12 хвилин. За ним OnePlus 3T - 12 годин і Xiaomi Mi 5 - 11 годин 51 хвилина. Гірше за всіх з тестом впорався Google Pixel XL - 7 годин, незважаючи на великий акумулятор і новітню версію Android.

Загальний тест акумулятора

Цей тест включає в себе комбінацію з 3 попередніх. Маючи результати по ним, можна сміливо сказати який смартфон краще почувається в певному середовищі і виявити переможця із загальним показником, сам тест розрахований на універсальних користувачів.

Цей спосіб допоміг Xiaomi Mi 5 посісти перше місце - 7 годин 15 хвилин, за ним йде Huawei Mate 9 - 7 годин. Хоча у Mate 9 акумулятор на 33% більше, ніж у Mi 5, результат лідера ще більш вражаючий.

Третє місце дісталося Axon 7, за ним пішли пристрої з приблизно однаковими результатами: HTC 10, One Plus 3T і Moto Z Force Droid. Гірше за всіх впорався Galaxy S7 Edge - 4 години і 15 хвилин.

На завершення

Варто відзначити, що всі пристрої випробовувалися в однакових рамках, але акумулятори у них різні. У одних великий розмір батареї, у інших є технологія швидкої підзарядки, а у деяких смартфонів є високоякісна оптимізація для додатків (що істотно заощаджує заряд батареї). Виходячи з тестів, ми можемо виявити абсолютного лідера цієї категорії серед Android смартфонів в 2016 році:

Huawei Mate 9

Серед тестованих смартфонів, у Mate 9 найбільший акумулятор, а й також, кращий показник підзарядки в хвилину, це відмінна комбінація. Якщо ви любите лазити по інтернету, дивитися відео і грати в ігри, варто придивитися до цього пристрою.

Друге місце займає ZTE Axon 7, на третьому місці OnePlus 3T.

Місце Бали 1. Huawei Mate 9 8.6 2. ZTE Axon 7 8.0 3. OnePlus 3T 7.6 4. Xiaomi Mi 5 7.0 5. Lenovo Moto Z Force 4.8 6. HTC 10 4.6 7. Google Pixel XL 3.8 8. LG V20 3.8 3.8 9 . Sony Xperia XZ 3.6 10. Samsung Galaxy S7 Edge 3.2

Зверніть увагу на результати: загальні оцінка розрахована шляхом присвоєння балів від 1 до 10 в кожній категорії: лідируючий смартфон 10 балів, за ним 9 балів і т.д. Потім ці оцінки по всіх категоріях були усереднені і ось так з'явилися результати у фінальній таблиці.

Майте на увазі, що є ще ціла купа факторів, які впливають на час використання батареї: яскравість екрану, стабільність мережевого підключення, дозвіл дисплея, GPS, ємність акумулятора, версія Android, енергозберігаючий режим батареї, фонові процеси, синхронізація, автоматичні оновлення і так далі . У кожного користувача є свої звички і вимоги до смартфону, які впливають на термін служби акумулятора.

Природно, не всі люди грають в ігри, а деякі навіть відео не дивляться. В цьому випадку, загальний результат нашого тесту підійде не кожному. Якщо ви використовуєте функціонал смартфона частково, просто ближче ознайомтеся з результатами кожного окремого тесту і зробіть з цього висновок.

Шукайте кращий смартфон для ігор? ZTE Axon 7 відмінно вам підійде. Вам потрібен смартфон для перегляду відео та серфінгу по інтернету? Придивіться до Huawei Mate 9. І так далі. Спасибі за читання статті, сподіваємося вам сподобалося!

», І «У будь Android смартфона найпотужніший акумулятор?
Шукайте кращий смартфон для ігор?
Вам потрібен смартфон для перегляду відео та серфінгу по інтернету?