Mobile-review.com Огляд фаблет Samsung Galaxy J7 (SM-J700H / SM-J700F)

  1. зміст Комплект поставки Технічні характеристики позиціонування Дизайн, розміри, керуючі елементи...
  2. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  3. дисплей
  4. акумулятор
  5. Камера
  6. комунікаційні можливості
  7. Чіпсет, пам'ять, оперативна пам'ять, продуктивність
  8. Програмне забезпечення, особливості
  9. враження
  10. Посилання по темі

зміст
  1. Комплект поставки
  2. Технічні характеристики
  3. позиціонування
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. акумулятор
  7. Камера
  8. комунікаційні можливості
  9. Чіпсет, пам'ять, оперативна пам'ять, продуктивність
  10. Програмне забезпечення, особливості
  11. враження

Комплект поставки

  • смартфон
  • Зарядний пристрій з USB-кабелем
  • Зарядний пристрій (залежить від країни)
  • Інструкція

Технічні характеристики

  • Android 5.1.1 c оболонкою TouchWiz
  • Чіпсет Exynos 7580, 8 ядер Cortex A53 до 1.5 ГГц, графічний прискорювач MALI T720 MP2 (модель J700H)
  • Чіпсет Qualcomm Snapdragon 615, MSM8939, 8 ядер, 4 ядра Cortex A53 до 1 ГГц, 4 ядра А53 до 1.4 ГГц, графічний прискорювач Adreno 405
  • Екран 5.5 дюймів, SuperAMOLED, 1280x720 точок, 267 ppi, колірні профілі, автоматичне регулювання підсвічування відсутній, є режим «На вулиці»
  • 1.5 ГБ оперативної пам'яті, 16 ГБ вбудованої, карта пам'яті до 128 ГБ
  • Підтримка двох SIM-карт
  • Фронтальна камера 5 мегапікселів, основна камера 13 мегапікселів
  • Дві SIM-карти
  • Акумулятор Li-Ion 3000 мАг, середній час роботи - близько 2 днів
  • LTE cat.4, BT 4.1, Wi-Fi 802.11 b / g / n, USB 2.0, GPS / ГЛОНАСС
  • NFC (тільки в J700F)
  • FM-радіо
  • Розміри - 152.2х78.7х7.5 мм, вага - 171 грам

позиціонування

Лінійка J є бюджетною пропозицією від Samsung і знайома російським покупцям по моделі J1, яка не відрізняється найкращими характеристиками в своєму класі, що характерно для Samsung в цілому. Чим дешевше телефон від Samsung, тим більше недоліків в ньому можна знайти, а ціна буде високою.

Чим дешевше телефон від Samsung, тим більше недоліків в ньому можна знайти, а ціна буде високою

Samsung Galaxy J1

Але чим більше індекс у моделі, тим цікавіше вона стає, з'являються свої унікальні фішки, які ви не зможете знайти у інших виробників, наприклад, фірмові SuperAMOLED-екрани. Але при цьому зберігається однаковий, невиразний дизайн, у всій лінійці J він однаковий. Подивіться на J5 і J7, обидві моделі виглядають як близнюки-брати, відрізняються тільки розміром. Це ще один фірмовий штрих від Samsung, в 2015 році в межах однієї лінійки використовується один і той же дизайн, матеріали корпусу, різниться діагональ екрану і, як наслідок, розмір телефону.

Модель J7 можна назвати старшої в сімействі, вона пропонує максимальні можливості, які цілком можна порівняти з конкурентами в цій ціновій групі і в чомусь їх перевершують. Позиціонування пристрою дуже просте, це фаблет з мінімальною ціною для свого класу і рівня характеристик. Модель створювалася для конкуренції з китайськими виробниками на ринку Китаю, як наслідок, низька вартість стала одним з пріоритетів. У Китаї можна знайти J7 за 250-260 доларів, але рішення про виведення моделі на європейські ринки так і не було прийнято. У Росії якщо ця модель і з'явиться, то не буде широко поширена, вона стане ексклюзивом для тієї чи іншої мережі, а значить, ціна буде відчутно високою, порівнянної з А-серією, що вб'є перевага цього апарата.

Тому в умовах Росії треба уважно дивитися на вартість телефону і порівнювати з іншими моделями, все залежить тільки від ціни. Але якщо закрити очі на цей параметр, то перед нами добротний фаблет, який довго працює і може вважатися одним з найцікавіших рішень в своєму класі.

Існує два варіанти цієї моделі, один побудований на Exynos, другий на Qualcomm. Вони приблизно однакові по продуктивності, а також за часом роботи, відмінностей між ними на практиці немає або вони непомітні.

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Сказати, що у J-серії якийсь незвичайний дизайн, значить забути, що подібні апарати у компанії виходять вже кілька років. У білому кольорі корпусу J7 схожий на десятки моделей компанії, це добре зарекомендував себе матовий пластик, глянцеві вставки під метал на бічному кант. Трохи округлий, приємний в руках, але безумовно нудний, так як ви напевно вже бачили десятки таких апаратів в руках у людей. Підкреслити свою індивідуальність такою моделлю складно, вона типова для ринку і нічим не виділяється.

Підкреслити свою індивідуальність такою моделлю складно, вона типова для ринку і нічим не виділяється

В якійсь мірі усвідомлення цього є і у дизайнерів Samsung, які додали додаткові кольори для цього апарату, він є навіть в золотому кольорі, який скоріше треба назвати бронзовим. Разом поки існує три кольори - чорний, або чорнильно-синій, бронзовий і білий. Самий невиграшний колір - це білий. Але, швидше за все, в ньому апарат і буде доступний в більшості країн.

Але, швидше за все, в ньому апарат і буде доступний в більшості країн

Розміри - 152.2х78.7х7.5 мм, вага - 171 грам. Для фаблет тут все звично, і ніяких особливостей немає. Апарат досить тонкий, щоб носити його як завгодно, в кишені джинсів він непомітний.

Апарат досить тонкий, щоб носити його як завгодно, в кишені джинсів він непомітний

На фронтальній панелі ви можете бачити спалах камери, смартфон позиціонується як пристрій для Селфі, але це маркетинговий вишукування, інші характеристики моделі виглядають набагато цікавіше.

На фронтальній панелі ви можете бачити спалах камери, смартфон позиціонується як пристрій для Селфі, але це маркетинговий вишукування, інші характеристики моделі виглядають набагато цікавіше

Внизу по центру - механічна клавіша, по боках від неї - сенсорні кнопки. На лівому боці - спарена клавіша регулювання гучності, на правій - кнопка включення / виключення. На нижньому торці знаходяться роз'єм 3.5 мм, microUSB-роз'єм, а також мікрофон. Він в телефоні один, що також видає його бюджетне походження.

Він в телефоні один, що також видає його бюджетне походження

Задня кришка відкривається з легкістю, всередині ви бачите акумулятор і слот для карти пам'яті, а також здвоєний слот для microSIM-карт. Встановити їх, не виймаючи акумулятор, не можна.

Встановити їх, не виймаючи акумулятор, не можна

До змісту >>>

дисплей

Спочатку планувалося, що в J-серії будуть встановлені TFT-матриці, у мене навіть були відповідні прототипи J5 / J7. Але до моменту початку виробництва було прийнято рішення виділити ці моделі з натовпу їм подібних, встановити в них SuperAMOLED, який завжди був екраном для більш дорогих пристроїв. Те, що старші моделі J-серії отримують такі екрани, можна вважати досягненням і корінним відмінністю від будь-якого апарату цього рівня. Для споживача це також унікальна можливість купити новий апарат з одним з найцікавіших екранів. Але не все так однозначно, так як SuperAMOLED має і ряд недоліків, а в цій моделі їх навіть підкреслили.

Але не все так однозначно, так як SuperAMOLED має і ряд недоліків, а в цій моделі їх навіть підкреслили

Почну з характеристик - 5.5 дюймів, 1280х720 пікселів, 267 ppi. У телефоні відсутня автоматичне регулювання яскравості, від неї зовсім відмовилися! Тобто, ви можете виставити той рівень яскравості, який вам здається комфортним, і тільки. На це пішли по одній простій причині - щоб збільшити термін служби батареї і час роботи телефону від однієї зарядки. Технічні характеристики екрану такі, що дозволяють регулювати підсвічування в широкому діапазоні, максимальна яскравість може досягати 500 кд / м2. Але при ручному регулюванні вона дорівнює 350 кд / м2. Відчуваєте різницю? У телефоні погіршили підсвічування екрану, щоб збільшити час роботи, і це спрацювало в повній мірі, J7 демонструє дуже хороші результати.

Для тих, хто хоче отримати добре читається картинку на яскравому світлі, додали режим «На вулиці», ви його активуєте, і він працює до 15 хвилин або поки ви не вимкнете екран. Яскравість підсвічування в цьому випадку на максимумі - ті самі 500 кд / м2, а й швидкість розряду акумулятора різко збільшується.

Тепер ще один сумний момент. Я звик до того, що на телефонах з SuperAMOLED завжди є вибір різних режимів кольору, вони дозволяють налаштувати відображення квітів під себе. У цьому апараті від цього відмовилися, причому явно з маркетингових міркувань, ніяких налаштувань такого роду немає. Якщо на старших моделях ви можете вибрати колірну палітру екрану, то тут прив'язані до початкової налаштування від Samsung. Якість екрану дуже непогане, воно задовольнить більшість людей. Але на відміну від старших моделей, де за замовчуванням ставлять досить яскравий колірний профіль, тут зробили вибір на користь холодних кольорів, нехарактерних для уявлення про SuperAMOLED-екранах. Це також особливість бюджетного рішення.

У своєму класі J7 має один з кращих екранів. Звичайно, хотілося б побачити дозвіл FullHD, але для такої вартості це неможливо.

До змісту >>>

акумулятор

Акумулятор знімний, що сподобається багатьом покупцям, він Li-Ion, ємність - 3000 мАг. Не чекав від цього апарату чогось особливого, але в підсумку був здивований тим, як довго живе батарея. Так, час програвання неконвертованого відео в MX Player (апаратне прискорення, максимальна яскравість екрану) становить майже 13 годин.

Так, час програвання неконвертованого відео в MX Player (апаратне прискорення, максимальна яскравість екрану) становить майже 13 годин

При використанні телефону в Москві з одного SIM-картою він працював в середньому близько двох діб при передачі даних в 0.5-1 ГБ, 4 години роботи екрану (середній рівень підсвічування).

В Європі я використовував цей апарат в якості точки доступу, роздавав інтернет на інші пристрої. Час роботи - близько доби за умови роботи в якості точки доступу близько 10-11 годин на день (500-600 МБ), час роботи екрану - до 2 годин.

Є режим як звичайного, так і екстремального енергозбереження, вони збільшують час роботи, відключаючи ті чи інші функції.

На мій погляд, цей апарат вийшов дуже живучим, і саме робота акумулятора виділяє його серед багатьох однокласників. Багато в чому це заслуга чіпсета. Повний час зарядки акумулятора - близько 2.5 годин.

До змісту >>>

Камера

Фронтальна камера має спалах, апарат позиціонується як пристрій для Селфі, хоча це і не найголовніша фішка в ньому. Камера має роздільну здатність 5 мегапікселів, знімки виходять прийнятними, але сильно відрізняються за якістю від тих же флагманів Samsung. З іншого боку, ці знімки помітно краще, ніж те, що видають камери інших пристроїв. Традиційно є різні улучшалкі для особи і ефекти.

Основна камера 13-мегапіксельна, у неї інтерфейс як у більшості моделей 2015 року, а це означає, що крім автоматичного режиму, присутній ще і Pro, коли ви можете вибрати все настройки самостійно. Цікаво, що камера знімає напрочуд непогано для апарату цієї цінової групи. Я звик до того, що заявлені 13 мегапікселів виявляються на перевірку не дуже гарні в бюджетних апаратах, тут грає роль алгоритм обробки знімків. У цій камері він хороший, і в звичайних умовах ви отримуєте різкі, гарні знімки, які помітно краще, ніж у більшості моделей цього рівня. На жаль, запис відео тільки в FullHD, але цього буде достатньо для багатьох.

приклади фотографій

До змісту >>>

комунікаційні можливості

Бюджетна модель, як наслідок, майже відсутні додаткові можливості. Версія Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 b / g / n, USB 2.0, GPS / ГЛОНАСС. За якістю роботи GPS немає ніяких нарікань. У моделі J700F є також NFC. Апарат підтримує LTE cat.4, ніяких нарікань на роботу немає.

До змісту >>>

Чіпсет, пам'ять, оперативна пам'ять, продуктивність

Модель випускається в двох варіантах чіпсетів:

  • Чіпсет Exynos 7580, 8 ядер Cortex A53 до 1.5 ГГц, графічний прискорювач MALI T720 MP2 (модель J700H)
  • Чіпсет Qualcomm Snapdragon 615, MSM8939, 8 ядер, 4 ядра Cortex A53 до 1 ГГц, 4 ядра А53 до 1.4 ГГц, графічний прискорювач Adreno 405

Найпоширенішою (і також більш дешевою) є версія на Exynos. Вона не відрізняється по продуктивності від Qualcomm або ці відмінності майже непомітні. Перед звичайним користувачем питання вибору чіпсета не варто, так як ні на одному ринку, крім китайського, не присутні обидва варіанти цих моделей.

Об'єм оперативної пам'яті дорівнює 1.5 ГБ, це нестандартне значення для більшості виробників, данина бюджетної складової. Безумовно, 1.5 ГБ оперативної пам'яті краще, ніж 1 ГБ, але в 2015 році хотілося б бачити 2 ГБ пам'яті, тим більше що в Samsung її виробляють. Проте, рішення вийшло досить жвавим, апарат не має лагов, швидко відкриває програму. Проживши з телефоном більше місяця, можу сказати, що він задовольнить більшість споживачів, повільним назвати його не можна.

Об'єм вбудованої пам'яті - 16 ГБ, з яких доступно більше половини. Ви можете встановити карти пам'яті до 128 ГБ.

У синтетичних тестах апарат показує наступні результати:

До змісту >>>

Програмне забезпечення, особливості

Це один з перших бюджетних апаратів, який побудований на тому ж софт, що і флагмани компанії. Усередині Android 5.1.1, але зверху - полегшений TouchWiz. Причому його полегшили дуже сильно, прибравши багатовіконний режим роботи, який очікуєш побачити на апараті з великим екраном, тут підвело дозвіл, яке не дозволяє його реалізувати.

Але в іншому ми бачимо рівно ті ж можливості, є Smart Manager для управління пам'яттю, переглядом непотрібних файлів і тому подібного, а також очищення оперативної пам'яті, якщо вам раптом близька ця затія (робити цього не варто, але раптом ви точно знаєте, навіщо вам це потрібно?).

Хороший, легкий інтерфейс з безліччю дрібниць, які полегшують життя. Я розповідав про нього детально в огляді Galaxy S6, не хочу повторюватися і відсилаю вас до того тексту.

В апараті є FM-радіо, працює добре, можна записувати ефір в пам'ять телефону.


враження

За якістю зв'язку ця модель не має ніяких нарікань, все на рівні телефонів Samsung, до мінусів віднесу відсутність системи шумозаглушення, яка покращує звук на старших моделях, тут її немає. Для бюджетного сегмента це норма, і навряд чи користувачі таких апаратів відчують різницю, тим більше що це питання того, як чують вас, а не ви.

Гучність динаміка середня або трохи нижче, дзвінок можна пропустити. Це один з вад моделі, хотілося б, щоб вона була голосніше. Вібродзвінок гуде видрібцем, він відчувається непогано.

Я не розумію сучасної моди на те, щоб представляти телефони як пристрої для Селфі, від безвиході і такий маркетинг хороший, але велика частина покупців дивиться на інші характеристики і вибирає пристрій виходячи з інших особливостей. У сегменті бюджетних фаблет цей апарат виглядає цікаво, хоча і виступає оновленої і трохи покращеною версією Samsung E7, який майже не поставлявся до Росії. Відмінність в тому, що версія Android 5.1.1, оновлений інтерфейс і можливості, змінилася начинка. Але екран, акумулятор і інші характеристики можна порівняти. На мій погляд, варто орієнтуватися саме на J7, так як він відноситься до останнього покоління пристроїв і явно обходить E7 з багатьох дрібниць.

Іншою альтернативою, старшою моделлю по відношенню до J7 виступає Galaxy A7, який може похвалитися металевим корпусом, зовсім іншими відчуттями в руках, великим розмаїттям кольорів. У нього незнімний акумулятор, менше час роботи, але вище дозвіл екрана. Найголовніше, що цей апарат виглядає зовсім інакше, це вже не робоча конячка, а модель зі своїм обличчям.

Аналогом Samsung J7 може виступати Sony Xperia C4, у нього також є фронтальна камера для Селфі, основна камера 16 мегапікселів, а діагональ 5.5 дюймів з FullHD-дозволом, що і робить його моделлю, аналогічною Galaxy A7, тобто апаратом трохи вище класом. На ціною це відбивається відразу ж, вартість моделі - близько 22 тисяч рублів, в той час як A7 коштує близько 25 тисяч. Зрозуміло, що ціна на J7 в Росії при поточних умовах може скласти близько 20-21 тисячі рублів, навряд чи це буде більше. В Азії цей апарат коштує приблизно 250-260 доларів, що можна вважати непоганою, конкурентною ціною.

В Азії цей апарат коштує приблизно 250-260 доларів, що можна вважати непоганою, конкурентною ціною

Схожа модель - Alcatel IDOL 3 5.5, це дуже цікавий апарат, який відрізняється розумною ціною в 19 тисяч рублів, непоганими характеристиками. Хоча і поступається по камері, але зате виграє по екрану з точки зору дозволу. Хороший, бюджетний фаблет.

Хороший, бюджетний фаблет

Основною перевагою для Galaxy J7 стає наявність SuperAMOLED екрану, нехай і з досить урізаними повноваженнями щодо його налаштування під себе. Хороша продуктивність платформи, але головне - це довга робота від однієї зарядки акумулятора. У мене в руках були моделі як на Snapdragon, так і на Exynos, великої різниці між ними не побачив, за винятком того, що історично Snapdragon краще для тривимірних іграшок, їх оптимізують під графічний прискорювач Adreno.

У Samsung в останні пару років рідко виходять вдалі і адекватні за ціною бюджетні рішення, модель J7 - щасливий виняток з цього правила. У Росії вона з'явиться в офіційному продажі до кінця року, рекомендована роздрібна ціна поки невідома, але вона може бути в діапазоні 19-21 тисячі рублів. Апарат цікавий і в якості робочої конячки цілком підійде багатьом.

До змісту >>>

До змісту >>>

Всі новини зі світу android, а також цікаві статті, авторські колонки і конкурси - android.mobile-review.com - все про android!

Посилання по темі

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

2. Відчуваєте різницю?
Обити цього не варто, але раптом ви точно знаєте, навіщо вам це потрібно?