Навіщо потрібна функція Tough Solar в годиннику Casio?

Погодьтеся, зручно коли годинник заряджаються від сонячного світла і всієї зібраної енергії досить, щоб весь функціонал працював справно і без перебоїв. Для цього і потрібна функція Tough Solar, яка навіть в похмуру погоду збере енергію сонця через спеціальну панель, розташовану на циферблаті годинника. Далі ця енергія перетворюється в електрику, яке акумулюється в батареї, що в подальшому дає можливість користуватися підсвічуванням, потрійним датчиком, радіосінхронізаціей та іншими ресурсоємними функціями скільки душі буде завгодно.

Далі ця енергія перетворюється в електрику, яке акумулюється в батареї, що в подальшому дає можливість користуватися підсвічуванням, потрійним датчиком, радіосінхронізаціей та іншими ресурсоємними функціями скільки душі буде завгодно

Варто відзначити, що дана функція більше актуальна для годин з розширеним функціоналом і цифровими дисплеями, які витрачають більше енергії, ніж звичайні аналогові. Це практичне рішення для сучасних годин Casio , Оскільки користувач може забути про зміну батареї , Оскільки годинник будуть повністю в автономному режимі забезпечувати себе харчуванням, навіть якщо їх власник мало буде перебувати на сонці. Tough Solar настільки ефективний, що може підзарядитися навіть під світлом лампи, а п'яти хвилин яскравого денного світла з головою вистачить, щоб повноцінно користуватися функціональними можливостями годин цілий день.

По-перше, таку ситуацію важко уявити, що навколо користувача не буде хоч якогось слабкого джерела світла. По-друге, запасу акумулятора повинно вистачити надовго, якщо до цього був доступ до сонячної або інший світловий енергії. По-третє, в сучасних моделях передбачений економний режим енергоспоживання, в який годинник переходять автоматично при критичній нестачі заряду (в деяких годиннику цей режим можна відключити). Також всім власникам годин з Tough Solar рекомендується періодично поглядати на індикатор заряду, винесений на головний циферблат, щоб не відчувати дефіциту енергії.

В середньому повного заряду батареї вистачить, щоб прогодувати годинник при їх повноцінному використанні протягом п'яти місяців, а це досить значний термін, щоб годинник не отримали можливість десь підзарядитися. Хіба що вони будуть намір зберігатися в темному місці для їх повного саморазряда.