Ноутбук Acer Aspire 5315 не включається. Сервісний ремонт північного моста в сервісному центрі

  1. Ноутбук Асер Aspire 5315 перестав включаться
  2. відсутні ініціалізації
  3. Перезавантаження або виключення під час ініціалізації БІОСа
  4. Чи не завантажується з HDD
  5. Чи не стартує Віндовс, перезавантаження ноутбука при запуску ОС
  6. Немає зображення на жк матриці в ноутбуці acer Aspire 5315
  7. Ні харчування від зарядки на ноутбуці Acer Aspire 5315
  8. Ноутбук Acer Aspire 5315 не бачить зарядку
  9. Чи не працює від акумуляторної батареї або не робоча батарея
  10. Програмні поломки ноутбука Acer Aspire 5315
  11. Механічні пошкодження ноутбуків
  12. Дисковод не читає сд
  13. Вихід з ладу південного моста, північного моста або відеочипа
  14. Несправності екрану ноутбука Асер Aspire 5315
  15. Поломка внутрішнього або зовнішнього вузла харчування
  16. Облитий рідиною Acer Aspire 5315
  17. Ціна ремонту ноутбука Acer Aspire 5315

Подробиці Опубліковано 09 Листопад 2013 Автор: Роман

Буває, приїжджаючи в наш СЦ, люди кажуть, що ноутбук acer Aspire 5315 не включається або не завантажується, однак - це не однакові ситуації і означають різні поломки Буває, приїжджаючи в наш СЦ, люди кажуть, що ноутбук acer Aspire 5315 не включається або не завантажується, однак - це не однакові ситуації і означають різні поломки. Не може включаться операційна система, а може взагалі не бути ініціалізації. Наведемо приклад, якщо в ноутбуці Асер Aspire 5315 відсутня харчування від мережі і не заряджається акумулятор - це означають різні поломки, хоча дані позначення часто плутають. Давайте розберемося, які найбільш часті несправності ноутбука і їх прояви.

Ноутбук Асер Aspire 5315 перестав включаться

Ноутбук перестав реагувати на натиснуту кнопку старту, тобто, не починає крутитися кулер, не включаються світлодіоди. У вимкненому положенні індикація заряду акумуляторна батарея може, як світиться, так і бути виключеними. Цей факт при описі несправності необхідно вказати. Причин такої поведінки може бути багато:

  • немає контакту в роз'ємі харчування в ноутбуці або в блоці живлення
  • проблема у внутрішньому блоці живлення на системній платі. Тут варіантів може бути купа, короткий коротке замикання в ланцюгах харчування або батареї, згоріла мікросхема харчування, або чергового режиму
  • згорів блок живлення, , А батарея відсутня або відсутній. Якщо при натисканні кнопки включення у вас близько 5-ти раз спалахує лампочка підзарядки акумулятора, проте ноутбук не стартує, - це симптоми як раз про сіла батареї і відсутність харчування
  • коротке замикання в південному або північному мостах, наприклад через пробою по usb
  • бита прошивка або відсутній прошивка BIOS

відсутні ініціалізації

Коли відсутній ініціалізації, мають на увазі такі симптоми: після натискання кнопки power, починає обертатися, гудіти, працювати вентилятор і не зупиняється, крутитися постійно на великих швидкостях, загоряються індикатори включення і клавіші NumLock і так далі, але не гаснуть, подальша завантаження не слід , не вмикає підсвічування. Можливі варіанти з індикаторами, але однаковою залишається реакція вентилятора, відсутність зображення, відсутність світіння індикатора роботи hdd. Даний дефект не варто плутати зі зниклим зображення на екрані. Отже, причини:

Перезавантаження або виключення під час ініціалізації БІОСа

Не плутати з рестарту при завантаженні Віндовс. Тут точно описати симптоми ноутбука складно, необхідна діагностика acer Aspire 5315 , Але можливі причини такі:

  • перегрів південного моста, як правило, через КЗ в ньому. Найчастіше відбувається внаслідок пробою по usb
  • перегрів CPU, через забитий пилом кулера або слабкого контакту радіатора, така поведінка зустрічається 1 раз і 20, як правило, супроводжується високими оборотами вентилятора і завжди різними моментами виключення
  • немає харчування з зарядного пристрою, не працює на коннекторе харчування, ноутбук намагається стартувати від батареї, але так як вона розрядилася, він відразу вимикається
  • проблеми з bios

Чи не завантажується з HDD

Не плутати з немає завантаження операційної системи. Відзначимо, що при цього дефекту, на відміну від попередніх, практично завжди вдається зайти в БІОС. Симптоми, які вказують в цю несправність, теж різні. Все може зависнути на заставці биос, може безперервно крутити спроби запуститься з мережевої плати, видати просто темний екран з курсором або сказати що диск не системний. У такому випадку причиною може бути: битий вінчестер або чіпсет південного моста ноутбука . Перший варіант набагато частіше, і причин поведінки жорсткого диска, таким чином, може бути безліч: починаючи від проблем з роз'ємом підключення, залипання головок, битих блоків, через те, що диск не відформатовано або чи не розбитий. Природно, методи вирішення теж різні.

Чи не стартує Віндовс, перезавантаження ноутбука при запуску ОС

Рестарт найчастіше через пошкодження системи, іноді просто через збій Windows. Найчастіше простіше встановити заново Windows, ніж намагатися відремонтувати.

Немає зображення на жк матриці в ноутбуці acer Aspire 5315

Як не дивно, але деколи проблеми досить банальні, та й проблемами з матрицею їх назвати неможливо. Але досить часто необхідна заміна екрану на ноутбуці . Найбільш популярні серед них:

  • зламалася, або запала кнопка вимикання екрана при закритті верхньої кришки.
  • проблема в инверторе монітора ноутбука
  • згоріла лампа підсвічування
  • проблеми з відеочіпом, протестувати можна підключенням зовнішнього екрана, якщо є така можливість. У разі поломки, необхідна заміна відеокарти ноутбука .
  • несправні шлейфи

Ні харчування від зарядки на ноутбуці Acer Aspire 5315

Ця несправність може бути окремим випадком дефекту "ноутбук не включається". В цьому випадку в ноутбуці батарея не заряджає, але ноутбук acer Aspire 5315 може і працює, але від батареї, в цьому випадку, в Windows про це йтиметься, зарядна батарея буде поступово розряджатися. Чому так могло статися:

  • проблеми в роз'ємі живлення або із зарядним пристроєм ноутбука
  • проблеми з внутрішнім блоком живлення

Ноутбук Acer Aspire 5315 не бачить зарядку

Чи означає, що харчування від мережі йде. Операційна система показує харчування від мережі, але немає значка зарядки. Даний дефект зовсім не означає, що обов'язково у вас несправна батарея, але таке теж можливо. Чому так могло статися:

  • поламана батарея
  • проблеми з контролером заряду
  • недолік потужності зарядного пристрою

Чи не працює від акумуляторної батареї або не робоча батарея

Тут необхідно чітко розуміти, що не стартує від батареї значить, що при відсутності зарядки ноутбук Асер Aspire 5315 не працює, це не може означати, що ноутбук працює 5-7 хвилин, потім відключається.

  • найчастіше неробоча батарея, в цьому випадку найчастіше батарея і не заряджається
  • проблема в контролером заряду

Програмні поломки ноутбука Acer Aspire 5315

За характером поломки ноутбуків можна розділити на програмні, апаратні та змішані. За статистикою програмний ремонт ноутбуків необхідний в 2-х випадках з 10. Решта поломки - це або чисто апаратні поломки ноутбуків, або, програми. Симптоми програмних збоїв - загальмованість Віндовс, поява різних повідомлень про помилки, віруси. Віндовс і Софт можуть не грузиться зовсім, перезавантажуватися, зависати і т.д. Загалом, серед програмних типові несправності ноутбуків - багато сміття і вірусів Windows. І майже завжди причиною програмних збоїв це сам користувач. Відвідування сайтів небезпечним змісту, запуск підозрілих файлів і програм, серфінг в інтернеті без антивірусного захисту і відсутність навіть мінімальних профілактичних робіт з системою - цього вистачить, щоб через кілька днів ноутбук перестав працювати.

Усунення програмних проблем полягає в видалення вірусів, відновлення робочого стану Windows або повної її перевстановлення зі збереженням файлів.

Механічні пошкодження ноутбуків

Апаратні поломки можна поділити на два типи - механічні та електронні. Механічні несправності ноутбука - це фізичні ушкодження, завдані користувачем, наприклад, вилита рідин, чаю, газованої води, кави, алкогольних напоїв, води і т.д., падіння ноутбука з висоти, удари по ноутбуку, розбиття матриці або клавіатури сторонніми предметами, поломка роз'єму зарядки і порвані дроти зарядного пристрою.

Не враховуючи пролиття рідини, яка в змозі замкнути в ноутбуці все, що завгодно, найчастіше в ноутбуках ламаються монітор і кнопки клавіатури. Екран, розбивають при невдалому повороті кришки або при закритті кришки, коли на клавіатурі знаходяться сторонні предмети, наприклад, флешки, ручки, олівці, ключі, мишка. А ось бичем клавіатури - це їжа, або катують почистити клавіатуру на дому.

Дисковод не читає сд

Несправності дисковода ноутбука в деяких випадках виходить, усунути чищенням читаючої головки, але частіше за все усуваються заміною DVD .

Вихід з ладу південного моста, північного моста або відеочипа

симптоми відвалу південного моста на ноутбуці Асер Aspire 5315 - не працюють USB, мишка або клавіатура, ноутбук може включатися, але не завантажуватися. При поломки відеокарти ноутбук acer Aspire 5315 включається, але на дисплеї відсутня картинка, або картинка з артефактами; буває, що дисплей розбивається на кілька частин. При таких симптомах потрібно ремонт ноутбуків третьої категорії складності - з пайкою BGA-деталей. Типові причини виходу з ладу ноутбука - неакуратне підключення ЮСБ кабелів, перегрів ноутбука через засміченою пилом системи охолодження, перевантаження ноутбука відео-додатками і іграми, заводський брак. Для запобігання подібних поломок, радимо проводити 1 раз на рік чистку ноутбук Acer Aspire 5315 .

Несправності екрану ноутбука Асер Aspire 5315

типові несправності матриці ноутбука - спотворення квітів, зображення з артефактами, повна відсутність підсвічування, миготіння екрану. Якщо дисплей зовсім темний, хоча щось видно під кутом, то це характерні поломки інвертора ноутбука або лампи підсвічування. Якщо мерехтить - то 90% інвертор. Червоне зображення на екрані видає лампу підсвічування. Артефакти, смуги або перешкоди - винен шлейф матриці або дешифратор. Причина несправності - природне старіння, нестабільне харчування, перетирання шлейфа. Найбільш часта з поломок - вихід з ладу лампи підсвічування.

Поломка внутрішнього або зовнішнього вузла харчування

Поломка блоку живлення ноутбука acer Aspire 5315 призводять до того, що ноутбук взагалі не включається і не заряджає акумулятор. Внутрішній блок живлення виходить з ладу через вигоряння елементів обв'язки схеми живлення або контролера харчування. Проблеми в замикання ланцюга, в неякісному харчуванні, в відсутності заземлення і т.д. Якщо ноутбук acer Aspire 5315 не включається і не заряджається від мережі, отже потрібно шукати причину в несправності зовнішнього блоку живлення ноутбука. Часто в коннекторе просто розходяться контакти - варто їх випрямити, і ноутбук знову в строю.

Облитий рідиною Acer Aspire 5315

Пролита рідина на ноутбук Acer Aspire 5315 може завдати істотної шкоди. Найважче, що може трапитися - це вигоряння системної плати. У цьому випадку потрібна заміна материнської плати ноутбука .

Щоб уникнути походу в сервісний центр, не пийте і не ставте воду поряд з ноутбуком. Не рекомендується їсти за ноутбуком. Якщо проблема вже трапилася - ні в якому разі не розбирайте корпус. Це може призвести до потрапляння рідини на плати ноутбука або до пошкодження шлейфу. Обережно дозволить уникнути проблем з поломкою клавіатури і окремих клавіш.

Ціна ремонту ноутбука Acer Aspire 5315

Вартість ремонту залежить від ціни комплектуючих і роботи по їх заміні. Приблизну ціну можна дізнатися за контактним телефоном нашого сервісного центру або у відповідному розділі:


Додати коментар