Ноутбук не тримає зарядку

Головним фактором, який дозволяє лептопу бути мобільним, це батарея Головним фактором, який дозволяє лептопу бути мобільним, це батарея. І якщо вона зламалася, ноутбук не тримає батарею, то все його функціональність відходить на другий план. Ви будете завжди прив'язані до розетки і не зможете працювати без неї.

Так, звичайно, ноутбук залишиться функціональним, легким у використанні, але повністю відчути весь комфорт ви вже не зможете. Розберемо докладно цей процес, коли батарея стала несправної і ноутбук не тримає заряд.

Щоб вам було зрозуміло, то всередині батареї знаходяться елементи, які за своїми якостями нагадують пальчикові батарейки. Звичайно ж вони заряджаються. І ось з часом батареї втрачають свої якості і виходять з ладу. Це природний процес, але його можна прискорити, неправильно звертаючись з ноутбуком в цілому і батареєю зокрема. Отже, кілька порад щоб не допустити того, що ноутбук не тримає батарею.

  • Якщо ви купили новий ноутбук, то рекомендується зробити кілька циклів повної зарядки і повної розрядки батареї. Адже по заводу виробника вона заряджена не повністю і так ви зможете запустити правильний цикл її роботи.
  • Якщо ви ноутбук використовуєте в офісі або вдома як стаціонарний і працюєте весь час від мережі, то періодично намагайтеся працювати від батареї.
  • Намагайтеся уникати різких перепадів температури. Особливо це актуально в зимовий час. І якщо вже так вийшло, що ноутбук виявився на морозі, то принісши його додому, не треба включати його відразу. Нехай пройде деякий час, і він нагріється до кімнатної температури. В іншому випадку ви можете нашкодити батареї і прискорити її несправність.

В іншому випадку ви можете нашкодити батареї і прискорити її несправність

Є два способи усунення несправності, якщо ноутбук не тримає зарядку.

  • Повністю заміна батареї. У майстерні вам підберуть ідеальний варіант нової батареї, а також, швидше за все, зможуть запропонувати з більшою ємністю. Що дозволить ще більше часу працювати ноутбуку автономно, не використовуючи електрику.
  • Замінити елементи всередині батареї. Цей варіант не так часто використовується. Зазвичай застосовується, якщо знайти батарею швидко не виходить. А час не чекає. Тоді фахівці сервісу зможуть вам допомогти і повернуть вашу батарею в робочий стан.

Мобільність - це найголовніша перевага ноутбуків перед звичайними стаціонарними персональними комп'ютерами. Вони універсальні, легкі і дозволяють працювати в будь-якому куточку землі. Тому, вони стали так популярні. Ну а люди, які не прив'язані до робочого місця, то взагалі не уявляють свого життя без цих пристроїв.

Читайте статтю Що робити якщо швидко розряджається ноутбук

При підключенні флешки ноутбук зависає / вимикається