Огляд смартфона LG K10 (2017)

  1. Комплектація і перші враження
  2. Дизайн і зручність використання
  3. дисплей
  4. звук
  5. Апаратна платформа і ПО
  6. автономність
  7. камери

Кілька минулих місяців трохи відвернули нашу увагу в сторону флагманських пристроїв

Кілька минулих місяців трохи відвернули нашу увагу в сторону флагманських пристроїв. І це не дивно, адже пройшли презентації в Барселоні, з'явилися нові флагмани у Samsung і LG. Тим часом в продаж надійшов недорогий смартфон LG K10 (2017) - оновлення торішньої моделі . Давайте подивимося, що він може запропонувати користувачам за свої гроші.

Моделей в лінійці: 0

Комплектація і перші враження

Порівняно з минулою моделлю, зовнішність пристрою злегка змінилася, а ось комплектація залишилася колишньою. З LG K10 (2017) користувачу дістануться зарядний пристрій, кабель живлення і документація. На жаль, ні гарнітури, ні інших надмірностей (чохольчика, захисної плівки, etc.), як і раніше в коробці немає. До нас смартфон потрапив без упаковки і її вмісту.

Зате прямо з конвеєра гаджет готовий порадувати Android'ом версії 7.0, що для багатьох інших смартфонів все ще майбутнє. Навіть не всі більш преміальні пристрої можуть похвалитися «нугою», а перед нами бюджетник. «Заводиться» він досить звично і швидко. Всі основні настройки спочатку доступні, ще й в «навантаження» користувачеві на 2 роки подарують додаткові 100 ГБ в Google Drive.

Дизайн і зручність використання

Почнемо з того, що корпус LG K10 (2017) повністю пластиковий, в цій ціновій категорії вже зустрічаються моделі в алюмінієвому корпусі.

І якщо пластиковий корпус може викликати питання, то зовнішність пристрою в цілому вдалася. На вибір доступні три варіанти кольору: чорний, темно-сірий і золотий. До редакції потрапив чорний зразок, який частково прикрашений бронзовими вставками і виглядає стильно.

При діагоналі дисплея в 5,3 дюйма, розміри корпусу можна назвати середніми: 148,7х75,3х8 мм, вага - 138 грам. Начебто і нічого незвичайного, але через зовсім гладкого пластика з боків, варто злегка розслабити пальці, як смартфон відразу почне ковзати вниз.

Більшість фізичних елементів управління розташоване стандартно для сучасних Android-смартфонів. Але є тут незвичайне рішення - кнопка включення. Як і у LG G6, вона розташована позаду і поєднана зі сканером відбитків пальців. Її не обов'язково натискати для розблокування, досить доторкнутися. Але ось вимкнувши смартфон, я іноді випадково повторно активував дисплей (чуйність сканера буває навіть занадто хороша). До цього доведеться звикнути.

Звикати до особливостей конструкції довго не доведеться, а в використанні LG K10 (2017) все ж цілком вдалий. Чи не еталонний, природно, але і не сказати, що з чимось з перерахованого вище складно ужитися. Так що якщо зовнішній вигляд смартфона влаштовує, то все інше не стане проблемою.

дисплей

5,3-дюймовий екран в LG K10 (2017) виконаний за технологією IPS з роздільною здатністю 1280х720 пікселів. Останнє при цьому дискомфорту не викликає, щільність пікселів досягає 277 на дюйм, картинка не виглядає зернистою, якщо не підносити дисплей близько до очей.

При цьому матриця екрану добре відкалібрована і не змінює відтінки при погляді під кутом. Але колірна температура злегка йде в «холодну сторону». На жаль, поміняти це в налаштуваннях вийде, виробник не дав такої можливості. Крім цього, не вистачає більш високого рівня максимальної яскравості.

Дисплей прикриває скло Gorilla Glass 3 з хорошим олеофобним покриттям. З боків воно трохи округле, що створює 2.5D-ефект. І від цього смартфон дійсно приємніше виглядає. Але рамки навколо дисплея порівняно великі. Любителям компактності це явно не сподобається. Зате робота сенсора не розчарує.

звук

Основний динамік не сподобався. Він розташований внизу задній панелі. Коли смартфон лежить на столі, звук стає злегка тихіше і спотворюється. Поклавши гаджет на щось м'яке (домашній плед, наприклад), короткий повідомлення і зовсім можна не почути будучи відносно недалеко.

Розмовний динамік при цьому хоча і досить гучний, але звучить з деякими спотвореннями. А ось на якість мікрофона мої співрозмовники не скаржилися.

Апаратна платформа і ПО

Як і в минулій моделі, LG K10 (2017) отримав процесор виробництва MediaTek, восьміядерний MT6750 c відеочіпом Mali-T860 MP2. 2 ГБ оперативної і 16 ГБ вбудованої пам'яті (зі слотом для карток до 32 ГБ). При цьому в корпусі знайшлося місце як для двох SIM-карт, так і для набору необхідних бездротових інтерфейсів (крім NFC). Результати тестів в деяких випадках навіть трохи нижче торішнього К10. Та й в цілому продуктивність не можна назвати високою. Але і коштує смартфон не як флагман, що теж важливо пам'ятати.

Гравцям такого пристрою явно не вистачить, адже в іграх відчувається недолік потужності, бувають затримки в реакції і просідання FPS. Трохи простіше з повсякденними завданнями. В інтерфейсі бувають рідкісні заминки, але вони не сильно звертають на себе увагу. Перемикання між завданнями відбуваються швидко. В цілому смартфон працює цілком добре і не гріється.

Приємно, що Android 7.0 почав з'являтися і в недорогих пристроях, і LG K10 (2017) не став винятком.

автономність

У смартфоні встановлений знімний акумулятор ємністю 2800 мАг. У досить активному режимі смартфон витягає близько 6 годин роботи екрану в день, ще й невеликий запас залишається. У тесті PCMark батарея 5 хвилин не дотягнула до 7 годин.

Результат хороший. З урахуванням того, що смартфон не дуже підходить для ігор і на дисплей не так і багато точок, найбільшої шкоди по автономності завдасть навігація. А користувачі, які практично не грають і рідко запускають карти, два дня точно протягнуть без розетки.

камери

Якщо продуктивності більшості недорогих смартфонів вже більш-менш вистачає, ахілесова п'ятої у них все ще залишаються камери. LG K10 (2017) дістався основний модуль з дозволом 13 мегапікселів, а фронтальний - 5 мегапікселів. Їх можливості, на жаль, далекі від бажаного. Але все, як завжди, залежить від умов зйомки.

Основна камера непогано знімає днем, але їй складніше знімати з тіні. Навіть включивши HDR, або одна частина знімка буде пересвеченние, або інша занадто темною. І тим не менше, непогані кадри все ж вийдуть. У приміщенні з достатньою кількістю світла кадри теж будуть цілком нормальні. Але варто спробувати зробити знімок ввечері або в звичайному для домашнього «теплом» освітленні, як на знімках з'явиться багато шуму, загубиться деталізація і почнуться проблеми з фокусуванням. Теж саме стосується і відео - тільки при хорошому світлі.

Фронтальна камера може робити як звичайні Селфі, так і ширококутні. В обох випадках для знімка потрібно багато світла, або, знову ж таки, кадр буде галасливий. До того ж, камері потрібно трохи зайвого часу на «спуск затвора», інакше картинка вийде змащеним. На жаль, обидва модуля змушують переглядати фотографії на місці, просто зробити кілька кадрів і потім вибрати найбільш вдалий тут може бути мало через промахи з фокусом. Сподіваюся, з оновленнями це виправлять.

Додаток камери візуально нагадує таке у LG G6, але воно не має всіх тих можливостей і налаштувань, які є у флагмана. Запускається програма з невеликою затримкою. Фокусування займає відносно багато часу і часто промахується, а ручної настройки немає. Так само немає окремої кнопки для включення режиму HDR (доведеться глибше залазити в настройки). Зате є можливість швидко поділитися знімками в соціальних мережах.