Огляд смартфона Nokia 2 - плюси і мінуси пристрої [2019]

  1. Огляд Nokia 2 Дизайн Nokia 2 Дата виходу Nokia 2 припала на вересень 2017 року. Даний смартфон...
  2. Комплектація і упаковка
  3. Зовнішній вигляд і конструкція
  4. дисплей
  5. Програмне забезпечення
  6. звук
  7. продуктивність
  8. Камера
  9. акумулятор
  10. Плюси і мінуси

Огляд Nokia 2

Дизайн Nokia 2

Дата виходу Nokia 2 припала на вересень 2017 року. Даний смартфон став гідним і доступним поповненням модельного ряду зарекомендувала себе компанії. У ній був зроблений акцент на продуктивність і повну автономність гаджета. Всі плюси і мінуси цієї моделі будуть розібрані в даному огляді

Технічні характеристики

Смартфон Nokia 2 працює на ОС Android 7.1.1 Nougat, володіє 5-дюймовим IPS-екраном з дозволом в 1280 × 720 точок. За продуктивність відповідає процесор на чотири ядра Qualcomm Snapdragon 212 MSM8909 v2. Відмінною особливістю телефону є характеристики його батареї ємністю на 4100 мАг. За графічну складову відповідає чіпсет Qualcomm Adreno 304. Розміри вбудованої пам'яті - 8 ГБ. Присутні оснащений двома камерами: основна на 7.99 Мп і фронтальна на 4.92 мп, є датчики світла і спалах. Також є Wi-Fi, 3G, 4G підключення, Bluetooth версії 4.1.

Дисплей Діагональ екрану: 5
Роздільна здатність дисплея: 1280 × 720
Тип матриці: IPS Виробник Nokia Модель 2 Дата анонса 2017 рік Розміри 143.5х71.3х9.3 мм
Вага: 161 г SIM-карта Dual SIM Операційна система Android 7.1.1 Стандарт зв'язку GSM
W-CDMA
LTE Пам'ять ОП: 1 ГБ;
ВП: 8Гб;
Підтримка карти пам'яті: micro-SD до 128ГБ Камера Основна: 8Мп
Спалах / Автофокус: Є / Є
Фронтальна: 5Мп
Спалах / Автофокус: НІ / НІ Процесор Назва: Qualcomm Snapdragon 212
Відеоядро: Adreno 304
Кількість ядер: 4
Частота: 1.3 ГГц Бездротові технології Wi-Fi 802.11 a / b / g / n
Bluetooth 4.1 Батарея Ємність акумулятора: 4100 м * Ач
Швидка зарядка: Немає
Виймаємо батарея: Ні Роз'єми Роз'єм зарядного пристрою: micro-USB
Роз'єм для навушників: 3.5 мм Навігація GPS: Є
A-GPS: Є
Beidou: Є
ГЛОНАСС: Немає Датчики Датчик наближення
акселерометр

Комплектація і упаковка

У комплект поставки входить:

Комплектація поставки включає в себе телефон, зарядний пристрій, кабель USB, а також навушники від компанії Nokia. Надається все в коробці від компанії, стилізованої під стати зображенню телефону. Також додана інструкція і гарантійний талон. Поставляється в двох кольорах: чорному і сріблястому.

Зовнішній вигляд і конструкція

Смартфон виконаний у довгастої прямокутної форми. Корпус зроблений з алюмінію з використанням пластику (каркас смартфона алюмінієвий, задня панель - пластикова). Телефон повністю піддається розбиранню, акумулятор можна зняти без спеціальних інструментів. Роз'єми під microUSB і SIM-карти знаходяться під задньою панеллю.

Гаджет підтримує установку двох SIM-карт і однієї карти пам'яті.

Зовнішній вигляд і конструкція Nokia 2

За зовнішнім виглядом девайса очевидно, що компанія не намагалася виділитися на тлі більшості виробників сучасних смартфонів. Форма і дизайн моделі майже повністю збігається з основними конкурентами від Samsung і Sony. Краї смартфона закруглені, це дозволяє йому зручніше лягати в руку. По всій передній панелі розташований LED екран на 5 дюймів. Управління та розблокування дисплея здійснюється шляхом натискання на сенсорні клавіші. Трохи вище екрану знаходяться розмовний динамік, фронтальна камера і спалах.

Фізичні кнопки регулювання звуку і блокування традиційно розташовані на боковій панелі смартфона. На верхній грані знаходиться вихід на звукову гарнітуру, знизу - USB порт для підзарядки. Вага даного смартфона становить 161 грам. Розміри 143.5 × 71.3 × 9.3 мм.

дисплей

В смартфон встановлений екран за технологією In-Cell Touch, який підтримує роздільну здатність в 1280 × 720 точок. Такі розміри дуже звичні для смартфонів даної цінової категорії. Екран покритий олеофобним шаром, має захисне скло Corning Gorilla Glass 3. Відрізняється підвищеною характеристикою енергозбереження, що дозволяє витрачати мінімум батареї при користуванні.

Відрізняється підвищеною характеристикою енергозбереження, що дозволяє витрачати мінімум батареї при користуванні

Nokia 2 має 5-ти дюймовий дисплей

За якістю картинки, в цілому, Nokia 2 здатний видавати чітке і досить яскраве зображення. Навіть при сильному освітленні не спостерігається особливих відблисків, втрати контрасту. Присутня функція ручної і автоматичної настройки яскравості. Крім цього, користувач може змінити розмір шрифту на екрані. Правда, в настройки корекції можна вносити додаткові зміни.

Програмне забезпечення

Nokia 2 працює під операційною системою Android 7.1.1

У стандартній комплектації смартфон Nokia 2 відразу надходить зі встановленою чистої системою Андроїд версії 7.1.1 . У комплекті йде типова прошивка системи, від самої компанії не було внесено жодних змін в інтерфейс або її функціонал, як це роблять, наприклад в Sony. В цілому, вона стабільна, належним чином оптимізована і ще актуальна. З опису встановлених програм присутній стандартна начинка на Android:

  • файлові менеджери;
  • онлайн-месенджери;
  • утиліти Google;
  • Play Market ;
  • функції енергозбереження, на зразок STAMINA.

буде корисним

Про використовуваної системі докладно написано в документації та інструкції до телефону. В цілому, в ній немає нічого особливого.

звук

Зовнішній динамік Nokia 2

За характеристиками звуку Nokia 2 мало чим відрізняється від своїх конкурентів. Він помірний, в місцях з підвищеним шумовим фоном може бути непомітний. При прослуховуванні аудіо в навушниках, чистота і якість звуку залежать за великим рахунком від гарнітури. Підтримує всі популярні формати для прослуховування, такі як: MP3, WAV і т. Д. Є FM-радіо, а також вбудована утиліта ClearAudio + для налаштування якості звуку користувачем.

продуктивність

Серце Nokia 2

Крім процесора і графічного чіпсета, вирішальним при використанні ігрових додатків є обсяг оперативної пам'яті смартфона. На жаль, в цьому слабка сторона Nokia 2 - обсяг ОЗУ телефону становить всього 1 ГБ. Незважаючи на наявність цілком сучасного процесора і чіпсета, можливі лаги, фризи та інші неприємності під час запуску вимогливих ігор. Плюс до всього, позначається фонове завантаження, а саме, скільки в один момент працює процесів і виконується операцій.

За оглядам бенчмарка AnTuTu, Nokia 2 набрав невисокі бали - всього 12905. Це здебільшого зумовлено перебуванням моделі в низькому ціновому сегменті. У бенчмарке Geekbench він видав 432 очка при тестуванні з використанням 1 процесора і 1041 при залученні чотирьох. За підсумками загальних показників, він залишився далеко позаду таких моделей, як: Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 7. У тестуванні Sling Shot при вирішенні в 1184 x 720 Nokia 2 видав фреймрейт в 51.4 FPS.

Зверніть увагу

При таких характеристиках складно говорити, що це ігровий смартфон, однак він гідно справляється з будь-якими іншими функціями. Це не заважає йому працювати з додатками з низькими вимогами, наприклад: Temple Run, Clash of Clans, Subway Surf.

Камера

Основна камера Nokia 2

В смартфон встановлені дві камери: фронтальна і основна. У лицьовій немає будь-яких модифікацій або особливостей. Вона володіє характеристиками в 5 мп, при зйомці якість низька, можуть пропадати чіткість зображення або з'являтися замилювання.

Основна камера на 8 мп. Є функція автоматичного фокусування. Є також спалах, світлодіодний датчик. Знімає цілком терпимо, проте вночі можуть виникнути проблеми з втратою чіткості і контрасту. З мінусів - слабкий відгук камери. При зйомці її робота може початися через 4-7 секунд після натискання клавіші. Деякі проблеми з якістю знімків і відео вирішує HDR фільтр, помітно поліпшує фотографію і робить деталі більш виразними.

акумулятор

Батарея - головна перевага Nokia 2

В описі було вказано, що сильною стороною Nokia 2 є потужна батарея. І, дійсно, основною метою фінської компанії було зробити енергоємний телефон, який зможе довго виконувати свої основні функції. Саме тому Nokia 2 має об'ємну літієвої батареї на 4100 мАч. Це дозволяє йому дуже довго обходитися без додаткової підзарядки. Присутні також традиційні утиліти від Android для зменшення витрати енергії, такі як режим STAMINA.

Приблизний час роботи смартфона:

  • при перегляді відео - до 8 годин;
  • при помірній роботі, дзвінках, виходах в Інтернет, активному спілкуванні в онлайн месенджерах - дві доби.

Плюси і мінуси

Смартфон Nokia 2, звичайно, не дивує неймовірною продуктивністю або сильної камерою, як роблять це деякі інші бюджетні аналоги. Однак компанія і не намагається запропонувати надможливостей з урахуванням того, що телефон призначений для малобюджетного сегменту. А в ньому Nokia 2 видає цілком гідні результати і прекрасно підійде тим, кому не дуже важлива багатофункціональна начинка телефону, а смартфон потрібен для стабільного зв'язку.

  • добротна збірка;
  • якісний екран;
  • ємна батарея.
  • посередня камера;
  • слабка начинка для роботи з вимогливими додатками.