Samsung і Dyson вклалися в "акумуляторну революцію" від Ionic Materials

Пул інвесторів, включаючи Samsung і виробника високотехнологічної побутової техніки Dyson, вклав $ 65 мільйонів в маловідому компанію Ionic Materials, яка близька до створення першої безпечної і працездатною твердотільної батареї. Ці "акумулятори майбутнього" - менші за розміром, швидше заряджаються і більш енергоефективні, ніж літій-іонні аналоги, що застосовуються в електроніці повсюдно.

як пише Axios, заснована в 1986 році Ionic Materials зробила прорив, розробивши рідкокристалічний полімер - абсолютно новий тип матеріалу, що усуває багато перешкод на шляху до виходу твердотільних батарей на ринок. По-перше, стверджують в компанії, іони літію рухаються крізь їх полімер так само швидко або навіть швидше, ніж через звичайну систему рідких електролітів.

По-друге, ЖК-полімер має напругу 5 вольт, його простіше і дешевше виробляти, ніж традиційні акумулятори Li-Ion. І по-третє, незважаючи на те що більша частина матеріалів в твердотільних батареях експлуатується при температурі близько 60 ° за Цельсієм, інновація Ionic Materials може без шкоди працювати при знижених температурах - наприклад, при кімнатних умовах.

Батарея, зроблена на основі твердого полімеру, заряджається швидше, має більший обсяг, міцніше і надійніше, ніж літій-іонна. Крім того, такий акумулятор безпечніше: він не вибухне, не займеться і зможе живити електроніку, навіть якщо виконати в ньому дірки. Застосовувати його можна де завгодно - від смартфонів до електромобілів.

Застосовувати його можна де завгодно - від смартфонів до електромобілів

IT-гіганти довіряють Ionic Materials, тоді як експерти до нової розробці ставляться скептично. Компанія поки не поспішає ділитися деталями щодо свого матеріалу. Не уточнюється, чи наприклад, як багато циклів заряду-розряду буде здатний витримувати робочий зразок твердотільного акумулятора.

Поділіться новиною: