Огляд сенсорного ультрабука Sony VAIO T13

  1. Дизайн
  2. ергономічність
  3. функціональність
  4. підсумки

Продовжуємо знайомити вас з сенсорними ноутбуками і сьогодні на черзі 13-дюймова модель Sony VAIO T13, яку можна придбати як в класичній, так і в трендової версії з чутливим до натиснення екраном

Продовжуємо знайомити вас з сенсорними ноутбуками і сьогодні на черзі 13-дюймова модель Sony VAIO T13, яку можна придбати як в класичній, так і в трендової версії з чутливим до натиснення екраном. Нагадаємо, що лінійка ультрабуків Sony VAIO T складається з моделей, виконаних в трьох різних форм-факторах: 11,6-дюймової T11, 13,3-дюймової T13 і 15,6-дюймової T15. Все VAIO T виконані в добре пізнаваному фірмовому стилі, так що сплутати їх з продукцією лбого іншого бренду просто неможливо.

Дизайн

Кришка ультрабука Sony VAIO T13 оброблена листом алюмінію натурального сріблястого кольору, при цьому крім основної поверхні метал також прикриває боковини дисплейного блоку. Верхня частина кришки містить пластикову вставку над антенами модуля Wi-Fi і скромну за розмірами напис Sony, а ось логотип VAIO навпаки, виділено великими дзеркальними символами по центу кришки.

Нижній торець дисплея оброблений встановленої під кутом дзеркальної пластиковою "заглушкою" з рельєфним позначенням виробника і двома пластиковими ніжками. Оцінити її красу можна лише при закритій кришці, так як в робочому положенні панель провертається вниз, злегка піднімаючи задню частину основної панелі.

Основа корпусу практично повністю виконана з сріблястого пластика, виняток становить невеликий металевий люк для апгрейда. Так, ви не помилилися, на відміну від більшості ультрабуків, користувач може легко отримати доступ до нутрощів Sony VAIO T13. Плоский знімний акумулятор на 45 Втч кріпиться за допомогою трьох гвинтів, викрутивши ще три дрібних гвинта ви побачите слоти для апгрейда жорсткого диска і оперативної пам'яті.

Особливо відзначимо, що для установки вінчестера в модель з передвстановленим SSD знадобиться надтонкий HDD і фірмовий перехідник від Sony. Крім гумових ніжок і декількох зон перфорації на нижній частині корпусу розташований отвір для примусового перезавантаження ультрабука. Цікаво, що на відміну від багатьох інших ультрабуків, основа корпусу в цій моделі чисто утилітарна - її не стали обробляти софттач-пластиком або виділяти яскравим кольором, в явному розрахунку на те, що левову частку часу вона буде звернена в сторону стільниці робочого столу.

Як ми вже згадували, задня грань корпусу Sony VAIO T13 вільна від роз'ємів, вона містить лише двопетльовий шарнір дисплея. На передню грань винесені два динаміки, мікрофон і три опуклих індикатора активності. На лівій боковині розташовані порти USB 3.0 і USB 2.0, радіатор системи охолодження і гніздо зарядного пристрою, на правій - суміщений аудіопорти, кард-рідер з індикатором активності, відеороз'єми HDMI і D-sub, а також мережевий порт RJ45.

Наявність відеовиходу D-sub припаде до вподоби тим, хто регулярно підключає свій ноутбук до сумісних пристроїв відображення (старий монітор, офісний проектор і т.д.), однак більшість сучасних користувачів напевно воліли б замінити цей аналоговий відеовихід на додатковий USB-порт, все -таки на сьогоднішній день всього 2 USB це явно мало. Також бентежить порівняно велика товщина і вага даної моделі, в 13-дюймових ультрабуках виробники прагнуть не виходити за межі 1,35-1,40 кг, тоді як Sony VAIO T13 заважив 1,66 кг.

ергономічність

Робоча панель і передня грань корпусу Sony VAIO T13 виконана з магнієвого сплаву із шорсткою поверхнею. Острівна клавіатура без підсвічування розташована в плавно зігнутої виїмці, розкладка практично ідеальна, як і тактильні характеристики. Хід клавіш невеликий, але з точно підібраним початковим зусиллям натискання, металева підкладка практично не прогинається.

Широкоформатний тачпад без виділених клавіш встановлений трохи нижче робочої панелі, в результаті вихід за межі сенсорної панелі відмінно відчувається на дотик. З урахуванням наявності сенсорного екрану вимоги до цього модулю нижче, ніж у звичайних ноутбуків, однак повністю обійтися без тачпада зможуть лише найпрогресивніші користувачі з твердо усталеної "планшетній" моделлю поведінки.

У верхньому правому куті робочої панелі Sony VAIO T13 розміщена підсвічена яскраво-зеленим світлодіодом частково прозора кнопка включення. Її добре видно навіть при закритій кришці з боку правої боковини, що дозволяє швидко оцінити в якому саме режимі працює ноутбук (активний, очікування, сон). Поруч розташовані три індикатори режиму клавіатури і три апаратних кнопки для виклику утиліти VAIO Care, браузера і будь-якої програми на ваш вибір.

функціональність

Ультрабук Sony VAIO T13 оснащується звичайної 13-дюймової TN-матрицею з невеликими кутами огляду і стандартним Windows-дозволом в 1366 на 768 точок. Діапазон регулювання яскравості становить від 10 до 160 кд / м2 в межах 10 градацій. Дисплейний блок виконаний за схемою без бортиків при якій матриця прикрита захисним склом з інтегрованою ємнісний сенсорною панеллю. В результаті користуватися планшетним інтерфейсом Windows 8 Modern UI помітно комфортніше, ніж за допомогою тачпада, однак вам доведеться миритися не тільки з відблисками глянцем екрану, але і з досить помітними відбитками пальців на ньому.

Модель Sony VAIO T13 побудована на економічних процесорах Intel Ivy Bridge, комплектується 4 ГБ оперативної пам'яті, а в якості сховища даних може використовуватися SSD або HDD. До нас на тест потрапила версія на основі Intel Core i5-3317U з інтегрованою графікою HD Graphics 4000, 4 ГБ оперативної пам'яті і SSD на 128 ГБ.

У даній конфігурації ультрабук набрав 4310 балів в PCMark 7, 1020 балів в 3Dmark11, 3100 балів в 3Dmark Cloud Gate і 4,6 бала індексу продуктивності Windows. Час автономної роботи від літій-полімерної батареї ємністю 45 год (11,1 В, 4050 мАч) при яскравості підсвічування в 120 кд / м2 склало рівно 2 години в режимі максимального навантаження і 7 годин 40 хвилин в режимі емуляції читання.

підсумки

У підсумку, Sony VAIO T13 - 13-дюймовий ультрабук з типовою для даного класу апаратної начинкою і опціональним сенсорним екраном. Модель не обійшлася без недоліків, але вона цікава зовні і зручна в роботі, так що зможе зацікавити не тільки відданих шанувальників японського бренду, але і більш широке коло покупців, які шукають сенсорний ультрабук.

сподобалося
+ Фірмовий VAIO-стиль, алюмінієво-магнієвий корпус
+ Сенсорний екран з 10-крапковим мультитач
+ Знімна батарея, простий апгрейд ОЗУ
+ Продумана розкладка, тактильні характеристики клавіатури

Не сподобалося
- товщина і вага
- всього два USB-порту, жодного на правій грані

Продукт наданий на тестування компанією Sony, www.sony.ua

Sony VAIO SVT1312X1R / S   Повідомити про появу в продажу   Sony VAIO SVT1312Z1R / S   Повідомити про появу в продажу Sony VAIO SVT1312X1R / S
Повідомити про появу в продажу Sony VAIO SVT1312Z1R / S
Повідомити про появу в продажу

Тип Ультрабук Ультрабук Діагональ екрану, дюймів 13,3 13,3 Тип матриці TN + film TN + film Тип покриття екрану глянцеве глянсове Дозвіл екрану 1366 × 768 1366 × 768 Сенсорний екран + (Multi-Touch) + (Multi-Touch) Тип процесора Intel Core i5-3317U Intel Core i7-3517U Частота, GHz 1,7 1,9 Попередньо встановлено ОС Windows 8 Windows 8 Маса, кг 1,6 1,6 Габарити, мм 323x226x19 323x226x19 чіпсет Intel HM76 Intel HM76 Об'єм оперативної пам'яті (стандарт / максимум) 4096 4096 Жорсткий диск, GB 128 (SSD) 128 (SSD) Оптичний привід - - Графічний адаптер, об'єм пам'яті Intel HD Graphics 4000 Intel HD Graphics 4000 Зовнішні порти 1xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, HDMI, VGA, speaker out, mic- in 1xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, HDMI, VGA, speaker o ut, mic-in Слот розширення - - кардрідер немає даних немає даних WEB-камера + + Мережевий адаптер 10/100/1000 10/100/1000 Модем 56К - - Wi-Fi 802.11 b / g / n 802.11 b / g / n WiMAX - - Bluetooth +, Bluetooth 4.0 +, Bluetooth 4.0 3G - - Ємність батареї, мА.ч немає даних немає даних Напруга батареї, В немає даних немає даних